Sabtu, 18 Mei 2013

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Rasmi Khemah Ibadat Integrasi Istiqamah & Sumbangan 30 Set Kerusi-Meja

Posted: 18 May 2013 04:03 PM PDT

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


Deputies are just that, Kula tells Hindraf

Posted: 18 May 2013 07:50 PM PDT

N45 Dr Halimah Ali

N45 Dr Halimah Ali


Berita Yang Tidak Disiarkan Oleh RTM, Utusan & Bernama

Posted: 18 May 2013 11:03 AM PDT

Dikutip dari wikipedia
PRS mendapat enam kerusi Parlimen dan SPDP empat membantu BN mendapat 133 kerusi Parlimen, lebih baik daripada parti BN di Sabah, Sarawak dan semenanjung yang diberikan ganjaran lebih baik. MIC yang menang empat kerusi mendapat dua jawatan menteri dan dua timbalan menteri sementara SUPP dan PBRS mendapat jawatan menteri penuh walaupun hanya menang satu kerusi Parlimen. 
Waytamoorthy yang berkempen di peringkat antarabangsa menyelar Malaysia satu ketika dulu dihadiahkan jawatan timbalan menteri. Perkasa, JATI dan **** telopong mulut setelah berkempen untuk BN.
  
Rasa tidak puas hati di kalangan parti BN berkenaan jawatan Kabinet

KUALA LUMPUR, 18 Mei — Tidak semua parti Barisan Nasional (BN) gembira dengan pembahagian jawatan Kabinet seperti PRS dari Sarawak yang telah menolak pelantikan sementara SPDP tidak berpuas hati dengan kemenangan empat kerusi Parlimen mereka tidak diberikan apa-apa ganjaran. Pembahagian Menteri dan Timbalan di SINI

Beberapa ahli Parlimen kanan Umno Sabah juga merungut mereka tidak diberikan peluang untuk pelantikan Kabinet sementara terdapat juga penggubal undang-undang Umno yang menyelar pemilihan P Waythamoorthy walaupun pernah cuba menggulingkan kerajaan satu ketika dahulu.

Media melaporkan Datuk Joseph Entulu Belaun tidak menerima pelantikannya sebagai Menteri Di Jabatan Perdana Menteri dan Datuk Joseph Salang Gandum secara terbuka menolak dilantik sebagai timbalan menteri sekali lagi.

Setiausaha Agung BN Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor memberitahu Utusan Malaysia hari ini gabungan itu telah menerima keengganan Salang untuk menerima jawatan timbalan menteri itu.

Presiden PRS James Masing mengatakan majoriti ahli majlis tertinggi parti itu bersetuju untuk menolak tawaran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, mengatakan mereka merasa "dipinggirkan" dan "seharusnya dilayan dengan lebih baik".

PRS mendapat enam kerusi Parlimen dan SPDP empat membantu BN mendapat 133 kerusi Parlimen, lebih baik daripada parti BN di Sabah, Sarawak dan semenanjung yang diberikan ganjaran lebih baik.

MIC yang menang empat kerusi mendapat dua jawatan menteri dan dua timbalan menteri sementara SUPP dan PBRS mendapat jawatan menteri penuh walaupun hanya menang satu kerusi Parlimen.

"PRS dan SPDP yang mempunyai kekuatan di pedalaman tidak dilayan dengan betul oleh kerajaan hari ini.

"Kawasan pedalaman di Sarawak adalah 'deposit tetap' Barisan Nasional. Jika anda tidak mengambil berat, orang lain akan datang dan menariknya keluar," kata Masing memberikan amaran dalam laporan Free Malaysia Today. Masing yang mempengerusikan mesyuarat tergempar ahli majlis tertinggi mengatakan, majoriti ahli PRS merasakan jawatan menteri di Jabatan Perdana Menteri tidak sesuai dengan PRS yang berasaskan kawasan pedalaman.

Portal berita itu juga memetik timbalan setiausaha agung SPDP Paul Igai sebagai berkata," Saya tidak boleh menyalahkan ahli parti jika mereka marah, kerana sukar untuk menerima keputusan perdana menteri.

