Nuffnang

MY VOICE FOR NATION

Posted by Awanama | Posted on 11:28 PTG

ZULKIFLI BIN NOORDIN

Posted by Awanama | Posted on 11:03 PTG

ZULKIFLI BIN NOORDIN


NASIHAT PERKASA

Posted: 30 Aug 2013 03:58 AM PDT

Najib menjadi pemimpin bukan Arab pertama menjejakkan kaki ke bumi Gaza
Salam.

Saya ingin buat kenyataan untuk memperjelaskan bahawa saya mahupun Perkasa tidak bersetuju dengan kenyataan Ketua Wirawan Perkasa saudara Irwan Fahmi yang mendesak YAB Perdana Menteri Dato' Sri Najib meletakkan jawatan (www.irwanfahmi.blogspot.com).

Perkara ini tidak pernah dibincangkan, apatah lagi dipersetujui oleh Dewan Tertinggi Perkasa.

Itu adalah pendirian peribadi saudara Irwan yang tidak ada kena mengena dengan Perkasa.

Saya juga ingin menegur saudara Irwan Fahmi supaya tidak membuat sebarang kenyataan polisi atau dasar membabitkan Perkasa kecuali sebagaimana yang dipersetujui oleh Dewan Tertinggi Perkasa.

Saya menasihatkan saudara Irwan Fahmi supaya menarik balik kenyataan tersebut dan meminta maaf kepada YAB Perdana Menteri dan Presiden serta kepimpinan Perkasa.

Walaupun saya menghargai kegusaran dan kekhuatiran yang dirasai oleh saudara Irwan terutama mengenai agenda Islam dan Melayu pasca PRU-13, namun perkara ini sudahpun dibincang dan dibahaskan secara panjang lebar dan terperinci oleh kepimpinan Perkasa semua peringkat dalam Retreat Kepimpinan Perkasa di Ulu Kelang sebaik sahaja PRU-13 selesai.

Dan jelas daripada Retreat Kepimpinan tersebut bahawa kepimpinan Perkasa buat masa ini mengambil sikap meminta semua pihak supaya memberi ruang dan peluang kepada YAB Perdana Menteri menggunakan mandat yang baru diperolehinya untuk melaksanakan dasar-dasar yang bersesuaian termasuk Dasar dan Tindakan Afirmatif untuk mempertahankan dan membela kedudukan Islam dan hak keistimewaan Melayu saperti mana yang termaktub didalam Perlembagaan tanpa menafikan hak kaum lain saperti yang diperuntukkan.

Kepimpinan Perkasa juga telah bersetuju mengambil pendirian jika setelah ruang dan peluang diberi secukupnya dan masih tiada sebarang Dasar dan Tindakan Afirmatif  yang diambil yang boleh dilihat membela dan mempertahankan kedudukan Islam dan hak istimewa Melayu secara berkesan sebagaimana yang diperuntukkan didalam Perlembagaan barulah kepimpinan Perkasa akan membincang dan menimbang langkah selanjutnya yang wajar diambil jika perlu.

Apa yang ingin saya tegaskan ialah soal meminta Dato Sri Najib meletakkan jawatan tidak pernah menjadi dasar atau pilihan bagi kepimpinan Perkasa buat masa ini.

Sekian terima kasih.

Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Naib Presiden Perkasa
Jumaat
23 Syawal 1434
30 Ogos 2013

Dr Shafie Abu Bakar

Posted by Awanama | Posted on 11:01 PTG

Dr Shafie Abu Bakar


Persuratan Kitab - Zaman Pasai

Posted: 30 Aug 2013 04:37 PM PDT

www.telokkemang.blogspot.com/

Posted by Awanama | Posted on 7:02 PTG

www.telokkemang.blogspot.com/


Salam Ramadhan Al-Mubarak 1433 H

Posted: 11 Jul 2012 11:00 AM PDTSaya mengucapkan Salam Ramadhan buat semua ummat Islam yang akan menyambut Ramadhan pada minggu hadapan. Didoakan kita dapat mengimarahkan Ramadhan serta meningkatkan ketaqwaan disisi Allah SWT.

