Selasa, 11 Oktober 2011

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang


CORRUPTION BY MALAYSIAN BUSINESSMEN AND COMPANIES IN INDIA

Posted: 11 Oct 2011 08:28 PM PDT

MACC IS CALLED TO INVESTIGATE ALLEGATIONS OF BRIBERY AND CORRUPTION BY MALAYSIAN BUSINESSMEN AND COMPANIES IN INDIA
We call on the Malaysian Anti-Corruption Commission to investigate T. Ananda Krishnan, Ralph Marshall, the majority shareholder and directors of Maxis Communication Berhad ("MCB"), Astro and other Malaysian entities relating to the investigation by India's Central Bureau of Investigation relating to the ownership change in Aircel on charges of criminal conspiracy under the Indian Penal Code and Prevention of Corruption Act.
It is reported in the Indian newspapers and the local newspapers that the Indian authorities have filed a first information report against these persons and personalities in India relating to possible charges of conspiracy, abuse of power and bribery.
Sections 16 and 17 of the Malaysian Anti-Corruption Commission Act 2009 provide that the giving of gratification to any person or to an agent are offences. Section 66 of the Act provides that the MACC and the Malaysian Courts have jurisdiction to prosecute and convict Malaysian citizens and permanent residents who commit bribery and corruption in foreign countries.
It is imperative that the Malaysian authorities take action and to prosecute Malaysian citizens and permanent residents who have committed bribery and corruption offences in foreign countries to maintain the credibility and reputation of Malaysian businessmen and the Malaysian government.
William Leong Jee Keen & Sivarasa Rasiah
11 October 2011

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


‘Gambler’ Najib will ‘break the bank’ | Free Malaysia Today

Posted: 11 Oct 2011 05:57 PM PDT

Recession risk high and rising, says RHB

Posted: 11 Oct 2011 05:51 PM PDT

Deepavali-eve sitting of Parliament criticised

Posted: 11 Oct 2011 04:39 AM PDT

N45 Dr Halimah Ali

N45 Dr Halimah Ali


B.N.=BARANG NAIK, Mesti naik punya.Jangan pakai telefon!!

Posted: 11 Oct 2011 06:19 AM PDT

Unifi dan Streamyx kenakan cukai 6% mulai 1 Januari | Print |
Harakahdaily   
KUALA LUMPUR, 11 Okt: Pengguna Unifi dan Streamyx akan dikenakan cukai perkhidmatan kerajaan sebanyak 6 peratus mulai 1 Januari 2012 nanti.

Hal ini disahkan sendiri oleh operator TM net yang ditugaskan untuk melayan pertanyaan pelanggan-pelanggan mereka, lapor blog really.tigaline.com.

Blog itu telah menyiarkan rakaman perbualan dengan operator TM bagi membukti perkara itu.

Ini bermakna, hanya cukai prabayar sahaja yang ditangguhkan oleh kerajaan ekoran bantahan yang dibuat oleh rakyat Malaysia baru-baru ini.
(Klik untuk dengar rakaman perbualan dengan operator TM Net)
12 September lalu, media melaporkan, cadangan pelaksanaan cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus terhadap pengguna perkhidmatan talian telefon prabayar yang dijadualkan mulai 15 September ditangguhkan sehingga kajian mengenainya selesai.
Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, keputusan tersebut dicapai setelah kementeriannya mengadakan pertemuan bersama empat pengendali utama telekomunikasi di negara ini.

"Perundingan yang melibatkan pengurusan utama Celcom, Maxis, Digi dan U-Mobile itu berlangsung dalam suasana cukup baik dan kesemua mereka telah bersetuju untuk menangguhkannya dan tidak dilaksanakan seperti yang diumumkan sebelum ini.

"Mereka menerima baik nasihat kementerian, pandangan kerajaan serta sentimen yang dilahirkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak," katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan wakil syarikat-syarikat telekomunikasi tersebut di Angkasapuri di sini hari ini.

Antara yang hadir dalam pertemuan tersebut ialah Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Celcom, Datuk Seri Mohammed Shazalli Ramly; CEO Kumpulan Maxis, Sandip Das; CEO Kumpulan Digi, Henrik Clausen dan CEO U-Mobile, Dr. Kaizad Heerjee.

