Isnin, 31 Oktober 2011

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


Court of Appeal: Section 15(5)(a) violates guarantee of freedom of speech

Posted: 31 Oct 2011 07:52 PM PDT

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Perjuangan Bahasa Perlu Diteruskan ! Mengapa Yang Lain Turun Padang, Yang Lain Terima Pengiktirafan ?

Posted: 31 Oct 2011 04:05 PM PDT

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


【中国报】蔡细历:课纲未依教育部标准 . 承认统考尚需时间

Posted: 31 Oct 2011 10:59 AM PDT

All these while BN Govt has been using the excuse that Chinese Independant Schools use a different curriculum as a reason for not recognizing Unified Examination Certificate (UEC). But if our public universities can enrol students from China, A-Level students from other countries, why we cannot accept UEC holders?

(永平29日讯)马华总会长拿督斯里蔡细历指出,独中课程内容并未根据国家教育政策而制定,若要政府承认统考文凭,尚需一段时间。

不过,他说,马华正与高教部商讨,是否能让独中生以统考文凭进入政府大专就读。

蔡细历昨晚为永平州选区主催,马华亚依淡区会三机构协办的“一个马华医药基金”慈善晚会主持开幕时,这幺说。

他指出,每当提起独中,就有人要求政府承认统考文凭,但基于独中课程内容并未根据教育部规定内容标准,因此承认统考文凭一事,尚需一段时间处理。

(More......)

www.telokkemang.blogspot.com/

www.telokkemang.blogspot.com/


TAHNIAH Pasukan Bola Sepak N. Sembilan

Posted: 31 Oct 2011 12:43 AM PDT

Saya mengucapkan tahniah dan syabas kepada anak muda pasukan bola sepak Negeri Sembilan atas kejayaan membanggakan dalam memenangani Piala Malaysia 2011.

Kegigihan untuk menang walaupun ketinggalan satu jaringan adalah satu contoh yang baik untuk dijadikan teladan oleh kumpulan sukan yang lain. Semangat kesukanan yang tinggi telah ditunjukkan oleh anak-anak muda ini harus mendapat penghargaan daripada Kerajaan Negeri. Saya mencadangkan agar ganjaran setimpal diberikan kepada anak-anak muda ini bagi merangsang serta memberikan aprisiasi kepada mereka untuk lebih berusaha keras pada masa depan bagi meningkatkan prestasi sukan negeri. SYABAS DAN TAHNIAH sekali lagi.

i n t a n h i j a u

i n t a n h i j a u


INI CERITA PEMBANGKANG YANG TAK TAU MEMBANGKANG

Posted: 31 Oct 2011 03:52 AM PDT

Penduduk Pulau Pinang perlu diberitahu bahawa "kejayaan" kerajaan negeri mengurangkan hutangnya daripada RM630 juta kepada hampir RM30 juta adalah kerana pemindahan milik secara pajakan aset air kepada Pengurusan Aset Air Bhd (PAAB) dan bukannya secara tunai, persidangan Dewan Undangan Negeri diberitahu hari ini.

"Saya tertanya-tanya kalau dalam tempoh tiga setengah tahun boleh bayar hutang RM600 juta, banyak mana (wang) yang telah dikumpulkan oleh kerajaan negeri?" kata Datuk Azhar Ibrahim (BN-Penaga) ketika membahaskan Rang Undang-undang Perbekalan dan Usul Anggaran Pembangunan 2012 bagi negeri itu.

Isnin lalu, ketika membentangkan rang undang-undang berkenaan, Ketua Menteri, Lim Guan Eng berkata, kerajaan negeri berhutang sebanyak RM630.13 juta pada Mac 2008 tetapi sehingga September tahun ini, jumlah hutang telah berkurangan kepada RM29.66 juta disebabkan antara lain penghijrahan aset air kepada PAAB melalui perjanjian yang ditandatangani pada 2 Jun lepas.

Dalam perbahasannya, Azhar yang juga ketua pembangkang di dewan itu, meminta kerajaan negeri menjelaskan mengapa sejak pakatan DAP, PKR dan Pas memerintah Pulau Pinang tahun 2008, tiada rumah kos rendah yang dibina oleh kerajaan negeri.

"Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) buat apa? Ini untuk kepentingan rakyat. Perkara ini dinyatakan dalam Laporan Ketua Audit Negara," katanya.
- Bernama

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


TERIMA KASIH PENYOKONG TERENGGANU

Posted: 31 Oct 2011 10:52 AM PDT

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,

Agak lama juga saya tidak update blog saya ini. Kesuntukan waktu telah menyebabkan ia berlaku dan selalunya, ia tidak boleh dielakkan.

Hari ini saya ingin mengucapkan tahniah kepada pasukan bola sepak Terengganu yang mara ke peringkat akhir Piala Malaysia musim 2011 walaupun tewas di tangan Negeri Sembilan 1-2 di Stadium Shah Alam Sabtu lalu. Memang kecewa, sesiapa pun akan merasai perkara yang sama jika diminta mengulas keputusan perlawanan itu.

Apa pun, kalah menang adalah adat perlawanan. Ada juga yang mengembirakan saya. Saya gembira apabila pemain Terengganu telah melakukan yang terbaik untuk menang walaupun ada beberapa kelemahan yang bagi saya masih boleh diperbetulkan pasa masa akan datang. Ingat, sekurang-kurangnya Terengganu telah mara ke perlawanan akhir – satu perlawanan yang hanya melibatkan dua pasukan terbaik dari semua pasukan dalam sepanjang musim. Itu sudah memadai dan mengembirakan sebenarnya.

Lebih mengembirakan saya apabila melihat kerterujaan penyokong Terengganu. Mereka berduyun-duyun membanjiri Stadium Shah Alam tanpa mengira usia sebagai sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada pasukan Terengganu, pasukan kegemaran mereka.

Walaupun terpaksa berhadapan dengan isu kenaikan mendadak harga tiket perlawanan sepertimana diumumkan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), namun mereka tetap membeli tiket. Bagi mereka yang tinggal di Kuala Terengganu, mereka sedikit bernasib baik kerana Menteri Besar, Dato' Seri Ahmad Said telah mengumumkan bahawa kerajaan negeri bersetuju membiayai 50 peratus harga tiket yang dibeli peminat Terengganu.

Tapi mereka yang tinggal di Lembah Kelang atau kawasan-kawasan lain, mereka tetap membeli dengan harga RM50 tiket perlawanan. Apa yang pasti, kesemua kerusi adalah penuh dan ini membuktikan betapa kesetiaan penonton dan peminat, khususnya kepada pasukan Terengganu tidak boleh dipertikaikan lagi.

Saya berharap, sokongan ini akan diteruskan pada masa akan datang. Bola sepak tanpa peminat dan penyokong tidak akan ke mana.

Kepada mereka yang kecewa, marilah kita menerima hakikat bahawa nasib tidak menyebelahi kita untuk menang. Namun, apa yang penting, kita telah melakukan yang terbaik untuk menang.

Saya berdoa agar Terengganu akan terus cemerlang tahun depan dengan pasukan yang lebih mantap dan hebat. Saya percaya, Terengganu akan terus kekal sebagai kuasa besar bola sepak pantai timur untuk tempoh yang seterusnya jika kita semua mempunyai kesungguhan untuk mengekalkannya.

Terima kasih kepada semua.

YB Ahmad Razif Blog's

YB Ahmad Razif Blog's


Perasmian Majlis Graduasi MRSM Kuala Terengganu

Posted: 30 Oct 2011 04:55 PM PDT

Pada 29 Oktober 2011 yang lalu telah merasmikan Majlis Graduasi MRSM Kuala Terengganu bertempat di MRSM Kuala Terengganu.

Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on YB Dato’ Seri Nazri: SPRM mengambil perhatian berhubung penukaran saham MAS-AirAsia by q0l0p

Posted: 31 Oct 2011 11:10 AM PDT

Maaf YB, i guna ruang komen u banyak sangat. I tgh berasap ni!!! Kalu macam ni lah jawapan anggota kerajaan yang bertanggungjawap di dalam parlimen, satu badan yang tertinggi dalam negara, Aduh!!!!! apa lagi la kita rakyat marhaen ni leh harap dari mereka ini untuk membela raykat biasa!!!??? dok main TaiChi TaiChi pastu isu senyap jer!! pengkhianat2 tu terus bermaharajalela hisap darah dan keringat rakyat!!! YB Wangsa Maju sila teruskan usaha bongkar kes ini agar peNaiChi-peNaiChi ini terus kena menjawap. Saya menyokong YB.
___q0l0p___

