Jumaat, 12 April 2013

MY VOICE FOR NATION

ZULKIFLI BIN NOORDIN

ZULKIFLI BIN NOORDIN


13 JAHANAM!

Posted: 12 Apr 2013 06:26 AM PDT(Pakatan Luar Tabi'e yang melahirkan Politik Songsang)

Salam 2 all.

Demam pilihanraya semakin menjadi-jadi. Pengumuman pembubaran Parlimen oh Dato' Sri Najib pada 03.04.2013 lepas dan pengumuman oleh SPR pada 10.04.2013 bahawa tarikh penamaan calon adalah pada 20.04.2013 dan pengundian pada 05.05.2013 menghangatkan suasana.

Lima tahun sudah berlalu sejak PRU 12 pada 08 Mac 2008 yang menyaksikan buat pertama kalinya BN kehilangan 2/3 majoriti dan lima negeri turut tumbang iaitu Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, Perak dan Selangor! Kejatuhan Selangor adalah sesuatu yang langsung tidak terduga samada bagi BN apatah lagi pembangkang DAP-PKR-PAS!

Kini mandat PRU-12 untuk BN telah tamat pada 28 April 2013, iaitu lima tahun daripada sidang pertama Dewan Rakyat. Sejak 03.04.2009. BN yang diterajui oleh Dato' Sri Najib Razak, seorang pemimpin dinamik dan berwawasan telah berjaya meyakinkan rakyat supaya memberi mandat kepada Kerajaan pimpinannya untuk meneruskan Agenda Transformasi Negara berteraskan kepada prinsip "1-Malaysia: Rakyat DiDahulukan, Pencapaian DiUtamakan".

Najib Tun Razak kini dikenali sebagai "Bapa Transformasi Negara". Repot kad prestasi Najib bagi tempoh empat tahun sejak mengambil alih teraju kepimpinan negara telah dibentangkan, dan mendapat respon yang sangat menggalakkan daripada rakyat! GTP, NKRA, BR1M, KR1M, MR1M, PR1SMA, BL1M dan banyak lagi dasar beliau menjadi buah mulut rakyat. Dan yang lebih penting, tiap Janji DiTepati! Malah sudahpun dilaksanakan!

Tapi manusia yang diwar-warkan sebagai calon terbaik pembangkang DAP-PKR-PAS untuk menjadi calon PM, bukan sahaja gagal, malah kata Tun Daim Zainuddin dan masuk "tarikh luput kegunaan"! Malah kata Tun Daim, tokoh korporat dan akitek pembangunan kewangan dan ekonomi negara, kalau diminta pilih antara Najib dengan Anwar, dia pasti akan memilih Najib kerana "Anwar is zero on economy".

Anwar yang sedang menghadapi masalah akhlak dan peribadi yang serius sehingga diberi gelaran Biseksual oleh rakan tenisnya Datuk Nallakarupan, termasuk pendedahan videoklip ChinaDoll oleh rakan baiknya Datuk Eskay, diikuti pendedahan videoklip Raja Goyang yang menggemparkan negara di www.rajagoyang380.com; dan kini pembongkaran videoklip PapaHomo oleh PapaGomo! 

Malah tagline untuk PRU-13 sudah menjadi PapaGomo -versus- PapaHomo!


Ini diikuti dengan penolakan secara terbuka ahli akar umbi PAS untuk menamakan Anwar sebagai calon PM bagi pembangkang DAP-PKR-PAS, malah diberitakan Majlis Syura PAS sendiri telah memutuskan menolak Anwar sebagai calon PM pembangkang!

Keangkuhan Anwar tidak mahu menerima keputusan Majlis Syura PAS yang menolak penggunaan kalimah ALLAH oleh kristian saperti yang dituntut oleh Guaneng pada 25.12.2012 dan dipersetujui oleh Hadi Awang, Anwar & Kitsiang pada 08.01.2013 menyebabkan ramai golongan agamawan dan ahli akar umbi PAS mula mempertikaikan kredibiliti Anwar.

Ini ditambah dengan kesombongan Karpal Singh mencabar Majlis Syura PAS supaya menarik balik keputusan pada 13.01.2013 dan menerima akur keputusan yang dipersetujui pada 08.01.2013 oleh Hadi, Anwar & Kitsiang menambahkan kemarahan golongan agamawan dan ahli akar umbi PAS!