"Mereka juga telah bertanya sama ada ia adalah satu percubaan yang sengaja untuk tidak melibatkan kita atau sama ada perdana menteri telah terlepas pandang," katanya.

Terdapat rekod 13 menteri dari Malaysia Timur dalam kabinet Najib yang diumumkan Rabu lepas.

The Malaysian Insider difahamkan ahli Parlimen kanan Umno tidak gembira mereka dipintas oleh ahli Parlimen Kota Belud Datuk Abdul Rahman Dahlan yang menjadi menteri dalam penggal keduanya sebagai ahli Parlimen.

Ahli Parlimen Umno lain marah dengan tindakan Najib melantik Waytamoorthy sebagai timbalan menteri menegaskan, lelaki yang menjadikan dirinya sebagai pelarian itu selepas perhimpunan Hindraf 2007 berkempen di peringkat antarabangsa menyelar Malaysia kerana dikatakan memberikan layanan buruk kepada kaum India.

Mereka mengatakan pentadbiran Najib seharusnya memberikan ganjaran kepada yang bekerja keras untuk memenangkan gabungan itu daripada golongan tidak pernah menyumbang dan menentang mereka satu masa dahulu.

Pendapatan Negara Bertambah Pembaziran Ikut Sekali

Posted: 17 May 2013 11:39 PM PDT

 Kerajaan Pusat wajib buktikan dengan pendapatan yang bertambah, pembaziran, pemborosan, penyelewangan dana negara dan pinjaman dana dalam atau luar negara boleh dikurangkan. Jangan jadi seperti kata pepetah Melayu " lagi besar periuk , lagi besar pula keraknya". Buktikan kepada rakyat Malaysia bahawa , 24 kementerian berserta 35 orang Menteri dan berpuluh Timbalan menteri mampu menyelesaikan masalah rakyat dan negara sekaligus meletakkan Malaysia di antara negara dunia yang idaman, maju, sejahtera dan berkebajikan.
Pelaksanaan GST tambah RM27b pada pendapatan M'sia
   

    Bernama/ Mei 17 2013

   
Malaysia akan dapat menambah pendapatan sebanyak hingga RM27 bilion jika cadangan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) sebanyak tujuh peratus dilaksanakan seperti di negara jiran, Singapura.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Idris Jala, berkata mekanisma pencukaian baru itu boleh menjamin pendapatan tambahan sebanyak RM20 bilion hingga RM27 bilion, apabila matang.

"Tahap matang ialah apabila setiap penduduk Malaysia mula menyumbang ke arah GST. Ia mestilah dilaksanakan sebaik sahaja penduduk Malaysia bersedia menerima mekanisma itu," tegas beliau.

Bercakap pada forum "GE13 - What it means for business? (PRU13 - Apa Ertinya bagi Perniagaan?)" di sini hari ini, Jala berkata pendidikan tentang GST dan bagaimana ia memberi faedah kepada ekonomi negara amat penting, dan juga agar warga Malaysia faham dan menerima mekanisma pencukaian itu nanti.

Beliau juga berkata GST akan menjana dana tambahan bagi kerajaan untuk dibelanjakan bagi kesejahteraan rakyat Malaysia, seperti apa yang dijanjikan dalam manifesto Barisan Nasional sebelum pilihan raya umum ke-13.

"Walaupun satu cukai baharu diperkenalkan, namun Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah memberikan komitmen untuk menurunkan cukai korporat dan juga cukai pendapatan peribadi.

"Ini menunjukkan kerajaan mahukan keseimbangan dalam setiap langkah yang diambilnya, sama ada dari sudut ekonomi mahupun politik," kata Jala yang menerajui Unit Pengurusan Prestasi dan Pelaksanaan (Pemandu).

Sementara itu, beliau menafikan dakwaan bahawa janji-janji yang dibuat oleh kerajaan sebelum pilihan raya akan meningkatkan nisbah hutang berbanding keluaran dalam negara kasar (KDNK), daripada 53 peratus sekarang.

Beliau berkata kerajaan komited untuk mengekalkan hutangnya di bawah paras 55 peratus berbanding siling KDNK yang telah ditetapkannya sebelum ini.

