Nuffnang

N45 Dr Halimah Ali

Posted by Awanama | Posted on 11:49 PTG

N45 Dr Halimah Ali


UNDANG-UNDANG RIMBA BERMAHARAJALELA

Posted: 28 Mar 2011 10:50 PM PDT
Trio 'Datuk T' yang mendedahkan rakaman video aksi seks didakwa melibatkan mirip seorang pemimpin pembangkang akan dilindungi di bawah Akta Perlindungan Saksi dan Akta Pemberi Maklumat sekiranya pihak berkuasa mendapati ada kes.


Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz berkata akta tersebut boleh digunakan bagi melindungi keselamatan trio itu yang mendedahkan video berkenaan.

JANGAN KEJUTKAN "FITNAH" YANG SEDANG TIDUR

Posted: 28 Mar 2011 10:00 AM PDT


Tidak mustahil fitnah dikembalikan kepada tuannya

(Gambar: Ribuan turut menunaikan solat hajat yang diimamkan Presiden PAS)Ismail Hashim, Foto: Shukri  /HARAKAHDAILY


SHAH ALAM, 28 Mac: Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man mengingatkan umat Islam jangan mengejutkan fitnah yang sedang tidur kerana bahayanya akan menimpa semua orang.

Menurutnya, Allah SWT menyatakan kejahatan fitnah bukan hanya terkena orang zalim sebaliknya akan terkena sesiapa sahaja.

Katanya, fitnah apabila melanda dalam masyarakat  adalah seperti malam gelap gelita dan sesiapapun sudah tidak dapat membezakan siapa yang ada di hadapannya.

Tuan Ibrahim berkata demikian ketika menyampaikan Kuliah Maghrib dalam majlis Solat Hajat dan Pidato Khas anjuran Pakatan Rakyat yang sedang diadakan di Stadium Malawati, dekat sini.


Tuan Ibrahim berkata sifat fitnah, ia hanya laku ketika awal sahaja selepas itu, ia akan ditolak oleh masyarakat dan rakyat.

Beliau mengaitkan fitnah isu video seks yang ditolak selepas sahaja saiz perut pelakon kelihatan berbeza.

"Kerana itu, dalam hal ini kita kena menjaga perut kita kerana kini ia sudah menjadi bahan bukti.

"Dalam zaman teknologi tinggi kini, jika perut atau bahu kelihatan berbeza, keadaan ini masih boleh dibaiki dengan editan dalam waktu sekejap sahaja," tegasnya.

Disiplin Islam, ujarnya, menegaskan setiap berita apabila ia datang wajib dikaji selidik terlebih dahulu, bukan tayang baru hendak dikaji.

Inilah yang menyebabkan berlakunya fitnah besar, ujarnya, melibatkan maruah termasuk keluarga dan sanak saudara.

"Tidak mustahil untuk Allah kembalikan fitnah itu kepada tuannya dan jadikan fitnah itu sebagi sumber  kebangkitan rakyat," katanya.

Sementara itu selepas solat Isyak tadi, berlangsung solat hajat yang diimamkan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Turut berlangsung sekarang ini adalah pidato khas oleh pimpinan PR seperti Presiden PAS sendiri, Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, Ketua Umum Keadilan, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

MY VOICE FOR NATION

Posted by Awanama | Posted on 11:36 PTG

MY VOICE FOR NATION


Posted: 28 Mar 2011 06:08 PM PDT

Posted: 28 Mar 2011 06:05 PM PDT

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang

Posted by Awanama | Posted on 11:08 PTG

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang


Pemilihan PKR Cabang Subang

Posted: 28 Mar 2011 07:16 AM PDT

YB Sivarasa telah dilantik sebagai Ketua Cabang untuk PKR Cabang Subang dalam satu pemilihan dalam suasana yang penuh semangat dan keriangan. Syabas dan tahniah kepada semua ahli-ahli and penyokong PKR Cabang Subang.Masalah Pemotongan Air di Pelangi diselesaikan