Dan kemarahan agamawan dan ahli akar umbi PAS makin bertambah apabila Datuk Nik Aziz yang menandatangani keputusan Majlis Syura PAS pada 13.01.2013 bersama Dato' Dr. Haron Din bukan sahaja tidak mempertahankan keputusan itu semasa menziarahi Karpal Singh pada 27.03.2013, malah bertindak menyambut harijadinya ke 82 dirumah Karpal pada hari Taipusam!

Sudah mula kedengaran perpecahan didalam PAS, malah sudah ada suara yang secara terbuka mendesak supaya PAS mengkaji semula persekongkolan dengan DAP-PKR dengan tujuan untuk berpecah supaya PAS boleh berjuang bersendirian kepada perjuangan asal untuk menubuhkan Negara Islam dan melaksanakan hudud- qisas & ta'zir yang ditongsampahkan atas hasutan para anwarinas dan parasit yang terlalu gila mengejar Putrajaya!

Penyokong dan pendokong pembangkang  menghadapi dilema untuk berdepan dengan PRU-13. Apatah lagi segala muslihat dan konspirasi yang dirancang tumbang dan kecundang didepan mata. Daripada isu Lahad Datu, kepada matinya Balasubramaniam, kelihatan apa sahaja yang cuba dimuslihatkan pembangkang tidak menjadi; malah ada yang dipatahkan dengan bantuan ALLAH!

Dalam keadaan kekalutan dan cacamerba ini, pembangkang perlu mereka dan mencipta suasana yang boleh mengelirukan rakyat! Apa rancangan itu! Dan yang klasiknya, perancangan dan konspirasi ini didalangi oleh hanya beberapa elemen dan dalang yang ramai ahli, penyokong dan pendokong pembangkang sendiri tidak ketahui!

Teman diberitahu ada elemen dan dalang dikalangan penyokong dan pendokong pembangkang sudah ada perancangan untuk melakukan 13 perkara berikut sebelum, semasa dan selepas PRU-13:

1. mereka merancang memujuk Anwar untuk mengangkat sumpah menafikan kes liwat Saiful, videoklip ChinaDoll, videoklip Raja Goyang dan videoklip PapaGomo! Tetapi sumpah itu sebenarnya tidak mengikut syara', sekadar sumpah politik untuk diputarbelitkan. Teman diberitahu lafaz sumpah yang dicadang mereka ialah saperti berikut:

"Demi ALLAH, saya tidak melakukan perkara yang difitnah oleh UMNO dan Barisan Nasional". 

Setelah sumpah ini dibuat, mereka akan spin kononnya Anwar sudahpun bersumpah, sedangkan sumpah itu sebenarnya bukan sahaja tidak mengikut hukum syara', malah tidak membawa apa-apa makna; kerana UMNO tidak pernah memfitnah apa-apa pun terhadap Anwar.

Tetapi juak-juak pembangkang ini akan memutar-belit sumpah tersebut; malah ada agamawan dikalangan mereka yang akan "mengislamkan" sumpah tersebut dengan segala nas dan hujah! Malah akan ada antara mereka akan menyamakan Anwar setaraf dengan apa yang dihadapi oleh Nabi Yusuf a.s. dan Saidatina 'Aishah r.a!

2. Tidak cukup dengan memperkaldaikan beberapa agamawan, teman diberitahu mereka merancang mencipta satu risalah ataupun surat kononnya ditulis dan ditandatangani oleh Dr. Yusof Al-Qardawi menggunakan kepala surat "Al-Iitihad Al-'Alami Lil Ulama' Al-Muslimin - Persatuan Ulama Islam Sedunia".

Kononnya dalam surat itu, Dr. Yusuf Al-Qardawi melahirkan simpati dengan "segala fitnah" yang dihadapi oleh Anwar; dan beliau kononnya menyamakan fitnah itu sama saperti yang dihadapi oleh para Nabi, sahabat dan keluarga Rasulullah saw!

Lebih mengejutkan, surat itu kononnya mengandungi sokongan terbuka Dr. Yusuf Al-Qardawi untuk seorang biseksual menjadi Perdana Menteri!

Sedangkan Dr. Yusuf Al-Qardawi telah menghantar surat khas kepada YAB Perdana Menteri Malaysia Dato' Sri Najib bertarikh 17 Zul-Qaedah 1433 memuji beliau sebagai pemimpin Islam yang hebat dan komited terhadap perjuangan Islam.