Ramadhan harus dijadikan bulan Tarbiyyah jiwa dan rohani. Semoga perjuangan kebenaran dan keadilan dapat dikukuhkan dalam bulan Ramadhan dengan hati yang tulus ikhlas dan suci. Bulan Ramadhan juga adalah bulan ilmu. Maka sebaran maklumat kebenaran juga harus dilipat gandakan usaha mudah-mudahan ada ganjaran besar serta keberkatan kita pohon daripadaNYA melalui gerak kerja perjuangan yang telah dilaksanakan.

Salam Ramadhan.

Ikhlas:

Kamarul Baharin Abbas
MP Telok Kemang
Pengerusi MPN Keadilan N. Sembilan


Soalan Parlimen Isu PTPTN-Apakah ini bukti Pendidikan diniagakan?

Posted: 06 Jul 2012 02:11 AM PDT

 Saya berkongsi dengan anak-anak muda mahasiswa akan data ini berdasarkan soalan Parlimen tempoh hari. Ini dapat kita lihat bahawa pembiayaan untuk pelajar IPTA adalah sebanyak RM 23.6 bilion berbanding untuk pelajar IPTS iaitu sebanyak RM 20.4 bilion. Sedangkan jika perbandingan dibuat RM 23.6 bilion tadi adalah untuk 1.36 juta pelajar/peminjam yang secara peratusannya mewakil seramai 69% daripada jumlah peminjam. Berbanding pelajar IPTS - 0.61 juta pelajar (31%) mendapat jumlah pinjaman RM 20.4 bilion.

Apakah munasabah untuk pinjaman kepada pelajar IPTS seramai 0.61 juta yang mewakili 31% daripada jumlah peminjam PTPTN itu mendapat jumlah pinjaman yang bernilai RM 20.4 bilion iaitu hampir menyamai jumlah pinjaman pelajar IPTA yang mewakili 69% peminjam PTPTN.

Ini membuktikan bahawa kos pendidikan di IPTS lebih tinggi berbanding IPTA. Namun persoalan rakyat ialah, siapakah empunya IPTS-IPTS yang tumbuh bakkan cendawan dalam negara pada hari ini? Apakah ini bukti bahawa pendidikan diniagakan secara kasar dan berat ke atas rakyat. Kita maklum bahawa penempatan di IPTA adalah kurang untuk menampung jumlah pelajar Malaysia yang ingin melanjutkan pengajian tinggi. Sudah pasti IPTS akan menjadi kampus alternatif untuk para pelajar. Namun mengapa yuran IPTS begitu tinggi yang mana dapat kita bandingkan dengan ratio jumlah pinjaman PTPTN oleh pelajar IPTS berbanding IPTA.

Apapun saya tegaskan disini bahawa tawaran Pakatan Rakyat ialah memberikan pendidikan percuma dan menghapuskan hutang mahasiswa seluruh negara secara berperingkat. Ini mampu dilaksanakan jika PR diberi mandat oleh rakyat untuk menguruskan negara.

Salam Perjuangan,

Kamarul Baharin Abbas
MP Telok Kemang
Pengerusi MPN Keadilan N. Sembilan

RUJUKAN SOALAN PARLIMEN

Dato' Kamarul Baharin Abbas (Telok Kemang) minta MENTERI PENGAJIAN TINGGI
           menyatakan :-
a.      Jumlah hutang pendidikan yang ditanggung oleh mahasiswa di Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) dan Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) secara berasingan yang meminjam daripada Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) sehingga kini; dan
b.      Berapakah jumlah mahasiswa IPTA dan IPTS secara berasingan yang sedang membayar hutang tersebut.

