Ahad, 20 Mac 2011

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


Malaysia joined ROME STATUTE of ICC

Posted: 20 Mar 2011 10:47 PM PDT

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Menghadiri Jemputan Perkahwinan - Nabilah Kerani Di Pejabat Di Sekinchan Dan Anak Menteri Besar Kedah Di Teras Jernang

Posted: 20 Mar 2011 05:06 PM PDT

ZULKIFLI BIN NOORDIN

ZULKIFLI BIN NOORDIN


DUNIA YANG NAZAK?

Posted: 20 Mar 2011 06:05 AM PDT

Salam 2 all.

Teman tertarik dengan artikel tulisan Hafizahril Hamid bertajuk "Dunia Dipenghujun Zaman" yang disiarkan didalam sisipan M2 akhbar Mingguan Malaysia hari ini.


Bila membaca tulisan beliau, teringat teman kitab "Bila Kiamat Tiba" tulisan Sheikh Abu Ali Al Banjari An Nadwi. Peperangan yang tidak sudah, pemberontakan di tanah arab, gempa di timur, barat dan tanah arab, dan banyak lagi tanda-tanda yang sudah muncul. Apakah kita sudah sampai ke penghujung. Kalau mengikut kalendar kaum Maya, dunia berakhir pada 21.12.2012 (ingat cerita "2012").
Kalau mengikut Nostradamus, kita akan bungkus tak lama lagi. Planet Nibiru akan muncul tahun depan, setelah munculnya komet Haley 1996 dahulu!
Kita umat Islam tidak disuruh, dan tidak wajib percaya dengan semua tilikan dan spekulasi, namun disana banyak hadis Rasulullah saw yang memberikan kita gambaran tanda-tanda akhir zaman, kemunculan Imam Mahdi, Dajjal dan Nabi Isa; yang akhirnya diikuti dengan Ya'juj & Ma'juj serta kiamatnya dunia yang kita kenal.
Apa yang penting bagi teman ialah satu persoalan besar yang perlu kita jawab dengan jujur kepada diri sendiri: apakah kita bersedia? Are we ready? Enjoy the article yop!
Wallahua'alam & Wassalam.
Zulkifli Bin Noordin
Ahad
15 Rabi'ul Akhir 1432
20 Mac 2011
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
(Petikan artikel tulisan Hfizahril Hamid di M2, Mingguan Malaysia 20.03.2011)
Dunia penghujung zaman?

Oleh Hafizahril Hamid

KEJADIAN tsunami dahsyat di Jepun telah membuat manusia beranggapan apakah peristiwa sebegini membawa petanda dunia kini semakin sampai ke penghujungnya.
--------------------------------------------------------------------------------
TSUNAMI yang berasal dari perkataan Jepun bermaksud "ombak gergasi" sudah cukup untuk menggerunkan sesiapa sahaja yang mendengarnya. Tiada sesiapa yang boleh mempertikaikan kemampuannya untuk memusnahkan apa saja yang berada di hadapannya.

Sehinggakan manusia semakin terfikir apakah fenomena tsunami yang melanda dunia, yang dilihat lebih kerap adalah hanya satu lagi fitrah alam atau apakah ia angkara petanda kemarahan alam terhadap kerakusan manusia itu sendiri?

Melihat kepada tragedi tsunami yang melanda Jepun pada tanggal 11 Mac lepas memang mengerikan namun ia bukanlah sesuatu yang baru di negara matahari terbit itu.

Akibatnya ramai yang mula beranggapan apakah peristiwa tsunami sebegini membawa petanda apakah dunia kini semakin sampai ke penghujungnya.

Dunia sudah dilanda dua kejadian tsunami besar dalam tahun millennium baru dan semakin ramai yang terpengaruh dengan ramalan kiamat dan kemusnahan total pada 2012.

Melihat kepada telahan umum ramai yang beranggapan tahun 2012 adalah tahun di mana satu bencana besar akan berlaku malah ada yang begitu yakin kiamat akan melanda manusia pada tahun tersebut.

Kiamat 2012

Apatah lagi sudah terdapat filem mengenai bagaimana dunia akan menjadi alam yang berbeza akibat kemusnahan dunia yang berlaku dalam filem 2012.