"We have always found you among the first and at the forefront in supporting just and human causes, the issues of Palestine and Jerusalem among it" - begitu ayat surat Dr. Yusuf Al-Qardawi sebagai Pengerusi Al-Quds International Institution kepada YAB Dato' Sri Najib.

Dan ini terbukti dengan keberanian Dato' Sri Najib menjadi pemimpin non-Arab pertama didunia menziarahi Gaza pada 22.01.2013 dalam keadaan mereka masih mengalami trauma akibat serangan zalim daripada rejim zionis Israel.

Dan paling mengejutkan, surat yang kononnya ditulis oleh Sheikh Dr. Yusuf Al-Qardawi sepanjang 5 mukasurat turut memuji persekongkolan Anwar dengan DAP sebagai satu persekongkolan yang menepati syara', sama saperti sunnah Rasulullah saw; na'uzubillah min zalik!

Dan surat itu mengandungi seruan Dr. Yusuf Al-Qardawi kononnya supaya umat Islam dan rakyat Malaysia menyokong dan mengundi pembangkang DAP-PKR-PAS dalam PRU-13 dan mengangkat Anwar menjadi Perdana Menteri Malaysia, na'uzubillah!!!

Dan teman dimaklumkan mereka bercadang mengolah surat tersebut dalam bentuk buku risalah kecil dan mencetak dalam sejuta naskah tersebut dalam versi bahasa Arab dengan ditandatangani kononnya oleh Dr. Yusuf Al-Qardawi dan terjemahannya dalam Bahasa Melayu untuk disebarkan semasa kempen PRU-13 terutama dikalangan ahli PAS dan pengundi Melayu-Islam!

3. Teman juga diberitahu bahawa mereka merancang mencipta satu suasana kecoh dimana kononnya akan berlaku cubaan konon untuk membunuh atau mencederakan Anwar. Yang teman terperanjat, mereka bersedia melakukan adengan tembak-menembak! Atau sekurang-kurangnya adengan bersenjata! Mereka akan buat kenyataan provokatif konon nyawa Anwar sedang diancam!

Jalan ceritanya lebihkurang dalam satu perhimpunan atau majlis rapat umum yang dihadiri pimpinan pembangkang, satu insiden termasuk kemungkinan tembak menembak (termasuk menggunakan mercun dan lain-lain) akan berlaku. Target mereka bukan Anwar sebenarnya. Tetapi orang lain, malah kemungkinan mangsanya ialah pemimpin lain.

Kejadian ini nanti akan digunakan sebagai spin untuk mencetuskan suasana huru hara dan kemarahan rakyat. Apatah lagi sekarang dalam keadaan Sabah baru sahaja diserang oleh pengganas subversif asing, dan hampir pasti sekarang ia didalangi oleh pihak-pihak tertentu dalam negara ini.

Dan teman tidak akan terkejut kerana Datuk Eskay pernah menyatakan beliau pernah diminta mengadakan hubungan dengan puak pemisah Selatan Thai! Apa tujuan hubungan itu? Hanya Eskay sahaja boleh menjawab dan mendedahkan dalang yang terlibat.

Tetapi jangan lupa Kerajaan Suharto tumbang kerana gara-gara tembak-menembak yang menyebabkan 6 orang perusuh jalanan terbunuh; Kerajaan General Pervez Musharraf tumbang akibat insiden tembak-menmbak dan pembunuhan Benazir Bhutto; Kerajaan Ferdinand Marcos juga tumbang akibat insiden tembakan dan pembunuhan Senator Benigno Aquino! 

Jangan lupa insiden pengawal peribadi dan eskot Anwar menunjukkan pistol dalam satu insiden di Melaka baru-baru ini! Dan jangan lupa pembangkang dakwa konon ada orang nak tembak Anwar semasa Saiful buat lapuran polis dia diliwat Anwar sehingga Anwar cabut lari ke Kedutaan Turki. Dan jangan lupa dakwaan pembangkang konon ada cubaan nak rosakkan kereta Anwar supaya berlaku kemalangan. Dan jangan lupa dakwaan pembangkang konon Anwar nak kena bunuh dengan racun semasa dalam penjara!