ZULKIFLI BIN NOORDIN

ZULKIFLI BIN NOORDIN


HAKIKAT LIBYA!

Posted: 10 Oct 2011 08:15 PM PDT

(Muammar Gaddafi bersama Presiden Mahmoud Abbas didalam khemahnya)

Salam 2 all.

Presiden Muammar Muhammad Al-Qaddafi, nama yang sangat digeruni dan ditakuti Barat, termasuk Yahudi Zionis la'natullah. Keberanian Al-Qaddafi, terutama apabila berdepan dengan Barat sudah dikenali dunia. Kelantangan beliau sehingga mencampakkan Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu semasa berucap di hadapan pemimpin dunia di Perhimpunan Agong Bangsa-Bangsa Bersatu mencatat sejarah tersendiri, membuktikan kelantangan dan sikap tidak tolak ansur dan tiada kompromi beliau kepada Barat!

Malang sekali apabila ada rakyat Libya yang terpengaruh dengan dakyah Barat, mempertuhankan demokrasi dan hak kebebasan manusia tanpa batas acuan barat, memilih untuk menggulingkan pemerintah yang banyak berjasa kepada mereka!

Cuba mike tengok apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua'mar Al Qaddafi:

1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;

3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba';

4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;

5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;

6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;

7. Tidak ada bil elektrik di Libya;

8. Pendidikan adalah percumn;

9. Kemudahan perubatan adalah percuma;

10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;

11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;

12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;

13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;

14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.

16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;

17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);

18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la'natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na'am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

Maka Amerika, Barat dan Yahudi la'natullah tidak ada pilihan melainkan menyingkir Qaddafi. Dan mereka berjaya memperkudakan segelintir rakyat Libya dan memperlengkapkan mereka dengan senjata dan dengan bantuan pesawat gempur Nato, memerangi Kerajaan mereka sendiri!

Begitulah peranan yang dimainkan oleh kaum kafir harbi la'natullah, sentiasa tidak redho dengan umat Islam, dan sentiasa mencari-cari jalan untuk menghancurkan umat Islam. Dan mereka akan sentiasa mencari jalan memperkudakan segelintir umat Islam untuk melakukan khianat terhadap agama dan bangsanya sendiri.

Amat malang apabila ada umat Islam yang rela diperkudakan, malahan sanggup mati demi untuk kafir harbi! Na'zubillah min zalik.

Adios amigos, grasias senor.

Wallahua'lam & Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Selasa
13 Zul Qaedah 1432
11 Okt 2011

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Kolonel Muammar Muhammad al-Gaddafi[1] (Arab: مُعَمَّر القَذَّافِيMuʿammar al-Qaḏḏāfī audio ) (lahir 7 Jun 1942) adalah seorang pemimpin politik dan revolusi Libya. Beliau telah menjadi Presiden Libya semenjak menggulingkan Raja Idris dalam rampasan kuasa tak berdarah pada 1969 dan menjadi pengasas Republik Sosialis Arab Libya.[2]. Tempoh pemerintahan yang kini hampir mencecah 42 tahun membuatkan beliau antara pemimpin terlama memerintah dalam sejarah.[3]

Ideologi Gaddafi dipanggil Teori Antarabangsa Ketiga dan dihuraikan dalam Buku Hijau. Buku ini disebar ke seluruh dunia secara percuma. Gaddafi dikatakan pernah menaja beberapa kumpulan pemberontak termasuk Gerakan Moro di selatan Filipina. Enam hari selepas Amerika berjaya menangkap Saddam Hussein , Gaddafi berikrar memusnahkan senjata pemusnah WMD. Ekoran komitmen itu, pada 15 Mei 2006, Setiausaha AS, Condoleezza Rice mengumumkan pemulihan hubungan diplomatik AS-Libya.

Pada awal Februari 2011, bantahan politik besar, yang didorong bantahan di Tunisia, Mesir dan bahagian lain dunia Arab, meletus di Libya menentang kerajaan Gaddafi dan dengan cepat bertukar menjadi perang saudara. Gaddafi berikrar "mati syahid" jika perlu dalam perjuangannya menentang pemberontak dan kuasa luar, menyatakan yang mereka yang memberontak terhadap kerajaannya berhak mati.[4][5][6] Pada 17 Mei 2011 Mahkamah Jenayah Antarabangsa mengeluarkan permohonan waran tangkap terhadap Gaddafi atas sebab jenayah terhadap kemanusiaan;[7] pada 27 Jun, pernohonan ini diterima dan waran dikeluarkan terhadap Gaddafi dan anaknya Saif al-Islam.[8][9]

Pada Ogos 2011, Gaddafi terus diburu oleh pemberontak tetapi beliau dan tujuh anak lelakinya berjaya melarikan diri.

