Nuffnang

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang

Posted by Unknown | Posted on 11:22 PTG

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang


Penamaan Calon dan Hari Pengundian

Posted: 10 Apr 2013 02:51 AM PDT

SPR telah mengumumkan bahawa hari penamaan calun untuk PRU 13 adalah Sabtu 20hb April. Manakala hari pengundian pula adalah Ahad 5hb Mei 2013.

Untuk membantu kempen PakatanRakyat di Subang atau untuk sumbangan dana, sila layari:   sivarasa.com

Polis kena siasat peranan Omar & nama2 terlibat rancang fitnah liwat

Posted: 10 Apr 2013 02:45 AM PDT


(Oleh Aedi Asri)

KUALA LUMPUR 10 APRIL: Polis digesa menyiasat peranan bekas pegawai khas Tun Dr Mahathir Mohamad, Datuk Omar Abu Bakar dalam rancangan fitnah liwat 1 ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim dan nama-nama yang terlibat seperti disebut beliau.
Ahli Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, Datuk Johari Abdul menggesa siasatan itu merujuk pengakuan Omar pada ceramah di Petaling Jaya Ahad lalu bahawa beliau berperanan secara langsung dalam konspirasi itu.
daim-mahathirDalam ceramah itu, Omar turut menamakan tokoh lain yang terlibat iaitu setiausaha politik Mahathir, Tan Sri Aziz Shamsuddin, bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin dan Umi Hafilda Ali, selain mantan Perdana Menteri itu sendiri.


"Dia (Omar) sebut dengan jelas (nama yang terlibat). Mereka harus dipanggil untuk siasatan, dan kalau ada kes yang jelas, perlu didakwa," kata Johari yang akan mempertahankan kerusi Parlimen Sungai Petani pada PRU 13.
Pengakuan Omar sekali lagi menggagalkan strategi Umno BN memfitnah moral Anwar, selepas bapa Saiful Bukhari, Azlan Mohd Lazim melakukan perkara sama 8 Mac lalu.
"Perumpamaan Inggeris ada mengatakan 'truth will ultimately prevails' (kebenaran akhirnya menang).
"Mereka rasa bersalah tengok Anwar menderita. Mereka (terdorong) lihat rakyat bangkit melawan kezaliman tanpa rasa takut. Ini menunjukkan petanda awal Pakatan Rakyat akan melangkah ke Putrajaya," kata Johari kepadaKeadilan Daily. – NS
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=49820

Comments posted (0)

YB BN

YB PAS

YB PKR

YB DAP