4. Mereka juga sedang memujuk beberapa orang bekas pegawai Jabatan Kehakiman & Perundangan serta pegawai polis yang terlibat didalam kes Saiful Bukhori Azlan. untuk membuat pengakuan dan surat sumpah menyatakan bahawa dakwaan Saiful tersebut hanyalah fitnah dan rekaan semata-mata. Malah ada antara mereka akan ditawarkan habuan yang lumayan untuk menyatakan mereka diarah oleh Dato' Sri Najib sendiri supaya mengada-adakan dan mereka tuduhan liwat Saiful ini.

Oleh itu jangan terkejut jika ada sesiapa dikalangan pegawai JKP atau PDRM (termasuk mungkin yang sudah pencen) tiba-tiba muncul membuat pengakuan dan surat sumpah sedemikian!

Cuma yang kita jangan lupa ialah Saiful Bukhari Azlan sudahpun mengangkat sumpah laknat mengaku Anwar Ibrahim telah meliwat beliau pada 26.06.2008. Dan sumpah itu dipersaksikan oleh ayah beliau sendiri Azlan dan Ustaz Romlan Porigi, Imam Masjid Wilayah! Dan sehingga kini Anwar enggan mengangkat sumpah saperti Saiful walaupun telah dicabar beberapa kali.

5. Teman juga diberitahu mereka sedang merancang membuat kejutan semasa kempen PRU-13 dengan menunjukkan sebuah jam Omega yang menjadi bahan dalam kes videoklip ChinaDoll. Saperti diketahui umum, jam tersebut diperolehi oleh Datuk Eskay, rakanbaik Anwar semasa insiden di bilik adengan.kondang-kondi tersebut ChinaDoll. Malahan jam tersebut sudahpun diserahkan oleh Datuk Eskay kepada pihak polis.

Pada awalnya teman diberitahu mereka merancang merasuah pihak berkuasa untuk menyerahkan jam tersebut. Jika gagal, mereka bercadang menggunakan jam yang hampir sama dengan jam Omega yang sudahpun mereka beli sebagai plan alternatif jika tidak dapat jam Omega yang asal.

Jam tersebut akan didedahkan mereka berdekatan dengan masa pengundian untuk mengaburkan mata rakyat kononnya Anwar dan Wan Azizah telah difitnah; konon selama ini mereka berdiam diri tidak mahu menunjukkan jam tersebut konon untuk menjaga nama Datuk Eskay; konon mereka sudah tidak ada pilihan tetapi terpaksa mendedahkan jam tersebut disaat akhir konon kerana mereka khuatir rakyat akan terpengaruh dengan video ChinaDoll tersebut!

6. Tidak cukup dengan itu, mereka juga sedang memujuk beberapa orang pegawai Jabatan Kehakiman & Perundangan dan polis yang terlibat dalam siasatan kes pembunuhan Altantuya untuk membuat pengakuan bahawa mereka diarah menutup fail dan membuang keterangan yang kononnya mengaitkan Dato' Sri Najib dan Datin Sri Rosmah terlibat.

Malahan teman diberitahu akan ada usaha dibuat untuk memujuk, dan mungkin juga mengugut mereka yang sedang atau pernah bekerja dengan pejabat PM untuk mengaitkan Dato' Sri Najib/ Datin Sri Rosmah dengan pembunuhan Altantuya!

Malah teman diberitahu mereka sedang cuba mencari jalan untuk mendapatkan pengakuan palsu kononnya daripada Cif Inspektor Azilah Sadri dan Koperal Sirul Azhar kononnya mereka menerima arahan daripada Dato' Sri Najib dan Datin Sri Rosmah sendiri.

Cubaan mereka untuk menggunakan Balasubramaniam yang kembali disaat hampir pilihanraya untuk membuat tuduhan palsu terhadap Dato' Sri Najib dan Datin Sri Rosmah nampaknya dibantutkan oleh ALLAH.

Tidak berapa hari mengangkat sumpah, akhirnya Balasubramaniam mati akibat serangan sakit jantung. Ada juga yang mendakwa Bala mati akibat termakan sumpah sendiri; malah ada yang mendakwa Bala mati akibat tekanan pembangkang yang mahu beliau meneruskan dengan tuduhan palsu terhadap Dato' Sri Najib & Datin Sri Rosmah. Apapun teori mereka, yang pastinya Bala sudahpun mati!

Cuma teman ingin mengingatkan bahawa temanlah peguam yang membela Cif Inspektor Azilah Sadri diperingkat awal kes tersebut. Dan pada masa itu teman adalah peguam Anwar Ibrahim, dan adalah seorang pemimpin PAS!

