Nuffnang

Dr Shafie Abu Bakar

Posted by Unknown | Posted on 11:27 PTG

Dr Shafie Abu Bakar


Hari Terbuka Y.A.B. Dato` Menteri Besar Selangor

Posted: 20 Aug 2012 04:05 PM PDT

MY VOICE FOR NATION

Posted by Unknown | Posted on 11:12 PTG

MY VOICE FOR NATION


DAP prepared to propose anti-hopping law

Posted: 20 Aug 2012 05:56 PM PDT

Probe May 13 to move on, says Kit Siang

Posted: 20 Aug 2012 05:49 PM PDT

Philosophy Politics Economics

Posted by Unknown | Posted on 9:35 PTG

Philosophy Politics Economics


Register To Vote to Make The Difference

Posted: 20 Aug 2012 09:00 AM PDT



Like the video? Got to our Facebook Page, like DAPMalaysia, and share the video on Facebook! Get more people to be registered! From 25 Aug to 9 Sept 2012, there will be different VOTER REGISTRATION counters at different places around Klang Valley, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Penang, Melaka and Johor. For more information, visit: http://reg2vote.com/

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

Posted by Unknown | Posted on 9:34 PTG

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


[Please Share!] Lim Kit Siang & 513 - Series of Interview

Posted: 17 Aug 2012 01:15 AM PDT

In view of the fierce attack launched by the BN/UMNO cyber-troopers against Saudara Kit Siang and DAP over the alleged DAP involvement in causing the May 13 riots in 1969, aided no less by the impending release of a local production "Tanda Putera", the National HQ via Roketkini has produced a 6-part series of interview with Sdr Kit Siang, focusing on his personal experience before, during and after May 13.

So far we have released 4 episodes of the video and the other 2 episodes will be released after the Raya holiday. We have shared the videos on all our official facebook sites, and we will start sharing them on our websites and blogs.

Kindly do the same by sharing the video - you can get them here: https://www.youtube.com/user/roketkinidotcom - on your facebooks and websites/blogs, so as to reach out to a larger audience. We need to do this in order to debunk the lies manufactured by BN/UMNO cyber-troopers.

(More......)

Comments for Wee Choo Keong

Posted by Unknown | Posted on 1:07 PTG

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Organisational Chart No: ? by Faisal

Posted: 20 Aug 2012 09:03 AM PDT

A. Jahil clearly states that CS applies for leave to the MD (who is a part of the BOD). He certainly did not mention anything about CS “nak mintak cuti raya pun nak panggil Board meeting”. You really need to have your head examined.

@Bernard,
The CS box with with a reporting line to the BOD should have been clearly indicated. That’s probably why at first glance it looks as if CS reports to DCS which I doubt is the case here. But then again, this is MAS. Expects stunts of this nature.

Comment on Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1433H by critic.live

Posted: 20 Aug 2012 01:52 AM PDT

Especially supporting Malaysian Airlines. It is Malaysias Airline for Malaysians . Just as PATRIOTIC as you are, let all MALAYSIANS see and recognize Malaysian airlines is the peoples airline AND NO OTHER. What ever else that is out there belongs to elusive business men hungry for fame and money, fat and bloated probably forgotten religion and very roots of heritage. If there is anything that they are good at is just MILKING ANY ONE AND EVERYONE INCLUDING MAS and COPYING WHAT THEY HEAR AND COME BY…They have Nothing genuine or creative coming from whats between their ears. I have a lot of questions YB to ask and support your endevour which i will do in due course. One of my previous posts that relate to Al eshaks sick MAS brand livery is not posted up on your site. It was to be moderated. YB good on you for good work.

Comment on Organisational Chart No: ? by forman line 9

Posted: 19 Aug 2012 10:27 PM PDT

Hi, GE Man…

Mana lu punya suara bila Azahari botak kerja sorang2 kat MAE tu……Nampaknya he can handle the Eng by himself without you GE Man…ha..ha..ha..kesian..tu la lu kutuk dia lebih2 sgt….

Comment on Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1433H by Wee Choo Keong

Posted: 19 Aug 2012 09:01 PM PDT

Thank you Sdr. Selamat Hari Raya Aidilfitri to you and your family too. Regards

wee choo keong

Comment on Organisational Chart No: ? by Crew

Posted: 19 Aug 2012 08:48 PM PDT

The clueless thought that he is paid RM250k to please the Pariah by giving up routes (Sydney, Bandung, Surabaya, Dubai and Haneda). Only the clueless will do the stupid re-branding and new logo when MAS is bleeding.

MAS will only stop bleeding when the clueless leaves MAS with the two botak. The chart means nothing to us if the head is clueless. He has shown that he only good at bodek the Pariah by giving up profitable routes to AirAsia X.