Posted: 28 Mar 2011 04:08 AM PDT

Masalah pemotongan air di Pelangi Damansara adalah disebabkan oleh tunggakan bil air yang tinggi. Walaupun penduduk-penduduk telah berazam menjelaskan tunggakkan ini, namu bukan semua penduduk-penduduk bekerjasama. Akibatnya, SYABAS telah memotong bekalan air mereka.
ADUN Bukit Lanjan, YB Elizabeth Wong telah berusaha dan mendapatkan baucer air percuma daripada kerajaan Pakatan Rakyat Selangor untuk membantu meringankan beban penduduk-penduduk Pelangi Damansara. Kerjasama antara pejabat ADUN dan Ahli Parlimen telah berjaya mengatasi masalah ini.
Satu Majlis oleh Penduduk-Penduduk untuk mengucapkan terima kasih kepada YB Elizabeth Wong dan YB R. Sivarasa telah diadakan baru-baru ini.


Dr Shafie Abu Bakar

Posted by Awanama | Posted on 11:02 PTG

Dr Shafie Abu Bakar


DYMM Sultan Selangor Rasmikan Mesyuarat Dewan Negeri Selangor

Posted: 28 Mar 2011 03:58 PM PDT

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

Posted by Awanama | Posted on 9:29 PTG

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


【南洋商报】2选民登记运动反应不俗 . 张念群赞顺达山庄行动党

Posted: 28 Mar 2011 09:42 AM PDT

During the Opening Ceremony of DAP Taman Sg Besi Indah Branch Office, DAP Selangor Assistant Organising Secretary Serdang MP Teo Nie Ching commended Sungai Besi DAP branch for its dedication in actively servicing the constituents as well as pushing the voter registration drive in Sungai Besi residential area. 

沙登顺达山庄行动党支部刚于星期日(3月27日)进行开幕仪式后。

出席者包括行动党总财政方贵伦、沙登区国会议员张念群、无拉港区州议员叶南进、加影市议员李继香、顺达山庄支部主席张炳华、副主席陈启运、秘书叶丽菁、副秘书周明德、财政张仁强、宣传秘书方锡明、妇女事务秘书盛瑞金、委员郑福、刘传华、赖俊雄、余瑞华、方运生、郑美娘、袁中影、潘亮及谢金龙。来自其他支部的嘉宾包括无拉港新村村长赖松、彭祖贤、邹观麟、彭伟明和林镇廉等。

张念群赞扬顺达山庄行动党支部非常活跃,之前曾举办两场选民登记运动,反应不俗。

她希望顺达山庄支会更活跃,并继续努力为选民和人民提供更好的服务,以便沙登区行动党也可以像武吉免登选区的行动党一样强大。

Attending the Opening Ceremony of DAP Taman Sg Besi Indah branch. Saudara Fong Kui Lun, Saudara Ean Yong Hian Wah and Saudara Yap Lum Chin are here as well.

行动党成立自愿警卫团。前排左起欧阳捍华、方贵伦、张炳华、张念群及叶南进。(南洋商报)

(More......)

【国会报道】 沙登医院天花板坠落维修费80万 ‧ 等调查报告鉴定谁承担

Posted: 28 Mar 2011 08:33 AM PDT

For blog posts written in BM and English, please click here and here.

(吉隆坡28日讯)卫生部长拿督斯里廖中莱说,沙登医院大堂石膏天花板坍塌事件的调查结果,将鉴定哪一个单位承担修葺费用。

他于周一在国会下议院通过书面回答民主行动党沙登区国会议员张念群的提问说,修葺及更换2500平方公尺天花板的费用约需80万令吉。

张念群询问卫生部有关沙登医院天花板坍塌的导因,以及其修葺开销应由哪个单位负责,以及卫生部采取何种行动确保这座医院的建筑架构绝对安全。

廖中莱较早前宣布成立一个以工程局为首的鉴证小组,针对这起于1月间发生的事件展开建筑鉴证及调查工作,以找出肇祸原因。

尽管如此,廖中莱说,基于调查仍在进行,卫生部同意工程局的建议,拆除整个石膏天花板以策安全。

他说,为避免类似事件重演,卫生部将建议展开修葺工作的单位,使用较轻的天花板原料。

转载自《光明日报》

相关新闻

【星洲日报】查沙登医院天花板倒塌‧卫长指示安全考量拆除重安装

【中国报】廖中莱:以策安全沙登医院天花板将拆

(More......)