Kalaulah benar dakwaan mereka Dato' Sri Najib terlibat, sudah pasti Cif Inspektor Azilah, Koperal Sirul mahupun Balasubramaniam akan memberitahu teman. Dan kalau mereka beritahu sudah pasti teman akan gunakan pengakuan mereka!

Tetapi hakikatnya tidak ada! Malahan teman tanya mereka sendiri dan mereka bukan sahaja menafikan Dato' Sri Najib atau Datin Sri Rosmah terlibat; malahan mereka menafikan sama-sekali terlibat dalam pembunuhan Altantuya!

Dan teman sendiri melakukan penyiasatan dan mendapati pada hari pembunuhan 19 Oktober, Datin Sri Rosmah Mansor telah menghadiri Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak Yatim di Menara Tabung Haji (kebetulan ianya bulan Ramadhan). Mana mungkin Datin Sri Rosmah terlibat sedangkan bukti jelas beliau berada di Menara Tabung Haji bersama ratusan hadirin termasuk anak-anak yatim. Begitulah jijik dan kotornya mainan politik haiwan pembangkang!

7. Dan yang paling jijik dan kotor, teman diberitahu mereka sedang berusaha memujuk ahli keluarga dan rakan baik Datin Sri Rosmah, termasuk yang pernah bekerja dengan Datin Sri Rosmah untuk membuat pengakuan kononnya Datin Sri Rosmah seorang yang "Queen Control", "Najib dok bawah telunjuk Rosmah", "Rosmah yang buat keputusan untuk Najib", "Rosmah mencampuri urusan kerajaan", "Rosmah beri kontrak dan tender kepada kawan-kawan dia".

Pendek cerita, semuanya tak baik sahaja pasal Rosmah ni. Dan mereka akan buat videoklip, footage, buku kecil dan lain-lain bahan sebaran semasa kempen PRU-13 untuk menyebarkan kononnya "pengakuan" ahli keluarga, saudara dan rakan-rakan Datin Sri Rosmah untuk memburuk-buruk dan mengaibkan Datin Sri Rosmah!

Yang dema tak cerita ialah kebaikan Datin Sri Rosmah yang begitu banyak berjasa dan memberi sumbangan untuk kebaikan dan pembangunan negara. Teman boleh ceritakan satu kisah yang teman tahu sendiri iaitu semasa ada rakyat Malaysia ditahan di Mesir atas dakwaan terlibat dengan keganasan.

Pelbagai cara digunakan oleh Kerajaan untuk membantu tahanan tersebut tetapi gagal. Datin Sri Rosmah telah menggunakan hubungan baik beliau dengan First Lady Suzzane, isteri kepada Presiden Hosni Mubarak untuk membebaskan tahanan tersebut. Tak berapa hari, tahanan tersebut dibebaskan!

Begitu juga keberanian Datin Sri Rosmah mengiringi PM melawat Gaza yang sedang mengalami trauma berperang dengan rejim zionis Israel! Tidak pernah dalam sejarah pemimpin negara luar melawat Gaza bukan sahaja bersama isteri malah dengan anak-anak sekali!

Teman tengok sendiri kesabaran Datin Sri Rosmah bukan sahaja mengiringi PM, malah ketabahan beliau menaiki kenderaan yang melalui perjalanan yang sukar dan penuh cubaan bersama anak-anak Gina dan Ashman tanpa sedikit pun komplen dan mengeluh, walaupun dipanas terik matahari.

Dan apa yang pembangkang fitnahkan disini? Mereka memfitnah Datin Sri Rosmah membazir wang rakyat dengan membeli cincin USD$24juta, bersamaan dengan RM72,000,000! Konon siap ada dokumen kastam lagi. Inilah yang dikatakan bodoh tak boleh diajar, cerdik tak boleh diikut!

Datin Sri Rosmah adalah isteri Perdana Menteri Malaysia. Kalau takat nak bawak cincin masuk, dia boleh pakai aje cincin tu kat jari bawak masuk melalui Kompleks Bunga Raya, siapa nak periksa?

Tapi namanya pembangkang, kalau tidak tipu, fitnah, bohong, putarbelit; bukan pembangkang Malaysia namanya tu yop!