Dalam filem berkenaan kalendar kaum Maya yang berusia 5,125 akan tamat pada 21 Disember 2012. Kalendar Maya kuno dikatakan amat tepat terutama membabitkan perubahan pada planet.

Tamadun ini yang pernah wujud kira-kira 200 tahun sebelum masihi memiliki ilmu astronomi yang maju dan mereka berjaya mengesan pergerakan matahari dan planet sejak beberapa ribu tahun lalu. Tamadun ini mempunyai 22 kalendar yang merangkumi kitaran masa cakerawala dan sistem solar.

Pada tarikh 21 Disember 2012 Bumi dikatakan akan berada sebaris dengan pusat Galaksi Bima Sakti buat kali pertama sejak 25,800 tahun menyebabkan polar magnet Bumi berganjak sekali gus mencetuskan gempa bumi, banjir dan letupan gunung berapi.

Nostradamus

Begitu juga bagi peminat Nostradamus bilamana mereka telah membuat andaian akan berlaku satu peristiwa besar pada 2012, berdasarkan ramalan di bawah;

"At the place where HIERON has his ship built,
There will be such a great sudden flood,
That one will not have a place nor land to fall upon,
The waters mount to the Olympic Fesulan."

Nostradamus mendakwa planet-planet di angkasa lepas akan berantakan yang akan mengakibatkan hancurnya kehidupan. Namun tiada sebarang tarikh khusus yang dinyatakan cumanya pengikut Nostradamus membuat andaian berdasarkan pemahaman mereka.

Keadaan kini semakin kalut apabila dikatakan sebuah planet bernama Nibiru atau Planet X oleh NASA sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600 tahun. Planet ini digambarkan 100 kali ganda besar berbanding bumi atau sama besar dengan planet Musytari.

Planet Nibiru

Adalah dijangkakan pada 23 Disember 2012 planet ini akan memberi kesan paling dahsyat kepada Bumi apabila ia menceroboh sistem solar Bumi.

Apabila ini berlaku kesan paling buruk adalah ia akan memutarkan kedudukan kutub-kutub sekarang kepada terbalik (polar shifting). Bagi mereka yang percaya ia dikaitkan dengan peristiwa banjir besar zaman Nabi Nuh alaihissalam dahulu.

Bagaimanapun planet ini dikatakan tidak akan menghentam bumi tapi tarikan gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi. Planet ini dikatakan hanya akan lalu di antara bumi dan matahari, dimana kecerahannya muka buminya berwarna kemerah-merahan seperti matahari.

Maka ada yang beranggapan ia sebagai antara tanda besar kiamat dimana akan kelihatan objek merah di langit.

Planet Nibiru dipercayai mempunyai muka bumi yang tandus, senantiasa berlaku letusan gunung berapi, gempa bumi dan bencana alam lain dan ia mampu memudaratkan hidupan-hidupan yang menghampirinya. Selain itu Planet Nibiru dipercayai berkuasa magnetik dan boleh menganggu kestabilan geografi bumi.

Semenangnya banyak kajian mengenai planet ini telah dijalankan namun kewujudannya masih menjadi misteri. Ia sukar dikesan walaupun melalui alat teropong planet, kerana kedudukannya yang berada jauh dari Pluto.

Malahan pada tamadun Mesopotamia dan pada era kegemilangan Kota Babylon yang diperintah oleh Raja Nebuchadnezzar, Planet Nibiru juga dikenali sebagai Planet Tiamat, maka adakah ia juga satu sebutan bagi kiamat?

Kod rahsia

Selain itu teori akan berlaku kiamat pada 2012 diperkuatkan lagi dengan penemuan kod rahsia dalam Kitab Injil Perjanjian Lama pada tahun 1994 oleh sekumpulan penyelidik. Menurut mereka, bumi akan dihentam asteroid sehingga menyebabkan kemusnahan besar-besaran.

Bagi seorang penulis, Fahd Amir al Ahmadi mengatakan bahawa banyak ilmuwan yang bersepakat dengan suku Maya bahawa satu kejadian besar akan berlaku pada tahun 2012 namun masih belum diketahui jenis bahananya.

Di Asia, hal yang sama telah ditunjukkan oleh berbagai buku yang ditulis oleh para astrologi China dari Dinasti Chang sejak tahun 1766, akan berlaku bencana besar pada 3778 M (yang bertepatan dengan tahun 2012).

