Nuffnang

Comments for Wee Choo Keong

Posted by Admin Direktori Blog | Posted on 1:44 PTG

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Expats & Seabury Consulting are the flavours of AJ by Kamal

Posted: 23 Aug 2013 11:08 AM PDT

Aj we all know you are a close friend of Tony. Can you tell us more about the company called Spear Liner.

The AirAsia’s boys and sympathisers like Rozman Omar, Shane Nollan, Danny the nanny, Al-Ishal Ishak have all left MAS. Why are you still treasuring that Botak Azhari Dhalan like gold in MAS. We know that Tony needs Azhari in the MAS MRO. Can someone help on the Spear Liner.

Comment on Expats & Seabury Consulting are the flavours of AJ by Cinderella

Posted: 23 Aug 2013 06:34 AM PDT

Ello brader Bob the Builder,

Gua tengok2 lu ni mesti one the newbie yg masuk2 MAS nak tunjuk terrer. Belajar la dulu bro. lmu tak setinggi mana, tak payah lah nak ajar orang plak.

Kita yg lama2 kat MAS ni, lagi la sayangkan MAS. Lu ingat kita nak tengok MAS lingkup? And lu ingat kita ni don't believe in changes?

Lu silap orang bro. kita jugak perlukan perubahan tapi bukan lah membabi buta. Nak perabih duit memang senang sebab bukan mak bapak dia punya duit!

Apa la yg terer sangat mat saleh pujaan lu tu.kalu setakat nak jual tiket murah, budak2 sales kita pun boleh buat, Cuma tak dibenarkan.

Kalau setakat nak buat produk cantik2 and canggih2, tak payah ambik org dari luar.budak2 kita pun tau nak buat tapi tak dibenarkan atas alasan2 yg satu dunia pun tahu.

So tak payah lah nak agung-agungkan mat Salleh tu.

Mat saleh ni pun haprak punya kaki jugak. Yang sorang tu kaki betina, pantang Nampak pompuan, mesti nak masuk bawah skirt. Takkan lu tak tau citer ni, dah sampai kat atas, kat HR, kat whistle blow. Bukan satu bro, banyak kes. Apa tindakan ce citer sikit?

Yg satu lagi konon nya jaga product.ce citer dah setahun apa produk yg dia buat? Commercial produk pun tak terbuat bro. paling tinggi pun iklan MAS bawak beg yg bodoh tu. Kena gelak satu dunia. Ini mat saleh pujaan lu bro? tolong sikit la jangan la insult kita orang punye intelligence

Lu tau bro brape entertainment claim mat salleh2 ni per month? Tanya2 la sikit bro jgn jadi katak bawah tempurung. It runs into beberapa puluhan ribu ringgit per month. Entertain apa bro? entertain diri sendiri!

Kita tau bro depa pi DT, pas tu dah la dapat daily allowance, makan minum sendiri kat bar, restoran, gi enjoy kat karaoke sume caj balik kat company under entertainment. Entertain sape bro. lu jgn ingat kita orang takde bukti. Whistle blow pun dah tau. Apa tindakan? Ce citer sikit.

Pas tu ada la pulak satu mamat melayu, ni pun sama ngan mamat jaga Malaysia/asean yang gua kutuk dulu, kemaruk nak berjalan satu dunia, memanjang duty travel.

Lu tak pecaye bro, pegi la check, tak sudah2 berjalan kehulu-kehilir merata dunia. Apa reason pegi DT bro. kalau setakat nak gi seminar, nak gi dengar focus group discussion, nak gi travel mart etc etc tak yah la bro, buang duit company je. Benda ni sume berlambak kat internet.

Ada plak yg tak cecah tanah bro, turun KLIA sambung lagi pun ada. Sama macam mamat Malaysia/asean tu. Kita ingat dah jaga Malaysia je kurang la berjalan. Tak jugak rupanya. Fam trip sini Fam trip sana. Factory outlet fam trip pun ada bro kita dengar.

