Nuffnang

ZULKIFLI BIN NOORDIN

Posted by Awanama | Posted on 11:57 PTG

ZULKIFLI BIN NOORDIN


GENERASI SONGSANG!

Posted: 16 Nov 2011 07:16 PM PST

(Bishop Ouyang Weng Feng, seorang paderi Malaysia yang mengaku mengamal seks songsang dan luar tabi'e menjalani perkahwinan secara gay di New York pada 31.08.2011)

Salam 2 all.

Bagi tempoh 2008-2010, Jabatan Pendaftaran Negara merekod dan mendaftarkan sebanyak 152,182 ANAK HARAM atau luar nikah atau anak tak-sahtaraf! Ini yang didaftar dan direkod! Cuba bayang yang tidak berdaftar dan tidak direkod! Kalau kita ambil andaian tiap seorang anak haram yang berdaftar terdapat 3 yang tidak berdaftar, jumlahnya 456,546 orang ANAK HARAM. Hampir setengah juta anak haram dilahirkan dan didaftarkan dalam tempoh 2 tahun sahaja!!!

152,182 orang anak luar nikah 2008-2010!!! Maknanya tiap bulan 6340 orang, 211 orang tiap hari, 8 orang tiap jam. Maknanya tiap 7 minit, seorang anak luar nikah dilahirkan!

Dan kalau diganda dengan yang tidak berdaftar, maknanya 19,020 sebulan, 633 tiap hari, 24 orang tiap jam, maknanya seorang tiap minit!!!

Untuk membolehkan seorang bayi luar nikah dilahirkan tiap 7 minit bagi tempoh 2008-2010 itu, bermakna sepasang lelaki & perempuan sudah melakukan seks luar nikah, atau berzina. Bermakna tiap 7 minit bagi tempoh 2006-2008, dua pasang lelaki/wanita melakukan zina. Bermakna tiap jam 16 orang melakukan zina. Bermakna 422 orang melakukan zina tiap hari! Bermakna 12,680 orang melakukan zina tiap bulan. Bermakna 152,182 orang melakukan zina tiap tahun!

Apakah masyarakat Malaysia sudah menjadi masyarakat zina, masyarakat yang sudah rosak dengan kegiatan seks luar nikah, seks songsang dan seks luar tabi'e!

Benarlah sabda Rasulullah saw, akan datang satu zaman perbuatan zina akan berleluasa! Sehingga akan sampai ke satu peringkat zina akan dilakukan secara terbuka, tanpa sebarang segan silu!

Dalam keadaan kita sedang berhadapan dengan kemelut salah laku seks macam ini, masih ada golongan yang beriya-iya nak memperjuangkan amalam seks songsang dan luar tabi'e. Konon atas nama hak asasi manusia, mereka mahu mempromosikan 'amalan seks LBGT - Lesbian,Bisexual, Gay & Transgender melalui Festival Seks Bebas baru-baru ini dengan konsep "My Body, My Right".

Dan cuba bayang kita sudah ada paderi kristian di Malaysia ini bernama Pastor Ouyang Weng Feng yang secara terbuka mengaku mengamalkan amalan seks songsang dan luar tabie dan melaksanakan perkahwinan secara sama-seks @ gay di New York pada 31.08.2011, hari kita menyambut kemerdekaan ke 54!!!

Cuba bayang apa akan jadi kepada masyarakat Malaysia jika perjuangan kaum songsang ini dibenarkan! Dengan anak haram yang dah bersepah, dengan perlakuan zina yang berleluasa, ditambah dengan amalan seks songsang dan luar tabi'e, dalam masa terdekat nanti kita akan ada GENERASI SONGSANG, GENERASI LUAR TABI'E!!!

Dan dalam berhadapan dengan musibah ini, kita dapati pulak ada kaum PARASIT POLITIKUS KALKATUS yang beriya-iya mahu menobatkan pimpinan dari kalangan orang yang paling buruk akhlaknya. Walaupun sudah diberikan bukti yang jelas, yang disahkan oleh pakar luar sebagai 99.99% tulin, kita dapati kaum ini mengambil sikap membutakan hati dan mata mereka kepada kemungkaran besar ini.

Bukan itu sahaja, mereka mengangkat pulak golongan yang paling buruk akhlaknya dikalangan mereka untuk memimpin mereka!

Dan yang paling malang, ada kalangan mereka yang mengheret agama Islam dalam memelihara dan mempertahankan kemungkaran yang berlaku. Sedangkan bila dikemukakan bukti jelas, mereka berselindung disebalik syara', kononnya qazaf dan lain-lain.

Kita lihat contoh didalam kes Saiful Bukhhari Azlan apabila beliau mengadu diliwat oleh pemimpin agong pembangkang Anwar Ibrahim.

Tanpa menyiasat sedikit pun, tanpa mendengar keterangan dan bukti aduan tersebut, terus mereka menuduh Saiful dengan pelbagai tuduhan, termasuk mahu menghukum beliau dengan qazaf. Sedangkan Saiful adalah pengadu, bukannya penuduh! Sedangkan aduan Saiful boleh dibawa pendakwaan atas kesalahan ta'zir, tanpa perlu kepada 4 orang saksi.

Tetapi tidak, mereka memilih untuk berselindung disebalik syara' semata-mata untuk kepentingan politik. Bahan bukti dan keterangan ditongsampahkan atas alasan tidak "syari'e-compliance!".

Maka akhirnya yang mungkar jadi ma'ruf, yang ma'ruf jadi mungkar! Pelaku seks songsang dan luar tabi'e terlepas dan masih melalak sana-sini, mangsa pulak dimaki hamun dan disumpah
seranah!

Sikap politik dualam, cakap tak serupa bikin lagi hipokrit ini memberi mesej yang salah kepada umat dan masyarakat, terutamanya generasi muda. Ada yang beranggapan melakukan seks bebas, songsang dan luar tabi'e ni okay. Kalau pemimpin hebat boleh buat dan dilindungi, takkan mereka tak boleh! Dah dibuktikan melalui videoklip, gambar dan dokumen pun okay, masih diarak kesana-kemari sebagai pemimpin hebat, siap boleh jadi calon Perdana Menteri lagi!

Apa nak jadi dengan nasib masa depan umat, rakyat dan negara ini sekiranya ini berterusan. Kalau begini sikap dan akhlak yang muncul, jangan terkejut dalam tempoh yang terdekat ini, dan teman rasa tak sampai pun 10 tahun, kita akan punya satu generasi yang rosak, GENERASI LUAR TABI'E, GENERASI SONGSANG, na'uzubillah min zalik.