8.  Bercerita tentang video ChinaDoll, Raja Goyang, PapaHomo dan lain-lain masalah seks songsang yang dihadapi Anwar, teman diberitahu mereka sedang merancang mengupah seorang untuk menjalani pembedahan plastik (mungkin disebuah negara jiran) untuk menyerupai rupa Anwar Ibrahim. Pelakon upahan ini dikatakan akan muncul dalam masa kempen PRU-13 dengan membuat pengakuan bahawa orang didalam video itu ialah dia bukannya Anwar.

Modus operandi nya adalah saperti berikut. Mereka merancang membuat satu videoklip menunjukkan adengan "politikus terlampau". Lelaki dalam video tersebut adalah seorang yang mirip muka Anwar. Videoklip itu dicadang disebar dengan memberikannya kepada bloggers pro-UMNO; atau mereka akan ujudkan satu lamanweb konon pro-UMNO.

Setelah video tersebut tersebar dan kecoh, "pelakon upahan" yang sudah menjalani pembedahan plastik itu akan "muncul" membuat pengakuan sebenarnya lelaki dalam video itu adalah beliau. Teman difahamkan semua ini akan dilakukan disebuah negara jiran, dan dilakukan melalui video footage. Selepas itu mereka akan spin kononnya semua video lain iaitu ChinaDoll, Raja Goyang dan PapaHomo adalah palsu semata-mata!

Mike rasa ini mustahil? Cuba fikir balik yop. Semasa video ChinaDoll didedahkan oleh rakanbaik Anwar sendiri Datuk Eskay, seorang balaci tegar Anwar mengaku telah pergi ke sebuah negara jiran dan menjalani "make-over" untuk menjadikan rupanya saperti wajah Allahyarham P.Ramlee; semata-mata untuk tunjukkan konon pelaku adengan kondang-kondi ChinaDoll adalah orang yang menyerupai Anwar!

Looks like me, sound like me...but not my tummy...yummy...yummy...yummy!!!

9. Teman juga mendapat maklumat mereka sedang membuat beberapa keping gambar dan videoklip adengan seks menggunakan digital-filming dan digital-photo yang kononnya melibatkan beberapa pemimpin pembangkang.

Kemudian mereka akan memberikan videoklip tersebut kepada bloggers pro-UMNO atau mengujudkan lamanweb konon pro-UMNO. Sedangkan videoklip tersebut dibuat dengan cara yang mudah dipersoalkan oleh mana-mana pembuat film. Ianya akan dibuat dengan mengandungi beberapa cacat cela yang terlalu mudah untuk dikesan.

Modus operandi mereka mudah! Bila gambar dan videoklip rekaan mereka sendiri tersebar, mereka akan cepat-cepat spin kononnya dibuat oleh UMNO. Kemudian beberapa tokoh pembuat filem akan diminta menganalisa gambar dan videoklip rekaan tersebut.

Apabila tokoh-tokoh ini membuat kenyataan ianya palsu, superimpose dan lain-lain, mereka akan spin konon semua videoklip dan gambar yang benar-benar melibatkan pemimpin pembangkang saperti ChinaDoll, Raja Goyang dan PapaHomo adalah palsu.

Kalau rakyat tidak percaya pun, sekurang-kurangnya mereka akan ragu-ragu. Bagi mereka, itu sahaja sudah satu kejayaan!

Mike ingat itu mustahil? Jangan lupa pengakuan seorang pemimpin pembangkang sendiri yang mengaku telah mencipta satu gambar super-impose konon menunjukkan Najib sedang makan dengan Altantuya! Gambar itulah yang dema dok spin konon bukti Najib bukan sahaja kenal Altantuya, malah konon telah membunuh Altantuya!

10. Menurut sumber yang cukup sahih, mereka sedang berusaha keras memujuk wakil rakyat dan pemimpin pembangkang yang sudah meninggalkan pembangkang DAP-PKR-PAS selepas PRU-12 untuk membuat u-turn dan membuat pengakuan mereka sebenarnya 'melompat parti' kerana dibayar oleh Najib & UMNO. 

Teman diberitahu mereka bersedia membayar habuan yang cukup lumayan untuk tujuan itu.

Tidak cukup dengan itu, mereka juga akan menggunakan taktik kotor dengan mengugut wakil rakyat/ pemimpin tersebut bersama keluarganya untuk membuat u-turn. Malah yang memeranjatkan teman, sumber memberitahu mereka bersedia mencipta dokumen, gambar atau videoklip palsu yang akan mengaibkan wakil rakyat atau pemimpin tersebut termasuk anak isteri mereka!

