Nuffnang

MY VOICE FOR NATION

Posted by Tanpa Nama | Posted on 11:14 PTG

MY VOICE FOR NATION


The NEP and the downfall of Malays | Free Malaysia Today

Posted: 02 Sep 2011 09:46 PM PDT

Pakatan defends Mat Sabu, claims Umno rewriting history

Posted: 02 Sep 2011 06:03 AM PDT

Media lynching and academic collaborators

Posted: 02 Sep 2011 12:04 AM PDT

Anwar's Sept 16 bid was real, says Wikileaks cable

Posted: 02 Sep 2011 12:00 AM PDT

Dr Shafie Abu Bakar

Posted by Tanpa Nama | Posted on 11:01 PTG

Dr Shafie Abu Bakar


Perginya Pejuang Bahasa Dato` Dr Hassan Ahmad, Siapa Meneruskan ?

Posted: 02 Sep 2011 05:16 PM PDT

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

Posted by Tanpa Nama | Posted on 9:12 PTG

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


【光华日报】《只有为你》男友背心短裤求婚成功 . 张念群911嫁作人妇

Posted: 02 Sep 2011 11:43 AM PDT

■ “我的字典里没有放弃!因为已锁定你。”

■ 张念群笑说,为了这张照片的效果,男友最后整个人扑跌在草地上。

■ 不习惯传统结婚照里的含情脉脉,张念群与男友的婚照多以活泼搞怪风格为主。

(吉隆坡2日讯)“哦,只有为你,我愿变成影子跟随着你,寸步不离。哦,只有为你,我的心变成了一座城堡,一生一世都专属于你。哦,只有为你。”在浪漫情歌营造的氛围下,男友以背心短裤求婚计划大功告成,行动党小辣椒张念群点头答应,9月11日披上嫁衣作人妇。

求婚是浪漫温馨的时刻,女方大多会被男方的真情感动,留下愉悦的泪水。但是,张念群却说年初的求婚仪式,让她感觉非常好笑,而且还笑个不停。“其实,我们之前与家人去柬埔寨旅行的时候,我就看到那颗白金钻石求婚戒指了。只是,当时没有适当的求婚地点与时间,所以男友在回到大马以后才开始求婚。”

想起来都觉得好笑

忆起男方的求婚过程,张念群大笑了几声,洋溢着幸福笑容说:“当晚,我在他的房间里看书,就看见他一直在搬东搬西地将音响搬进房间,将灯光调昏暗,开始播放庾澄庆的《只有为你》,然后单膝跪在我身旁,叫我嫁给他。哈哈哈!但是,他身穿背心短裤而已,现在想起来都觉得好笑。”

(More......)

Dr Siti Mariah Mahmud

Posted by Tanpa Nama | Posted on 3:45 PTG

Dr Siti Mariah Mahmud


“ANCAMAN” KRISTIANISASI –APA PERANAN MAIS DAN LZS?

Posted: 02 Sep 2011 09:40 AM PDT

Hampir semua ugama mengajar penganutnya untuk membuat baik terhadap golongan miskin dan yang kesempitan. Samada ianya ugama Buddha, Kristian, Hindu, Taoist ataupun Islam, soal membantu golongan miskin adalah dianggap amalan baik yang dipercayai akan mendapat balasan kebaikan dari Tuhan. Walaupun sebagai orang Islam kita yakin bahawa hanya Islam diterima Allah sebagai ugama yang menyembahNya tanpa sekutu, namun ini tidak bermakna bahawa kita perlu melihat semua ugama lain sebagai mengajar kejahatan dan kezaliman terhadap manusia. Beza utama diantara Islam dengan ugama yang lain bukan soal amalan2 kebajikan yang digalakkan oleh semua ugama, tetapi pegangan terhadap ke-Esaan Allah yang tidak ada persamaan dengan ugama lain serta keyakinan bahawa Muhammad (SAW) adalah RasulNya. Inilah yang terkandung di dalam Syahadatain yang diucap oleh setiap yang ingin menjadi seorang Muslim.

Sebagai orang Islam, kita tidak juga diajar untuk mempunyai buruk sangka terhadap amalan kebajikan yang dilakukan oleh penganut ugama lain. Mereka ingin mengamalkan ugama mereka dan tidak semestinya ianya dilakukan dengan niat yang jahat terhadap umat Islam. Sekiranya mereka membantu seorang Muslim, tidak semestinya ianya bertujuan untuk memurtadkan orang Islam tersebut. Ini adalah lebih benar dalam keadaan sekarang, ia itu zaman pasca penjajah. Semasa zaman penjajahan sememangnya pihak penjajah berusaha seribu upaya untuk memutuskan hubungan umat Islam dengan ajaran Islam. Ini adalah kerana ajaran Islam merupakan asas penentangan terhadap penjajah dan sekutu-sekutu tempatan mereka di bumi Islam.

