Ahad, 20 November 2011

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


PKR claims NFC funded umrah packages, Singapore firms

Posted: 20 Nov 2011 10:47 PM PST

ZULKIFLI BIN NOORDIN

ZULKIFLI BIN NOORDIN


MURTAD BOB LOKMAN?

Posted: 20 Nov 2011 05:08 AM PST


(Videoklip ucapan Bob Lokman dipetik dengan ihsan www.pisau.net)

Salam 2 all.

Duduk di Ulu Tiram, Johor + kerja di Jurong, Singapura = MURTAD!

Alasan = keluar kerja sebelum subuh, sampai tempat kerja lepas suboh!


Itulah dia "patwa" ayam tambatan terbaru kaum hamPAS yang diberi gelaran Ustad Bob Lokman! Dari seorang pelakon kini ditabal sebagai Ustad setelah menyertai kaum hamPAS!

Begitu mudah Bob Lokman menghukum orang murtad! Apakah Bob Lokman punya bukti kukuh sebelum nak menghukum orang murtad? Hanya dengan analogi yang begitu rapuh! Tanpa bukti, tanpa keterangan! Semuanya berdasarkan andaian tanpa fakta!

Mana pegi segala keperluan untuk saksi? Alangkan videoklip yang dah jelas 99.99% tulin pun masih dikatakan tak cukup sebagai bukti, malah diperlekeh setaraf besi sejuk! Inikan pulak tuduhan yang hanya berasaskan airliur sahaja!

Tetapi inilah brand politik yang dibawa oleh kaum hamPAS! Politik maki hamun, sumpah seranah, tuduh menuduh, siap dengan mudah memurtadkan orang!

Bob Lokman perlu sedar, menuduh orang murtad tanpa bukti, jika tidak sabit murtadnya, tuduhan itu kembali kepada diri sendiri! Janganlah terlalu ghairah sangat nak berpolitik. Adakah hanya dengan meletak serban dibahu, kepiah di kepala, rasa dah layak nak menghukum orang! Cerminlah diri sendiri dulu, sebelum nak menghukum orang lain dengan hukuman murtad!

Nasihat teman pada Bob Lokman, eloklah bermuhasabah banyak-banyak. Tidak rugi mencerminkan diri sendiri! Sebenarnya kalau Bob Lokman benar-benar tengok muka dia kat cermin dengan pandangan tauhid dan keimanan, dia sendiri akan jadi takut melihat wajah dia sendiri!

Kerana seorang muqmin sejati, dan saya Bob Lokman mahu menjadi seorang muqmin sejati, akan dapati terlalu banyak kelemahan diri sendiri yang perlu diperbetulkan, dan Bob Lokman tidak akan punya masa nak menghukum orang lain dengan bermodalkan airliur sahaja!

Tidak terfikirkah Bob Lokman betapa susahnya kehidupan sahabat dan saudara kita yang terpaksa bersengkang mata meninggalkan anak isteri di rumah untuk mencari rezeki halal diperantauan.

Sepatutnya Bob Lokman mengambil sikap membantu dan mendoakan sahabat saudara seagama kita, moga dipermudahkan rezeki untuk mereka, dan diberi kelapangan untuk beribadat dan menjalani kehidupan sebagai muqmin sejati insyallah.

Bukankah itu lebih sinonim dan bersesuaian dengan akhlak Rasulullah wahai Bob Lokman? Tepuk kepala tanyalah otak wahai Bob Lokman!

Kepada para ulama', ilmuan dan ustad-ustad yang masih ada sedikit keimanan dalam PAS, perbetulkanlah sikap ahli saperti Bob Lokman ini, sebelum ianya menjadi virus dan menjadi parasit yang akan merosakkan Islam dan umat Islam!

ALLAH HU AKBAR! ALLAH HU AKBAR! ALLAH HU AKBAR! WALILLAH HILHAMD!

Adios amigos, grasias senor.

Zulkifli Bin Noordin
Ahad
24 Zulhijjah 1432
20 Nov 2011

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Pelancaran Program `ABCD` Dan Perasmian Homestay Orchard, Kg. Jawa, Hulu Langat

Posted: 20 Nov 2011 03:37 PM PST

i n t a n h i j a u

i n t a n h i j a u


SURAT BUKTI UMNO/BN POLITIKKAN SUMBANGAN RM100

Posted: 20 Nov 2011 04:15 AM PST

Heboh diperkatakan betapa UMNO/BN telah memperkudakan Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) dalam penyampaian sumbangan RM100 kepada pelajar sekolah. Ada yang berkata hanya arahan lisan mensyaratkan penyampaian melalui wakil rakyat atau pemimpin politik.

Berikut adalah surat dari KPM yang jelas meletakkan syarat bahawa pihak sekolah diwajibkan menjemput ahli-ahli parlimen, ahli-ahli dewan undangan negeri atau wakil pemimpin yang terpilih dari kerajaan persekutuan dengan alasan ia adalah satu 'touch point' kerajaan kepada rakyat.

