Khamis, 18 September 2014

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Dialog Fatwa Perdana 2014 Anjuran Jabatan Mufti Selangor

Posted: 18 Sep 2014 05:15 PM PDT

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


In all sense of fairness and justice, the AG should discontinue the IGP’s appeal to Court of Appeal

Posted: 18 Sep 2014 12:26 AM PDT

CINA ISLAM (林川興)

CINA ISLAM (林川興)


Presiden PAS : Terus bersama Pakatan, tolak UMNO.

Posted: 17 Sep 2014 07:39 PM PDT

23 Zulkaedah 1435 . [MOD] -


Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegaskan PAS akan terus istiqamahmengadakan tahaaluf siyasi bersama Pakatan Rakyat selama mana tidak berlaku pelanggaran syarat yang telah digariskan.

Pada masa yang sama, beliau mahu rakan parti dalam Pakatan supaya tidak mengkhianati kerjasama yang terbentuk.


Beliau membaca sepotong ayat al-Quran yang menjelaskan syarat iaitu mengharamkan yang halal dan menghalalkan yang haram.

"Sepanjang sejarah perjuangan PAS, kita tidak pernah khianat kepada rakan tahaaluf kita, maka kita minta rakan tahaaluf kita juga tidak mengkhianati tahaaluf ini.

"Sebagai sebuah parti politik besar, apa jua rancangan besar mestilah diputus bersama sebelum ianya dilaksanakan," katanya ketika menyampaikan ucapan dasar bertajuk "Terus beistiqamah" pada Muktamar PAS di Batu Pahat.

Beliau turut mempertegaskan bahawa dakwaan bahawa PAS akan menyertai atau bergabung dengan Umno adalah "tohmahan" dan "api fitnah" yang dicetus oleh mereka yang mahu memecah dan merosakkan perjuangan Islam.

"Namun sebagai sebuah jamaah Islam yang membawa rahmat kepada semua, kita tetap berpegang kepada prinsip Islam dan terus beristiqamah untuk memelihara perpaduan ummah berasaskan tali Allah," katanya.

Nuffnang