[The Malaysian Insider] Culprit in Serdang Hospital ceiling collapse still undetermined

Posted: 28 Mar 2011 08:12 AM PDT

KUALA LUMPUR, March 28 — The findings of the investigation on the collapse of the ceiling in the main lobby of Serdang Hospital last January will determine the actual party that should bear the cost of repair, Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai said.

The cost to repair and replace the 2,500 sq metre ceiling is estimated at RM800,000, he said in written reply to Teo Nie Ching (DAP-Serdang) at the Dewan Rakyat today. 

Teo had wanted to know the causes of the collapse, cost of repair, actual party responsible to bear the cost of repair and moves taken by the ministry to ensure structural safety of the hospital building.

It is reported that a team, comprising the Public Works Department (PWD), had been set up to investigate whether the collapse was caused by a structural, design or maintenance failure.

Liow said that since the investigation was still ongoing, the ministry, with the approval from the PWD, would tear down the entire ceiling in the main lobby as safety measures.

“To ensure that the incident will not recur, the ministry will propose for the ceiling to be replaced by a type of ceiling that is lighter and easy to maintain,” he added. — Bernama

Taken from The Malaysian Insider.

Relevant News Clipping

[The Sun] Probe on hospital ceiling collapse ongoing.

(More......)

[Parlimen] Pertanyaan sebab keruntuhan syiling Hospital Serdang & tindakan susulan kerajaan

Posted: 28 Mar 2011 07:43 AM PDT

PERTANYAAN DEWAN RAKYAT
PERTANYAAN  : LISAN
TARIKH  : 24.03.2011

SOALAN:

Puan Teo Nie Ching [Serdang] minta MENTERI KESIHATAN menyatakan sebab-sebab keruntuhan syiling bumbung Hospital Serdang, kos untuk kerja pembaikpulihan, pihak yang menanggung kos pembaikpulihan dan langkah-langkah yang bakal diambil oleh kementerian untuk menjamin tahap keselamatan struktur bangunan Hospital Serdang.

JAWAPAN daripada Menteri:

Sebagaimana yang kita semua maklum, keruntuhan siling telah berlaku di lobi utama Hospital Serdang pada 30 Januari 2011. Semua langkah keselamatan telah diambil sejurus berlakunya keruntuhan siling tersebut seperti menutup kawasan tersebut daripada orang ramai dan memutuskan bekalan elektrik bagi mengelakkan perkara-perkara tidak diingini berlaku. Tindakan-tindakan susulan juga telah diadakan oleh pihak-pihak yang berkaitan seperti Jabatan Kerja Raya (JKR), Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS), pihak Hospital Serdang, Ibu Pejabat Kementerian Kesihatan dan juga pihak kontraktor. Kajian telah dibuat untuk mengenalpasti punca-punca keruntuhan berlaku dan juga tindakan-tindakan susulan yang perlu diambil oleh pihak yang berkaitan.

Memandangkan pihak JKR mempunyai kepakaran dalam sistem kejuruteraan bangunan, Unit Forensik, Cawangan Kejuruteraan Awam, Struktur dan Jambatan, JKR telah diminta untuk menyiasat dan mengenalpasti punca-punca yang menyebabkan berlakunya keruntuhan siling dan kerja-kerja tersebut telah pun dimulakan. Memandangkan kerja-kerja penyiasatan masih berjalan, pihak Kementerian dengan persetujuan pihak JKR akan merobohkan keseluruhan siling di kawasan terbabit sebagai langkah keselamatan. Adalah diharapkan di samping mengenalpasti punca-punca keruntuhan siling, hasil siasatan tersebut juga akan dapat menentukan pihak sebenar yang perlu menanggung kos pembaikpulihan dan penggantian siling seluas 2500 meter persegi yang dianggarkan sebanyak RM800 ribu.

Bagi mengelakkan perkara yang sama berulang, pihak Kementerian Kesihatan akan mencadangkan supaya kerja-kerja pembaikpulihan menggunakan jenis siling yang lebih ringgan dan mudah untuk diselenggara. Di samping itu juga, pihak Kementerian Kesihatan akan mengarahkan pihak syarikat penyelenggaraan hospital untuk mempertingkatkan lagi kualiti kerja-kerja pemantauan bagi menjamin tahap keselamatan bangunan Hospital Serdang dan lain-lain hospital di bawah Kementerian Kesihatan secara keseluruhan.

