Sabtu, 18 Mei 2013

Piow With You 文标与你

Piow With You 文标与你


Masalah lori sampah MBI rosak, penduduk-penduduk di Housing Trust, Mansion Park,Tmn Victoria dan Tmn Beauty terpaksa hidup bersama sampah怡保信托局,鸣山花园,维多利亚花园一带面对垃圾没有依据指定日期处理,居民被逼面对肮脏的环境生活。

Posted: 17 May 2013 09:19 PM PDT图:黄文标(左)与行动党德彬丁宜成员在选区观察垃圾问题。Gambar: Ong bersama ahli-ahli DAP memerhati keadaan sampah tidak dikutip dalam kawasannya.

ADUN DAP Tebing Tinggi YB Ong Boon Piow menyeru MBI terutamanya Jabatan Hal Ehwal Komuniti, menunjukkan kesungguhan untuk menyelesaikan masalah lori mengutip sampah MBI sentiasa mengalami kerosakan. Ini telah menyebabkan penduduk-penduduk di Housing Trust,m Mansion Park, Victoria Garden, Taman Kampar, Taman Beauty terpaksa menghadapi masalah bau sampah serta langskap yang kotor.

Beliau beri cadangan agar MBI selain mengkaji semula sama ada terus menggunakan lori sendiri untuk terus berkhidmat, atau memberi tender kepada kontractor yang mampu menyelesaikan masalah ini.

Untuk masalah yang berkenaan dengan kerajaan tempatan, dia menggalakkan orang ramai boleh pergi ke Bangunan MBI di Greentown untuk membuat aduan kepada kaunter khidmat pelanggan, menelefon 052083333 atau melayari http://aduan.mbi.gov.my/index.php?page=post untuk membuat adauan awam.

行动党德彬丁宜区候任州议员黄文标对由怡保市政厅垃圾罗里直接处理的区域,经常出现故障。导致怡保信托局,鸣山花园,金宝园,维多利亚花园一带面对垃圾没有依据指定日期处理,居民被逼面对肮脏的环境生活。
他是接到这地带居民投诉后,与行动党德彬丁宜区团员进行观察。后表示怡保市政厅的市区事务部必需重新评估本身的表现,甚至聆听人民代议士或居民代表的劝告来提升表现。如果当局面经常面对罗里机械故障,直接影响工作,就应该采纳其它区域委任承包商来解决问题。
他鼓励人民有面对地方政府相关问题,例如怡保市政厅管辖的范围,可以直接前往市政厅大厦底层的客户服务,联络052083333,或游览http://aduan.mbi.gov.my/index.php?page=post网络进行投诉。
 

Tiada ulasan:

Nuffnang