Selasa, 19 Julai 2011

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


Posted: 19 Jul 2011 09:39 PM PDT

"Economist" report on Bersih rally "censored"

Posted: 19 Jul 2011 01:00 AM PDT

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Dari Kenari Ke Rumah Ketua Kampung Berzanji

Posted: 19 Jul 2011 04:58 PM PDT

KEJOHANAN BOWLING MASJID SURAU ADUN BANGI

Posted: 18 Jul 2011 11:33 PM PDT

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


[Malaysiakini] Pakatan vows to keep Bersih momentum alive

Posted: 19 Jul 2011 09:31 AM PDT

~ S Pathmawathy
The Pakatan Rakyat leadership has pledged to keep the momentum of the Bersih 2.0 rally going by taking the initiative in pushing for electoral reform to the rural constituencies.

"We are aware that Bersih's impact was limited to the urban areas and today, it was proposed that we maintain the impetus by going to the rural areas to tell them what Bersih is all about," DAP's assistant national publicity secretary Teo Nie Ching (left) said.

This was among the top agenda items discussed at Pakatan's leadership retreat held in Petaling Jaya today to amass support for the 13th general election, which must be held in 2013.

The day-long retreat was held to, among others, synergise media relations among the three coalition partners, PAS, PKR and DAP.

(More......)

[Malaysiakini] Pakatan ikrar teruskan pertubuhan BERSIH

Posted: 19 Jul 2011 09:18 AM PDT

~ S Pathmawathy

bershi 1blackmalaysia pc 050509 teo nie chingPemimpin Pakatan Rakyat berikrar meneruskan momentum perhimpunan BERSIH 2.0 dengan mengambil inisiatif desakan pembaharuan sistem pilihan raya yang dituntut pertubuhan itu disebarkan kepada penduduk luar bandar.

"Kami sedar impak BERSIH hanya terhad di kawasan bandar dan hari ini dicadangkan kita menyebarkan dorongan itu ke luar bandar dan memberitahu rakyat mengenai BERSIH,” kata penolong setiausaha publisiti DAP Teo Nie Ching.

Perkara itu antara agenda utama yang dibincangkan pada mesyuarat khas pemimpin Pakatan di Petaling Jaya hari ini bagi meninjau sokongan orang ramai menjelang pilihan raya umum yang bakal diadakan sebelum pertengahan 2013.

Mesyuarat tiga hari itu, antra lain bertujuan mensinergi perhubungan media antara tiga gabungan parti berkenaan, PAS, PKR dan DAP.

(More......)

Philosophy Politics Economics

Philosophy Politics Economics


Ops Scorpene Fund-Raising Dinner

Posted: 19 Jul 2011 10:44 AM PDT

I have been invited to speak at the Suaram fund-raising dinner to finance the on-going investigations and trials in France with regards to the Scorpene submarines scandal when Datuk Seri Najib Abdul Razak was the defence minister which was shrouded with allegations of "commission" and corruption.

The other speakers for the event are Nurul Izzah Anwar, .Mohammed Sabu and Dr Kua Kia Soong.  Of course, the highlight of the evening will of course be William Bourdon who will be at he forefront leading the campaign in France.

The details are as follows:

Date: 22 July 2011
Time: 8pm
Venue: MBPJ Banquet Hall (Civic Centre)

Find out more about the campaign and how to purchase your dinner tickets here at the Suaram blog site.

See you there!

Dr Siti Mariah Mahmud

Dr Siti Mariah Mahmud


Bertemu Rakyat (bahagian 1)

Posted: 19 Jul 2011 04:25 AM PDT

YB Dr Siti Mariah selalu berkata bahawa beliau amat bertuah kerana menjadi YB Kota Raja. Apa kan tidaknya beliau bukan disenangi oleh rakyat berbilang kaum di Kota Raja tetapi juga oleh semua Ahli Jawatankuasa PAS Kawasan dan penyokong serta ahli PAS Kota Raja.

Terbaru dalam program "Mesra Rakyat - YB turun Padang" yang di selaraskan oleh Sekretariat Parlimen Kota Raja begitu ramai yang turun bersama YB ke pasar malam Taman Maznah di Klang. Diantaranya ialah YDP PAS Kota Raja En Jaafar Samsudin, Pengarah JPrD Tn Hj Termizi, Ahli Majlis En Azmi Jusoh, sementara Sekretariat terdiri dari En Samsul & En. Abd Majid, manakala Sekretariat yang lain joint selepas maghrib.