"Pada Forum Ekonomi Dunia di Davos, apabila saya mencadangkan mekanisma Malaysia yang menetapkan 55 peratus sebagai siling bagi nisbah hutang berbanding KDNK, ramai pakar ekonomi dan pemimpin dunia berkata itu mustahil.

"Ini adalah kerana Malaysia amat unik sebab hutangnya masih di bawah paras 55 peratus," kata Jala sambil menyebut contoh negara-negara seperti Singapura (nisbah hutang berbanding KDNK 100 peratus), United Kingdom (80 peratus) dan Perancis (81 peratus).

Di samping mendakwa matlamat negara berpendapatan tinggi menjelang 2020 boleh dicapai malah dua tahun lebih awal, memandangkan usaha ekonomi kerajaan dan sektor swasta yang menyeluruh, Jala berkata Malaysia berada di landasan yang teguh untuk mencatatkan lebihan belanjawan menjelang 2020.

Kata beliau dalam empat tahun kebelakangan ini dengan Najib sebagai Perdana Menteri, defisit belanjawan negara menunjukkan penyusutan yang ketara tahun demi tahun, dan memberikan jaminan bahawa rekod pencapaian ini akan berterusan.

"Tahun lepas, defisit belanjawan ialah 4.5 peratus, dan tahun ini kita menjangka ia susut kepada empat peratus. Dengan segala usaha yang diambil, saya pasti harinya akan tiba apabila kita boleh mencapai lebihan belanjawan itu," tegas beliau.

Mengenai peranan kerajaan dalam perniagaan, Jala berkata ia akan beransur-ansur keluar dari lebih banyak perniagaan tahun ini dan pada masa akan datang.

Melalui Peranan Kerajaan dalam Perniagaan (GRIB), kata beliau, kerajaan telah pun mengurangkan, malah menarik keluar kepentingannya dalam 13 syarikat, daripada 33 entiti yang dikenal pasti oleh Pemandu.

"Kita mengadakan mesyuarat bulanan yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri dan dihadiri oleh semua ketua syarikat yang berkaitan mengenai perkara ini.

"Kerajaan berhasrat menghentikan peranannya dalam perniagaan. Tetapi ini tidak boleh dilakukan dalam masa sehari. Akan ada lagi perniagaan yang melibatkan peranan kerajaan, disebabkan kepentingannya dalam kehidupan harian rakyat Malaysia," tegas Jala.

-Bernama/malaysiakini

Philosophy Politics Economics

Philosophy Politics Economics


Paul Low Failed First Test of Transparency

Posted: 18 May 2013 08:07 PM PDT


In all honesty, I did not have high hopes for the appointment of Transparency International Chairman, Datuk Paul Low as a new Cabinet Minister in the Prime Minister's Department to bring about significant increase in transparency and reduction in corruption by the Barisan Nasional (BN) Government.  However, I had hoped that I would be proven wrong.

I had hoped to see a newly appointed "Transparency Minister", who even if he were to fail in ending corruption, cronyism and abuse of power in the BN Government, he would go down fighting for the cause while he is on the job.

However his interviews with the media today, with The Malaysian Insider and Malaysiakini have left me utterly and completely disappointed.  Barely a day into his new job, Datuk Paul Low has started becoming an apologist for, and rationalising why corruption and abuse of power will be difficult to eradicate in the BN administration.

He said that his job was only to make proposals on changes to government systems, procedures and processes to reduce opportunities for corruption, as well as to strengthen integrity and good governance practices.  Responding to calls for a crackdown on corruption, however, he said has no power on the matter and does not control any government agencies and "will help influence public policies where necessary to reduce corruption, including taking suggestions from MACC."

He has also told the Singapore Straits Times "I am changing a culture and that cannot be done overnight."

Datuk Paul Low must realise that he is being appointed as a full Minister, and not some paid consultant to the Government. If he as a Minister, have no powers or is not willing to put his foot down to fight corruption and abuse of power, then who will?  Has our Cabinet appointments been reduced to pretty flower vases offering just "proposals… procedures and processes"?