Dalam melakukan kerja-kerja kebajikan, sekiranya seseorang Islam terpikat dengan kebaikan serta akhlak seorang bukan Islam, dan dengan itu tertarik untuk menganut ugamanya, ianya bukan salah orang bukan Islam tersebut. Ianya salah umat Islam sendiri yang gagal menunjukkan sifat2 yang baik sehingga saudara seislam mereka menjumpainya hanya di kalangan bukan Islam! Kita tidak boleh persalahkan yang bukan Islam kerana menghayati dan mengamalkan ajaran ugamanya sedangkan kita sendiri tidak menunjukkan akhlak yang sepertimana yang dituntut Islam. Adakah apabila kita tidak menghayati Islam maka semua penganut ugama lain ingin kita halang dari mengamalkan ajaran ugama mereka?

KRISTIANISASI DAN MASALAH SEBENAR.

Isu orang Kristian ingin memurtadkan orang Islam telah banyak dimainkan dalam media. Samada ianya benar atau sebaliknya masih tidak lagi dibuktikan tetapi yang jelas terbukti punca 'perginya orang Islam ke Gereja' adalah atas sebab kelembapan dan kelewatan perkhidmatan zakat serta ketidak-mesraan perkhidmatannya. Ini katanya, telah menyebabkan beberapa orang Islam meminta dan memperolehi bantuan dari pihak Gereja setelah ditolak oleh pihak LZS.

Sudah pasti kesimpulan sebegini merungsingkan golongan yang menimbulkan isu ini, kerana apa yang mereka inginkan ialah untuk mengapi-apikan bahang perkauman dan mengadu-dombakan ugama, bukan mendedahkan pekong di dada umat Islam! Akhirnya senjata mereka makan tuan! Pihak Gereja hanya membantu orang yang datang meminta bantuan, sepertimana dituntut oleh ajaran ugama mereka, tetapi ini hanya berlaku apabila umat Islam telah gagal mendapatkan bantuan dari pihak yang berwajib di kalangan ummat Islam! Ia itu Lembaga Zakat Selangor yang berada di bawah kawalan MAIS.

Sepatutnya orang Islam di Selangor tidak berhadapan dengan masalah untuk mendapatkan bantuan. Zakat yang dikutip mencecah RM 300 Juta setahun. Jumlahnya cukup besar dan ianya semakin meningkat. Masalahnya pengagihannya seolah-olah tidak secekap pengutipannya. Semenjak 2008 apabila naiknya kerajaan PR di Selangor, MAIS tetap dikendalikan orang-orang lama. Oleh itu, tidak khairanlah mengapa kecekapan kerajaan baru seolah-olah tidak mempunyai apa-apa kesan ke atas pentadbiran dan pengurusan MAIS. Lembaga Zakat Selangor yang dikawal dengan begitu cemburunya oleh MAIS tetap ditahap yang sama. Malahan, baru baru ini dengan pindaan Enakmen yang dibawa, MAIS menjadi semakin bebas dari kawalan kerajaan Negeri. Ini hanya menjamin bahawa ia tidak akan terkesan dengan dasar ketelusan dan kecekapan yang mewarnai pentadbiran PR. Ini amat sayang sekali kerana kedua-dua prinsip pengurusan tersebut adalah dituntut Islam.

MAINAN MAIS?.

Pengamatan saya, MAIS, di bawah Dato' Adzib kekal sebagai pusat pengaruh kelompok lama, ia itu UMNO dan dengan itu mempengaruhi JAIS, yang dianggap sebagai Jabatan suruhannya, untuk bertindak demi kepentingan UMNO. Kenyataan Dato' Adzib baru-baru ini yang mengaitkan JAIS dan MAIS serta DYMM Sultan Selangor sebagai institusi-institusi yang berangkai satu sama lain dan tidak ada kena mengena dengan pentadbiran Negeri Selangor, jelas memperlihatkan sikap ingin membelakangkan kerajaan Negeri. Dato' Adzib melalui kenyataan itu bagaikan mengambarkan dirinya sebagai 'bayangan DYMM Sultan Selangor' dan sebagai bayangan Sultan, tindakan beliau dan tindakan MAIS serta JAIS tidak boleh dipersoalkan.

Sehingga hari ini JAIS masih gagal mengemukakan laporan kepada Menteri Besar dan dengar khabarnya tidak dapat menamakan siapakah yang membuat aduan kepadanya mengenai peristiwa kristianisasi yang kononnya akan berlaku di DUMC yang membawa JAIS untuk 'memeriksa' DUMC pada 3hb Ogos yang lalu.