Comment on YB Dato’ Seri Nazri: SPRM mengambil perhatian berhubung penukaran saham MAS-AirAsia by q0l0p

Posted: 31 Oct 2011 10:54 AM PDT

Itu namanya jawapan TaiChi… kita tunggu pas ni SPRM nak TaiChi kemana lak? Tungguuuuuuu……

Comment on YB Dato’ Seri Nazri: SPRM mengambil perhatian berhubung penukaran saham MAS-AirAsia by Malaysians

Posted: 31 Oct 2011 10:53 AM PDT

YB, TF and KM are doing turun padang session with Ahmad Jauhari and Danny Rashdan on 3rd November 2011 at Malaysia Academy. These cro…s got the audacity to meet MAS employees after all his plans laid down to dispose all of them via re-terms and conditions their employment through a new airlines.

Note:Minor editions to avoid unnecessary problems.

Comment on YB Dato’ Seri Nazri: SPRM mengambil perhatian berhubung penukaran saham MAS-AirAsia by q0l0p

Posted: 31 Oct 2011 10:51 AM PDT

Itu jer jawapannya… Ha ha ha ha… Aku pun leh jawap.

Comment on “Even Messi will have trouble scoring” said Tan Sri Dr Munir by Average Crew

Posted: 31 Oct 2011 07:40 AM PDT

totally agree with average joe and CREW JUGA…

amek kaw…

Anon 31/20/2011 8.05am

might be Crew Prihatin’s typing error. yes diction is very important but if we speak out its a homonym for wages. its ok for me as long as i can understand what he/she trying to say. what is important are the points. grammatical error o diction error could be corrected.

the concern is could this issue be corrected???

as long as the red indian in our company i dont think so.MAS is getting worse. the rakyat also getting anxious with this issue. most of them r angry especially waht happen to Firefly. this is the TF plan + the Malay idiots in MAS. F^^K them off.

Comment on “Even Messi will have trouble scoring” said Tan Sri Dr Munir by Wak Kampung

Posted: 31 Oct 2011 06:52 AM PDT

Tahniah sahabat sahabat MAS dan Khazanah yang prihatin.

Dah terbukti bahawa blog ini dibaca oleh seluruh warga Malaysia yang celik dan sedar akan kemungkaran yang dilakukan oleh Menteri menteri dan ketua ketua korporat dan ketua jabatan jabatan kerajaan.

Wak setuju sangat dengan pandangan kebanyakkan pendapat di sini terutamanya Ronnie of MAS supaya
“Just shun and curse them for generations. All MAS and other Malaysians should shun them. MAS steward and stewardesses should not serve them. They should travel on AIrAsia since their royalty lie with the red Indian.”

Setinggi tinggi tahniah kepada YB WCK kerana tidak putus asa menyedarkan kami betapa besarnya isu negara ini dan betapa bodohnya kerajaan kita yang ditipu bulat bulat oleh seorang Red Indian.

Comment on “Even Messi will have trouble scoring” said Tan Sri Dr Munir by MAS Staff

Posted: 31 Oct 2011 06:29 AM PDT

YB, could you please look into the “new labour act” for Malaysian where MTUC is demanding a TARIK BALIK from Government? Why are all MPs keeping quiet about this act? This act will allow Malaysians to become the “Contract Workers”. Thanks.

Comment on “Even Messi will have trouble scoring” said Tan Sri Dr Munir by Average Joe

Posted: 31 Oct 2011 05:48 AM PDT

@ Anon 31/20/2011 8.05am

quote: “Crew Perihatin,

I doubt if anyone would change their employers just because of better WEDGES. Do you mean wages?”

having been looking too seriously into the grammatical errors the others made, you made one yourself. it’s “PRIHATIN”, not “PERIHATIN”. nah ambik kau!

Comment on “Even Messi will have trouble scoring” said Tan Sri Dr Munir by CREW JUGA

Posted: 30 Oct 2011 11:55 PM PDT

sorry, just to make a correction.