Seorang ahli astronomi Jepun, Haido Itakawa pula berkata pada tahun 1980 bahwa planet-planet matahari akan tersusun di dalam satu garis di belakang matahari, dan ini kemudiannya akan mengakibatkan kejadian kemusnahan di angkasa raya sekaligus menghentikan kehidupan di atas muka bumi juga pada tahun 2012.

Itu adalah antara sebahagian tilikan dan kepercayaan sesetengah manusia bahawa kejadian tsunami yang semakin hebat melanda dunia adalah antara petanda dunia sudah semakin sampai ke penghujung.

Sesungguhnya ramalan mengenai kiamat tahun 2012 itu disandarkan pada penemuan beberapa ahli astrologi kuno serta para ahli astronomi moden. Namun bagi kita sebagai umat Islam seseorang wajib beriman bahawa hari kiamat pasti datang dan berlaku. Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsianya.

Islam

Namun begitu soal kiamat merupakan hal ghaib yang harus dipercayai oleh setiap Muslim namun tarikh sebenar hanya diketahui oleh Allah SWT seperti firmannya dalam surah al A'raf: 187, maksudnya :

"Mereka menanyakan kepadamu tentang kiamat: "Bilakah terjadinya?" Katakanlah: "Sesungguhnya pengetahuan tentang kiamat itu adalah pada sisi Tuhanku; tidak seorangpun yang dapat menjelaskan waktu kedatangannya selain Dia. Kiamat itu amat berat (huru haranya bagi makhluk) yang di langit dan di bumi. kiamat itu tidak akan datang kepadamu melainkan dengan tiba-tiba".

Malah tokoh Islam, Syeikh Yusuf al Qaradhawi pernah ditanya apakah dunia akan hancur pada tahun 2012 ?

Beliau menjawab bahawa ini termasuk pembicaraan tentang sesuatu yang akan datang, menerobos tabir masa yang akan datang, menyingkap apa-apa yang mungkin terjadi pada anda besok atau lusa, dan itu semua tidaklah ada yang mengetahuinya kecuali Allah SWT.

Tsunami Jepun

Sehingga kini berdasarkan rekod, Jepun adalah negara paling banyak dilanda tsunami dan sememangnya ia sudah sangat sinonim dengannya. Dalam jangkamasa lebih 1,300 tahun, sebanyak 195 kejadian tsunami telah melanda Jepun dan secara puratanya kejadian ini berlaku sekali dalam 6.73 tahun.

Malah, gempa bumi kuat berukuran 8.9 skala Richter yang juga kelima terkuat di dunia telah menyebabkan kedudukan Pulau Honshu berganjak sehingga 2.4 meter dengan pembentukan rekahan di dasar laut negara itu sepanjang beratus-ratus kilometer.

Hingga kini jumlah korban sebenar masih belum boleh dipastikan kerana angkanya terus meningkat dari saban hari. Dijangka jumlah sebenar mungkin melebihi 10,000 orang.

Mengenali rakyat Jepun nyata mereka dikenali dengan semangat tinggi untuk bangkit seperti kebangkitan yang ditunjukkan mereka selepas pengeboman Nagasaki dan Hiroshima.

Namun diharapkan selepas tertinggal di belakang China pada nombor tiga sebagai negara ekonomi terbesar dunia, mungkin peristiwa tsunami ini akan memberi sinar baru yang lebih baik dan bermakna dalam kehidupan.

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


Sarawak, we are ready! Are you?

Posted: 20 Mar 2011 03:59 PM PDT

Sarawak, we are ready! Are you?

(More......)

[Mac 20] DAP dinner at Sungai Besar, Selangor

Posted: 20 Mar 2011 07:01 AM PDT

Taking picture with our young and beautiful members at Sungai Besar, Selangor!! They are our future~

Not very frequent that I got 4 beauties to sell books with me. Kudos to DAP Sungai Besar Branch~

(More......)

[Youtube] Nie Ching's speech at Tawau Dinner 国阵的过度挥霍

Posted: 20 Mar 2011 06:00 AM PDT

[Youtube] Nie Ching's speech at Tawau Dinner 谁才是真正的极端份子 ?