Kehidupan awal

Gaddafi adalah anak bongsu dalam keluarga petani di padang pasir kering kontang di Oasis Hun, Sirte. Beliau keturunan suku Arab Badwi [Berber]] , Qadhadhfa. Datuknya, Abdessalam Bouminyar dikatakan mati syahid ketika menentang penjajahan Itali ke atas Libya di Khoms pada 1911.

Menerima pendidikan rendah agama tradisional dan sekolah persediaan Sebha di Fezzan dari 1956 hingga 1961. Gaddafi begitu kecewa apabila dunia Arab / Palestin kalah kepada Israel dalam perang 1948.

Pada akhirnya Gaddafi dan rakan-rakan dari sekolah ini telah menjadi kumpulan teras revolusi dan merampas kepimpinan negara Libya. Inspirasi Gaddafi ini adalah Gamal Abdel Nasser, Presiden Mesir yang telah menjatuhkan kerajaan monarki di Mesir. Pada 1961, Gaddafi telah keluar dari Sebha dan memulakan aktiviti politik secara aktif.

Kemudian, Gaddafi belajar undang-undang di Universiti Libya dan lulus dengan cemerlang. Selepas itu, beliau menyertai Akademi Tentera di Benghazi pada 1963. Di sini, beliau bersama sekumpulan yang lain telah membentuk kumpulan militan secara rahsia untuk membuang pemimpin Libya yang pro Barat. Selepas tamat belajar pada 1965, dia telah dihantar ke Britain untuk latihan lanjutan di Kolej Pegawai Turus Britsih (British Army Staff College) dan pulang pada 1966 dan berkhidmat sebagai pegawai komunikasi dalam Signal Corps.

Pada 1 September 1969, satu kumpulan kecil pegawai tentera yang dipimpin oleh Gaddafi telah melakukan rampasan kuasa terhadap Raja Idris 1 yang ketika itu menjalani rawatan perubatan di Turki. Sepatutnya anak saudara Raja Idris 1 yang bernama Tengku Mahkota Hasan as-Senussi ditabal sebagai raja pada 2 September apabila Raja Idris turun tahkta pada 4 Ogos 1969. Namun, pegawai-pegawai revolusi enggan menerima Hasan sebagai raja Libya yang baru. Sebelum 1 September 1969, kerajaan sedia ada dimansuhkan dan Tengku Mahkota Hasan telah dijadikan tahanan dalam rumah. Semua media merujuk Gaddafi sebagai "Pemimpin besar dan Pengasas Revolusi."

Tidak seperti pemimpin diktator tentera yang lain, Gaddafi mendakwa dirinya sebagai putera mahkota atau mendakwa sebagai pemimpin tentera yang memonopoli kuasa politik. Sebaliknya, beliau hanya kekal sebagai kolonel dan pangkat itu kekal hingga ke hari ini. Gaddafi sering melaungkan Libya "diperintah oleh rakyat" .Presiden Mesir Gamal Abdel Nasser kekal sebagai kolonel selepas merampas kuasa manakala Jerry Rawlings, bekas Presiden Ghana, tidak memegang pangkat tentera tinggi daripada leftenan udara.

Sementara di Republik El Salvador yang diperintahkan oleh Leftenan Colonel Oscar Osorio (1950 - 1956); Leftenan Kolonel José Marísatu Lemus (1956 -1960) dan Leftenan Kolonel Julio Adalberto Rivera (1962 - 1967).

Rejim tentera Gaddafi memiliki campuran semangat kebangsaan Arab , nasionalisme dan sosialisme berteraskan Islam. Gaddafi memanggil negara Libya sebagai negara kebajikan dengan sistem pemerintahan secara "langsung, popular demokrasi" dan lebih sesuai dikenali sebagai "Sosialisme Islam" . Libya kini membenarkan ekonomi dikawal oleh syarikat-syarikat kecil dengan kawalan minimum daripada kerajaan.