As the Transparency Minister that Malaysians are going to look up to, Datuk Paul Low must stand up against corruption, cronyism and abuse of power and not succumb to the political shackles of his office.  Datuk Paul Low cannot just tell Malaysians that MACC has the power to investigate Tan Sri Taib Mahmud for alleged corruption even if the latter refuses his cooperation.  Malaysians already know that.

What Malaysians want to see is for our new Transparency Minister to show his teeth and tell the Prime Minister in no uncertain terms that the Government cannot have a Chief Minister so tainted by corruption and countless abuse of power.  Malaysians want Datuk Paul Low to openly ask why the MACC has failed to investigate Tan Sri Taib Mahmud who has accumulated excessive amounts of wealth reputed to be in the region of RM45 billion, as estimated by the Bruno Manser Fund.

What hurts the most is for the President of Transparency International to openly defend the refusal by the BN Ministers to disclose their personal wealth using the same tired and unacceptable excuses sung by these same ministers to date.  Datuk Paul Low said that "if you tell the public your kid is worth RM20 million, you put your children at security risk, it's not fair" and hence "it was sufficient for ministers to declare their assets to the prime minister."

Firstly, if even the children of Ministers are not safe under the close protection of the Royal Malaysian Police, what chance does the ordinary Malaysians have in avoiding crime?  Secondly, and more importantly, aren't the integrity and honesty of Cabinet members paramount to ensuring a corrupt-free nation?  And if the child of the Minister is indeed worth RM20 million, don't Malaysians have a right to ask where the money come from given that a Minister's pay will never generate that amount of wealth?

What's more, if the Pakatan Rakyat state executive councillors of Penang and Selangor can publicly disclose their assets, why can't the BN Ministers do the same, unless they have something dirty to hide?

Datuk Paul Low's appointment to the Cabinet was perhaps the only "bright spark" in the "same old" list.  However the spark is being quickly doused before the fire has a chance to lit.  Datuk Paul Low needs to be the champion for fighting corruption and cronyism in the Cabinet, and not become the bag carrier and make-up artist for Najib and his merry men.

SERVANTHOOD

SERVANTHOOD


霹雳民联通过地方政府选举议案,委任影子市议员服务人民‏

Posted: 18 May 2013 01:20 AM PDT

霹雳民联今天在内部会议上一致通过由行动党霹雳州主席拿督倪可汉所提出的要政府恢复地方选举建议,让人民善用手中第三张票选出为民服务的市议员。

倪可汉在会议后发表文告说,自从政府在1965年废除地方选举后,我国政府多年来采取的是委任制,委任执政成员党的党员成为市议员。也是实兆远州议员的倪可汉批评这项制度,因为这制度最大的弊端是市议员无需经过民选,导致很多人往往不知道市议员是谁,有些人甚至还不了解市议员的功能。

倪可汉进一步指出,若是恢复地方选举,无论执政党是民联或国阵,都不会影响民选的市议员继续为民服务。他举例,大选前马华以若是第十三届大选成绩比308大选还要差,马华在特大通过以不入阁、也不做县议员、市议员和村长来威胁人民。结果人民无惧马华的威胁,让马华成为马来西亚的7-11政党。505大选落幕近两个礼拜,马华除了不入阁也不做市议员,导致地方上的问题无法解决。他说,若是市议员由人民用选票所选出来,就无需担忧每届大选来临时被这种不负责任的政党威胁!

另外,霹雳民联也通过委任影子市议员议案,以减低马华败选后不负责任辞职和关闭服务中心的伤害。虽然民联无法在霹雳州执政,但民联要人民不要灰心,因为选择民联不是错误的选择。民联宣布将会在霹雳州59个州议席设立服务中心,无论胜选或败选的选区都有民联的州议员或党员为民服务。

Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Beware of people posing as TNB workers or contractors by Liang

Posted: 17 May 2013 07:30 PM PDT

The TNB’s press statement has showed that TNB is a responsible GLC. Hopefully other GLCs should follow suit.

Comment on PM Najib’s new Cabinet after PRU 13 by goblog2

Posted: 17 May 2013 01:50 PM PDT

Yes, yes, yee, wck for MOT! Najib, don’t waste your time on Mca, you lost Selangor because of MAS staff still pissed with you!