Namun, walau apa yang diinginkan pada asalnya melalui isu serbuan Gereja DUMC, tumpuan semua sekarang adalah terhadap MAIS, khususnya Lembaga Zakat Selangor yang dianggap telah gagal memenuhi peranannya secara berkesan. Tiada yang mengesahkan ketidak keberkesanan LZS sejelas tindakan Exco Ugama, Dato' Dr. Hassan Ali, apabila beliau tampil ke depan untuk menawarkan khidmat khas bagi membantu golongan yang 'diambang Kristianisasi'. Ini mengesahkan perlunya campur tangan EXCO ugama untuk membenteng akidah orang Islam daripada meminta bantuan atau dibantu oleh pihak gereja. Akan tetapi hanya untuk kes yang melibatkan mereka yang menerima atau ingin menerima bantuan dari Gereja! Bagi yang lain, yang istiqamah dengan pegangan akidah mereka sehingga tidak mendampingi Gereja, mereka terpaksa menikmati 'kecekapan' perkhidmatan lama.

PENYELESAIAN DARI PEMIKIRAN BERCELARU.

Malangnya, tanpa disedari, tawaran Exco Ugama boleh menyebabkan lebih ramai orang Islam memohon bantuan dari Gereja atau mengugut untuk ke Gereja demi melayakkan diri untuk mendapat perkhidmatan Zakat secara segera! Dalam erti kata yang lain 'terima kasih Gereja kerana menjadikan LZS semakin cekap!'

Sebenarnya apa yang patut dilakukan Exco Ugama adalah untuk meningkatkan kecekapan dan keberkesanan perkhidmatan LZS secara menyeluruh tanpa dikaitkan dengan persoalan Gereja. Umat Islam tidak akan ke Gereja sekiranya perkhidmatan LZS cekap, berkesan dan mesra. Ini akan tercapai apabila semua pegawai LZS, termasuk pengarah dan pengurusannya, disedarkan akan amanah yang besar yang ditanggung oleh mereka. Peningkatan kecekapan dan keberkesanan akan hanya tercapai dengan membawa MAIS mendampingi corak pengurusan PR dan bukan sebaliknya. Ini akan hanya berlaku apabila anggota MAIS dirombak sehingga tidak lagi dijadikan kubu kelompok lama. Perlu dimasukkan muka-muka baru, ia itu muka-muka dari kalangan PR yang membawa falsafah ketelusan dan kecekapan serta kebertanggung jawaban.

Pada masa yang sama kekurangan yang wujud seperti kurangnya pusat rawatan penyakit Aids dan HIV yang dikendalikan oleh institusi Islam seperti MAIS, perlu ditangani. Adalah difahamkan NGO Harapan Kommuniti yang menganjurkan program makan malam di dewan DUMC pada malam tersebut merupakan NGO yang memberi sokongan material dan moral kepada mangsa dan keluarga HIV-AIDS. Ramai dari pesakit mereka adalah dari kalangan orang Melayu Islam. Mangsa HIV- AIDS yang sebahagian besar daripada mereka berbangsa Melayu dan beragama Islam mendapat sokongan rawatan dari mereka kerana tiada atau kurangnya NGO atau pusat sokongan atau rawatam sebegini yang diuruskan orang Islam. Ramai di antara sukarelawan NGO-NGO sebegini bukan dari kalangan orang Islam. Mangsa HIV-AIDS sering dipinggirkan oleh masyarakat dan juga tidak diberi perhatian serius oleh MAIS.

Janganlah kita bersikap hipokrit dengan menolak pesakit-pesakit ini sebagai 'sampah masyarakat' tetapi apabila pihak lain membantu mereka dan dengan itu mereka terpikat dengan kasih sayang yang ditunjukkan, maka kita menuduh pihak ini sebagai berniat jahat terhadap umat Islam! Sebaliknya perlu kita sediakan perkhidmatan yang diperlukan sambil berterima kasih atas bantuan yang telah diberikan selama ini.

AGENDA TERSEMBUNYI.

Setelah satu bulan berlalu, kita masih tidak dapat melihat penyelesaian isu ini. MAIS berdiam diri dan tidak mengemukakan langkah MAIS seterusnya untuk menghadapi 'ancaman' Kristiniasasi ini. Selepas episod 'pemeriksaan' DUMC akhbar Melayu perdana termasuk Sinar (yang selama ini boleh dianggap salah satu akhbar yang agak objektif) telah memainkan isu Kristiniasasi yang mengancam akidah umat Islam sehinggakan menimbulkan ketegangan dan marah penganut Kristian dan Islam. Orang politik anti Pakatan pula cuba menggambarkan yang Kerajaan Negeri Selangor dibawah Pakatan Rakyat tidak mahu menyebelahi JAIS kerana takut hilang undi Kristian dan bukan Melayu dan kononnya kerana takut kepada DAP. UMNO tidak bersuara secara langsung tetapi NGO-NGO pro UMNO sibuk untuk menunjukkan bantahan terhadap kerajaan negeri. Semuanya menunjukkan keperihatinan terhadap ancaman akidah dan memberi gambaran orang Melayu Islam sedang berbondong-bondong akan murtad. Agenda pihak tertentu jelas untuk mengadu-domba umat Islam dengan Kristian sambil memberikan gambaran bahawa DAP adalah parti Kristian. Dengan itu mereka mengharapkan umat Islam akan bersatu menolak PR dan menyokong UMNO/BN dalam PRU ke 13 yang menjelang tiba.