Gaddafi juga memmperkenalkan sistem moral Islam yang melarang minuman alkohol dan berjudi di kalangan rakyatnya. Falsafah politik beliau direncakan dalam sebuah buku rasmi Libya yang dinamakan 'Buku Hijau'. Buku Hijau ini merangkumi 3 jilid dan dicetak di antara 1975 dan 1979.

Bagaimanapun, dalam praktik pemerintahan , sistem politik yang dilaksanakan tidaklah idealis sebagaimana sepatutnya. Ini kerana Presiden Gaddafi berhadapan dengan kekangan dalam negeri dan terpaksa berhadapan dengan tekanan antarabangsa.

Jawatankuasa Revolusi memutuskan semua penentang Libya di luar negara hendaklah dibunuh. Berdasarkan keputusan tersebut skuad pembunuh telah dikirim ke luar negara. Sembilan rakyat Libya telah dibunuh dan lima daripadanya telah dibunuh di Itali.

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Mencari Identiti Negeri Selangor: Perlukan Resolusi ?

Posted: 11 Oct 2011 06:00 PM PDT

Philosophy Politics Economics

Philosophy Politics Economics


MRT: SPAD Must Stop The Half-Truths

Posted: 11 Oct 2011 12:31 AM PDT


SPAD must stop trying to deceive the public with half-truths and start acting in the interest of ordinary Malaysians instead of the politically-connected elite

SPAD CEO Mohd Nur Kamal has responded to our press conference held on Wednesday last week exposing the fact that the Klang Valley MRT tunnel has been realigned to save the bungalow residence of a VIP late on Thursday evening.

In a long-winded reply that tried hard to steer away from the subject at hand, SPAD has essentially confirmed that the tunnel has indeed been realigned at the site which we had pointed out. In the statement, SPAD said that:
"Following the feedback from the land owners given before the final approval of the alignment by the government, SPAD evaluated the alternatives and accepted the option of moving the original alignment further to the edge of the plot of land.

The re-alignment was possible because firstly there was suitable alternative land available. However, more importantly, the realignment reduced the amount of land acquisition by over 1,000 square metres… Indeed there was a cost to this realignment but it is lower than the potential compensation payout."
One almost needs to shake his or her head with incredulity that SPAD has decided that the tunnel realignment was necessary as it could reduce land acquisition by some 1,000 square meters. At prime residential land prices, the land could be worth just above RM5,000 per square meter, meaning a "saving" of just about only RM5 million ringgit. We call upon SPAD to disclose in full the total cost incurred for the realignment especially since tunnelling works have already commenced on the initial alignment by the relevant contractors.

SPAD even had the cheek to be sneaky by claiming that the original alignment did not affect the bungalow residence and that our "allegation is totally false and the item marked on the map as the "VIP House" is totally incorrect."

I have attached once again the original alignment plan for the tunnel, this time the plan issued directly by SPAD and Syarikat Prasarana Bhd above. It is beyond the doubt of anyone with reasonable eyesight that the tunnel had cut through underneath the swimming pool and an ancillary building at the bungalow residence. Is the SPAD CEO trying to wriggle out of the issue by claiming that the swimming pool is not strictly speaking the bungalow?

SPAD should stop giving incongruous, unbelievable and contradictory excuses in the entire land acquisition exercise. SPAD claims close consultation with all affected parties before decisions on the alignment was finalised, including we assume, the above VIP bungalow-owner. However, that is completely untrue in the case of the Bukit Bintang and Jalan Sultan shop-owners where the notices for land acquisition caught them by complete surprise.

SPAD CEO has also admitted in an earlier statement that the underground stratum can be acquired without affecting the land use and ownership of the surface land where "all affected individual land owners [can] apply for stratum titles to be issued to the Government".

This is because as highlighted many times during the controversy, the National Land Code 1965 had been specifically amended in 1990 to allow for the acquisition of underground land without affecting surface property by inserting Part Five (A) (section 92A to 92G) under Clause 3. The amendment enables the disposal of "underground land", which can then either be alienated or leased for the use to construct tunnels, car parks and to lay pipes.

Hence even the rationale for realignment of the tunnel below the bungalow residence is based on a false premise, that the Government will "save" from the acquisition of 1,000 square metres of land (or 32m x 32m) as the acquisition of surface land is completely unnecessary.