Anwar Ibrahim

Anwar Ibrahim


SEREMBAN rushes for a slice of Anwar, PR:Who are you to tell us to get out – Zahid scolded

Posted: 17 May 2013 10:54 PM PDT

Malaysia-Chronicle

Yes, it was another easy victory for Anwar Ibrahim and his Pakatan Rakyat team. The 50,000-odd crowd at the Seremban Blackout 505 rally on Friday night was only too happy to lap up their speeches, and Prime Minister Najib Razak should take note that when Anwar asked, “should we give BN another 5 years”, the crowd roared back “NO WAY!”‘

So great is Anwar’s and Pakatan’s hold on the people that they have become superstars. On arrival, they are mobbed and at the end of theceramah (rally), the crowd rushes up to the stage to take photos with their favourite Pakatan leaders and to get their autographs.

Tonight, apart from Anwar who as always got the loudest cheers, it was Nik Nazmi, the PKR assemblyman for Seri Setia, who got the hero’s welcome, while stealing the show was Johari Abdul, the PKR MP for Sungei Petani.

Nik Nazmi was this morning charged under the Peaceful Assembly Act for failing to give 10 days notice to the police before holding the mammoth Suara Rakyat Suara Keramat rally (the first in the Blackout 505 series) at the Kelana Jaya stadium in Selangor on May 8.

He is the first PR leader to be charged but with Prime Minister Najib Razak expected to go all out to suppress public support for Anwar and PR, observers believe there will be many more leaders who will suffer the same fate.

Shoddy organization and incompetence

The crowd’s complete lack of fear and implicit trust in in the PR is clear to see but this has also become a double-edged sword, for the responsibility heaped upon the Pakatan is now greater than before. As they call on the people to rally together and reject the results of the tainted 13th general election, it is also incumbent on Anwar and team to reciprocate by ensuring public safety.

Blackout 505 has taken on a life of its own and Anwar and PR are no longer mere Opposition leaders but mega-stars capable of drawing tens of thousands to their gatherings. Britney Spears, Justin Bieber and even Psy would go green with envy at the PR’s star appeal. And this is why it is imperative that the Blackout 505 gatherings are professionally managed if they are to be continued. The rallies should not be left alone to be handled by overzealous and rather ignorant volunteers from the state level, whose sole idea of public security is to yell “duduk duduk” at the people and media.

For example at Friday night’s rally, the PKR state chief should be made to answer as to why there was no cordoned-off area for the press and the guest-speakers?  Why were members of the crowd allowed to come right up to the stage? Where was the space for the press and camera crew? What if there had been a stampede or trouble? Really, it doesn’t always need agent provocateurs to create trouble. Very often, all it takes is an over-enthusiastic audience and a very poorly-trained team of marshals to trigger a stampede that can leave dozens injured.

These are the nuts and bolts that PKR leaders have to come to grips with if they are to continue with their rallies spree. They need to snap out from the ‘after-glow’ of their huge success and work harder to overcome sheer, shoddy and incompetent organization. The support and trust of the people are not given for free, it must be returned not just with expressions of thanks and gratitude but with real and greater professionalism. More than ever before because PR leaders have now assumed near ‘cult’ status. Safety is a basic prerequisite and should no longer be left to amateur volunteers with little or even zero training.

It’s what we can do

Be that as it may, the Seremban folk who came were oblivious to danger or risk. They only wanted one thing – to take part in Blackout 505. “It’s the only thing we can do,” a Chinese girl in her 20s told Malaysia Chronicle at the end of the ceramah. She had come with a group of friends, most of whom are working in Seremban while a few are still final-year college students.

When asked if she would come again,”Yes, I like Ubah and as much as I can, I and my family will do our part. It can be signing petitions or some small monetary contribution but we will try to show our support.”

Indeed, the star-studded PR lineup was hard to resist. Apart from Anwar, who made another stunning speech, were PAS deputy president Mat Sabu, PAS vice president Salahuddin Ayub, DAP life adviser Chen Man Hin, DAP Youth chief Anthony Loke, PKR president Wan Azizah, vice president Tian Chua, communications director Nik Nazmi, Selangor assemblywoman Elizabeth Wong and Seremban PKR Youth chief Nazree Yunus.