Maka tidak khairanlah bantuan dari Gereja disifatkan sebagai 'perangkap' dan ancaman terbesar terhadap akidah umat Islam adalah Kristianisasi. Gendang dipalu mengikut apa yang diinginkan UMNO/BN. Hakikatnya, sekiranya ianya 'perangkap' sekalipun, maka LZS adalah pihak yang mendorong umat Islam memasukinya atas sebab ketidak-kecekapannya. Hakikat ini diakui oleh Exco Ugama sendiri melalui tindakannya.

Pada masa yang sama, adalah merupakan satu hakikat juga bahawa lebih ramai dikalangan umat Islam diancam penyakit kejahilan dan ketidak-taatan kepada ajaran Islam serta fahaman sekular dan perkauman yang turut boleh menyebabkan gugurnya syahadah mereka. Ancaman terhadap ummat Islam hasil dari fahaman-fahaman ini yang diperjuangkan UMNO/BN adalah lebih dahsyat dan lebih merbahaya kerana ianya boleh menyebabkan umat Islam memperlekehkan undang-undang Islam. Ini boleh membawa kepada kekufuran tanpa disedari.

KESIMPULAN.

Sebagai rakyat Malaysia kita ingin melihat rakyat bersatu atas dasar saling hormat menghormati hak masing-masing. Kita ingin melihat wujudnya masyarakat yang bersifat saling berkasih sayang di mana semua pihak saling membantu satu sama lain dengan ikhlas tanpa mengira kaum ataupun ugama. Sifat saling bantu membantu perlu digalakkan bukan dihalang. Dari segi keikhlasan bantuan dan samada adanya udang disebalik batu, kita serahkan kepada Allah untuk menzahirkan. Sekiranya ianya wujud, di mana bantuan hanya diberi atas syarat meninggalkan ugama sendiri, maka Allah pasti akan dedahkannya. Dengan itu pihak yang mengambil kesempatan dan mengamalkan rasuah ugama ini boleh didakwa dan dihukum selayaknya.

Selagimana tiada bukti akan kelakuan sedemikian rupa, maka apa jua bantuan terhadap golongan miskin walau dari mana golongan sekalipun, amat sangat dihargai.

"Dan sekiranya mereka cenderung kepada perdamaian, maka cenderunglah kamu juga kepadanya dan bertawakkal kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar dan Maha Mengetahui."

(Al-Anfal 61).

Dr Siti Mariah Mahmud


Bual bicara bersama Husam & Saifuddin

Posted: 02 Sep 2011 08:56 AM PDT

i n t a n h i j a u

Posted by Tanpa Nama | Posted on 3:36 PTG

i n t a n h i j a u


PERUTUSAN AIDIL FITRI DARIPADA PJ PERAK

Posted: 01 Sep 2011 11:58 PM PDT

 
Bagi pihak Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Perak, saya mengucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri 1432 Hijrah, hari kebesaran kurnia daripada Allah SWT setelah kita menunaikan ibadat puasa dalam masa sebulan, berjihad dan bermujahadah dengan mengerjakan ibadat dengan penuh ketaatan kepada Allah SWT, melakukan perkara yang disuruh dan meninggalkan perkara yang dilarang.
Ibadat yang melatih kita untuk menjadi orang-orang yang bertakwa kepada Allah SWT. Hanya orang yang bertakwa sahaja yang menjadikan Al-Quran sebagai petunjuk dan Allah SWT melakukan nuzul Al-Quran pada bulan Ramadan. Al-Quran menjadi petunjuk kepada orang-orang yang beriman dan bertakwa.
Dalam masa yang sama, bagi menegakkan petunjuk ini, kita berdepan dengan cabaran. Al-Quran menjadi furqan, yang membezakan di antara hak dan batil, benar dan salah. Dengan petunjuk Al-Quran, kita menegakkan yang benar, menentang perkara yang bercanggah dengan Al-Quran.
Dengan semangat tarbiah melalui Ramadan, menjadikan diri kita orang yang beriman, yang bertakwa, yang kuat, yang sanggup menghadapi cabaran selepas Ramadan dengan mendapat pertolongan daripada Allah SWT, walaupun kita dikelilingi oleh musuh-musuh yang ramai yang tidak akan memberi kesempatan kepada Islam untuk tegak semula di bumi Allah SWT ini.
Dengan takwa dan iman yang yang kuat, kita yakin semua musuh itu adalah kecil apabila kita bersama dengan Allah SWT dan Allah SWT memilih pula di bulan Ramadan berlakunya kemenangan kepada umat Islam.
Dalam peristiwa Badar, Fathul Makkah, Ain Jalut dan penawanan Kota Belgrade di Balkan pada zaman Kerajaan Othmaniah dalam keadaan orang Islam dianggap lemah tetapi hati mereka ikhlas menyumbangkan pengorbanan harta benda dan jiwa raga disertakan dengan iman yang kuat, percaya kepada Allah SWT dan percaya kepada janji Allah SWT, dunia dan akhirat. Berbekalkan perkara-perkarta itu, Allah SWT memberikan kemenangan kepada generasi awal Islam.
Saya yakin dan percaya sekiranya umat Islam di zaman kini melaksanakan contoh dan teladan tersebut, mereka juga akan diberikan kemenangan sekali lagi oleh Allah SWT.
Marilah pada kesempatan ini, kita membaharukan semangat untuk meningkatkan lagi kerja dan amal kita dalam meningkatkan ibadah kepada Allah SWT dan meningkatkan pengorbanan kita dalam perjuangan kita untuk meninggikan agama Allah SWT supaya agama ini tegak sebagaimana dinyatakan oleh Allah SWT, dalam Al Quran Karim.
Dalam masa yang sama, pada kesempatan ini, marilah kita menguatkan ukhuwah, persaudaraan di kalangan kita dengan ukhuwah iman dan Islam yang menyatukan umat Islam sehingga mereka tidak ada beza di antara satu sama lain. Mereka adalah satu ummah, laksana satu jasad yang bersambung di antara satu sama lain, sama-sama memikul tanggungjawab, bertolong menolong sama ada yang berkait dengan urusan agama dan dunia.
Dalam masa yang sama, membolehkan kita menyampaikan mesej kita kepada seluruh manusia untuk menyatakan bahawa kitalah yang menyelamatkan manusia yang sebenar di dunia dan di akhirat.
Mudah-mudahan dengan semangat ini, kita berjaya menjadi seorang Islam yang diterima oleh Allah SWT dan merealisasikan apa yang diperintahkan oleh Allah, firman-Nya yang bermaksud:
"Wahai orang-orang yang beriman, bertakwalah kamu kepada Allah dengan sebenar-benar takwa dan janganlah kamu mati melainkan dalam keadaan kamu menjadi orang-orang Islam." (Surah Ali Imran: 102)