 Dr Mariah beramah mesra dengan pengunjung pasar malam
 Sekretariat Parlimen Kota Raja sentiasa membantu
Setiap helai risalah dan selangorkini diterima baik oleh setiap pengunjung pasar malam tersebut
 YDP turut hadir sama dan memberi promosi tentang kehadiran YB ... susah nak dapat YDP seaktif ini, walau pun jawatannya di Negeri Selangor amat berat sebagai Pengarah Pilihanraya Negeri.

i n t a n h i j a u

i n t a n h i j a u


BERSIH AQIDAH, DUNIA AKHIRAT TERJAMIN SELAMAT- ADUN CHANGKAT JONG

Posted: 19 Jul 2011 04:25 AM PDT


TELUK INTAN, 17 Julai - Bersihnya aqidah seseorang itu akan menjamin kepada kebahagiaan dunia dan akhirat. Demikian dinyatakan oleh ADUN Changkat Jong, YB Hj. Mohd. Anuar Sudin semasa merasmikan Sukaneka PASTI Kawasan Teluk Intan 2011 baru-baru ini. Majlis telah diadakan di Dataran Pemuda PAS Kg. Bahagia dekat sini.

"Semua orang mahukan yang bersih, tidak kira siapa dia. Amatlah malang jika masih ada orang yang tidak mahukan bersih. Maksud saya ialah kita mahukan hati yang bersih, jiwa yang bersih, amalan yang bersih dan yang paling penting ialah aqidah yang bersih," katanya.
YB Anuar menerima perbarisan peserta.

Oleh itu, kata beliau lagi, penanaman sifat mahmudah perlulah dipupuk sejak usia anak-anak masih kecil. Ini kerana pada peringkat umur ini, kanak-kanak mudah menerima dan mengamalkannya.

Akhirnya, beliau mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada semua guru PASTI yang telah membimbing anak-anak didik PASTI. Malah bagi beliau, program sukaneka sebegini membuktikan bahawa pendidikan PASTI tidak meminggirkan aspek tarbiyyah jasmaniah di samping aspek imaniyyah dan ruhiyyah.
Ketua kontijen memimpin acara lagu PASTI.

Perbarisan murid PASTI.

Seorang peserta rumah kuning. Bersih 2.0 nampaknya...

Antara tetamu khas yang diundang ialah seorang pelakun, Sdr. Man Kadir atau lebih dikenali dengan panggilan Pak Jabit. Beliau telah diberi penghormatan menyampaikan hadiah kepada para pemenang.
Pak Jabit bersama pimpinan PAS.

YB Anuar menerima cenderamata.

Sdr. Man Kadir @ Pak Jabit menyampaikan hadiah kepada pemenang acara sukan.

Sebanyak enam buah PASTI telah menyertai sukaneka tersebut. Pelbagai acara telah diadakan seperti lari pecut, kasut gergasi, lari galah panjang, lari ulat bulu, golek tayar dan skipping gelung rotan. Selain itu, acara untuk bapa, ibu, remaja lelaki dan remaja perempuan turut diadakan. Antaranya ialah acara sepak bola dalam gol, raut lidi kelapa, timbang bola, isi air dan bola beracun.

Turut hadir ialah YDP PAS Kawasan Teluk Intan serta pimpinan PAS kawasan yang lain. Pada sukaneka kali ini Rumah Kuning telah menjadi juara keseluruhan. Rumah kuning diwakili oleh murid PASTI Batak Rabit, PASTI Desa Aman dan PASTI Kg. Banjar. Tahniah...!Acara kasut gergasi.

Acara lari pecut.
Acara lari bawa beban. Jaga-jaga bawang tu jangan bagi jatuh...
Acara lari ulat bulu.
Isteri ADUN, Pn. Hjh. Faridah turut menyampaikan hadiah.
Dengan gaya tersendiri peserta acara golek tayar.
Ustaz Ismail Che Nik menyampaikan hadiah.
Seorang pemenang acara kaum ibu menerima hadiah.
Pemenang acara remaja perempuan.
Guru-guru PASTI menerima hadiah.
Rumah Kuning juara...! Tahniah..!

intanhijau.blogspot.com

Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on The Stop Work Order for KP Property Sdn Bhd by Anonymous

Posted: 18 Jul 2011 07:03 PM PDT

Anonymous

Terima kasih atas aduan dan maklumat Sdr.