But stealing the show was Johari.  A former director of the notorious Biro Tata Negara or National Civics Bureau, he has performed the role of ‘chief emcee’ for the Blackout 505 rallies since they started on May 8. An outstanding speaker, Johari has also been instrumental in breathing oomph into the rallies, controlling and motivating the crowd with his booming voice. And tonight, he was in top form.

“Najib said ‘apa lagi Cina mau’ (what more do the Chinese want), Utusan wrote ‘apa lagi Cina mau’, Ibrahim Ali said we must boycott Chinese goods. I want to ask, are there any Malays here (in the crowd)? Any Indians? Any Chinese?” asked Johari.

He received a thunderous ”ada” or ‘yes’ to each question.

“This shows not only the Chinese reject Umno-BN but we the children of Malaysia. Let us send a clear message to Umno-BN that not just the Chinese but Malays, Kadazans and others reject Umno-BN. For more than 50 years, the Chinese, Malays and Indians supported BN but even as they grew stronger, in the end they cheated us. And now that the people have awakened, they feel under pressure and so they ask ‘what more do the Chinese want?’. Pordah, pordah, pordah (get lost, get lost, get lost). We are the children of Malaysia.

“And because 52% of us did not vote for them  but for Pakatan Rakyat, an Umno leader said you can go pick another country and get out of Malaysia. Oi, who are you (to say this) , who are you you? Is this your father’s country? This is our country, this our country, this is our country. Who is this person who wants to chase us out. Oi, pordah! Oi pordah! Oi pordah!

“We know that in GE13 we won but victory was stolen from us and this is why we are gathering tonight. Enough is enough! You have cheated us, we don’t want to wait till GE14, we want today itself. Hidup rakyat (long live the people)!”

Najib takut oh!

In his 80s, Chen Man Hin – the grand old man of DAP – still found the energy to come out and join the Ubah movement.

“We are very angry. Anwar is very brave. We want him to be firm. At the moment, he is the leader of PR. One day not very far, Anwar will be PM. This is why Najib manyak goncang, takut oh, takut oh (Najib is shaking, he’s very scared, very scared). Why? because he lost and had to play dirty in order to win,” Chen told the laughing crowd.

At least 30 dubious seats: DAP will never join BN

DAP youth chief Anthony Loke told the crowd there were at least 30 dubious seats that the Pakatan wanted a review on and re-election for. He also said the Pakatan was now in process of gathering evidence and hoped to file all the election petitions sometime next month.

Anthony also had the crowd on their feet when he said DAP would never join BN, quashing rumors that it was set to replace MCA and be the new Chinese component party for the BN.

Why should we wait till GE13

And when it was Anwar’s turn to speak, the 64-year-old veteran bolstered Anthony’s list of cheating allegations with some examples of his own including in his Permatang Pauh constituency and those of his colleagues also hit by alleged fraud such as PAS deputy president Mat Sabu and vice president Salahuddin Ayub.

He also tested the sentiment of the crowd, asking them if he should – as some have suggested – wait until the next general election which could take place as far away as in 2018, or should he stick on and fight for the ‘rightful’ results of the May 5 general election.

The response was clear. No way, yelled back the crowd and cheered him on to challenge the controversial GE13 results.

“Some people say never mind, be patient, you can win the next election, the GE14, the youth are with you, you can do it. Nonsense! We have already won this election. We demand our rights,” Anwar said.

“The principle is what is stolen must be returned. You have stolen this election, we demand our right for victory in the 13th general election. BN has no more agenda.”

Anwar also took to task the Attorney General Gani Patail, warning the latter not to ‘over-abuse’ his power when going after opposition leaders, for example such as Nik Nazmi.

“Perhimpunan (rally) is not halal. Stealing timber is halal, stealing land is halal, cheating is halal, cheating voters is halal. I want to see them. I want to tell the Attorney General, stop your nonsense,” said Anwar.

‘So you think this is your father’s country?’

Posted: 17 May 2013 10:51 PM PDT

Malaysiakini

PKR de facto leader Anwar Ibrahim has described the statement urging those unhappy with the May 5 general election results to leave the country as an insult to Malaysians.

seremban black rally 180513 01“So you think this is your father’s country? This is an insult to the people,” said Anwar during his speech at the Negri Sembilan leg of the Black 505 rally in Seremban last night, which was attended by 30,000 Pakatan Rakyat supporters.