Ya ALLAH, peliharalah diri kami, anak isteri kami, ahli keluarga kami dan umat Islam yang masih punya sedikit keimanan daripada musibah ini keruntuhan akhlak yang sudah parah ini!!! Ameen ya rabbal 'alaamiin!

Wallahua'lam & Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Khmais
21 Zulhijjah 1432
17 Nov 2011

######################################

KUALA LUMPUR 15 Nov. - Bilangan anak luar nikah atau anak tidak sah taraf bagi tahun 2008 sehingga 2010 berdasarkan statistik Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) ialah seramai 152,182 orang.

Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Heng Seai Kie berkata, selain itu statistik turut menunjukkan Sabah merupakan negeri paling tinggi mencatatkan kelahiran anak luar nikah iaitu 41,490 orang diikuti Selangor (18,983 orang), Sarawak (17,570 orang), Johor (16,298 orang) dan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (12,095 orang).

Ujarnya, antara punca timbulnya gejala tersebut disebabkan beberapa faktor antaranya menonton video dan laman web lucah, kurang didikan agama, ingin mencuba, pengaruh rakan sebaya dan rela melakukan hubungan seks.

"Faktor-faktor lain ialah tidak mempunyai pengetahuan berhubung kesihatan repoduktif dan seksual, kurangnya perhatian ibu bapa serta diperkosa saudara sendiri dan kesemua faktor ini adalah hasil daripada kerja kes yang dijalankan oleh pihak Pegawai Kebajikan Masyarakat," katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan Datuk Mohd. Jidin Shafee (BN-Setiu) dalam sesi soal jawab di Dewan Rakyat , hari ini.

Seai Kie berkata, ekoran berlakunya masalah tersebut, pihak kementerian telah memberi perhatian serius bagi menanganinya dengan mengambil langkah-langkah tertentu.

Pertama, beliau berkata, kementerian telah menggubal Dasar dan Pelan Tindakan Kesihatan Reproduktif dan Sosial Kebangsaan pada tahun 2009 yang bertujuan meningkatkan pengetahuan dalam kalangan masyarakat, terutama ibu bapa kesan negatif terhadap perlakuan seksual luar nikah.

"Pihak kementerian juga telah melancarkan kempen Kami Prihatin dengan kerjasama akhbar Utusan Malaysia, Persatuan Karyawan dan Astro Holdings Sdn. Bhd. pada April 2010. Kempen ini dijalankan secara berterusan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat, termasuk pelajar institusi pengajian tinggi bersama-sama menangani anak luar nikah," katanya.

Beliau berkata, kementerian juga telah menubuhkan enam pusat remaja kafe@TEEN yang menyasarkan golongan muda berumur antara 13 hingga 24 tahun.

"Pusat remaja ini akan memberi maklumat berkaitan dengan isu-isu psikososial, termasuk menyediakan khidmat kaunseling, khidmat klinikal dan kemahiran hidup, perhubungan antara jantina dan tingkah laku berisiko termasuk perlakuan seksual sebelum nikah.

"Melalui program outreach kafe@TEEN di sekolah dan pusat komuniti kita telah berjaya mendekati 257,147 remaja melalui 4,698 program bermula November 2005 sehingga September 2011," katanya.

Beliau berkata, kementerian juga menyediakan perkhidmatan Talian Nur 15999 bagi membantu mereka yang mengandung luar nikah mendapatkan khidmat kaunseling termasuk mendapatkan perlindungan.

Menjawab soalan tambahan apabila ditanya mengenai tindakan terhadap mereka yang mengandung anak luar nikah, Seai Kie berkata, tiada tindakan terhadap ibu yang bukan beragama Islam, tetapi bagi ibu beragama Islam mereka tertakluk kepada peruntukan kesalahan jenayah syariah.

"Sabit kesalahan mereka boleh didenda tidak lebih RM5,000, dipenjara tiga tahun. Untuk ibu di bawah 16 tahun mereka tertakluk di bawah peruntukan 376 Kanun Keseksaan iaitu jenayah rogol. Ini disebabkan mereka masih di bawah umur.

"Bagi mereka yang lebih 18 tahun dan sabit kesalahan merogol gadis di bawah umur boleh dihukum penjara antara lima hingga 20 tahun serta sebatan," ujarnya.

MY VOICE FOR NATION

Posted by Awanama | Posted on 11:48 PTG

MY VOICE FOR NATION


Solar bibles: Hasan Ali insulting Muslims, says Asri

Posted: 17 Nov 2011 09:41 PM PST

DAP says toll extension punishes Penang folk

Posted: 17 Nov 2011 01:54 AM PST

Malays feel Penang under Chinese rule, survey shows

Posted: 17 Nov 2011 01:52 AM PST

Dr Shafie Abu Bakar

Posted by Awanama | Posted on 11:02 PTG

Dr Shafie Abu Bakar


Petikan Ungkapan & Anekdot Pilihan

Posted: 17 Nov 2011 04:23 PM PST

i n t a n h i j a u

Posted by Awanama | Posted on 3:30 PTG

i n t a n h i j a u


BERITA NGERI BUAT UMNO/BN

Posted: 17 Nov 2011 02:47 AM PST


KUALA LUMPUR, 17 Nov ― Majoriti pengundi kalangan kaum Melayu tidak yakin Barisan Nasional (BN) boleh merampas balik kuasa kerajaan negeri Pulau Pinang daripada Pakatan Rakyat ketika spekulasi menyebut pilihan raya umum akan dipanggil waktu terdekat.

Kajian kendalian Ilham Centre berkaitan persepsi dan tanggapan orang Melayu menunjukkan keadaan itu disebabkan perpecahan dalaman Gerakan dan ketiadaan Tun Abdullah Ahmad Badawi, yang melepaskan jawatan perdana menteri dua tahun lalu, dalam kepimpinan Umno pusat telah menggelapkan harapan BN untuk kembali memerintah Pulau Pinang.

Kajian itu dijalankan awal bulan lalu dengan memfokus 720 responden dari dua kerusi Parlimen dan satu kawasan Dewan Undangan Negeri - yang kesemuanya berada dalam tangan Umno-BN. Salah satu kerusi Parlimen melibatkan Kepala Batas yang penyandangnya ialah Abdullah sendiri.