The flimsy reply provided by SPAD is completely unacceptable and only serves to confirm the fears of ordinary Malaysians that special privileges are accorded only to the very privileged few, while the rights of the honest man trying to make a living on the street are trampled upon indiscriminately.

i n t a n h i j a u

i n t a n h i j a u


(video) ZIARAH ADUN CHANGKAT JONG KE KG. BAHAGIA

Posted: 11 Oct 2011 08:52 AM PDT

ADUN CHANGKAT JONG SAMPAI SUMBANGAN DI KG. BAHAGIA

Posted: 11 Oct 2011 07:02 AM PDT


TELUK INTAN, 11 Oktober - PAS Cawangan Kg. Bahagia melalui Lujnah Ekonomi telah melakukan usaha prihatin rakyat dengan menyediakan sumbangan kepada golongan yang kurang mampu di kampung tersebut. Ini bersesuaian dengan gagasan Negara Berkebajikan yang menjadi tema setiap gerak kerja PAS kali ini.

Menurut ketua lujnahnya, Sdr. Abdul Latif Abdullah, seramai lima orang yang terdiri daripada warga emas, uzur, ibu tunggal dan miskin di cawangan tersebut telah menerima sumbangan dalam bentuk hamper barangan keperluan harian. Sumbangan disampaikan sendiri oleh ADUN Kawasan Changkat Jong, YB Hj. Mohd. Anuar bin Sudin.
Meninjau rumah rakyat di tepi sungai untuk menyampaikan sumbangan.

YB Anuar membonceng motosikal untuk memudahkan pergerakan sambil bertemu rakyat di Pasar Selasa.

YB Anuar Sudin bersama rombongan telah datang sendiri ke rumah untuk menyampaikan sumbangan. Rombongan adalah terdiri daripada ahli jawatankuasa Lujnah Ekonomi serta muslimat cawangan. Turut hadir ialah Timbalan Yang DiPertua PAS Kawasan dan isteri ADUN Changkat Jong, Pn. Hajjah Faridah Rajiah yang juga merupakan Timbalan Ketua Dewan Muslimat Kawasan Teluk Intan.

Semoga dengan sedikit sumbangan yang disampaikan akan memberikan manfaat besar kepada mereka yang amat memerlukan terutama dalam situasi kehidupan yang semakin mencabar ini.
Pn. Hjh. Faridah melawat seorang anak yang terlantar sakit saraf selama 9 tahun di Lorong Tawakal.

Sampaikan sumbangan kepada seorang anak kematian bapa di Lorong Aman.

Pn. Hjh. Faridah dan muslimat cawangan beramah mesra dengan seorang ibu tunggal (kiri berbaju merah)

Meninjau kediaman orang kampung.

Bertemu warga emas di Lorong Tawakal.

Bertemua seorang warga emas di Lorong Mohd. Ali.

intanhijau.blogspot.com

TAK PERLU NAIK ELAUN, BERI MP DANA TAK KIRA PARTI...!

Posted: 11 Oct 2011 12:28 AM PDT


KUALA LUMPUR, 11 Okt — Kerajaan pusat pimpinan Barisan Nasional (BN) perlu memastikan kesemua ahli Parlimen tidak kira parti menerima peruntukan bagi kawasan masing-masing dengan adil, bukannya menaikkan elaun wakil rakyat sebagaimana diumumkan Datuk Seri Najib Razak, kata Ketua Penerangan PAS.

"Apa yang perlu difokuskan sekarang bukannya menaikkan elaun ahli-ahli Parlimen, tetapi cara untuk menyalurkan semua peruntukan ahli-ahli Parlimen kepada rakyat tanpa mengira parti politik yang mereka wakili secara adil," kata Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan hari ini.

Justeru tambah beliau, "ini adalah lebih adil dan saksama dan berkesan kepada semua rakyat."
Tuan Ibrahim menamb
ah, sekiranya benar kerajaan BN ingin dilihat rakyat sebagai menjalankan negara kebajikan, maka peruntukan mesti diberi secara adil kepada semua kawasan kerana setiap wakil rakyat yang dipilih oleh rakyat dalam sistem yang telah diiktiraf oleh kerajaan.