 

JAWAPAN

Tuan Yang Di-Pertua,

Untuk maluman Ahli Yang Berhormat, sehingga 30 April 2012, Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) telah meluluskan pinjaman/pembiayaan pendidikan kepada seramai 1.97 juta peminjam dengan amoun sebanyak RM 44.01 bilion sehingga pelajar tamat pengajian. Daripada bilangan tersebut, sebanyak 1.36 juta (69.0%) peminjam adalah terdiri daripada pelajar IPTA melibatkan jumlah pinjaman/pembiayaan sebanyak RM 23.6 bilion dan sebanyak dan sebanyak 0.61 juta pelajar (31.0%) terdiri daripada pelajar IPTS yang melibatkan jumlah pinjaman/pembiayaan RM 20.4 bilion.


Bagi tempoh yang sama, jumlah yang perlu dibayar balik oleh peminjam PTPTN ialah sebanyak RM 6.7 bilion melibatkan 1.02 juta peminjam. Daripada jumlah tersebut sebanyak RM 3.24 bilion telah berjaya dikutip melibatkan seramai 763,488 peminjam.

ALBUM CERAMAH SIRUSA-PD 30 JUN 2012

Posted: 02 Jul 2012 10:53 PM PDT

Ceramah Sdra. Rafizi mendapat sambutan rakyat di Sirusa-Telok Kemang. Kehadiran Sdra.Wfauzdin juga berjaya menarik minat anggota tentera untuk mendapatkan maklumat sebenar perkembangan politik dan isu-isu semasa tanah air.

Rakyat sudah mula menilai secara ilmiah dan fakta isu-isu yang berlaku dalam negara. Harga barang di bawah UMNO/BN meningkat naik serta membebankan rakyat sedangkan tawaran Pakatan Rakyat ialah menurunkan harga minyak dan pendidikan percuma. UMNO/BN menjawab bahawa kononya negara akan bankrab jika laksanakan pendidikan percuma. Mereka tidak sedar bahawa RM 28 bilion telah ketirisan di bawah pentadbiran UMNO/BN.

Jom Sokong Pakatan Rakyat!


CERAMAH KELOMPOK SUNGGALA-LINGGI - 9 JUN

Posted: 10 Jun 2012 11:42 PM PDT

Rakyat hadir memberikan sokongan kepada Pakatan Rakyat-KEADILAN. Siri Penerangan telah dibuat oleh AMK N9 dan juga bersama Pejabat Parlimen Telok Kemang. Saya ucapkan tahniah kepada semua yang hadir dan ucapan terima kasih buat semua yang telah membantu menjayakan program termasuk AMK N9.

Pihak UMNO/BN tidak mampu memjawab isu yang kita bangkitkan termasuk isu penurunan harga minyak dan pendidikan percuma, maka mereka menyebarkan gambar lucah untuk tatapan rakyat. Politik nilai adalah politik berasaskan fakta dan bukannya fitnah. Marilah kita bersama memastikan kemenangan rakyat melalui Pakatan Rakyat menjelang PRU-13 akan datang. Salam perjuangan buat semua.

-Kamarul Baharin Abbas-
MP Telok Kemang
Manifesto Pakatan Rakyat N. Sembilan - Sisipan rujukan buat rakyat

Posted: 03 Jun 2012 10:11 PM PDT

Ini adalah Manifesto Pakatan Rakyat N. Sembilan - Tonggak Nan Sembilan yang disepakati oleh Pakatan Rakyat N. Sembilan. Ayuh bersama kita lakukan perubahan Demi N. Sembilan tercinta.Lim Guan Eng

Posted by Awanama | Posted on 3:25 PTG

Lim Guan Eng


2013 Merdeka Day Message (en/bm/cn)

Posted: 29 Aug 2013 09:18 PM PDT

2013 Merdeka Day Message By DAP Secretary-General And MP For Bagan Lim Guan Eng In Kuala Lumpur On 30.8.2013.

Rules Based Institutions, Celebrating Diversity And Outcome-Based Administration Can Help To Establish National Unity, Integrity And Economic Prosperity For All.

56 years after Merdeka, the promise of our founders' ideals have not matched with the realities of our present generation. Malaysia continue to be beset by an extremist and racist divide, overshadowing and even condoning the entrenchment of cronyism, abuse of power and even corruption.