He was commenting on the statement made by newly sworn-in Home Minister Ahmad Zahid Hamidi in an opinion piece published byUtusan Malaysia on Thursday.

Penang Chief Minister Lim Guan Eng had yesterday lashed out at Zahid’s statement, saying the new home minister’s statement was preposterous.

However, newly-minted Youth and Sports Minister Khairy Jamaluddin has attempted to soothe the public outrage over the statement.

He said the statement was Zahid’s personal opinion and not that of the cabinet.

Ahmad’s ‘sodomise’ article slammed

Asserting that home minister’s statement was “stupid”, Anwar also slammed another opinion piece by Deputy Finance Minister Ahmad Maslan, which appeared in the same paper a day after Zahid’s article was published.

black 505 rally seremban crowdAccording to Anwar, Ahmad’s use of the word ‘sodomise’ in his article to dismiss the number of popular votes garnered by Pakatan, which was higher than BN, was “obscene”.

“Another Umno minister says 'Anwar, don’t sodomise the people’s thinking’. (This is) an obscene way to insult the people’s thinking,” said Anwar.

Ahmad is his article reminded Pakatan that they should understand the country’s laws and not 'sodomise’ their knowledge when claiming they should form the government based on the percentage of the popular votes obtained.

According to him, the laws of the country determined that the winner of the general election was based on the number of seats won and not the popular votes.

Piow With You 文标与你

Piow With You 文标与你


Masalah lori sampah MBI rosak, penduduk-penduduk di Housing Trust, Mansion Park,Tmn Victoria dan Tmn Beauty terpaksa hidup bersama sampah怡保信托局,鸣山花园,维多利亚花园一带面对垃圾没有依据指定日期处理,居民被逼面对肮脏的环境生活。

Posted: 17 May 2013 09:19 PM PDT图:黄文标(左)与行动党德彬丁宜成员在选区观察垃圾问题。Gambar: Ong bersama ahli-ahli DAP memerhati keadaan sampah tidak dikutip dalam kawasannya.

ADUN DAP Tebing Tinggi YB Ong Boon Piow menyeru MBI terutamanya Jabatan Hal Ehwal Komuniti, menunjukkan kesungguhan untuk menyelesaikan masalah lori mengutip sampah MBI sentiasa mengalami kerosakan. Ini telah menyebabkan penduduk-penduduk di Housing Trust,m Mansion Park, Victoria Garden, Taman Kampar, Taman Beauty terpaksa menghadapi masalah bau sampah serta langskap yang kotor.

Beliau beri cadangan agar MBI selain mengkaji semula sama ada terus menggunakan lori sendiri untuk terus berkhidmat, atau memberi tender kepada kontractor yang mampu menyelesaikan masalah ini.

Untuk masalah yang berkenaan dengan kerajaan tempatan, dia menggalakkan orang ramai boleh pergi ke Bangunan MBI di Greentown untuk membuat aduan kepada kaunter khidmat pelanggan, menelefon 052083333 atau melayari http://aduan.mbi.gov.my/index.php?page=post untuk membuat adauan awam.

行动党德彬丁宜区候任州议员黄文标对由怡保市政厅垃圾罗里直接处理的区域,经常出现故障。导致怡保信托局,鸣山花园,金宝园,维多利亚花园一带面对垃圾没有依据指定日期处理,居民被逼面对肮脏的环境生活。
他是接到这地带居民投诉后,与行动党德彬丁宜区团员进行观察。后表示怡保市政厅的市区事务部必需重新评估本身的表现,甚至聆听人民代议士或居民代表的劝告来提升表现。如果当局面经常面对罗里机械故障,直接影响工作,就应该采纳其它区域委任承包商来解决问题。
他鼓励人民有面对地方政府相关问题,例如怡保市政厅管辖的范围,可以直接前往市政厅大厦底层的客户服务,联络052083333,或游览http://aduan.mbi.gov.my/index.php?page=post网络进行投诉。
 

Nuffnang