“definitely differ to MH which only think 'duit…duit…and duit…'.” suppose

definitely differ to AK which only think 'duit…duit…and duit…

Comment on “Even Messi will have trouble scoring” said Tan Sri Dr Munir by CREW JUGA

Posted: 30 Oct 2011 10:56 PM PDT

Anon October 31,

it doesnt matter.maybe CREW PRIHATIN salah taip. tapi masih ada point. its ok. as a crew member we are not a teacher. as long as we r communicate well (wedges is a homonym for wages).that is no problem. it is ok for me. in serving passengers we r just talk to them.we r not teaching them or we r not writing to them. thats y we just need only SPM to be one of the cabin crew.i’m not saying that the crew is not professional o we dont have any higher qualification to be a cabin crew and it doesnt mean i look down others.i’m also a degree holder but i do love my job. communication is really important plus genuine passsion of the customer services.

i agree with CREW PRIHATIN.
most of the crew now only think about the salaries and wages. most of them here for ‘glamor’. ofcoz some have a very good track record.

kalau terbang domestik yang kebanyakan penumpang adalah rakyat Malaysia pun nak cakap orang putih tu memang memalukan. siapa lagi nak martabatkan bahasa kebangsaan kita??? tak malukah kita dengan negara jepun, china dan lain2? disetiap sektor japun dan china mesti ada crew yang boleh berbahasa jepun dan china. mereka juga boleh maju dengan bahasa mereka sendiri. kenapa tidak kita,Malaysia??? adakah dengan bercakap bahasa asing itu menunjukkan kita hebat? adakah penumpang warga emas yang kita ‘speaking’ tu akan menganggap kita hebat???berfikir sebelum bertindak.

TF said he is Malaysian and he do a lot to Malaysia. but as per every1 stated, TF cannot even speak B.Malaysia. same goes to most of the AK and MH crews.

i do agree with others. if TF ‘berkuasa’ in MH. he might be asking MH crews to wear mini skirt. MAS is the identity of Malaysia. definitely differ to MH which only think ‘duit…duit…and duit…’.

MH will still survive w/o TF and the cronies (especially the Malay idiots)…

Direct Free Kick

Direct Free Kick


Projek CERIA berjalan lancar.

Posted: 31 Oct 2011 11:40 AM PDT

KENYATAAN AKHBAR

PERLAKSANAAN PROJEK CERIA BERJALAN LANCAR

Sukacita dimaklumkan bahawa di Fasa Pertama Program Baikpulih Negeri Berkebajikan atau CERIA, kerja-kerja baikpulih telah dimulakan di tapak atau kontraktor-kontraktor yang dilantik telah membuat pesanan bagi alat-alat ganti yang diperlukan di 11 kawasan pembangunan Rumah Kos Rendah di Selangor.

Pangsapuri-pangsapuri itu adalah :

1.) Pangsapuri Ampang Mewah, Jalan Mewah 6 (MPAJ) - 4 unit tangki.

2.) Pangsapuri Sri Intan, Ampang (MPAJ) - 1 unit lif.

3.) Pangsapuri Flora Damansara A dan B (MBPJ) - 4 unit lif.

4.) Pangsapuri Desa Perangsang Blok A dan B (MBPJ) - 2 unit lif.

5.) Apartment Taman Medan Jaya Blok C (MBPJ) - 2 unit lif.

6.) Flat Taman Medan 32 (Blok A-E) Taman Medan Baru (MBPJ) - Salur air (gutter) 5 blok.

7.) Rumah Pangsa Kos Rendah Blok 1 Desa Mentari (MBPJ) - 2 unit lif.

8.) Flat Tamn Sri Aman (MBPJ) - 3 unit lif.

9.) Flat Taman Damai Jaya (MPKj) - Pembentungan di Blok C.

10.) Pangsapuri Blok Mawar dan Cempaka MPK
5 unit lif

11.) Pangsapuri Pendamar 7A (MPK) - 2 unit lif.

Sementara 2 kawasan pembangunan lagi di mana kerja-kerja baikpulih telah disiapkan.

Pangsapuri-pangsapuri itu adalah :

1.) Pangsapuri Tembikai dan Pulasan (MPSJ) - Salur air (gutter) 5 Blok G.

2.) Pangsapuri Mentari (MBSA) - 3 unit lif.

Sementara untuk 5 pembangunan pula di mana perlantikan kontraktor akan dilakukan atau persetujuan dari penduduk sedang dimuktamadkan.

Pangsapuri-pangsapuri itu adalah :

1.) Flat 700, Pandan Perdana (MPAJ) - 4 unit lif.

2.) Rumah Pangsa Taman Kosas (MPAJ) - Bumbung.

3.) Pangsapuri Kos Rendah Taman Langat Utama (MDKL) - Bumbung 16 unit Blok G.