Pagi tadi Presiden Gerakan Tan Sri Dr Koh Tsu Koon yang turut mengetuai BN Pulau Pinang mengumumkan tidak akan bertanding pilihan raya umum ke-13. Beliau tewas pada pilihan raya umum 2008.

Berhubung soal sama ada BN akan memerintah semula kerajaan negeri Pulau Pinang hanya 18.6 peratus yakin manakala 16.4 peratus mengatakan tidak. Pun begitu responden yang mengatakan tidak pasti adalah dalam lingkungan 60.8 peratus.

Berhubung soalan sama ada Pakatan Rakyat akan kekal memerintah negeri itu, 25.3 peratus bersetuju berbanding 17.8 peratus mengatakan tidak. Sekali lagi bilangan mereka yang tidak pasti agak tinggi iaitu 56.7 peratus.

Daripada 720 respoden yang ditemui itu, seramai 57 peratus merupakan pengundi dikategorikan sebagai mereka atas pagar manakala 43 peratus lagi kalangan ahli Umno.

Bagamanapun menurut hasil kajian itu, pengundi Melayu mengharapkan agar nasib mereka dibela dan lebih mendekati mereka dan prihatin atas segala masalah mereka.

Pengundi-pengundi Melayu juga mahukan bantuan secara terus kerana mereka tidak suka kepada persaingan, kata hasil kajian itu sambil menambah, "jika boleh, salurkan bantuan secara terus, bukan berlumba-lumba dengan kaum lain."

"(Mereka) mahukan bantuan 'one-off' dalam bentuk tunai dan keperluan harian kerana itu lebih menyebabkan mereka yakin kepada kepimpinan kerajaan negeri.

"Mahukan agar kerajaan negeri tidak bersikap 'bias' dan mengamalkan diskriminasi dalam menyalurkan bantuan dan sumbangan," katanya lagi.

Selain itu, pengundi-pengundi Melayu mahukan tokoh atau calon yang boleh duduk bersembang, turun ke bawah 'down to earth' dan boleh sedia mendengar segala keluhan dan masalah mereka.

Hasil kajian Ilham Centre ini juga menunjukkan bahawa Umno Pulau Pinang dilihat didominasi oleh Melayu "berketurunan mamak."

"Oleh itu, pengundi Melayu agak skeptikal dengan kelompok ini. Namun begitu, orang Melayu masih lagi melihat dan meyakini bahawa Umno adalah harapan dan pilihan terbaik bagi mereka untuk terus membela nasib dan masa depan orang Melayu Pulau Pinang," katanya lagi.

Di samping itu, Umno yang memiliki 11 kerusi Dewan Undangan Negeri, yang kesemuanya dimenangi tiga tahun lalu, tidak mempunyai tokoh yang dikatakan berkaliber dan berdedikasi setelah kemasukan Datuk Seri Anwar Ibrahim ke dalam PKR dan Pakatan Rakyat dan peletakan jawatan Abdullah sebagai Perdana Menteri.

Anwar, Ahli Parlimen Permatang Pauh, dipecat dari Umno pada September 1998 dan kemudian menubuhkan PKR.

"Namun rakyat masih lagi bergantung harap dengan Umno," katanya lagi.

Ilham Centre juga berkata orang Melayu di kawasan kajian tidak mengetahui segala dasar baru kerajaan negeri pimpinan Pakatan Rakyat.

"Mereka lebih cenderung kepada segala manfaat yang mereka akan terima secara 'one-off' sama ada dalam bentuk bantuan kebajikan dan barang-barang keperluan harian seperti; beras, gula, tepung, telur dan wang tunai kerana ia lebih dirasai berbanding dengan pengumuman program dan rancangan pembangunan yang bernilai jutaan ringgit," katanya lagi.(malaysianinsider)

魏宗贤文打烟之声 Gwee Tong Hiang for Bentayan

Posted by Awanama | Posted on 3:28 PTG

魏宗贤文打烟之声 Gwee Tong Hiang for Bentayan


针对16日报章报道做出声明

Posted: 16 Nov 2011 08:58 PM PST

Dr Siti Mariah Mahmud

Posted by Awanama | Posted on 3:09 PTG

Dr Siti Mariah Mahmud


Missi ke Palestine

Posted: 17 Nov 2011 03:52 AM PST

Tiga Ahli Parlimen PAS akan menyertai konvoi delegasi Global March to Jerusalem (GMJ) bagi menunjukkan sokongan dunia terhadap Palestin.
Mereka ialah Siti Zailah Mohd Yusuf (Rantau Panjang) yang juga Ketua Dewan Muslimat PAS, Dr. Siti Mariah Mahmud (Kota Raja) yang juga Timbalan Ketua Dewan Muslimat PAS dan Khalid Samad (Shah Alam) yang juga Ahli Jawatankuasa PAS Pusat.

Menurut Siti Mariah, mereka akan berlepas ke Kaherah, Mesir malam ini dan akan bertemu dengan 26 Ahli Parlimen dari 15 negara lain di pintu masuk Rafah, Gaza.
"Ada yang ikut jalan darat, udara dan melalui pelbagai pintu masuk dan akan bertemu Rafah," kata beliau pada sidang media di lobi Parlimen hari ini.
Delegasi tersebut anjuran Council for Palestine Solidarity dan disertai Ahli Parlimen antaranya Indonesia, India dan Afrika Selatan.
Konvoi tersebut bertujuan mewujudkan gelombang kesedaran warga dunia untuk bersama rakyat  Palestin dalam isu penjajahan Zionis.
Justeru Siti Mariah berkata, pihaknya berharap doa dan sokongan daripada rakyat Malaysia agar misi mereka berjaya.
"Kami akan kembali ke Malaysia pada 25 haribulan dan kami harap doa dan restu daripada rakyat Malaysia untuk menjalankan misi ini," katanya.
Khalid menambah, konvoi tersebut sepatutnya pada bulan lepas amun terpaksa ditangguh kerana Israel sedag menyerang Gaza ketika itu.
"Konivoi ni asalnya bulan lepas tapi disebabkan Israel menyerang Gaza maka ianya dibatalkan," katanya yang pernah menyertai misi ke Gaza bersama NGO Muslim Care.

Direct Free Kick

Posted by Awanama | Posted on 1:41 PTG

Direct Free Kick


JAWAPAN YB ISKANDAR ABDUL SAMAD, PENGERUSI JAWATANKUASA TETAP PERUMAHAN, PENGURUSAN BANGUNAN DAN SETINGGAN NEGERI SELANGOR KEPADA PERTANYAAN NO. 74 OLEH YB TUAN LAU WENG SAN ( KG. TUNKU ).