Cuba la lu pegi check sikit unless lu pun macam depa jugak. Org melayu kata ' ngabehkan boreh'

Pas tu lu konon2nya attack mamat yg jaga customer experience tu. Bro, nak banding lu ngan dia macam langit ngan bumi. Prove yourself dulu bro sebelum kutuk orang.

Dari segi kelayakan, segi pengalaman, segi ilmu, segi cara berfikir, segi buat keja dan pastikan keja jalan, mamat ni lagi terer dari lu bro, tak payah la sebok nak cong nak angkat budak2 baru masuk tu. Apa contribution yg dia orang dah buat? Pas tu lu nak compare ngan mat saleh tu Apa yg depa dah contribute? lu ni ada darah belanda ke? Satu MAS tau mamat ni kuat keja, memang la mulut kadang2 laser, keja sampai tgh malam, meeting tak habis2 tapi keja jalan bro, ikut jadual ikut target.

Kalau setakat argument lu, mamat ni suka challenge idea2 orang lain, memang cam ni la yg kita harapkan dari pemimpin kita. Takkan nak telan cakap orang bulat2 buta tuli. Dia kalau challenge pun ada isi bro dan tak kira la orang baru ke orang lama ke.

Lu ni apa masalah sebenarnya? Kalau setakat nak bodek nak jilat bontot mat saleh lu tak payah la nak komen lebih2. Buktikan kebolehan diri sendiri dulu beb!

Comment on Expats & Seabury Consulting are the flavours of AJ by Nizam MAS

Posted: 23 Aug 2013 02:20 AM PDT

MAS paid Malaysian RM10,000 but Mat Salleh RM100,000. What a clueless CEO who need to employ Mat Salleh and had to appoint another Mat Salleh consulting firm (Seabury) to think for the Mat Salleh in MAS. AJ, you are just a joker. As a MAS staff we are ashamed to be associated with you. We hope that Najib will tell Amok not to renew your contract.

Comment on Expats & Seabury Consulting are the flavours of AJ by azman ahmad

Posted: 22 Aug 2013 07:53 PM PDT

Dear Bro Wee,

It is indeed an insult to Malaysians that we have to rely on such a large team of foreigners trying to think for us Malaysians what is good and bad for our beloved national airline.

If we just followed your expose over the years and look at the various comments from those in the know, we obviously know what ails the airline and the biggest factors are CORRUPTION AND PRIVATE/PERSONAL INTEREST.

If we truly have selfless individuals who work for their PAY (i.e. their salary and legitimate remuneration within the context of their job description) we would not have this major headache on our hands.

The very fact that we have capable Malaysians at the helm of other companies including MNCs that have operations in Malaysia actually shows we have more than enough talent to grow our companies into being world beaters. More so when under the leadership of Tan Sri Aziz Rahman MANY MANY YEARS AGO, we were already at the top of the game.

Although that may have been many years ago and the rules of the game has changed since, the game is still the same i.e. FLYING PEOPLE AND GOODS TO THEIR INTENDED DESTINATIONS.

To think that by now we do not have competent Malaysians to lead and strategise the fortunes of our own national airlines is truly an insult.

Competency development, succession planning and handover of authority and leadership to local capable leaders is among THE PRIMARY DUTIES OF THE CEO. Therefore if he is not able to do that then he has probably lost the legitimacy to continue to helm the national airline.

Comment on Expats & Seabury Consulting are the flavours of AJ by Gaji Buta

Posted: 22 Aug 2013 07:25 PM PDT

Hollywood and Bollywood stars. ka! ka! ka! They are just the left overs. MAS is paying them good money but getting monkeys. With their background, no wonder AJ needed to employ Seabury Consulting to do their job for them. The shameless lots.

Comments posted (0)

YB BN

YB PAS

YB PKR

YB DAP