Ustaz Haji Abu Bakar Hussain
( Pesuruhjaya PAS Perak )

Direct Free Kick

Posted by Tanpa Nama | Posted on 1:54 PTG

Direct Free Kick


GOOD DAY

Posted: 02 Sep 2011 01:39 PM PDT

From The Desk of Mr Kufy Anna
The Auditing And Accounting Manager
 African Development Bank (ADB)
 Ouagadougou-Burkina Faso.
Telephone 00226 76 02 63 30
Dear Sir/Madam       
 
I sincerely ask for forgiveness for I know this may seem like a complete intrusion to your privacy but right about now this is my option of communication. This mail might come to you as a surprise and the temptation to ignore it as unserious could come into your mind; but please consider it as a divine wish and accept it with a deep sense of humility.
 
 I am aware that this is certainly an unconventional approach to starting a relationship.I am Mr Kufy Anna , the personal account officer to the great late diseased who has an account in one of our banks here in Burkina Faso . The account was opened in 2001 and he died in 2004 without a written or oral will and since 2004 nobody has operated on this account again hence the money is floating and if I do not remit this money out urgently it will be forfeited for nothing and Government of Burkina Faso will confiscate the funds for their personal use which I personally don't want such incident to happen being that this is a great opportunity for me.
 
My contact is for you to please assist me to transfer the fund ($10.6M) Ten Million Six Hundred Thousand United State Dollars from a Cooperate Bank here in Burkina Faso to an overseas account. First, I must solicit your strictest confidence in this transaction. This is by virtue of its nature as being utterly confidential. I am sure and have confidence of your ability and reliability to prosecute a transaction of this great magnitude. I solicit your assistance to enable us transfer the said amount into your safe account for onward investment.
 
You can either provide us with an existing account or to set up a new Bank account immediately to receive this money, even an empty a/c can serve to receive this money, as long as you will remain honest to me till the end of this important business trusting in you and believing that you will never let me down either now or in future because this business is my life. The owner of this account is a foreigner and no other person knows about this account or anything concerning it, the account has no other beneficiary and until his death he was the manager of the company. My investigation through the National immigration department & Ministries here proved to me as well that he was single as at the time of his entry into the Republic of Burkina Faso . As a matter of fact, I have decided to transfer this fund abroad for investment and also to use my own share of the fund to take my wife to abroad for liver damage treatment. Your assistance as a foreigner is necessary because the management of the bank will welcome any foreigner who has correct information to this account which I will give to you immediately, if you are interested to do this business with me. There is no risk in this business. With my position here in the bank the money can be transferred to any account you can provide with assurance that this money will be intact pending our physical arrival in your country for sharing. Upon successful transfer without any disappointment from your side, I am only contacting you as a foreigner because this money cannot be approved to a local person here, but can only be approved to any foreigner who has the correct information of the account, which I will provide for you. So you should provide me with your correct account details where you will like the fund to be transferred to, or you can set up a new account for the transfer even an empty account is ok. At the conclusion of the transfer you will take 40%, 10% will be for any expenses both parties incurred in the process of this business and the remaining 50% will be for me. As soon as I hear from you and upon your strong assurance that you will not let me down once the fund goes into your account I will then send you the Text of application form which you will fill with your banking information and send to my bank here for immediate transfer of the fund to your account. If you are interested, please forward the following information as below:
 