Posted: 20 Mar 2011 05:58 AM PDT

Program Tuisyen Percuma untuk calon SPM di kawasan DUN Balakong

Posted: 19 Mar 2011 11:46 PM PDT

Projek Pusat Tuisyen Rakyat Selangor (PTRS) Kawasan DUN Balakong

雪州人民补习计划是雪州民联州政府的一项新政策,对象是为每个州选区内的100名家庭贫困的中五考生,通过提供免费补习,协助贫穷及成绩中等或较弱的考生,考取更好的成绩,以谋求更好的出路或升学机会,进一步改善家庭的生活水平。补习教授的科目包括马来文、英文以及数学。符合申请条件的无拉港家长或学子,请到无拉港行动党国、州议员服务中心报名,联络号码为03-90801938(茜蒂或梁先生)或叶南进(016-3595293)

Projek Pusat Tuisyen Rakyat Selangor (PTRS) dilaksanakan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor dengan tujuan memberi tuisyen percuma kepada 100 orang pelajar SPM di setiap kawasan Dewan Undangan Negeri Selangor. Dengannya pelaksanaan projek ini, kerajaan Selangor berharap agar dapat membantu pelajar-pelajar yang miskin atau ketinggalan dalam pelajaran sekolah mencapai keputusan yang lebih baik dalam peperiksaan awam sekaligus memperolehi peluang yang lebih cerah untuk melanjutkan pelajaran ke tahap pengajian tinggi di samping meningkatkan taraf kehidupan keluarga masing-masing pada masa depan. Subjek yang diajar dalam program tuisyen ini termasuk BM, BI, dan Matematik. Untuk pelajar ataupun keluarga menetap di Balakong yang layak untuk mengambil bahagian dalam program ini, sila membuat pendaftaran di mana-mana Pejabat Perkhidmatan DAP Balakong. Untuk sebarang pertanyaan, sila menghubungi 03-90801938 atau 016-3595293.

"Program Tuisyen Rakyat Selangor (PTRS)" a.k.a. 雪州人民补习计划 is a programme specially designed for Form 5 students from low income families who will be sitting SPM public examination. This programme enables students to attend tuition for free with all tuition fees taken care by the Selangor Pakatan Rakyat state government. PTRS started off since 2009 under Pakatan Rakyat's "Merakyatkan Ekonomi Selangor" policy. Qualified and experienced teachers were chosen for this programme. The subjects taught in this programme include BM, English and Maths. PTRS aims to help the less opulent students who are weak in their studies. The tuition class will be conducted throughout the whole year until month of SPM. For students or families live in Balakong who are qualified to participate in this program, please collect the registration form at any Balakong DAP service centre. For further enquiries, please contact 03-90801938 or 016-3595293.

 

叶南进:无拉港中五免费补习班即將开始

无拉港州议员叶南进指出,雪州政府为中五学生提供的免费补习班即將开班,欢迎区內的中学生踊跃报名参加。

他说,去年报名参加的学生约有百人,若多报名学生众多,將尽量增设补习班级。

欲报名的学生,可到国、州议员服务中心报名,联络号码为03-90801938(茜蒂或梁先生)或叶南进(016-3595293)。

(More......)

Kempen Membantah Pembinaan Loji Nuklear | Anti nuclear plant campaign

Posted: 19 Mar 2011 11:01 PM PDT

Kempen Membantah Pembinaan Loji Nuklear
民主行动党社会主义青年团发动全民反核电运动。
அணுசக்தி தொழிற்சாலை எதிர்த்து ஆட்சேபம்
Anti nuclear plant campaign
led by DAP Socialist Youth (DAPSY)

(More......)

Lim Guan Eng

Lim Guan Eng


BN Leaders Should Stop Using The Control Of The Bernama And New Straits Times To Perpetuate The Lie That Penang State Government Is Excluding BN Parliamentary Constituencies From The Free Wifi Initiative.

Posted: 19 Mar 2011 09:04 PM PDT

BN leaders should stop their dishonest tactic of using their control of mass media like Bernama and New Straits Times to perpetuate the lie that the Penang state government is excluding BN parliamentary constituencies in Penang from free wifi initiative. The Penang is not surprised that a paper such as New Straits Times that Never Speaks the Truth continues to attack the state government for something we had not done but is in fact trying to correct.