The poor performance of Malaysian Airline System(MAS) despite the huge amounts of public funds invested as compared to Air Asia Bhd is puzzling. Despite not getting a single cent in public funds, Air Asia has consistently outperformed MAS with cheaper fares and is now larger than MAS in market capitalisation, planes and share price. The public has a right to ask the value of money for some RM19 billion spent by the Federal government since 1998 to keep MAS solvent, including guaranteeing RM12.3 billion of MAS' borrowings.

Adhering to a system of open, transparent and accountable rules-based institutions will ensure that only those who are clean, diligent and competent will be entrusted with jobs involving public trust. Celebrating diversity openly would help to restore our schools as centres fostering national unity instead of centres causing controversy and racial division.

An outcome-based system would ensure delivery to the public and good performances would definitely lead to economic growth and prosperity for all. The revision of Malaysia credit outlook from "stable" to "negative" by Fitch Ratings indicates the seriousness of the Malaysian government's budget deficit of 4% of GDP and debt position which nears 70% if contingent liabilities are included.

Worse is the household debt to GDP Ratio which is 83.5%, and where half of the household income of the poor are used for debt repayments. If the Federal government wants to reduce household debt, it must lead the way by taking steps to fight corruption so as to reduce Federal government debt and the budget deficit.

Malaysians need to return to the ideals of democracy freedom and fairplay that inspired our founders if our aspirations to achieve that which is true, just and good are to be realised. Rules-based institution, celebrating diversity and outcome-based administration can help to establish national unity, integrity and economic prosperity for all. Let us show that Malaysians can be the best they can be and not the worst that some politicians tells us that we actually are.

Lim Guan Eng

—-BM version —-
on the way

—-Mandarin Version —
民主行动党秘书长兼峇眼区国会议员林冠英于2013年8月30日在吉隆发表国庆日献词:

依法行事机制、表彰多元及成果型施政可以促进国民团结、廉洁及全民经济繁荣

独立56年后,我国立国先贤的理想,来到我们这个时代并还没有实现。马来西亚继续被极端主义、种族分裂、对朋党的纵容及袒护、滥权甚至贪污困扰。

尽管已经注入巨额公款,但是比起亚航,马航的营运表现依然不济,这让人百思不解。亚航从未获得任何政府的资金,但是它不停地超越马航,提供廉价机票,在市场资金占有率、飞机数量及股价都已经超越马航。公众有权知道,联邦政府自1998年花费了190亿令吉来保住连年亏损的马航,包括担保马航一笔123亿令吉贷款,这些支出是否值得。

当局应该秉持公开、透明及公信制度原则,确保只有廉洁、勤劳及能干的人能够胜任涉及公众信心的工作。表彰多元则能够让我们的学校成为抚育国民团结的场所,而不是引发争议及种族分裂的场所。

成效型施政能够确保公共传递及良好表现,这必定能促进全民经济成长及繁荣。马来西亚的贷款信誉已经被Fitch Ratings从"稳定"退步到"负面",显示我国政府占国民生产总值4%的财政赤字问题多么严重,而债务情况若包括或有债务(contingent liabilities)也将近70%。

最糟糕的是家庭债务已经达到国内生产总值的83.5%,贫穷家庭一半的家庭收入要用来偿还债务。如果联邦政府要减少家庭债务,就必须大胆跨步打击贪污,如此才能减少联邦政府的债务及赤字预算。
马来西亚需要回归到当初开国者追求民主、自由与公平之理想,实现我们追求真理、正义与良善。依法行事机制、表彰多元及成果型施政,可以协助国家全民团结、廉洁及经济繁荣。让我们一起展示马来西亚人可以登峰造极,而不是听信一些政治人物告诉我们有多糟糕。

林冠英

In Upholding Freedom Of Expression And Strongly Condemning Racial Hatred, The Penang State Government Reiterates That No Action Will Be Taken Against Anyone Who Ignore Our Advisory That “Tanda Putera” Is Full Of Lies, Demonises Minority Groups And The Thousands Of Innocent Malaysians Killed During The 1969 May 13 Riots. (en/bm/cn)