4.) Pangsapuri Pinggiran Delima Blok D dan E (MPKj) - Bumbung Blok D dan E.

5.) Pangsapuri KR Taman Subang Perdana (MBSA) - Bumbung.

Keseluruhan kos untuk Fasa Pertama adalah RM 2.0 juta.

Untuk Fasa Kedua, 48 kawasan pembangunan pangsapuri Kos Rendah telah disenaraikan untuk dibaikpulih. RM 7.7juta telah diperuntukkan untuk fasa ini.

Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS) sebagai urusetia dan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) sebagai pengurus projek akan menetap kos baikpulih bagi setiap pangsapuri sebelum 4 November 2011.

Penduduk perlu membayar deposit untuk sumbangan mereka iaitu 5 peratus dari kos baikpulih sebelum 20 November 2011.

Tender-tender untuk kerja baikpulih ini dijangka dianugerahkan pada 12 Disember 2011 dan kerja-kerja perlu dimulakan dengan segera.

Oleh itu perlaksanaan program CERIA ini adalah sepertimana yang diharapkan.

Memandangkan skim CERIA ini melibatkan 64 pembangunan pangsapuri, maka satu 'Command Centre' atau Bilik Operasi akan dibuka khas untuk memastikan program ini berjalan lancar.

Bilik Gerakan ini akan ditadbirkan oleh kakitangan-kakitangan dari LPHS dan PKNS.

Kerajaan Negeri berharap penduduk akan memberi kerjasama dengan membayar deposit untuk sumbangan mereka sebelum tarikh yang ditetapkan.

Sumbangan penduduk bagi skim ini iaitu 20 peratus untuk Rumah Kos Rendah dan 40 peratus untuk Rumah Kos Sederhana adalah lebih baik dari skim Kerajaan Persekutuan yang menetapkan sumbangan penduduk 50 peratus untuk Rumah Kos Rendah.

Iskandar bin Abdul Samad
Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan & Setinggan
Negeri Selangor
12 Oktober 2011

Lim Kit Siang

Lim Kit Siang


Seven-billionth human marks demographic change: expert

Posted: 31 Oct 2011 03:59 AM PDT

by Jim Forsyth Reuters Sun, Oct 30 2011 SAN ANTONIO, Tex (Reuters) — The seven-billionth human is expected to be born on Monday, but an expert who helps do the counting says that event comes as the Earth undergoes a demographic shift toward slower population growth. According to the United Nations Population Fund, the seven-billionth [...]

GE 13 – “I can DELIVER” talk is cheap!

Posted: 31 Oct 2011 03:33 AM PDT

by Richard Loh A primary one student can also claim easily that he can deliver. In fact all salesmen, businessmen and any Tom Dick and Harry can promised and said “I can deliver”. I was disconnected from the virtual and outside world for almost a month and have no idea what the local political scenes [...]

Ignore your VC, or, the death of our academia

Posted: 31 Oct 2011 03:22 AM PDT

Mohamad Tajuddin Mohd Rasdi | 12:43PM Oct 29, 2011 Malaysiakini Ever since my firstborn showed an interest to be an academic like me, I began thinking of writing a book about being a good and responsible academic who contributes meaningfully to society and, in turn, gets the rewards of satisfaction in life through the blessings [...]

Meminta Kerajaan menyiasat tuduhan rasuah terhadap Peguam Negara dan mengapa laporan Ketua Audit Negara 2010 tidak dibentangkan di Parlimen walaupun Bajet 2012 telah dibentangkan

Posted: 31 Oct 2011 02:20 AM PDT

Yang Berhomat Ipoh Timur meminta Kerajaan menyiasat tuduhan rasuah terhadap Peguam Negara yang dilemparkan oleh bekas Ketua CID Kuala Lumpur, Dato' Mat Zain Ibrahim yang dibuat melalui surat terbuka. Jawapan Bertulis YB Dato' Seri Mohamed Nazri Bin Abdul Aziz, Menteri di Jabatan Perdana Menteri semasa Menggulung Perbahasan Bajet 2012 (Peringkat Dasar) di Dewan Rakyat pada [...]

Yang Berhormat Ipoh Timur menggesa agar tuntutan Bersih 2.0 diambil perhatian oleh Suruhanjaya Pilihan Raya dan Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Dengan Penambahbaikan Proses Pilihan Raya.