But for the national news agency like Bernama not to print the Penang state government's clarification that the free wifi initiative is for all including those in BN parliamentary constituencies shows that general elections is near and that Bernama should be known as BNnama.

The Penang PR state government is fair to all Penangites regardless of race, religion, gender and even political affiliation. The PR state government is a government for all Penangites including BN supporters. For this reason when the Penang state government launched the free wifi initiative in 2009, we wanted coverage throughout Penang including the BN parliamentary constituencies of Kepala Batas and Tasik Glugor. This free wifi initiative is an effort by the Penang state government to increase broadband penetration and digital intelligence both in the urban and rural Penang to propel Penang forward as a knowledge-based economy.

The Penang state government managed to secure a private company Redtone, to provide free wifi services without paying a single cent. Redtone promised to provide 750 free wifi hotspots without charge by relying on advertising revenues to get back their investment and capital outlay. The state government also facilitated Redtone by exempting them from certain rules in installing their wifi devices.

The 750 free wifi hotspots were recently fully installed this year on both Penang and the mainland. However the Penang state government was concerned that there were certain areas not covered by the free wifi initiative such as the Bukit Glugor, Nibong Tebal, Kepala Batas and Tasik Glugor parliamentary constituencies. Both Bukit Glugor and Nibong Tebal are PR parliamentary seats.

Redtone explained that commercial considerations compelled them to place the 750 wifi hotspots only in areas where there is commercial viability. As this is a private enterprise offered free by the company, the state government can not compel Redtone to cover all areas in Penang.

To correct this imbalance and ensure that wifi coverage is available to all, the Penang state government has carried out discussions to have a joint-venture with Redtone to install an additional 750 hotspots that will cover all areas in Penang, including those areas left out earlier. In other words the additional 750 wifi hotspots will result in a total of 1,500 FREE wifi hotspots in Penang when full completed.

This good intention by the state government to ensure free wifi coverage for all has now been distorted and twisted to an act of discrimination by the PR state government against BN supporters. How can the PR state government be accused of discriminating against BN supporters when even Karpal Singh's parliamentary seat is not covered by Redtone's first free wifi initiative? It is typical of BN mass media and its leaders' double-standards and propaganda when the PR state government stands accused of discriminating against BN supporters or areas when the PR state government's good intentions is to provide free wifi coverage for all.

LIM GUAN ENG

Dr Siti Mariah Mahmud

Dr Siti Mariah Mahmud


JOM Pekena KOPI bersama MP Kota Raja

Posted: 20 Mar 2011 03:49 AM PDT

Apa khabar YB? 
JOM pekena kopi sekali dengan kami? 
YB nak kemana pagi-pagi buta ni? 
YB nak roti canai tak? Kalau nak kami belanja, No hal
Dr. saya nak jemput, anak saya nak kahwin minggu depan, tapi kad tak ada bawak, maaflah Dr ye.
Dr. saya nak mintak tolong ni bla bla .....

dan banyak lagi teguran yang diterima dan bual bicara yang terpaksa dilayan oleh YB sepanjang berada dikedai kopi. Yang pastinya beliau tak mudah untuk minum dan makan pun pada ketika itu.

Ini adalah keadaan biasa dalam program santai setiap hujung minggu oleh MP Kota Raja yang disusun untuk beliau mendampingi masyarakat di Parlimen Kota Raja. Program yang dinamakan JOM Pekena Kopi bersama YB ini adalah program tidak resmi dimana YB rombongan akan menerjah mana-mana kedai kopi yang terpilih.

Sebagaimana biasa setiap hari ahad YB akan meluangkan masa untuk minum pagi dikedai-kedai kopi terpilih diseluruh Kota Raja.

Pagi ini kedai kopi di Kampung Jawa telah dipilih oleh Dr Mariah bersama suami beliau Dr Hakim, Pegawai khas Sdr Azmi serta beberapa Sekretariat Parlimen Kota Raja termasuk Sdr Syed Malek, Tn Hj Bahaudin (jurugambar kami), Tn Ikhsan & Pn Azimah.

Simple, santai dan meriah mencapai objektif program ini.