Recovery can only start when he leaves MAS with the Botak Azhari and his crony Al-Ishal.MAS

He must be the most traveled CEO of MAS. Making KL/LON route his rendevouz. Never seen a stupid CEO like AJ. And yet he is so arrogant.

YB please expose him and his two Botak cronies when Parliament meets in September. Don’t forget about the Salleh Tak Berani too.

Selamat Hari Raya to all.

Comment on Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1433H by ibrahim dion

Posted: 19 Aug 2012 08:29 PM PDT

Thanks YB selamat hari raya aidilfitri juga pada YB

Comment on Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1433H by ibrahim dion

Posted: 19 Aug 2012 08:27 PM PDT

Thanks YB selamat hari raya Aidilfitri juga…

Comment on Organisational Chart No: ? by Veteran

Posted: 19 Aug 2012 07:35 PM PDT

What do you expect with the hopeless Salleh Tak Berani…… Whole life glorifying his success in MAS during Turun Padang ! Challenging crew to report him to Chairman or MD if he’s doing any wrong in MAS…..so childish for a grown up senior management staff. So many Apple Polishers by his side to make him feel good …

Comment on Organisational Chart No: ? by anon

Posted: 19 Aug 2012 01:19 PM PDT

Dah la jahil, bongok sombong pulak tu..MD tu MD la bahlol..MD sorang, Board ramai..approval by the Board is given in a Board meeting or thru CRs..tak kan la CS nak minak cuti raya pun nak panggil Board meeting..tu la kecik2 dulu mak suruh pegi sekolah tak ndak..dah besar jadi bangang menyusahkan orang..

DUN BUKIT PAYONG

Posted by Unknown | Posted on 7:20 PG

DUN BUKIT PAYONG


Khutbah Eid Fitri 1433 oleh YB Ustaz Mohd Nor Hamzah

Posted: 19 Aug 2012 04:00 PM PDT

Khutbah Eid Fitri yang disampaikan oleh YB Ustaz Mohd Nor Hamzah Adun Bukit Payong di Masjid Titian Baru pada 19hb Ogos 2012.Sama-samalah kita mengambil iktibar daripada isi kandungan khutbah ini insyaAllah

http://www.youtube.com/watch?v=lFIFV0qTaw0

http://www.youtube.com/watch?v=oGMymM1OHro

Lim Kit Siang

Posted by Unknown | Posted on 7:14 PG

Lim Kit Siang


Tweets from Sabah 2

Posted: 19 Aug 2012 09:04 PM PDT

Tweets @limkitsiang Aug 20, 2:04am My Sabah interior trip proves 2b a Debunk “Janji Ditepati” tour – with every stop producing evidence Umno/BN Govt failed 2fulfill promises Aug 20, 2:13am Firstly in initial trip 2KotaMarudu, atrocious stretch of Ulu Kukut road which qualifies 2b described as worst in Msia 4 easily some 7years Aug 20, [...]

View issues with Tan Seng Giaw

Posted by Unknown | Posted on 1:20 PG

View issues with Tan Seng Giaw


Happy Hari Raya

Posted: 19 Aug 2012 08:31 AM PDT

Happy Hari Raya Aidilfitri. PM YAB Najib pledges security & harmony, being free from crimes. Lets hope that all concerned contribute effectively.

Mohamad Taufek Abd Ghani

Posted by Unknown | Posted on 1:01 PG

Mohamad Taufek Abd Ghani


Kerajaan tidak menyokong penerbitan filem sejarah?

Posted: 19 Aug 2012 08:43 PM PDT

Sempena Hari Kemerdekaan 31 Ogos dan Hari Malaysia 16 September nanti , kita harapkan kementerian berkaitan menyokong penuh filem sejarah di bawah ini yang hampir dilupakan oleh generasi masa kini.

Projek Filem Sejarah Tertangguh
22 Mac 2011 : Berita Harian

Produksi 1963: Kalabakan masih menunggu lampu hijau dapatkan dana

WALAUPUN kerja pra-produksi bagi pembikinan cereka sejarah, 1963: Kalabakan, sudah diselesaikan, filem terbitan syarikat KalamAriff Holdings Sdn Bhd itu belum dapat dimulakan penggambarannya kerana pihak produksi masih menunggu keputusan mendapatkan geran kerajaan. Selepas menghantar kertas cadangan dan dipanggil membentangkan projek filem yang mengambil lokasi di Tawau, Sabah itu pada November lalu, hingga kini mereka belum mendapat sebarang jawapan daripada Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (FINAS).