Posted: 17 Nov 2011 12:55 AM PST

a.) Jumlah Rumah Mampu Milik yang akan dibina di Daerah Petaling oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor ( PKNS ) adalah,

1.) Seksyen U12, Shah Alam oleh PKNS / Debbin Sdn. Bhd. - 96 unit pangsapuri
2.) Seksyen U12, Shah Alam oleh PKNS / Must Ehsan Sdn. Bhd. - 400 unit pangsapuri

Kerajaan Negeri mengakui PKNS sahaja tidak akan dapat memenuhi permintaan Rumah Mampu Milik di Daerah Petaling.

Untuk seluruh negeri Selangor, penglibatan sektor swasta juga diperlukan untuk menyediakan Rumah Mampu Milik yang secukupnya.

Pelaksanaan projek Rumah Mampu Milik oleh PKNS perlu juga dipercepatkan.

Projek pertama di Seksyen 3, Bandar Baru Bangi dengan 124 unit telah dilancarkan pada 3 Jun 2011.

Tetapi projek kedua di Kg. Seri Temenggong, Gombak masih belum dilancarkan walaupun tapak tersebut telah dikenalpasti tahun lepas.

Menurut perancangan terkini, projek ini akan dilancarkan paling awal pada Mac 2012.

Kelemahan-kelemahan seperti ini mesti diperbaiki oleh PKNS sekiranya bekalan Rumah Mampu Milik yang secukupnya hendak disediakan.

Walau bagaimanapun sektor swasta telah dilibatkan dengan projek-projek Rumah Mampu Milik di bawah oleh sebuah pemaju swasta,

1.) Sg. Long 800 kaki persegi dengan harga RM72,000 – 136 unit – Dalam pembinaan
2.) Seksyen U10, Shah Alam 850 kaki persegi dengan harga RM89,000 – 536 unit - Menunggu kelulusan Exco.

Satu lagi sebab kenapa, sektor swasta perlu dilibatkan adalah kerana tidak ada tapak-tapak yang sesuai yang dimiliki oleh PKNS untuk membina lebih banyak Rumah Mampu Milik.

Penglibatan sektor swasta akan melipatgandakan jumlah projek Rumah Mampu Milik di Selangor.

Kerajaan Negeri telah menerima cadangan-cadangan dari pemaju-pemaju yang mahu membina Rumah Mampu Milik di kawasan-kawasan di mana pemintaan untuk Rumah Kos Rendah adalah terlalu rendah.

Cadangan ini akan dikaji dengan teliti.

b.) Tidak ada pemotongan harga akan diberi untuk pembeli Rumah Mampu Milik. Harganya adalah sama bagi semua kaum.

JAWAPAN YB ISKANDAR ABDUL SAMAD, PENGERUSI JAWATANKUASA TETAP PERUMAHAN, PENGURUSAN BANGUNAN DAN SETINGGAN NEGERI SELANGOR KEPADA PERTANYAAN NO. 49 OLEH YB KHASIM ABDUL AZIZ ( LEMBAH JAYA )

Posted: 17 Nov 2011 12:53 AM PST

a. ) Di bawah Pakatan Rakyat, rumah-rumah kos rendah masih dibina di Selangor.
 
Buat masa ini sejumlah 3,317 unit rumah kos rendah sedang dalam pembinaan.
 
Sejumlah 10,338 unit rumah kos rendah dalam proses pemulihan iaitu projek terbengkalai atau projek sakit.
 
Sementara 8,579 unit rumah kos rendah telah mendapat kelulusan untuk dibina.
 
Oleh itu jumlah rumah kos rendah yang akan siap dibina adalah 22,234 unit.
 
 
b. ) Untuk mereka yang tidak mampu membeli rumah kos rendah, terdapat rumah-rumah di Projek Perumahan Rakyat atau PPR yang boleh disewa oleh rakyat.
 
Senarai lengkap adalah seperti berikut,
 
1.) PPR Kg. Baru HICOM di Seksyen 26, Shah Alam dengan 980 unit dan 396 unit kosong.
 
2.) PPR Taman Tasik Teratai di Serendah, Hulu Selangor dengan 300 unit dan 215 unit kosong.
 
3.) PPR Kota Damansara di Seksyen 8, Kota Damansara dengan 1,152 unit dan 293 unit kosong.
 
4.) PPR Taman Putra Damai di Lembah Subang dengan 3,004 unit dan 488 unit kosong.
 
Kerajaan Negeri telah menurunkan sewa yang pernah dinaikkan oleh Kerajaan Barisan Nasional pada Jun 2007.
 
Pengurangan sewa ini adalah bagi mereka berpendapatan di bawah RM1,500 sebulan atau yang mempunyai tanggungan yang ramai.
 
Mereka yang hendak menyewa rumah PPR tidak perlu membayar deposit secara sekali gus. Bagi yang berpendapatan rendah, deposit boleh dibayar secara ansuran.
 
Selain itu, Kerajaan Negeri di dalam peringkat akhir rundingan dengan sebuah untuk menyediakan pinjaman perumahan di bawah skim pinjaman khas bagi mereka yang tidak mempunyai slip gaji iaitu seperti mereka yang bekerja sendiri.
 
Sebagai permulaan, bekas peneroka bandar Kg. Rimba Jaya akan menikmati kemudahan ini.
 
Skim ini akan diperluaskan selepas ini.
 

Jamuan Rakyat sempena Hari Raya Korban di Kg Pandan 7 Nov 2011.

Posted: 16 Nov 2011 05:27 PM PST

Comments for Wee Choo Keong

Posted by Awanama | Posted on 1:21 PTG

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Another poor attempt at spinning! by Charles F Moreira

Posted: 17 Nov 2011 08:00 AM PST

Rather interestingly, I see hardly any criticism of the AirAsia/MAS share swap in the “independent” websites, while there’s no end of articles about the NFC scandal.

Also, nothing about the proposed theme park in Teluk Bahang

Kind of double standards, I must say.

Comment on Another poor attempt at spinning! by Hussein MAS

Posted: 17 Nov 2011 07:01 AM PST

Malaysians please read http://mole.my/content/kingfisher-airlines-turmoil about a low cost airline is in deep financial problems.

According to the Pariah/Dr Spinner, AirAsia is doing very well against the trend of so many low cost airlines went under. Recently, was the Oasis in Hong Kong that went under last year.