"Bila mana selama ini, peruntukan hanya diberi kepada (Yang Berhormat) YB daripada parti pemerintah sahaja (sama ada di negeri BN atau PR yang menguasainya), maka ketidakadilan ini akan berterusan.

"Diharap dua-dua pembahagi politik boleh bertindak adil dari segi memberikan peruntukan kerana yang akhir menanggung bala ialah rakyat bawahan yang memerlukan peruntukan ini untuk memudahkan urusan kehidupan mereka," katanya lagi.(malaysianinsider)

Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Complaints for DBKL by Yaacob

Posted: 11 Oct 2011 01:15 AM PDT

Kepada Penduduk-Penduduk Di Seksyen 1 Wangsa Maju.

Untuk makluman semua, pihak Pengurusan Perumahan Seksyen 1 Wangsa Maju, (Stratified Property Managment Sdn Bhd) telah menghubungi pihak kami dan memaklumkan mengenai masalah yang disebabkan oleh aktiviti-aktiviti gerai dan penjaja haram di kawasan perumahan Seksyen 1, Wangsa Maju.

Pihak kami telah menasihati pihak Pengurusan agar menulis surat kepada DBKL Wangsa Maju supaya perkara tersebut dapat diambil tindakan mengikut undang-undang yang telah ditetapkan. Pihak kami percaya dengan kerjasama antara pihak Pengurusan dan DBKL maka sebarang masalah yang timbul akan lebih mudah diatasi demi keselesaan kepada penduduk-penduduk keseluruhanya.

Pihak kami juga menasihati pihak Pengurusan supaya memberikan satu salinan surat berkenaan kepada pejabat kami bagi memudahkan pihak kami memantau perkara-perkara yang dibangkitkan oleh penduduk-penduduk serta satu salinan turut dihantar kepada Datuk Bandar Kuala Lumpur dan juga Jabatan yang berkaitan.

Pihak kami amat berharap selepas ini akan ada tindakan yang diambil bagi mengatasi masalah gerai-gerai dan penjaja haram di kawasan perumahan di Seksyen 1 Wangsa Maju. Dan sebarang maklum balas dari pihak pengurusan akan kami maklumkan semula kepada penduduk-penduduk di kawasan yang berkenaan.

Terima kasih.

Yaacob Abd Hamid
Pembantu kepada
YB Wee Choo Keong

Comment on Complaints for DBKL by Yaacob

Posted: 11 Oct 2011 12:43 AM PDT

Kepada Penduduk-Penduduk Di Seksyen I Wangsa Maju.

Aduan Struktur Tetap Dan Penjaja Haram Di Seksyen 1, Wangsa Maju.

Merujuk kepada perkara diatas, hari ini pihak kami telah dimaklumkan oleh pihak DBKL Wangsa Maju bahawa tindakan penguatkuasaan terhadap aktiviti-aktiviti perniagaan tersebut akan diambil dalam masa terdekat ini.

Pihak kami juga dimaklumkan bahawa tindakan pengguatkuasaan ini akan dilakukan terhadap pemilik-pemilik gerai yang berniaga tanpa lesen dan meletakan kerusi meja di atas laluan pejalan kaki serta menyebabkan kacauganggu kepada penduduk-penduduk berhampiran dan sekitar.

Pihak kami berharap dengan adanya tindakan pengguatkuasaan ini akan dapat mengawal aktiviti-aktiviti penjaja haram berkenaan dari berterusan tanpa sebarang tindakan yang diambil. Dan pihak kami akan sentiasa memantau perkara ini sehingga lah satu tindakan yang benar-benar berkesan akan diambil oleh pihak DBKL bagi mengatasi masalah struktur tetap dan penjaja haram berkenaan.

Terima kasih.

Yaacob Abd Hamid
Pembantu kepada
YB Wee Choo Keong

Comment on 7 reasons against the secret MAS – AirAsia share swap by jamaludin

Posted: 11 Oct 2011 12:37 AM PDT

These idiots haven’t got a clue what they were doing that’s why they were unable to provide detail of their so-called Collaborative Framework between MAS and AirAsia. This is the trouble with these diots who are heading our GLCs. They should be sacked.