Jika tiada kata putus, filem bersandarkan tragedi yang berlaku 48 tahun lalu di Kalabakan, Tawau, sempadan antara Sabah dan Kalimantan membabitkan pembunuhan lapan askar Melayu yang diserang hendap musuh ketika solat Maghrib masih tertangguh. Peristiwa hitam itu berlaku sesudah tercetusnya konflik Ganyang Malaysia akibat isu politik antara negara ini, Indonesia dan Filipina, berikutan cadangan penubuhan Malaysia yang menyatukan Persekutuan Tanah Melayu, Singapura, Borneo Utara (Sabah) serta Sarawak.

"Ikut perancangan asal jika penggambaran dapat dimulakan pada Mac, filem ini diharap dapat menemui khalayak pada 16 September ini bertepatan sambutan Hari Malaysia. Namun nampaknya jadual yang dirancang sudah 'lari' jauh," katanya dengan nada sedikit terkilan. Tanpa sebarang niat mahu mendesak, pengarah filem Libas itu berharap FINAS tidak melengahkan lagi keputusan kerana daripada penerangan selepas sesi pembentangan kertas kerja 1963: Kalabakan, difahamkan proses terbabit hanya dalam tempoh dua minggu hingga sebulan.

Kami mahu generasi masa kini mengetahui semangat pahlawan di Kalabakan dan menyoroti semula perjuangan anak bangsa dari perspektif sebenar. "Sekurang-kurangnya geran ini juga menjadi bukti sokongan jitu kementerian berkaitan terhadap usaha ini apatah lagi Kementerian Pertahanan dan Kerajaan Negeri Sabah juga sedia memberikan kerjasama memastikan 1963: Kalabakan direalisasikan," katanya.

Majlis Jamuan Hari Raya

Posted: 19 Aug 2012 06:51 AM PDT


Saya kembali ke Selangor untuk mandi, di Kuala Pilah tidak ada air

Posted: 19 Aug 2012 06:40 AM PDT

oleh : Aspan Alilan

19 Ogos 2012 - Pagi tadi saya menziarahi ibu saudara saya dikampung kelahiran saya. Sejak ibu saya pergi, saya jarang-jarang sekali balik ke kampung kelahiran saya di Sg Jelutong, Kuala Pilah. Tetapi arwah ibu saya berpesan supaya saya tidak mengambil ringan terhadap ibu saudara saya itu jika ibu saya sudah tiada di dunia ini.

Saya juga menziarahi bapa saudara saya di sebelah bapa di Kampung Tapak. Hanya seorang sahaja bapa saudara di sebelah bapa saya masih hidup maka saya sangat bergembira berjumpa beliau di hari dan bulan yang baik ini.

Tetapi seperti biasa sejak dari dahulu hingga sekarang dikampung saya itu selalu keputusan bekalan air. Kali ini saya sangat berharap-harap untuk dapat merasakan bekalan air dengan secukupnya apabila melawat ibu saudara dan bapa saudara saya itu.

Tetapi nyata harapan saya itu tidak kesampaian. Seperti hari raya yang sebelum ini sejak begitu lama air sentiasa menjadi masalah di Kawasan DUN Juasseh ini. Saya terus sahaja terfikir kenapa cerita tentang kekurangan air di Selangor, Kuala Lumpur dan putrajaya yang belum pun berlaku, kenapa isu air di Kuala Pilah ini yang sudah menjadi perkara yang lumrah sejak begitu lama tidak diperbesarkan?

Saya terdengar Menteri Besar NS pernah berkata yang NS tidak mempunyai masalah untuk menjual air ke Selangor, tetapi beliau (MBNS) tidak menyedari yang NS sudah menghadapi krisis air ini semasa perayaan seperti ini sudah berlarutan begitu lama. Elok Mohammad selesaikan kes kekurangan air di NS ini dahulu sebelum hendak menjual air kepada mana-mana pihak.

Oleh kerana masalah keputusan air dikampung asal saya itu maka saya kembali ke rumah saya di Selangor yang masih mempunyai bekalan air bersih yang mencukupi. Saya cadangkan agar Jawatankuasa Khas, tentang isu air yang dipengerusikan oleh TS Muhy agar memasukkan isu air di NS sebagai agenda dalam mesyuarat J/K itu kerana isu keputusan bekalan air di Kuala Pilah merupakan isu yang sudah berlarutan sejak puluhan tahun dahulu.

Hari ini adalah pengalaman biasa setiap tahun yang saya hadapi dikampung saya itu, maka saya terpaksa kembali ke Subang Jaya di dalam negeri Selangor yang mempunyai bekalan air bersih yang masih tidak terganggu itu.

Saya baru sahaja mandi manda dengan selesa di sebuah negeri yang di isukan bekalan air bersih oleh pihak yang berkepentingan politik itu.

YB BN

YB PAS

YB PKR

YB DAP