{1} Your Name/company's name and full address,
{2} Bank Name:............
{3} Bank Address...
{4} Account No:.........
{5} Swift Code...{if any}
{6} Account Holder's Name: ..........
{7} your telephone Num. both Home, Office & Cell/Mobile and fax
Numbers...
{8} Your Occupation
{9} Your Valid ID.
Waiting for your urgent reply confidentially
at my private email address :kufyanana.nana@gmail.com )
 
best regards
Mr Kufy Anna

Lagi gambar Jom Shopping bersama ADUN Chempaka - 22 Ogos 2011.

Posted: 02 Sep 2011 07:44 AM PDT

Lagi gambar Jom Shopping bersama ADUN Chempaka - 22 Ogos 2011.

Posted: 02 Sep 2011 07:38 AM PDT

Lagi gambar Jom Shopping bersama ADUN Chempaka - 22 Ogos 2011.

Posted: 02 Sep 2011 07:28 AM PDT

Lagi gambar Jom Shopping bersama ADUN Chempaka - 22 Ogos 2011.

Posted: 02 Sep 2011 07:25 AM PDT

Lagi gambar Jom Shopping bersama ADUN Chempaka - 22 Ogos 2011.

Posted: 02 Sep 2011 07:17 AM PDT

Lagi gambar Jom Shopping bersama ADUN Chempaka - 22 Ogos 2011.

Posted: 02 Sep 2011 07:04 AM PDT

Siapa pulak pasang macam ni?

Posted: 02 Sep 2011 01:00 AM PDT

Bawalah turun yang lama dulu.

Comments for Wee Choo Keong

Posted by Tanpa Nama | Posted on 1:38 PTG

Comments for Wee Choo Keong


Comment on MAS UNION TO RASHDAN: STOP AIRASIA FROM INTERFERING IN MANAGING MAS! by Politicalamity9

Posted: 02 Sep 2011 12:22 PM PDT

does rafidah aziz has anything to do with this?

Comment on Greetings from Khazanah: Fly AirAsia fly by Soon from Gombak

Posted: 02 Sep 2011 11:27 AM PDT

The bloody guys are trying to finish off Firefly to help AirAsia. Competition should be welcome. Toby Fernandes is a very powerful man. Tan Sri Azman should hand over MAS for free to AirAsia since Khazanah wants to help Airasia.

What is the government doing about this obvious way of killing Firefly. If Malaysians can accept this then good luck to Malaysia. Azman Mokhtar do you have conscience? Nor Yacob is a gone case. .

Comment on Greetings from Khazanah: Fly AirAsia fly by Economist Kampong

Posted: 02 Sep 2011 08:27 AM PDT

IF this magnitude of ‘day-light robbery” can happen to MAS/Firefly today, imagine what will happen to the rest of the GLC (better to call them GOC for Government Owned Companies) in the coming months and years!

We the rakyat should not even bother to ask why it was done the way it did. We simply and clearly MUST tell the government — we have lost any faith in the Government.

The consequent of this loss of faith — well the Government and its advisors and managers — should at least be able to figure this out.

Comment on Greetings from Khazanah: Fly AirAsia fly by Loon PJ

Posted: 02 Sep 2011 04:33 AM PDT

what do you expect from the Bina dan tak Fikir? The brains are between their legs. The e-mail was an obvious strategy to immediately stop Flyfly from competing against AirAsia, the closely connected to 4th floor. It will not be too long that Firefly sill stop flying to its destination like Kok Semui Kota Bharu, Penang, Singapore and etc.

Now I know why Datuk Eddy Leong, the MD of Firefly is resigning soon. Who wouldn’t when you get people like Rahsdan, who know sweet f..all about aviation to tell you what to do. Not mention Tony, the lobbyist. God bless MAS and Malaysia.

Comment on How many years did Khazanah sleep on the huge debts owed by Alwafeer Air to MAS? by weechookeong

Posted: 02 Sep 2011 03:24 AM PDT

Economist Kampong and others

Thank you so much for your comments, which are noted with interest. We shall fight them together and leave no stone unturned in this so-called “MAS-AirAsia share swap that was shrouded with secrecy. This “SECRET DEAL” must be brought to the attention of Parliament for debate. It just stinks.

I do hope that sdr and others will do your part to fight them. Lets join hands to fight for our national airline, MAS, and ultimately a better Malaysia for all. Let us have less politicking and plentiful of nation building, which our great nation badly needed.

Once again thank you. Selamat Hari Raya and Selamat Merdeka to you, your family and other Malaysians, who share the same aspirations.