Posted: 29 Aug 2013 09:19 PM PDT

Press Statement By Penang Chief Minister Lim Guan Eng In Komtar, George Town On 30.8.2013

In upholding freedom of expression and strongly condemning racial hatred, the Penang state government reiterates that no action will be taken against anyone who ignores our advisory that "Tanda Putera" is full of lies, demonises minority groups and the thousands of innocent Malaysians killed during the 1969 May 13 riots. As a matter of historical record, the Penang state government has a moral duty to adopt a clear and unambiguous stand to oppose any attempt to rewrite history that is grossly inconsistent with actual events and facts.

In contrast, those aligned to the BN Federal government has taken an opposite approach by threatening to close down cinema operators and other forms of legal action if Tanda Putera is not screened. The police have even been used to remove artworks in Kuala Lumpur. This is the difference between Kuala Lumpur and Penang where even those in Penang that differ with the Penang state government can still display their presentations undisturbed. It is for this reason that Penang is slowly becoming the art capital of Malaysia because artists enjoy freedom of expression.

However freedom of expression does not gives one the freedom to lie. The Penang state government has taken this step to issue an advisory on Tanda Putera because the film has crossed a red line in using public funds to propagate lies that promotes hatred instead of harmony between the various races in Malaysia.

Following threats from the Federal government, we have been informed that all cinema operators will be screening the movie soon in Penang. The Penang state government gives assurances that no action will be taken when this is done, but it is hoped that all parties, including both cinema goers and movie operators can see through the lies and racist hatred embedded in the film.

The sponsorship of the film's production cost of RM4.8 million by the Federal government can only be seen as a full official endorsement, including fictitious scenes which the director admits are untrue but is explained as "creative license". Creative license does not give anyone the license to spread lies that may cause racial disharmony and conflicts. Clearly BN is stooping low to brainwash Malaysians into accepting lies and rejecting the truth.

This raises questions whether by promoting racial hatred against minorities and blaming minorities as the source of all problems is part of the justification and excuse for abuses of power and corruption. BN may yet succeed in brainwashing future generations. Therein lies our responsibility to hold on firmly to the truth and that there were still Malaysians who stood up against the demonization of minority groups in Malaysia.

LIM GUAN ENG

—-BM Version —
Kenyataan Akhbar oleh Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng di Komtar, George Town Pada30.8.2013

Dalam menegakkan kebebasan bersuara dan mengutuk keras kebencian kaum, kerajaan negeri Pulau Pinang menegaskan bahawa tiada tindakan akan diambil terhadap sesiapa yang mengabaikan nasihat berkenaan "Tanda Putera" yang penuh dengan pembohongan, menyerang kumpulan minoriti dan beribu-ribu rakyat Malaysia yang tidak bersalah yang terbunuh semasa 13 Mei1969.

Dalam menegakkan kebebasan bersuara dan mengutuk keras kebencian kaum, kerajaan negeri Pulau Pinang menegaskan bahawa tiada tindakan akan diambil terhadap sesiapa yang mengabaikan nasihat berkenaan "Tanda Putera" yang penuh dengan pembohongan, menyerang kumpulan minoriti dan beribu-ribu rakyat Malaysia yang tidak bersalah yang terbunuh semasa 13 Mei 1969. Memandang isu ini beersabit hal sejarah, kerajaan negeri Pulau Pinang mempunyai tanggungjawab moral untuk mengambil pendirian yang jelas dan nyata untuk menentang sebarang usaha bagi menulis semula sejarah yang terlalu tidak konsisten dengan kejadian dan fakta sebenar.

Sebaliknya, mereka yang cenderung kepada Kerajaan Persekutuan BN telah mengambil pendekatan yang bertentangan dengan mengancam untuk menutup pengendali pawagam dan lain-lain bentuk tindakan undang-undang jika Tanda Putera tidak ditayangkan. Pihak polis telah pun digunakan untuk membuang karya seni di Kuala Lumpur. Ini adalah perbezaan di antara Kuala Lumpur dan Pulau Pinang, di mana, di negeri ini, mereka yang tidak sehaluan dengan kerajaan negeri Pulau Pinang masih boleh memaparkan persembahan mereka tanpa gangguan. Inilah yang perlahan-lahan menjadikan Pulau Pinang kota seni Malaysia kerana artis menikmati kebebasan bersuara.