(More......)

[Parlimen] Hasil siasatan tentukan pihak yg perlu tanggung kos baiki siling Hospital Serdang

Posted: 28 Mar 2011 03:36 AM PDT

KUALA LUMPUR, 28 Mac (Bernama) -- Hasil siasatan berhubung keruntuhan siling di lobi utama Hospital Serdang Januari lepas akan menentukan pihak sebenar yang perlu menanggung kos pembaikpulihan, kata Menteri Kesihatan Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Kos pembaikpulihan dan penggantian siling seluas 2,500 meter persegi dianggarkan RM800,000, katanya dalam jawapan bertulis kepada soalan Teo Nie Ching (DAP-Serdang) pada persidangan Dewan Rakyat di sini pada Isnin.

Teo dalam soalannya ingin tahu sebab-sebab keruntuhan siling Hospital Serdang, kos untuk kerja pembaikpulihan, pihak yang menanggung kos pembaikpulihan dan langkah-langkah yang bakal diambil oleh kementerian untuk menjamin tahap keselamatan struktur bangunan hospital itu.

Dilaporkan sebelum ini satu pasukan penyiasat yang dianggotai Jabatan Kerja Raya (JKR) ditubuh bagi melakukan siasatan yang akan melihat sama ada runtuhan itu disebabkan masalah struktur atau reka bentuk.

Liow berkata memandangkan siasatan masih berjalan, kementerian dengan persetujuan JKR akan merobohkan keseluruhan siling di kawasan terbabit sebagai langkah keselamatan.

(More......)

【念念有辞】学生代表前途未卜

Posted: 28 Mar 2011 03:28 AM PDT

Article published on the Website of Chinese newspaper Chinapress.com.my

马大校园选举的成绩于2月21日就已尘埃落定,可是至今依然余波未了,亲学生阵线学生以及两名学生代表的前途依然未卜。

马大学阵在今年的校园选举中,成功在41议席当中以23席击败获得16席的亲校方阵线,其中两席校园级议席就是由郑传毅和马斯杜拉赢得。

马斯杜拉在校园选举期间,曾在前往马大校外班底柏迈宿舍拉票时一度失踪。历时32个小时之后,她终于在万宜一座回教堂被寻获。清醒后的她身体状况十分虚弱,而且不断哭泣。我们至今依然不晓得她是为什么失踪?失踪期间有曾什么过什么事?因为她疑因未进食和受惊吓,导致记忆一片“空白”,完全无法说出失踪的经历。

在马斯杜拉失踪期间,马大校方完全没有协助寻找其行踪,反而是马斯杜拉的朋友因为担心其安慰而率先报警,竭尽所能地找寻其下落。

可是,在校园选举结束后的大约3个星期,马斯杜拉反倒因为面对警方调查其失踪案件而被马大校方无限期冻结资格其学生代表资格。受害人不仅没有得到应有的辅导和支持,反而二度成为受害人,而加害者正是国内历史最悠久地位最崇高的本地大学之一。马大的校誉已经岌岌可危。

另一名学生代表郑传毅则是被指假造病假单而被冻结其学生代表资格。在经过三个小时的听证会后,虽然医生也承认病假单是由他签发,可是马大校方还是觉得郑传毅已经抵触了马大行为守则第3(a)(1)及(2)条文。除了遭警告和罚款200令吉之外,他还是被冻结学籍一个学期,即日生效。

虽然郑传毅拥有14天的上诉期,可是至今他的上诉依然没有结果。没法去上课,明天(星期二)就是期中考。就算他的上诉事后得直,错过期中考对一个学生的成绩影响已是不言而喻。此时此刻,郑传毅身心的压力可想而知。

我就此事联络了高教部副部长何国忠博士和赛夫丁,希望他们能够施与援手。奈何雪中送炭的佳音尚未捎来。许多关心学运的人士都在为这两位学生加油,希望他们能够坚挺的渡过难关。
(More......)