 Santai sahaja Dr Mariah dan suami melayan tetamu kedai kopi yang duduk semeja dengan beliau.
 Sibuk tokeh kadai ni melayan pelanggan yang datang pada pagi tadi.
 Ada pulak yang minta bergambar ... ah layan aje lah.
 Biasalah otai-otai ni mengopi sambai baca paper
 Borak santai nampaknya mereka semua ni

i n t a n h i j a u

i n t a n h i j a u


KALAU PR PERINTAH, SAMAN EKOR KITA HAPUS...

Posted: 20 Mar 2011 03:07 AM PDT


BESUT, 20 Mac: PAS sekali lagi mempertegaskan sikapnya membantah keras pelaksanaan saman ekor oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) kerana ia menyusah dan membebankan rakyat.

Justeru, Presidennya, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berjanji pihaknya akan menghapuskan peraturan saman tersebut sekiranya diberi peluang memerintah negara menerusi pilihan raya umum akan datang.

"Kita isytihar malam ini, kalau Pakatan Rakyat perintah (negara), saman ekor kita hapus. Itu jaminan kita kalau kita perintah," katanya.

Beliau menegaskan demikian di dalam ucapannya pada sesi ceramah sempena Himpunan Kebangkitan Rakyat – PAS Ganti Umno (HKR-PGU) Zon Besut - Setiu di Dataran PGU, di Jertih, malam tadi.
Perhimpunan selama dua hari bermula Jumaat itu merupakan siri kedua program seumpamanya dianjurkan Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu.

Siri pertama telah diadakan pada pertengahan Januari lalu di Dataran Tok Guru, Geliga, Kemaman.

Ceramah malam tadi merupakan acara kemuncak perhimpunan. Selain Abdul Hadi, turut menyampaikan ceramah mereka ialah Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamed Azmin Ali, Timbalan Pengerusi DAP Kebangsaan, Dr Tan Seng Giaw dan Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Terengganu, Datuk Abu Bakar Chik.

Menurut Abdul Hadi, kesemua parti dalam Pakatan Rakyat berkongsi pendirian mengenai berbagai perkara membabitkan kepentingan rakyat, termasuk soal saman ekor.

"Kita tahu rakyat tidak setuju (pelaksanaan) saman ekor dan PAS memang tidak setuju. DAP tak setuju, Keadilan (PKR) tak setuju. Yang setuju hanyalah Umno Barisan Nasional," ujarnya.

Beliau malah secara sinis menganggap pelaksanaan sistem saman ekor itu sebagai bukti BN benar-benar menghayati slogan "Rakyat Didahulukan".

Katanya, BN mendahulukan rakyat untuk merasai beban menampung kekurangan kewangan negara apabila terpaksa berbelanja lebih untuk melunaskan saman ekor itu.

Memahami tekanan hidup rakyat yang semakin meningkat, maka PAS dan Pakatan Rakyat juga katanya akan mengkaji semula harga runcit minyak. Langkah itu diyakini akan turut menghalang kenaikan berterusan harga barangan keperluan harian lain.

"Kita janjikan Negara Berkebajikan. Kita serius menjaga dan membela kebajikan rakyat. Ini bukan janji saja, kita akan buat insya Allah," tegasnya. (harakahdaily)

NIZAR DI CEREMONY OF IEM ENGINEERING : THE PERAK TRASFORMATION EXPERIENCE

Posted: 19 Mar 2011 04:54 PM PDT

Nizar menceritakan pengalaman memerintah Perak.
Nizar membentang kertas kerja bertajuk Malaysian Engineeering Stars-Engineers as Politicians"pada 19 Mac di Kuala Lumpur.
DS Nizar bersama tetamu di Ceremony of IEM Engineering,dekat Kuala Lumpur pada 19 Mac .
Kelihatan juga bekas Presiden MCA Ong Tee Kiat,yang turut menjadi tetamu.
DS Nizar bersama ahli panel.DS Nizar masih diterima masyarakat profesional.Nizar pada 19 Mac lalu diminta untuk membentangkan satu kertas kerja berkaitan bagaimana seorang jurutera juga sebagai ahli politik.DS Nizar menceritakan pengalaman beliau sewaktu memerintah Perak.

Hebatnya Nizar beliau masih seorang jurutera bertauliah.Masih sanggup memenuhi jemputan badan atau majlis yang beliau anggotai.