Walau bagaimanapun kebebasan bersuara tidak bererti kebebasan untuk berdusta. Kerajaan Negeri Pulau Pinang telah mengambil langkah ini untuk mengeluarkan nasihat mengenai Tanda Putera kerana filem itu telah melintasi garis sempadan dengan menggunakan dana awam untuk menyebarkan pembohongan yang menggalakkan kebencian dan bukan keharmonian antara pelbagai kaum di Malaysia.

Berikutan ancaman daripada kerajaan Persekutuan, kami telah dimaklumkan bahawa semua pengusaha pawagam akan menayangkan filem ini tidak lama lagi di Pulau Pinang. Kerajaan Negeri Pulau Pinang memberi jaminan bahawa tiada tindakan akan diambil terhadap mana-mana pihak, tetapi kami berharap semua pihak, termasuk penonton dan pengusaha filem boleh melihat disebalik pembohongan dan kebencian perkauman tertanam dalam filem itu.

Tajaan kos pengeluaran filem itu sebanyak RM4.8 juta oleh kerajaan Persekutuan hanya boleh dilihat sebagai satu sokongan rasmi sepenuhnya, termasuk terhadap adegan rekaan yang diakui sendiri oleh pengarahnya sebagai tidak benar tetapi dijelaskan sebagai “lesen kreatif”. Lesen Kreatif tidak memberi sesiapa hak untuk menyebarkan pembohongan yang boleh menjejaskan keharmonian kaum dan konflik. Jelas BN sanggup ke tahap ini untuk memaksakan pembohongan dan menafikan kebenaran.

Ini menimbulkan persoalan sama ada dengan menggalakkan kebencian kaum terhadap minoriti dan menyalahkan minoriti sebagai punca semua masalah adalah sebahagian daripada justifikasi dan alasan untuk penyalahgunaan kuasa dan rasuah. BN mungkin tidak akan berjaya mengaburi fikiran generasi akan datang. Di sinilah letaknya tanggungjawab kita untuk berpegang teguh kepada kebenaran dan yakin masih terdapat rakyat Malaysia yang akan berjuang melawan penindasan terhadap kumpulan minoriti di Malaysia.

LIM GUAN ENG

========Mandarin Version ===============
槟城首席部长林冠英于2013年8月30日在乔治市光大发表的文告:

为了坚持言论自由同时强力谴责种族憎恨,槟州政府重申不听随我们劝谕的各造,并不会被对付。但《王者之风》始终是谎言连篇、妖魔化少数族群及数以千计在1969年5月13日骚乱中无辜被杀害的大马人。

为了坚持言论自由同时强力谴责种族憎恨,槟州政府重申不听随我们劝谕的各造,并不会被对付。但《王者之风》始终是谎言连篇、妖魔化少数族群及数以千计在1969年5月13日骚乱中无辜被杀害的大马人。作为一个历史事件,槟州政府有道德义务采取清楚及明确的立场,反对任何人在真实事件及事实严重不符之下企图改写历史。

相反的,那些国阵联邦政府阵营的人却威胁若不播映《王者之风》将会关闭电影院业者或采取其它法律行动。如今在吉隆坡,连艺术作品也要动用警方来充公。吉隆坡及槟城在这件事上是截然不同的,因为任何艺术作品即使与州政府立场不同仍可以在不受干扰下展示。槟城也因此逐渐成为马来西亚的艺术之都,因为艺术家都享有言论自由。

然而,言论自由并不表示涵盖说谎的自由。槟州政府针对《王者之风》采取劝谕的步骤,因为这部片子已经超越红色警戒线,竟然采用纳税人的钱鼓吹种族间的憎恨,而不是马来西亚种族间的和谐。