LEE GUAN AIK for KOTA DARUL AMAN 李源益州议员

Posted by Awanama | Posted on 7:34 PTG

LEE GUAN AIK for KOTA DARUL AMAN 李源益州议员


Bagaimana Melindungi Undi Anda Dari Dikesan? (How to protect your votes ...

Posted: 28 Mar 2011 10:20 AM PDT

i n t a n h i j a u

Posted by Awanama | Posted on 3:42 PTG

i n t a n h i j a u


APA ADA HAL...ADA APA HAL...???

Posted: 28 Mar 2011 03:45 AM PDT

 
Persidangan DUN Perak 5 April Ditunda 12 April 
 
IPOH: Persidangan Dewan Undangan Negeri Perak yang dijadual diadakan pada 5 April ini ditunda ke 12 April, kata Speaker Datuk R. Ganeson pada Isnin.

Beliau memberitahu bahawa notis mengenainya akan dihantar hari ini kepada semua wakil rakyat dan pegawai yang terlibat.

Notis mesyuarat pada 5 April itu telah dikeluarkan minggu lepas.

"Saya memutuskan persidangan kali ini dilewatkan tujuh hari dari tarikh asal," kata Ganeson.

Beliau bagaimanapun tidak memberi sebarang alasan mengenai keputusan itu. - BERNAMA

RASUAH DAN LEMAH URUS EKONOMI NEGARA PUNCA HARGA BARANG NAIK

Posted: 28 Mar 2011 03:33 AM PDT


IPOH, 28 Mac, Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussain menyatakan, pengurusan ekonomi di Malaysia masih lagi lemah jika hendak dibandingkan dengan senarai 131 buah Negara Dunia yang lain.

Menurut beliau, dengan trend harga barang yang terus meningkat kesan daripada peningkatan harga tol dan minyak tahun demi tahun sudah pasti akan menjejaskan ranking negara Malaysia ke tempat yang lebih buruk dan apa yang lebih membimbangkan lagi adalah, kesan tingginya inflasi ini bakal membebankan rakyat jelata yang rata-rata bukanlah dari golongan yangberada.

Beliau menyatakan, Kita boleh melihat betapa bahayanya kesan daripada ketidak-cekapan pengurusan ekonomi boleh membawa kepada peningkatan kes-kes samun, rompak, rasuah, penipuan dan sebagainya di dalam Negara kita.

Memetik ucapan beliau " Hal ini berlaku kerana rakyat sudah terdesak dan terpaksa melakukan apa saja demi untuk menyambung survival mereka dalam keadaan semua harga barangan dan minyak meningkat."
Beliau juga menyataka kerajaan UMNO/BN gagal mengawal peningkatan harga minyak walaupun Malaysia adalah negara pengeluar minyak, dari tahun 2000-2006, harga minyak telah meningkat dari RM1.10/liter (tahun 2000) hingga RM1.92/liter (tahun 2006) iaitu peningkatan sebanyak 75% dalam masa 6 tahun.

Kerajaan UMNO/BN juga dilihat gagal menyekat kenaikan harga tol yang meningkat tahun demi tahun. Walaupun kerajaan berjanji tiada peningkatan tol pada tahun 2008, tetapi tahun 2009 akan pasti menyaksikan peningkatan harga tol yang seterusnya. Kerajaan membelanjakan lebih 300 juta ringgit wang rakyat setahun untuk membayar konsesi tol.

Beliau menjelaskan lagi, Kerajaan UMNO/BN juga dilihat gagal menyekat kenaikan harga barangan asas hasil daripada kenaikan harga minyak dan tol. Kenaikan harga barangan ini terpaksa dibayar oleh segenap lapisan rakyat walaupun sebahagian daripada mereka tidak menggunakan jalan bertol terutamanya mereka yang tinggal di kampung-kampung.

Statistik menunjukkan pendapatan isirumah kaum India RM3,215, lebih tinggi daripada purata kebangsaan RM3,022, dan juga kaum bumiputera RM2,522. Ini jelas menunjukkan UMNO tidak bersungguh-sungguh malah telah gagal menaikkan taraf hidup orang Melayu setelah 50 tahun memerintah, jelas beliau.