Of course, the Pariah/Dr Spinner wants us all to believe that he is the God gift to Malaysia that he is the best entrepreneur in the world. He can afford to buy QPR. MAS was said to be in deep financial trouble but immediately after the share swap was signed, the Pariah’s good friend (Rashdan) flew to London to sign a sponsorship of RM18 millions of QPR home jersey. Suddenly, MAS was ok. Why can’t the RM18 million be used to pay bonuses to MAS employees?

To the Pariah employees are just digits to be used like in AirAsia where there is no union for its employees. MAS employees, please don’t be fooled by the Pariah’s town hall talk on 2-11-2011. Just another spin by him.

Comment on Another poor attempt at spinning! by Kenny

Posted: 17 Nov 2011 06:41 AM PST

The Pariah was trying so hard to convince all of us in MAS that he is genuinely wanting to save MAS. This was another spin to serve his AirAsia’s set up. AJ please beware of “good hearted” guy like this Pariah. AJ please use your rusty brain to think and not sucking up to the Pariah.

Comment on Another poor attempt at spinning! by Latif of Khazanah

Posted: 17 Nov 2011 06:36 AM PST

Spinning stories is the pariah way of life. He will try to twist his way out. Now he has been exposed with his pant down for the first time. Thank you YB showing all the evidences of this bullshitter/spinner. Should we boycott AirAsia?

This bull shitter is a good friend of Rashdan and Tan Sri Azman Mokthar. Hope that the government will be cautious about the proposals recommended by these two co-founders of BinaFikir Sdn Bhd, that was running very high during the Sleepy Head era.

Comment on Another poor attempt at spinning! by Malaysia Boleh

Posted: 17 Nov 2011 06:19 AM PST

Buat Baik dibalas Baik…Buat Jahat diabalas Azab…Allah Maha Adil…

sedikit tentang Indonesia. Mereka mengejek pasukan kita walau apa pun sukan dan walau dengan siapa pun kita lawan. Akhirnya terbukti kejayaan datang dengan usaha,ikhlas dan tawakkal…Malaysia 1-0 Indonesia…Kerjasama…

jom berusaha membongkar rahsia share swap…marilah bekerjasama untuk hapuskan jahanam2 Malaysia…

Comment on Another poor attempt at spinning! by Orang Lama

Posted: 17 Nov 2011 03:57 AM PST

MAS not only abandoning Los Angeles, Capetown, Johannesburg and Beuno Aries. i’ve heard that MAS will abandoning Dubai also so that Air Asia could fly exclusively for that sectors and in TV the government is offering them to fly Russia. Wow. is the government get anything from TF/Air Asia???how come they want to offer to the airlines which had a bad track record???i think Air Asia will let MAS fly to Russia first Air Asia will never fly the unprofitable sectors. MAS will do the job of promoting that sectors and whatsoever after that sector is profitable than Air Asia will take over.

Its ok Orang Lama II. as long as we are on the same track. (^_^)

Comment on Another poor attempt at spinning! by Dino of MAS

Posted: 17 Nov 2011 03:34 AM PST

Orang Lama, Anak Malaysia and Orang Lama II

That pariah became so bold now because of the useless Azman Mokthar, Rashdan, Md nor and Aj. The good for nothing. Good for gaji but a. thats about it to describe them.

Instead of plugging the Leakages, the idiotic Rashdan, Md Nor and Aj condoning Rashdan (the TF’s budak suruhan) to spend RM18 millions sponsoring QPR home jersey, abounding routes for AA like Bandung, JB to KK & Kuching and etc. Heard the idiots are also agreeing to abandoning Los angeles, Capetwon, Johannesburg and Beuno Aires so that AirAsia can take over.

If this is CCF then MAS will koyak soon. AJ please resign and join AIrAsia if you want to help AirAsia because we don’t need you to draw salaries form MAS an help others.

Comment on Another poor attempt at spinning! by Orang Lama II

Posted: 17 Nov 2011 03:19 AM PST

Good points Orang Lama and Anak Malaysia.

TF is now like cacing kepanasan. he spin and spin. might be 1 day he would spin on Petronas (CCF with Petronas) and get free fuel for Air Asia!?. then CCF with MAHB and he get free parking and dont have to pay taxes!? after that move Air Asia to Indonesia. wow..what a theory. this might be insane theory but TF could do anything. before every1 see MAS and Air Asia are both enemy. now with the so called CCF, TF got into MAS. the oil and the water never unite. so, TF must be having agenda i guess.

talking about LCC. me either agree that Air Asia is no longer LCC. just look at the fare different between MAS and Air Asia. we could fly safely without RISK ourselves just pay an extra of RM10 with MAS.

sorry Orang Lama terguna nama anda.

Comment on Another poor attempt at spinning! by Orang Lama

Posted: 17 Nov 2011 03:16 AM PST

Good points Orang Lama and Anak Malaysia.

TF is now like cacing kepanasan. he spin and spin. might be 1 day he would spin on Petronas (CCF with Petronas) and get free fuel for Air Asia!?. then CCF with MAHB and he get free parking and dont have to pay taxes!? after that move Air Asia to Indonesia. wow..what a theory. this might be insane theory but TF could do anything. before every1 see MAS and Air Asia are both enemy. now with the so called CCF, TF got into MAS. the oil and the water never unite. so, TF must be having agenda i guess.

talking about LCC. me either agree that Air Asia is no longer LCC. just look at the fare different between MAS and Air Asia. we could fly safely without RISK ourselves just pay an extra of RM10 with MAS.

Comment on PAC investigations commence on 22 November 2011 by Balless Union leaders in MAS

Posted: 17 Nov 2011 02:57 AM PST

MAS employees have reasons to believe that the posting my MASEUS EXCOs was a genuine posting. It may be decoy sent out by one or two guys in the MASEUS EXCO because there was no EXCOs meeting held to discuss this matter.

We all know that Alias has no ball to take on the management or TF. He is good in issuing one or two threatening statements and after that he will be more than happy to consume “SLEEPING PILLS” from MAS management. We know him too well. So plea don’t believe that posting. Knowing Alias and his idiots in EXCOS, come December there will be no picket and he will give all kinds of reasons to postpone it to January when January about to come he will postpone it to February and on and on. MASEUS under him will not do anything until MAS is almost finished or when there is no more Sleeping Pills for him to go to sleep.