随着联邦政府的威胁,我们被告知所有槟城的电影院业者将会播映这部电影。槟州政府保证,业者播映这部电影将不会被采取行动。但是州政府希望各造,包括观众及电影院业者可以看穿这部片里的种种谎言及其所散播的种族憎恨。

这部获得联邦政府赞助480万令吉制作费的电影,完全是由官方背书,包括导演所承认非真实但"破格创意"的虚构场景。"破格创意"并不表示可以允许任何人破格到散播足以导致种族不和谐与冲突的谎言。很明显的,国阵正俯身为马来西亚人洗脑,以接受谎言而非事实真像。

透过鼓吹种族憎恨针对少数族群及诬赖少数族群是问题的始作俑者,是否只是为了规避贪污滥权的借口。国阵尚未能成功洗脑荼毒我们下一代。因此,在谎言面前,我们有责任必须以事实真相站稳立场,而且众多的马来西亚人仍会站起来反对妖魔化马来西亚的少数族群。

林冠英

Suara Sri Andalas

Posted by Awanama | Posted on 3:10 PTG

Suara Sri Andalas


Hebahan Media - Sumbangan Motosikal Roda Tiga Kepada OKU Oleh YB Dr Xavier Jayakumar

Posted: 29 Aug 2013 08:30 PM PDT

Kepada Semua Editor Media dan Wartawan

Sumbangan Motosikal Roda Tiga Kepada OKU Untuk Bantu Perniagaan

Adalah dimaklumkan bahawa YB Dr Xavier Jayakumar akan menyampaikan sumbangan motosikal roda tiga kepada seorang OKU (Orang Kelainan Upaya) bagi membantunya memula dan mempermudah urusan perniagaan hariannya.

Butiran adalah seperti berikut:

Tarikh: 30 Ogos 2013 (Jumaat)

Masa: 2.45 petang

Tempat: Pejabat Khidmat ADUN Seri Andalas, No. 15A, Jalan Mohd Tahir 8, Taman Sri Mewah 4, Off Jalan Sungai Jati, 41200 Klang, Telefon: 03-33734595

Semua wartawan media dijemput hadir untuk membuat liputan.

Comments for Wee Choo Keong

Posted by Awanama | Posted on 1:21 PTG

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Expats & Seabury Consulting are the flavours of AJ by Stan

Posted: 30 Aug 2013 02:36 AM PDT

Please go to bursa and visit the Mas page. There is a report by Alliace research on Mas second qtr.

Comment on Expats & Seabury Consulting are the flavours of AJ by Drizzt

Posted: 30 Aug 2013 02:00 AM PDT

How many routes are profitable for MAS? Honestly, without window dressing or bulls******g?

Both Qantas and JAL, in their turnaround strategies, axed unprofitable routes.

To this day, Qantas, BA, United and Delta are not flying to KLIA.

Why?

Because they are run on sound commercial principles, and not on some arty-farty notion of “national service”!

“National service” is fine, as long as it’s someone else who is picking up the bills!

Comment on Expats & Seabury Consulting are the flavours of AJ by Mat

Posted: 29 Aug 2013 08:38 PM PDT

How many of those useless Bolllywood & Hollywood from Ethihad, KLM and Gulf? The chetiar Kutty from Ethihad holding insignificant post. Look at the important post of Director of Commercial, the Botak Mat Salleh (Hugh) from where? Westjet. Westjet is low cost isn’t it. He was made redundant isn’t it. You must be the Chettiar Kutty trying to justify your existence in MAS.

If Bollywood and Hoillywood stars are any good, that Clueless Aj does not need to appoint Seabury to help them plan and chart the direction of MAS. Without Seabury MAS will not reinstate Dubai and the other routes. Only clueless gave up Dubai in order to help his pariah friend but Dubai authority still say no to low caste airline.

Comment on A “SHIOK SENDIRI” police report by AJ’s under link by Ptuii!

Posted: 29 Aug 2013 07:41 AM PDT

YB BN

YB PAS

YB PKR

YB DAP