With kindest regards

wee choo keong

Comment on How many years did Khazanah sleep on the huge debts owed by Alwafeer Air to MAS? by newClear

Posted: 02 Sep 2011 03:18 AM PDT

yb u lah satu satunya yb dari bebeas yang betol2 berkesan, yang lain hanya pandai melelek dan buat rubbish dlm dia org punya blog

Comment on How many years did Khazanah sleep on the huge debts owed by Alwafeer Air to MAS? by Economist Kampong

Posted: 02 Sep 2011 02:44 AM PDT

YB CK Wee

Please pursue this in Parliament until we get all the answers. DO NOT let this go. Allow the MOF, Khazanah and the persons involved (past and current) to explain. Then we shall see how this ‘shit will hit the fan’

Remember YB, don’t give up on this. Don’t give up on us. We need the answers – complete, accurate and timely. No more bullshitting. No more secret swaps and dealings. We need to learn just the plain facts. We are smart enough to draw our own conclusions.

The GE is near, very near. The Government – they spin at their own peril.

Economist Kampong

Comment on How many years did Khazanah sleep on the huge debts owed by Alwafeer Air to MAS? by adam schandler

Posted: 02 Sep 2011 01:53 AM PDT

If it is true YB, … Mohd Nor Yaacob, Idris Jalar, Tan Sri Mokhtar not only be charged… but be condemned by hanging to death.

YAb… Najib dah tekan butang autopilot ke dalam managing this country??

Comment on How many years did Khazanah sleep on the huge debts owed by Alwafeer Air to MAS? by Dunggu in Khazanah

Posted: 02 Sep 2011 01:38 AM PDT

Instead of Azman Mokhtar, Nor Yacop and Rashdan chasing the Alwafeer debts they are more interested in share swap.

During hari raya season I am told that Firefly cancelled most of its profitable routes and gave full refund. Why to help AirAsia?

What bloody share swap was this? Rashdan and Khazanah is dancing to the tune of Tony Fernandes.

Why must Firefly suddenly cancelled its flights during Hari Raya? To ensure that Firefly lost money then someone friends from 4th floor can do another share swap.

Bloody scum of the earth. Gaji buta never mind please take care of Firefly and MAS so that Tony Fernandes cannot interfere with its operations.

Bloody stupid idiot. I am disgusted when I heard Firefly canceled all its flights during Hari Raya. This is the fastest way to kill Firefly then ultimately MAS!

Comment on How many years did Khazanah sleep on the huge debts owed by Alwafeer Air to MAS? by the doggies

Posted: 02 Sep 2011 12:20 AM PDT

Tan Sri Azman Mokhtar and Rashdan are Malaysian Saviors! Saviors for who? AirAsia X Sdn Bhd (Tony, Kalimullah & company) or MAS? Pstui! Pstui! Pstui!

Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Jeneri

Posted by Tanpa Nama | Posted on 11:34 PG

Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Jeneri


RUMAH TERBUKA YANG BERHORMAT.

Posted: 02 Sep 2011 06:40 AM PDT

Tarikh : 5 Syawal 1432 bersamaan 3 September 2011
Masa : 2.00 Petang - 5.00 Petang
Tempat : Darul Abrar Kuala Dahanan, Jeniang Kedah.

Semua rakyat dijemput hadir....

JAMUAN AIDILFITRI YB. HAJI YAHYA BIN ABDULLAH

Posted: 02 Sep 2011 06:40 AM PDT

SUARA PERAK

Posted by Tanpa Nama | Posted on 11:24 PG

SUARA PERAK


Program Keseniaan - Makkal Aatchi Malarattum - 27 Ogos 2011 - Pusing

Posted: 02 Sep 2011 12:44 AM PDT

Media Post : Perayaan Tahunan Kuil Sri Maha Kaliamman, Jalan Tanjung Tualang

Posted: 02 Sep 2011 12:22 AM PDT

Anwar Ibrahim

Posted by Tanpa Nama | Posted on 7:51 PG

Anwar Ibrahim


Program Salam Aidilfitri  YB Dato Seri Anwar Ibrahim & YAB Tan Sri Khalid Ibrahim Di Sabah dan Sarawak Pada 3 & 4 September 2011

Posted: 01 Sep 2011 02:55 PM PDT

3 September 2011 (Sabtu)  – Sabah

Program YB Dato' Seri Anwar  Ibrahim

1)      11.00  – 2.00 ptg –Kampong  Lot M, Kinabatangan.  

2)      3.00 – 6.00 ptg – Sabah Hotel, Sandakan.