So MAS Graded Staff. we all should stop paying our union subscription as there is no meaning anymore. MASEUS leaders can no longer represent us.

I would like to know about the stand of the other unions in MAS like MASMA (managers), MESA (Executives), MAFAA (Cabin Crews) and etc on the bloody share swap and CCF that are killing MAS slowly.

Wake up MAS employees before it is too late.

YB Ahmad Razif Blog's

Posted by Awanama | Posted on 1:21 PTG

YB Ahmad Razif Blog's


Majlis Penyerahan Wang Bantuan Awal Persekolahan

Posted: 16 Nov 2011 04:14 PM PST
Pada 16 November 2011, telah merasmikan Majlis Penyerahan Wang Bantuan Awal Persekolahan Sesi 2012 di Dewan SK Tok Jembal.

Majlis Penyerahan Bot Pelancong

Posted: 16 Nov 2011 04:02 PM PSTPada 14 November 2011 yang lalu, Majlis Penyerahan Bot Pelancong oleh Dato' Haji Abdul Rahin bin Mohd Said, Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan Negeri telah diadakan di Jeti Bot Kg. Batin, Seberang Takir.

Blog@Wengsan...博客@永山

Posted by Awanama | Posted on 11:12 PG

Blog@Wengsan...博客@永山


Cadangan-cadangan untuk menambahbaik pentadbiran institusi Raja Berperlembagaan di Selangor

Posted: 16 Nov 2011 07:51 PM PST

改善雪州皇室隶属机构管理系统的建议

Posted: 16 Nov 2011 07:48 PM PST

Lim Kit Siang

Posted by Awanama | Posted on 7:58 PG

Lim Kit Siang


NFC boss says twin cattle condos are rental cash cows

Posted: 17 Nov 2011 07:55 AM PST

By Clara Chooi The Malaysian Insider Nov 17, 2011 GEMAS, Nov 17 — Dogged by claims of irregularity, the National Feedlot Corporation (NFC) finally broke its silence today to defend its purchase of multi-million luxury condominum units in Bangsar as a "good business decision". In a press briefing opened to selected mainstream media organisations, its [...]

DAP says toll extension punishes Penang folk

Posted: 17 Nov 2011 01:48 AM PST

By Shannon Teoh | November 17, 2011 The Malaysian Insider KUALA LUMPUR, Nov 17 — The DAP said today PLUS Expressways is "cheating" the public especially Penang folk by extending toll collection on three highways as part of a deal that sees the highway concessionaire waive RM6.5 billion in compensation from the government. Secretary-general Lim [...]

Malays feel Penang under Chinese rule, survey shows

Posted: 17 Nov 2011 01:18 AM PST

By G. Manimaran, Bahasa Malaysia Editor | November 17, 2011 The Malaysian Insider KUALA LUMPUR, Nov 17 — Malay voters in Penang say the state is being run by the Chinese despite backing Lim Guan Eng over other leaders. A survey of 720 Malay voters by researchers Ilham Centre found that when the island was [...]

Koh’s sacrifice, BN’s future

Posted: 17 Nov 2011 01:14 AM PST

The Malaysian Insider November 17, 2011 Fact is, Tan Sri Dr Koh Tsu Koon's fate was sealed the day Gerakan lost all its state seats and the government in Penang on March 8, 2008. It took him more than three years to realise that. The Gerakan president's announcement today that he will not contest in [...]

Pakatan Rakyat MPs are the real heroes fighting for the interest of Malays and poor Malaysians

Posted: 17 Nov 2011 01:11 AM PST

By Tony Pua Pakatan Rakyat members of parliament have over the past 2 weeks exposed the fact that many of the goods sold in Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) were not only substandard, illegal and unhealthy, many of these products were also not cheaper than products sold in existing hypermarkets. We were criticised by the Domestic [...]

Bantuan Khas Awal Persekolahan RM100

Posted: 17 Nov 2011 01:21 AM PST

By P.P. The purpose of this note is to share my thoughts with you. Today my daughters received a notice from their teachers at school. My younger daughter studies at SK Taman Perling 1 and my elder daughter studies at SMK Dato Usman Awang (Perling 2). This notice was in reference to Bantuan Khas Awal [...]

Anwar Ibrahim

Posted by Awanama | Posted on 7:48 PG

Anwar Ibrahim


PM Perlu Malu ISA Diguna Lagi

Posted: 17 Nov 2011 03:30 AM PST

Malaysiakini

Penahanan terbaru sekumpulan lelaki bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) disifatkan “mengesahkan kesangsian” rakyat terhadap pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk memansuhkan akta itu sebelum ini.

“Kini ia amat pasti bahawa pengumuman itu hanyalah untuk kepentingan politik Najib dan tidak serius dan jujur dalam memansuhkan akta zalim ini,” kata Pengerusi Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) Syed Ibrahim Syed Noh dan Penyelaras NGO hak asasi Suaram E Nalini.

Malaysiakini

Perdana menteri pada malam hari Malaysia mengumumkan akan memansuhkan ISA dan Akta Buang Negeri 1959 serta akan mengkaji semula undang-undang lain bagi memastikannya memenuhi kehendak semasa.

Dalam kenyataan bersama Syed Ibrahim dan Nalini hari ini, mereka mempersoalkan sama ada Najib cuba memperdayakan rakyat Malaysia berhubung penangkapan pertama selepas pengumuman pemansuhan ISA pada 15 September lalu.

“PM perlu berasa malu atas penangkapan ini,” kata mereka sambil menyifatkan tuduhan ke atas kumpulan lelaki itu masih tidak pasti.

Polis dilaporkan menggunakan ISA di Sabah kerana didakwa terbabit dengan kegiatan militan yang menggunakan Tawau sebagai tempat transit senjata dan dipercayai mempunyai kaitan dengan kumpulan Abu Omar yang beroperasi dari Kalimantan.

Senaraikan nama, status

Bagaimanapun, memetik sumber, laporan Berita Harian dan The New Straits Times itu tidak sepakat sama ada 10 atau 11 orang ditahan bawah akta kontroversi itu.

GMI dan Suaram pula menyifatkan jumlah dilaporkan hanyalah angka “tidak rasmi” kerana sumber mereka memaklumkan kemungkinan 14 orang ditahan.

Kedua-dua NGO itu turut menyenaraikan nama invidividu yang didakwa ditahan, termasuk status pekerjaan mereka.