Lihat...TANAMKAN SIFAT SUKA AKAN SYARIAT ALLAH - ADUN CHANGKAT JONG

Posted: 20 Nov 2011 12:03 AM PST


TELUK INTAN, 19 November - Anak-anak perlu ditanam suka akan syariat Allah. Ini dapat direalisasikan melalui pendidik awal anak-anak dengan mengenal Allah dan RasulNya. Demikian disarankan oleh ADUN Changkat Jong, YB Hj. Mohd. Anuar bin Sudin semasa merasmikan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan PASTI Kawasan Teluk Intan. Majlis telah diadakan di Sekolah Rendah Al Munir, Kampung Padang Tembak dekat sini.
Antara para ibu bapa yang hadir.

Majlis dimulai dengan bacaan al Qur'an oleh adik Arij Adnin.

Menurut YB Anuar Sudin, PASTI adalah salah satu pendidikan prasekolah yang mampu mendidik para pelajarnya mengenal Allah dna Rasul serta cinta akan syariat. Adalah menjadi tangunggjawab ibu bapa dan guru untuk mendidik anak-anak supaya mereka suka dan cinta akan Allah.

"Selain kita mendoakan kejayaan dan kesejahteraan anak-anak, kita juga sepatutnya mendoakan anak-anak menjadi ahli syurga. Perkenalkan kepada mereka akhlak Rasulullah SAW sebaik serta tanamkan kasih sayang dengan ibu bapa. 

Insya-Allah, berkat doa dan didikan ibu bapa dan guru, anak-anak ini akan mempunyai benteng yang kukuh dalam diri dalam mendepani pelbagai cabaran," tambah beliau.
YB Anuar menyampaikan ucapan dan merasmikan majlis.
Ustaz Abdul Fatah menyampaikan ucapan

Sebelum itu, Ketua Dewan Pemuda PAS Teluk Intan, Ustaz Abdul Fatah Awang turut menyampaikan ucapan alu-aluan. Antaranya, PASTI telah beroperasi lebih 30 tahun di negara ini. Malahan, generasi awal PASTI kini telah menghantar anak-anak mereka pula ke PASTI.
Persembahan dari murid PASTI Ibnu Khaldun, Kg. Bahagia.

Persembahan dari murid PASTI Ibnu Rusyd, Taman Cicely.

Persmebahan murid PASTI Al Falah, Batu 6.

Persembahan menarik dari murid PASTI Al Khairiah, Kg. Banjar.

Murid PASTI Al Hidayah, Batak Rabit menunjukkan kebolehan membaca al Qur'an dengan teknik al Baghdadi.

Persembahan yang menarik dari murid PASTI Ibnu Sina, Kg. Padang Tembak.

Bagi beliau, PASTI amat perlu sebagai pendidikan awal agama yang mampu menjadi tembok kebal dalam berhadapan pelbagai gejala terutamanya gejala kerosakan aqidah. Beliau juga berharap semua pihak sentiasa bekerjasama memberikan sokongan kepada PASTI agar ia sentiasa cemerlang melahirkan anak-anak didik yang cemerlang di dunia dan akhirat.
Persembahan daripada Kumpulan Soutul Munir, SR Al Munir.

YB Anuar menyampaikan hadiah.


Ustaz Abdul Fatah turut menyampaikan hadiah kepada murid PASTI.

Di dalam majlis tersebut, semua murid PASTI yang berjaya dengan cemerlang dalam akademik telah diberikan anugerah dan hadiah. Para ibu bapa juga dihidangkan dengan pelbagai persembahan menarik daripada keenam-enam unit PASTI di seluruh Teluk Intan.

intanhijau.blogspot.com

YB Ahmad Razif Blog's

YB Ahmad Razif Blog's


Perasmian Konvokesyen Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Zon Timur

Posted: 19 Nov 2011 04:40 PM PST19 November 2011, telah merasmikan Konvokesyen Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Zon Timur di Universiti Malaysia Terengganu.

Pelajar Cemerlang UPSR Seberang Takir 2011

Posted: 19 Nov 2011 04:28 PM PST

17 November 2011, tahniah diucapkan kepada pelajar-pelajar cemerlang UPSR 2011 dalam DUN Seberang Takir. Malah, Ibu Bapa menyerahkan sendiri slip keputusan peperiksaan kepada Pelajar Cemerlang UPSR.

Majlis Penyampaian Bantuan Khas Persekolahan

Posted: 19 Nov 2011 04:13 PM PST
Pada 17 November 2011 yang lalu, sejurus selepas majlis di SK Kompleks Seberang Takir terus ke SMK Kompleks Seberang Takir untuk Majlis Penyampaian Bantuan Khas Persekolahan 2012.

Hari Anugerah Kecemerlangan SK Kompleks Seberang Takir

Posted: 19 Nov 2011 04:00 PM PST

Pada 17 November 2011 yang lalu, selepas majlis di SK Seberang Takir terus ke SK Kompleks Seberang Takir untuk Hari Anugerah Kecemerlangan SK Kompleks Seberang Takir 2011.

Anugerah Kecemerlangan dan Graduasi Pra SK Seberang Takir

Posted: 19 Nov 2011 03:43 PM PST


Pada 17 November 2011 yang lalu, telah merasmikan Majlis Anugerah Kecemerlangan dan Graduasi Pra SK Seberang Takir 2011 di SK Seberang Takir.

Nuffnang