SUMBER BERITA DAN FOTO : sisibukit.blogspot.com

IRMA HAMIE NEKAD BERTUDUNG SELEPAS PULANG UMRAH

Posted: 19 Mar 2011 04:17 PM PDT


Irma manis menggayakan pakaian rekaan Zery Zamry di majlis makan malam anjuran Rafflesia & Mandalay di Hotel Le Meridien, Jumaat. -
KUALA LUMPUR: Pengalaman mengerja umrah selama dua minggu di Mekah pada bulan Februari lalu membuatkan pelakon Irma Hasmie tertarik untuk terus bertudung litup.

Bekas kekasih Nabil Raja Lawak ini pergi ke sana dengan ditemani ibunya. Seperti orang lain, dia juga berniat untuk menjadi seorang insan yang lebih baik selepas pertama kali menjejakkan kaki ke tanah suci.

Menyentuh tentang karier lakonannya selepas ini, Irma masih terbuka menerima apa sahaja watak yang diberikan asalkan dia dibenarkan bertudung dan menutup aurat.

"Alhamdulillah, walaupun bertudung saya masih ditawarkan berlakon dalam beberapa drama dan tidak menganggap perubahan ini akan menutup rezeki saya.
"Saya tidak kisah dengan watak yang diberikan asalkan tidak melanggar keperibadian saya sekarang," katanya dalam satu temubual.

Seminggu selepas pulang dari umrah, terus Irma menerima tawaran berlakon telefilem Mencari Bidadari untuk RTM. Kebetulan karakter dalam telefilem itu merupakan seorang wanita bertudung.

Selain itu, dia turut menerima tawaran beberapa drama lain termasuk untuk TV9 dan drama Kelab Wau.
Irma akui ramai peminat yang memberikan reaksi positif kepadanya selepas tiga minggu mengenakan penampilan muslimahnya itu.

"Saya buat perkara elok, jadi sudah tentu ramai yang gembira. Saya minta Allah memberkati peminat yang sentiasa mendoakan kebahagiaan saya.

"Saya menolak perkara negatif yang mungkin akan berlaku selepas ini. Perubahan ini dilakukan untuk mencapai kesempurnaan dan merupakan perkara yang dituntut dalam agama.

"Jika kita ingat Allah, jadi Dia juga akan dekat dengan kita," ujarnya yang turut pernah ditawarkan menjadi model tudung.

Bagaimanapun dia terpaksa menolak tawaran tersebut sebelum ini atas sebab masih terlalu awal dan belum bersedia.(mstaronline)

Direct Free Kick

Direct Free Kick


Mesyuarat agung PAS Cawangan Kg. Perwira Jaya 20 Mac 2011

Posted: 20 Mar 2011 04:51 AM PDT

Mesyuarat agung PAS Cawangan Taman Melor di Dataran Hj. Idris 19 Mac 2011.

Posted: 20 Mar 2011 04:40 AM PDT

Mereka marah sebab rahsia mereka terdedah.

Posted: 20 Mar 2011 04:34 AM PDT

UMNO dan BN memang marah apabila penyelewengan-penyelewengan mereka didedahkan kepada umum.

Mungkin itu sebabnya ada yang marah dengan artikel saya 'Ini Bukan Duit Saya' yang diedarkan di Pandan melalui akhbar Harakah sebagai Coretan 48.

Ada yang kata ia hanya 'layak dibaca oleh bini dan anak-
anak' saya.

Saya faham maksud beliau. Beliau tentu hanya mahu artikel itu dibaca oleh 'bini dan anak-anak' saya kerana tidak mahu rahsia penyelewengan-penyelewengan UMNO dan BN terdedah.

Sebelum ini ramai rakyat yang tidak tahu yang ADUN mendapat peruntukan dari kerajaan negeri atau bagaimana peruntukan-peruntukan diagihkan. Ataupun kes pembantu ADUN Teratai BN yang membuat tuntutan tetapi peruntukan tidak sampai kepada penerima.

Perasmian papan tanda PAS Cawangan Kg. Perwira Jaya 20 Mac 2011.

Posted: 20 Mar 2011 04:27 AM PDT

Mesyuarat Agung PAS Cawangan Taman Maju Jaya Fasa 3 - 19 Mac 2011.

Posted: 20 Mar 2011 01:01 AM PDT

Nuffnang