Menurut GMI dan Suaram, identiti mereka: Mohd Nazri Dollah (guru agama), Yusof Saripuddin (peniaga ayam) Muhd Adnan Umar dan Darto Bandu (guru tuisyen), Muhd Abduh Umar (pemandu lori), Faizal Hamma dan Joni @ Muadz (pengedar akhbar harian) dan Bakar Baba (guru).

Tiga lagi individu lain – dikenali Adwan, Azmi dan Suriadi – tidak dinyatakan nama penuh dan status pekerjaan mereka.

Pesuruhjaya polis Sabah Datuk Hamza Taib ketika dihubungi dilaporkan enggan mengulas penahanan tersebut kerana kes itu dikendalikan Bukit Aman.

‘Amaran sebelum ditahan’

Sementara itu, jabatan undang-undang dan hal ehwal Sabah dan Sarawak Pemuda PAS berkata pihaknya terkejut dengan penahanan itu setelah dimaklumkan keluarga mangsa – sepuluh daripada tahanan didakwa pendakwah.

Pengerusi kedua-dua jabatan itu Ahmad Zamri As'ad Khuzaimi dan Abang Ahmad Kardee Abang Masagus mendakwa, mereka percaya tangkapan itu rentetan laporan PAS Sabah bahawa ahli-ahlinya diberikan amaran oleh polis supaya tidak terlibat dengan program politik dan dakwah sekiranya tidak mahu ditangkap.

“Justeru, kami percaya bahawa tangkapan ini hakikatnya adalah bermotifkan politik semata-mata dan langsung tidak mempunyai kaitan dengan Seksyen 73(1) ISA,” kata mereka dalam kenyataan bersama.

Memoir Syed Husin: Apabila Idealisme Bergabung Dengan Kuasa

Posted: 17 Nov 2011 02:19 AM PST

Merdeka Review

“Biasanya kita sebut tentang politik dia bersangkut paut dengan kuasa.  Tetapi dengan Dr.Syed Husin Ali, politik ini dalam pandangan saya, politik Syed Husin Ali ini tidak bersangkut paut dengan kuasa.  Dia hanya sangkut paut dengan idealisme dan prinsip perjuangan.”

Demikianlah kata-kata Tian Chua, Naib Presiden PKR dalam Majlis Pelancaran Memoir Perjuangan Politik Syed Husin Ali, di Pusat Konvensyen Shah Alam, semalam.  Tian Chua mengakui bahawa Syed Husin Ali adalah idola politik pertamanya ketika dirinya balik dari luar negeri.  “Kita menyokong Syed Husin Ali (pada ketika itu) bukan dengan tujuan untuk tukar kerajaan.  Bukan tujuan untuk melaksanakan prinsip-prinsip atau dasar-dasar baru.  Hanya (kerana) pada waktu itu kita rasa kita perlu satu suara untuk golongan yang dipinggirkan, golongan yang ditindas.  Kita perlukan a voice of conscience in the parliament.”

Bagaimanapun, Tian Chua yang secara rasminya terlibat dalam politik selepas Anwar Ibrahim dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri, menganggap sejarah perjuangan politik Syed Husin Ali tidak boleh dipisahkan daripada Anwar Ibrahim, tokoh yang mewakili politik “kuasa”.  Gabungan politik antara Syed Husin Ali dengan Anwar Ibrahim telah memberi imaginasi bahawa kedua-dua kuasa dan idealisme boleh digabungkan, dakwa Tian Chua.

Syed Husin Ali adalah pensyarah di Universiti Malaya ketika Anwar Ibrahim memimpin gerakan mahasiswa pada tahun 1970-an.  Anwar menyertai UMNO-BN pada tahun 1982, berada dalam sistem kerajaan untuk 16 tahun sebelum dipecat pada 2 September 1998.  Sementara Syed Husin Ali kekal sebagai pembangkang yang tidak pernah menang dalam PRU, memimpin Parti Rakyat Malaysia (PRM).  Syed Husin Ali dan Anwar bertemu semula, dengan pencantuman PRM dan Parti Keadilan Nasional (ADIL), dan berada dalam perjalanan yang sama sehingga ke hari ini.

Untuk Tian Chua, Syed Husin Ali umpama jambatan antara dua generasi, iaitu generasi sebelum merdeka (yang memikirkan bentuk dan corak negara selepas merdeka), dengan generasi selepas merdeka yang diwakili Anwar (yang cuba merealisasikan impian negara yang ingin dibentuk).  Kedua-dua tokoh ini telah mengumpul pengalaman yang berbeza sepanjang perjuangan mereka, malah secara berseloroh Tian Chua menggesa Anwar untuk menulis memoir beliau selepas penerbitan memoir Syed Husin Ali.

Kira-kira 1,000 orang hadir dalam Majlis Pelancaran Memoir Perjuangan Politik Syed Husin Ali, kebanyakannya terdiri daripada pimpinan PKR.  Sebelum majlis dirasmikan Menteri Besar Selagor Khalid Ibrahim, Ketua Pembangkang Parlimen Anwar Ibrahim, Sasterawan Negara A.Samad Said, Tian Chua dan bekas pimpinan PRM Sanusi Osman diundang untuk memberi ucapan.  Turut hadir termasuklah Professor Emeritus Khoo Kay Khim, bekas ahli parlimen Kok Lanas, Abdullah Ahmad dan lain-lain lagi.

Syarat jadi calon…

Anwar tidak lupa untuk mengungkit kisah pencantuman PRM dan KeADILan, yang berlaku ketika dirinya berada dalam penjara.  “Parti KeADILan mendapat dokongan massa pada ketika itu, Parti Rakyat punyai rekod pejuang-pejuang yang pertahankan idealisme, yang tidak mudah digugat keyakinan mereka, dibeli, ataupun diugut.”

Ketua Umum PKR ini mengakui bahawa dirinya mencadangkan dalam mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat PKR, agar majlis pelancaran memoir ini dijadikan acara yang penting untuk parti dan kerajaan negeri Selangor.

“Dalam politik ini bukan sekadar mainan kata-kata, dia mesti melalui keyakinan.  Dan buku ini membantu kita memahami peristiwa, latar belakang…”  Malah, berkali-kali Anwar (gambar kanan) menekankan, “Jadikan parti kita dan susuk perjuangan ini tidak sekadar retorika politik biasa, tapi satu tradisi dan budaya ilmu yang kuat, yang tabah, yang boleh membantu kita pertahankan idealisme ini, sama ada kita berkuasa di negeri, atau sekarang sebagai pembangkang, apatah lagi cabaran lebih besar, bila…Insyaallah, kita tawan Putrajaya.”