Comment on 7 reasons against the secret MAS – AirAsia share swap by weechookeong

Posted: 10 Oct 2011 08:31 PM PDT

MASEU (Persatuan Perkerja2 MAS) nak buat peaceful demo. Kita boleh join.

terima kasih

Comment on 7 reasons against the secret MAS – AirAsia share swap by Joan

Posted: 10 Oct 2011 08:24 PM PDT

In fact, there are 1,001 reasons against the share swap. There is no point in telling numb skulls about it. For a start they have no interest in wanting to save MAS. They are only interested to see MAS going down the drain.

Tan Sri Azman Mokhtar and Rashdan have no clue about running Khazanah let alone an airline. They should be shot.

Comment on 7 reasons against the secret MAS – AirAsia share swap by Rahmat Daud

Posted: 10 Oct 2011 06:19 PM PDT

YB, boleh kita organize peaceful demo, kat mana-mana. Ahli politik, selain dari BEBAS, tak dibenarkan ambil bahagian.

Comment on 7 reasons against the secret MAS – AirAsia share swap by Rosli of Khazanah

Posted: 10 Oct 2011 05:19 PM PDT

The share swap with no transparency at all. Only people with so-called high education like Azman Mokhtar, Rashdan and Azman Yahya could agree with such dirty deal. No due diligence being carried out.

The PM must get rid of Azman, Rashdan, Md Nor Md Yusof and Azman Yahya from Khazanah and MAS if we want to see MAS survive well. Replace them with real aviation professionals. this share swap will finish off MAS eventually.

We in Khazanah know that these people are destroying MAS surely but surely.

Comment on 7 reasons against the secret MAS – AirAsia share swap by Orang Kebanyakan Yang Benci Ketidaktelusan Dan Penganayaan

Posted: 10 Oct 2011 11:45 AM PDT

Air Asia is running promo for almost every week…Firefly???MAS???no changed at all…kerjasama???Air Asia sedang KERJAkan MAS…Air Asia ask MAS to terminate MAS profitable routes and do something to gain profit but nothing is happening…Air Asia is still running RED indian business as before…its gaining profit day by day..but not MAS and Firefly…Firefly were killed…i’m surprised when i searched Firefly tickets…its almost RM200++ for every sector…wow…scary…people will definitely (boleh dikatakan terpaksa sebab tak ada pilihan) choose Air Asia now…no choice at all…thanks but no thanks to TF…no competition…YB, please do something…get rid of all the BALACIs…Rakyat sentiasa memerhati…

Direct Free Kick

Direct Free Kick


Penduduk Pangsapuri Inai, Pandan Indah dapat lampu-lampu limpah yang disumbang oleh YB Iskandar Samad maka dapatlah aktiviti dijalankan waktu malam.

Posted: 10 Oct 2011 04:21 PM PDT


YB Ahmad Razif Blog's

YB Ahmad Razif Blog's


'Walkabout' di Taman Perumahan Gong Badak

Posted: 10 Oct 2011 07:50 PM PDT

Pada 8 Oktober 2011 yang lalu, bersama-sama dengan pegawai-pegawai perubatan UMT telah membuat tinjauan mesra di Taman Perumahan Gong Badak.

Khalid Samad

Khalid Samad


Tuduhan Penyalahgunaan Zakat

Posted: 10 Oct 2011 08:56 PM PDT

Saya dimaklumkan bahawa terpadat sebuah artikel di dalam blog tertentu yang menuduh saya telah menyalahgunakan wang zakat untuk membiayai pelajaran anak abah di Timur Tengah. Untuk pengetahuan semua, anak saya belajar di Timur Tengah (Jordan) dari tahun 2001 hingga 2009. Saya sendiri yang membiayai perbelanjaannya, termasuk yuran pembelajaran dan kos sara hidup, sehingga dia tamat.

Sepanjang tempoh tersebut, dia tidak menerima biasiswa dari LZS. Menurut anak saya, dia telah menerima Bantuan Umum dari LZS sebanyak RM1,000 setahun yang disumbangkan kepada SETIAP pelajar Selangor yang dibawah pembiayaan sendiri dari 2001 hingga 2008 dan RM5,000 bagi tahun 2009. Ini kerana pada 2009, selepas PR mengambil alih, sumbangan kepada anak Selangor yang tidak menerima Derma Siswa telah dinaikkan. Menurut anak saya lagi, sumbangan yang diterima itu telah digunakan untuk membeli kitab rujukan dan menunaikan umrah.

WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

Nuffnang