Merujuk kepada aduan Sdr, pihak kami telah membuat aduan ke Call Center DBKL mengenai aduan kontraktor di Green Setapak Kondo yang menjalankan kerja-kerja binaan lebih awal dari masa yang dibenarkan beroperasi. No repot adalah 037223 yang baru kami terima walaupun aduan telah kami buat pada 16.07.2011 atas alasan komputer tidak boleh digunakan.

Pihak kami juga telah menulis surat rasmi kepada Jabatan Bangunan memaklumkan berkenaan aduan Sdr supaya tindakan dapat diambil terhadap kontraktor berkenaan.

Nampaknya setelah begitu banyak aduan-aduan yang melibatkan kerja lebih masa dibuat oleh orang awam, pihak kontraktor telah mengubah cara mereka berkerja dengan memulakan kerja-kerja mereka lebih awal dari masa yang dibenarkan oleh pihak DBKL.

Pihak kami akan memaklumkan kepada Sdr sekiranya mendapat jawapan dari pihak DBKL dan sekiranya pihak Sdr perlukan satu salinan surat tersebut boleh menghubungi saya di no. 41433322.

Terima kasih.

Yaacob Abd Hamid
Pembantu kepada
YB Wee Choo Keong

Direct Free Kick

Direct Free Kick


Kenyataan Awang Adek hangatkan teori konspirasi menjatuhkan Najib.

Posted: 17 Jul 2011 05:11 PM PDT

Kenyataan Timbalan Menteri Kewangan, Awang Adek Husin semalam menyokong teori saya bahawa terdapat konspirasi untuk menjatuhkan Najib sebagai Presiden UMNO dan PM.

Awang Adek dilaporkan berkata Bank Negara Malaysia boleh membekukan akaun sesiapa sahaja yang menyalurkan bantuan kewangan kepada BERSIH 2.0.

Kenyataan itu dibuat di dalam keadaan di mana sepanjang minggu lepas media antarabangsa melanyak kerajaan UMNO-BN Malaysia kerana tindakan keras ke atas rakyat pada BERSIH 2.0.

Saya tidak fikir Awang Adek tidak tahu implikasi kenyataan beliau. Imej Malaysia yang sekarang begitu buruk selepas 7/9 akan terus menjadi parah. Tetapi kenapa Menteri itu melakukannya?

Tambahan pula kenyataan ini dibuat ketika PM Najib berada di luar negara. Sudah tentu kenyataan tersebut akan memberi tekanan lagi kepada Najib.

Saya yakin ini sebahagian dari konspirasi untuk memberi tekanan ke atas Najib untuk melepaskan jawatan beliau.

Najib telah menjadi bebanan kepada UMNO dan BN. Pak Lah ketika PM telah membiarkan rakyat berhimpunan untuk BERSIH 1.0 walaupun Polis juga turut bertindak. Tetapi untuk BERSIH 2.0 ketika pentadbiran Najib, Polis telah bertindak ke atas rakyat yang datang secara aman seolah-olah mereka adalah pengganas yang lengkap dengan pelbagai jenis senjata. Saya diberitahu seorang Ustaz yang ke Kuala Lumpur untuk membeli kitab telah singgah solat di Masjid India tetapi telah dibelasah oleh SB-SB dan muka beliau ditonyohkan ke tanah. Sejenis gas pula disemburkan ke mukanya mengakibatkan beliau muntah-muntah hingga esok pagi. Saya sebenarnya hairan hanya seorang sahaja yang meninggal dunia pada 7/9.

Hakikatnya Najib telah menjadi bebanan dan pelbagai kisah tentang Rosmah juga memeningkan kepala pimpinan dan ahli-ahli UMNO-BN. Mereka mesti memaksa beliau untuk meletakkan jawatan jika mahu terus relevan.

Blog@Wengsan...博客@永山

Blog@Wengsan...博客@永山


灵SS3区交通灯修复 解决三周交通混乱问题

Posted: 19 Jul 2011 05:34 AM PDT

吉打政府收回成令让马华耍孩子气

Posted: 18 Jul 2011 05:41 PM PDT

Nuffnang