Malah, secara berjenaka beliau memberi amaran, “Kalau saya dapati mana-mana tokoh yang tidak selesai menelaah buku (ini), dia tidak akan dipertimbangkan menjadi calon nanti…”, disambut dengan gelak ketawa dan tepukan di bawah pentas.

Tiada kemenangan tanpa pengorbanan

Dalam ucapannya yang ringkas, bekas Timbalan Presiden PKR Syed Husin Ali berkata, “Saya tahu tujuannya bukan untuk memuji dan memuja, tetapi apa yang hendak dilakukan oleh saudara Anwar ialah meneruskan dan menggalakkan tradisi keintelektualan dalam parti.”

“Kita harus bergerak bukan dari segi politik saja, sebab perubahan dalam politik itu satu aspek.  Kita harus buat perubahan dalam kebudayaan, dalam ilmu, selain daripada bidang-bidang seperti politik, ekonomi dan sebagainya.”

Menyambung kisah A.Samad Said yang menceritakan bagaimana Ahmad Boestamam memulangkan dua beg wang yang diserahkan kepadanya, hanya kerana tidak pasti punca dari mana sebahagian wang itu datang, Syed Husin Ali mengambil kesempatan untuk menempelak pemimpin zaman sekarang yang bukan sahaja keluar parti apabila didatangi wang dalam beg, malah terus menghentam parti dan pemimpin selepas keluar parti.

Sebelum mengakhiri ucapannya, Syed Husin Ali tidak lupa menegur sesetengah wakil rakyat yang bercita-cita menawan Putrajaya, tetapi tidak menjejak langkahnya ke kawasannya selepas menang disokong pengundi.  Beliau menyeru agar pimpinan muda meneladani semangat pengorbanan pemimpin dahulu, sambil mengingatkan, “Dalam perjuangan mesti ada pengorbanan.  Tanpa pengorbanan, tidak akan ada kemenangan.”

Ini Pilihanraya Terakhir Najib Selaku Perdana Menteri

Posted: 16 Nov 2011 06:23 PM PSTFBC Yang Diupah Najib Pernah Bekerja Untuk Rejim Mubarak

Posted: 16 Nov 2011 05:09 PM PST

Keadilan Daily

Syarikat penerbitan London, FBC Media yang diupah kerajaan Malaysia pimpinan Datuk Seri Najib Razak, didapati pernah bekerja untuk rejim bekas Presiden Mesir, Hosni Mubarak.

Mubarak yang berkuasa di Mesir selama 30 tahun digulingkan menerusi revolusi pada 25 Januari lalu, menyaksikan jutaan rakyat Mesir turun ke jalan raya selama 18 hari.

Perkara itu disahkan akhbar The Independent UK dalam laporan mengenai Perbadanan Penyiaran British (BBC) yang turut membeli program terbitan FBC Media.

"The Independent mendapati FBC pernah bekerja dengan rejim bekas Presiden Mesir, Hosni Mubarak," kata akhbar itu dalam rencana mereka berjudul "Skandal program 'murah' BBC terdedah."

Menurut akhbar itu, BBC kini berhadapan siasatan badan penyelaras penyiaran di UK, Offcom di atas penyiaran 15 program editorial yang hanya menelan "kos yang kecil".

Lapan daripada 15 program yang diperolehi BBC itu datangnya daripada FBC Media, yang menerima bayaran 17juta pound daripada pentadbiran Najib untuk memperbaiki imej pentadbirannya di peringkat antarabangsa.

FBC dilaporkan menghasilkan tujuh program untuk BBC di Malaysia, empat daripadanya untuk siri "Develop or Die".

BBC kini dilaporkan bertindak menamatkan kontrak mereka dengan FBC.

"Berkenaan FBC, kami dengan segera menggantung penyiaran program dari FBC apabila sedar tentang isu ini dan FBC sendiri kemudiannya mengaku yang ia bekerja untuk kerajaan Malaysia," kata jurucakap BBC seperti dilaporkan The Independent.

Sebelum ini kerajaan mengaku melantik FBC Media sebagai konsultan untuk menaikkan imej Malaysia dan juga Perdana Menteri di peringkat antarabangsa.

Kontrak selama setahun itu disambung sebanyak dua kali dan tamat pada 2010 dengan kos perbelanjaan selama tiga tahun sebanyak Euro 19.6 juta (RM84 juta).

Siasatan Video: Satu Lagi Cubaan Mengaibkan

Posted: 16 Nov 2011 04:45 PM PST

Malaysiakini

Ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa pasukan polis yang diperkudakan oleh pemimpin-pemimpin politik mereka sekali lagi cuba “mengaibkan” dirinya.

Bercakap kepada wartawan selepas memberi kenyataan di balai polis Kepong petang semalam, Anwar berkata siasatan itu berikutan laporan polis yang dibuatnya 22 Mac lalu terhadap trio ‘Datuk T’ yang telah menayangkan sebuah pita lucah yang didakwa membabitkan seorang lelaki yang miripnya.

“Saya telah buat laporan polis berhubung ugutan yang berkata ‘jika Anwar dan (presiden PKR Dr) Wan Azizah Wan Ismail tidak meletakkan jawatan, mereka (Datuk T) akan mendedahkan segala-galanya’.

“Tetapi (di sebalik menyiasat ugutan itu, pihak polis menjalankan) siasatan ini, kononnya mahu untuk mengenal pasti siapa dalam video itu yang bertujuan untuk memalukan saya lagi.

“Penjenayah yang telah membunuh, mencuri lembu, merompak ratusan juta ringgit tidak disiasat,” kata Anwar.

Beliau tiba di Balai Polis Kepong kira-kira 3.15 petang semalam dengan ditemani isterinya, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, sebelum memberi keterangan kepada polis selama sejam.

Menurut Anwar lagi, beliau dipanggil memberi keterangan mengikut Seksyen 182 Kanun Keseksaan kerana membuat laporan palsu.

“Saya diminta hadir memberi keterangan kerana ada laporan oleh DSP Shanmugam terhadap saya berhubung laporan (penafian terlibat dalam video seks) terdahulu. Oleh yang demikian, saya tampil untuk memberi keterangan,” katanya .

Pada laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi, Mac lalu, Anwar juga menafikan bahawa beliau adalah lelaki dalam video tersebut.

YB BN

YB PAS

YB PKR

YB DAP