Posted: 31 Oct 2011 12:52 AM PDT

Jawapan Bertulis YB Dato' Seri Mohamed Nazri Bin Abdul Aziz, Menteri di Jabatan Perdana Menteri semasa Menggulung Perbahasan Bajet 2012 (Peringkat Dasar) di Dewan Rakyat pada 24 Oktober 2011 Untuk makluman Ahli Yang Berhormat, SPR senantiasa responsif terhadap perubahan-perubahan semasa dengan melakukan proses rekayasa menerusi usaha pengupayaan dan penambahbaikan di dalam pengurusan dan operasinya demi [...]

Yang Berhormat Ipoh Timur memohon agar keutamaan diberikan untuk membahaskan Usul persendirian mengenai isu plagiarism yang dibawa oleh Ahli Parlimen Bukit Gelugor di Dewan ini

Posted: 31 Oct 2011 12:44 AM PDT

Jawapan Bertulis YB Dato' Seri Mohamed Nazri Bin Abdul Aziz, Menteri di Jabatan Perdana Menteri semasa Menggulung Perbahasan Bajet 2012 (Peringkat Dasar) di Dewan Rakyat pada 24 Oktober 2011 Untuk makluman Yang Berhormat, Perkara 127 Perlembagaan Persekutuan melarang perbincangan mengenai kelakuan seseorang hakim Mahkamah Persekutuan, Mahkamah Rayuan atau Mahkamah Tinggi di dalam Parlimen kecuali suatu [...]

Yang Berhormat Ipoh Timur mencadangkan agar suatu Suruhanjaya Siasatan Diraja ditubuhkan untuk menyiasat kematian Ahmad Sharbani.

Posted: 31 Oct 2011 12:41 AM PDT

Jawapan Bertulis YB Dato' Seri Mohamed Nazri Bin Abdul Aziz, Menteri di Jabatan Perdana Menteri semasa Menggulung Perbahasan Bajet 2012 (Peringkat Dasar) di Dewan Rakyat pada 24 Oktober 2011 Untuk makluman Yang Berhormat, secara amnya Suruhanjaya Siasatan ditubuhkan untuk menyiasat secara terperinci burhubung dengan perkara tertentu yang mendesak dan melibatkan kepentingan awam vital public importance. [...]

Malaysia in the Era of Globalization #87

Posted: 30 Oct 2011 07:51 PM PDT

By M. Bakri Musa Chapter 10: Freedom, Justice, and the Law Personal Liberty in Malaysia –               Chilling Effects of Repressive Laws like ISA An editor of a Malaysian professional publication invited me to be its regular contributor. I readily agreed, and aware of the local psyche and ambiance, purposely submitted a rather bland first piece. [...]

Did Malaysia mature when we were not looking?

Posted: 30 Oct 2011 06:37 PM PDT

— Ooi Kee Beng The Malaysian Insider Oct 31, 2011 OCT 31 — The flurry of Malay organisations making the news in Malaysia bodes well for the country, whether or not these group together extreme rightists, opposition voices, concerned students or professors, or green or human right activists. The matter has now become too obvious [...]

Of Muslim bigots and Malay zealots

Posted: 30 Oct 2011 09:29 AM PDT

Ahmad Farouk Musa | Oct 24, 2011 Malaysiakini After much hype, the Himpun gathering at Shah Alam Stadium on Saturday was a non-event. The dismal attendance of roughly 5,000 hankering souls was a total letdown from the expected one million. Despite the claim that Himpun was a success by the organisers, it was clear that [...]

.

.


HUDUD antara TIGA DARJAT ulamak, raja dan politikus

Posted: 31 Oct 2011 12:29 AM PDT


Dengar kemudian fahami baik-baik kemudian tepuk dada tanya iman. Yakin ke tidak? Terima ke tidak? Beriman ke tidak?

Sampai bila nak tunggu. Cuba teliti titah Sultan Brunei siapa kita di hadapan ALLAH untuk berkata "tidak" atau "tunggu dulu".


Apa hukumnya? Berdosa atau tidak? Apabila HUKUM Jenayah Syarak(Qisas. Hudud dan Ta'zir) tidak dilaksanakan. Kalau tak ada niat macamana pulak?Perhatian : Anda wajib menyebarkan video2 ini sebagai salah satu tugasan dakwah-siasah. tk

Nuffnang