Menurut beliau, tabiat kerajaan UMNO/BN sememangnya suka menghabiskan duit rakyat disebabkan ketidakcekapan pengurusan ekonomi dan budaya rasuah yang berleluasa telah merebak dalam diri pemimpiN UMNO dan BN sehingga mereka sanggup menggadaikan hak rakyat demi kepentingan pemimpin UMNO/BN serta krono-kroni mereka.

Comments for Haniza Talha - Landscaping New Politics

Posted by Awanama | Posted on 3:31 PTG

Comments for Haniza Talha - Landscaping New Politics


Comment on Skim Pinjaman Mikro Kredit di bawah Yayasan Dar Qard Al Hasan by khairil ismail bin baharuddin amin

Posted: 27 Mar 2011 02:52 AM PDT

sya ingin tahu bagaimana untuk mndapatkan borang serta syarat2 pinjaman

Suara Sri Andalas

Posted by Awanama | Posted on 3:31 PTG

Suara Sri Andalas


Program Menyampaikan Sumbangan di Sungai Jati

Posted: 27 Mar 2011 02:00 AM PDT

Sungai Jati, Klang, 27 Mac 2011 - YB Dr Xavier Jayakumar telah menghadiri satu program yang dianjurkan untuk menyampaikan bantuan sumbangan kepada anak-anak yatim, golongan OKU dan ibu tunggal.

Dalam program tersebut, seramai 17 orang anak yatim, 12 orang OKU serta ibu-ibu tunggal telah menerima bantuan sumbangan.

Turut disampaikan adalah kunci rumah PPRT (Program Perumahan Rakyat Termiskin) kepada para penerima. Menurut YB Dr Xavier, rumah PPRT yang dibina kini adalah lebih berkualiti kerana dibina dari batu-bata keseluruhannya berbanding sebahagiannya kayu sebelum ini. Rumah tersebut juga dilengkapi dengan lampu dan kipas serta bumbung yang dicat dengan warna biru menunjukkan rumah yang baru dibina.Kumpulan Kelima Dari DUN Sri Andalas Jalani Pemeriksaan Mammogram

Posted: 26 Mar 2011 02:00 AM PDT

Klang, 26 Mac 2011 - Seramai 46 orang wanita, kebanyakannya adalah guru dari Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Tamil Batu Ampat telah dihantar untuk menjalani pemeriksaan mammogram secara percuma.

Kumpulan kelima dari DUN Sri Andalas ini telah dihantar seawal pukul 7.30 pagi. Program yang mendapat perhatian YB Dr Xavier Jayakumar ini adalah merupakan Skim Kesihatan Wanita iaitu Mammogram Selangor, ataupun singkatannya MammoSEL.

Pemeriksaan mammogram secara percuma untuk wanita berusia 35 tahun keatas telah dimulakan di DUN Sri Andalas sejak 27 Disember 2010. Wanita yang berusia 35 tahun disarankan untuk mendaftar di pejabat DUN masing-masing untuk dapatkan pemeriksaan mammogram secara percuma yang dibiayai Kerajaan Negeri Selangor.  
Menyampaikan Sumbangan Kepada Surau-surau di Sekitar DUN Sri Andalas

Posted: 25 Mar 2011 02:00 AM PDT

Taman Sri Andalas, Klang, 21 Mac 2011 - YB Dr Xavier Jayakumar telah menghadiri satu majlis menyampaikan sumbangan kepada surau-surau di sekitar DUN Sri Andalas.

Bertempat di perkarangan Surau An Najihin, majlis tersebut telah diadakan selepas sembahyang Isya'. Sebanyak lima buah surau dan dua persatuan telah menerima sumbangan. 

Hadir dalam majlis tersebut adalah ahli-ahli majlis dalam kawasan DUN Sri Andalas iaitu Encik Abdul Manap Yusoff, Encik Azmi Jusoh dan Encik PS Rajoo serta Ketua Kampung Kg. Jawa, Tuan Haji Ismail Abdullah. 

Turut diberi kepada wakil-wakil surau yang hadir adalah akhbar Selangor Kini untuk diedarkan kepada orang ramai sekitar surau masing-masing.


YB BN

YB PAS

YB PKR

YB DAP