3)      7.00 – 11.00 mlm – Kampong Petagas Lama, Petagas, Putatan

4)      7.00 – 11.00 mlm – Kampong Batangan, Tuaran  
—-

Program YAB Tan Sri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor

1)      11.00 – 1.00 ptg – Ocean Restaurant, Tawau

2)      2.00 – 5.00 ptg –  Lorong 6,  Taman Aman Jaya, Lahad Datu

3)      7.00 – 11.00 mlm – Kampong Batangan, Tuaran

4)      7.00 – 11.00 mlm – Kampong Petagas Lama, Petagas, Putatan
======

4 September 2011  (Ahad)  – Sarawak

Program YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

1)      12.00 – 2.00 ptg – 133, Jln Bunga Tanjung, Kg Pinang Jawa, Petra Jaya, Kucing

2)      2.30 – 4.30 ptg -   RPR Batu Kawa, Lorong 20, Phase 2, Kucing

3)      5.00 – 6.00 ptg – Perjumpaan Bersama Majlis Pimpinan Negeri Sarawak

4)      7.00 – 9.00 mlm – No 11, Kramau, Kg Besira Rayang, Jln Liuk, Padawan,
——

Program YAB Tan Sri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor

1)      12.00 – 2.00 ptg – 133, Jln Bunga Tanjung, Kg Pinang Jawa, Petra Jaya, Kucing

2)      2.30 – 4.30 ptg –  RPR Batu Kawa, Lorong 20, Phase 2,  Kucing

3)      4.00 – 7.00 ptg – Lot 12, Kampong Tunku Abd Rahman, Lambir, Miri

4)      8.00 – 11.00 mlm – Beverly Café, Taman Tunku, Miri

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Islam untuk semua

Posted by Tanpa Nama | Posted on 7:51 PG

Islam untuk semua


MONEY GRAM SERVICE

Posted: 02 Sep 2011 09:01 PM PDT

MONEY GRAM SERVICE

My associate has helped me to send your first payment
of $7,500 USD to you as instructed by the Malaysian
Government and Mr. David Cameron the United Kingdom
prime minister after the last G20 meeting that was
held in Malaysia, making you one of the beneficiaries through
an email natural simple ballot selection.
He told Allan Davis to keep on sending you $5,000 USD via Money Gram
twice a week until the FULL payment of ($820,000.00 )
is completed.
MONEYGRAM TRANSFER REFERENCE:2116-3297
SENDER'S NAME: Ziera E
AMOUNT: US$5000
To track your funds forward money gram
Transfer agent Mr Allan Davis
Your Name.____________
Phone .______________
Contact Allan Davis for the funds clearance
certificate (FCC) neccessary for the realise of your funds
E-mail:moneygram500@hotmail.com
D/L: Tel:+601-69855075
You cannot pickup the money until the certificate is
obtained by you.

Best Regards,
Mr.Ziera E

KedahLanie.info: Petronas Untung lagi... Siapakah yang Untung..???

Posted: 09 Jun 2011 08:54 AM PDT

KedahLanie.info: Petronas Untung lagi... Siapakah yang Untung..???: "Keuntungan pracukai Petronas cecah RM67 bilion, naik 34.5 peratus June 08, 2011 KUALA LUMPUR, 8 Jun – Petronas melihat perolehan dan keunt..."

KedahLanie.info: 2 KENYATAAN AKHBAR UUM BERKAITAN ISU CUKAI DAN AIR...

Posted: 21 Apr 2011 11:40 PM PDT

KedahLanie.info: 2 KENYATAAN AKHBAR UUM BERKAITAN ISU CUKAI DAN AIR...: "PRESS RELEASE/KENYATAAN AKHBAR GAGAL SEDIA BEKALAN AIR YANG CUKUP SINTOK, 19 April 2011 - Pihak Berkuasa Bekalan Air Negeri Kedah gagal men..."

Lim Kit Siang

Posted by Tanpa Nama | Posted on 7:36 PG

Lim Kit Siang


Rakyat Merdeka: Tidak mahu lagi dijajah oleh sentimen perkauman

Posted: 02 Sep 2011 12:20 AM PDT

- Aspan Alias The Malaysian Insider Sep 02, 2011 2 SEPT — Hari ini hari ketiga syawal dan umat Islam di seluruh negara masih di dalan mood lebaran. Hari Raya tahun ini merupakan perayaan berkembar dengan hari kemerdekaan negara yang jatuh pada hari semalam, iaitu hari rakyat negara kita memulakan pentadbiran negara oleh rakyat kita [...]

Media lynching and academic collaborators

Posted: 01 Sep 2011 07:36 PM PDT

By Dr Lim Teck Ghee Every once in a while the government-controlled or government-associated media engages in a public lynching of individuals that dare to challenge the Umno-scripted truth about the political system, religion, the monarchy or just about any subject which may be seen as threatening to Umno's political and ideological dominance. The latest [...]

Umno turning right leads BN downhill

Posted: 01 Sep 2011 06:44 PM PDT

— Ooi Kee Beng The Malaysian Insider Sep 02, 2011 SEPT 2 — On July 9, the streets of Kuala Lumpur played host to animated engagements between demonstrators and the police. Bersih 2.0, which started out as a simple and hesitant attempt to revive public interest in electoral reforms, became a huge demonstration that captured [...]

YB BN

YB PAS

YB PKR

YB DAP