Semua itu dibuat dengan  tujuan memujuk atau memaksa wakil rakyat dan pemimpin-pemimpin tersebut membuat pengakuan kononnya mereka keluar atau lompat parti kerana dibayar oleh Najib dan UMNO!

Jadi mike jangan terkejut kalau tiba-tiba akan ada gambar lucah, videoseks atau dokumen palsu kononnya melibatkan wakil rakyat atau pemimpin yang tidak lagi bersama pembangkang DAP-PKR-PAS muncul tiba-tiba. Dan jangan terkejut kalau ada wakil rakyat atau bekas pemimpin pembangkang tiba-tiba buat surat sumpah dan pengakuan konon mereka dibeli dan dibayar oleh Najib dan UMNO untuk keluar parti!

11. Bukan setakat itu sahaja, selepas Parlimen dibubarkan, terutamanya semasa tempoh kempen dan pada hari pengundian, mereka bercadang mencetuskan kekecohan dan huru-hara. Teman diberitahu khusus pada hari pengundian, mereka merancang untuk membuat kekecohan ditempat pembuangan undi. Antaranya mereka akan mempersoalkan nama pengundi yang ada didaftar pengundi. Ada yang akan membuat pengakuan konon mereka tidak dapat mengundi kerana kononnya dah ada orang mengundi menggunakan nama mereka.

Penggunaan dakwat mengundi akan dipergunakan sepenuhnya oleh mereka untuk menimbulkan kekecohan. Mereka akan mencalit dakwat keatas jari beberapa kerat penyokong mereka sendiri. Ada dua senario yang akan berlaku.

Pertama, jika nama pengundi balaci mereka ditolak oleh Ketua Tempat Mengundi (KTM), mereka akan buat kecoh konon orang UMNO/BN yang mencalit dakwat di jari mereka sebelum masuk ke saluran mengundi sehingga menyebabkan mereka tidak dapat mengundi!

Senario kedua ialah jika KTM tidak menolak atas alasan nama pengundi itu belum dipotong, Polling Agent/ Counting Agent (PACA) mereka akan buat kecoh konon orang itu sudah mengundi dan nak mengundi kali kedua - konon pengundi hantu!

Mereka juga akan mendesak KTM mengeluarkan kertas undi secara random dan bukan berturutan, kononnya nombor siri yang ada pada kertas undi boleh mengesan nama pengundi dan calon mana yang dia undi. Bila KTM menolak, mereka akan buat kecoh. Mereka akan menengking dan meninggikan suara.

Malah mereka akan bertindak secara kekerasan fizikal. Ini semua dibuat bukan sahaja untuk menimbulkan kekecohan, tetapi juga untuk menakutkan pengundi untuk datang mengundi, terutamanya kaum wanita. 

Kemudian mereka akan ambil gambar dan sebarkan melalui twit, facebook dan lain-lain konon ada pengundi hantu, atau penyokong mereka tidak dibenarkan mengundi konon kerana jari sudah didakwat!

Pokok pangkalnya, tujuan mereka adalah menimbulkan kekecohan dan pergaduhan semasa proses pembuangan undi. Mereka akan menggunakan media cyber saperti twit, facebook dan lain-lain untuk menyebarkan maklumat palsu konon penyokong mereka tidak dibenarkan mengundi, KTM tidak mengikut peraturan dan macam-macam lagi dengan niat supaya seluruh negara akan kecoh dan huru-hara!

Ini akan menyebabkan proses pengundian akan terbantut dan terganggu. Malah UMNO/ BN akan kehilangan banyak undi kerana kebanyakan penduduk kampung dan wanita terutamanya akan menjadi takut untuk pergi ke tempat membuang undi.

Kemudian selepas zohor, mereka akan mula menghantar mesej melalui media cyber twit, facebook, sms dan lain-lain kononnya mereka sudah menang dibeberapa kerusi mengikut bacaan di barong panas dan PACA mereka di Pusat-Pusat Pembuangan Undi. Taktik ini adalah untuk mengelirukan orang ramai. Juga untuk memberi keyakinan kepada pengikut mereka supaya berhimpun disebelah petang untuk meraikan kemenangan kononnya!

Jadi mike boleh bayang apa akan jadi bila berita kekalahan mereka datang satu persatu! Apatah lagi pemimpin mereka tumbang satu demi satu! Dan negeri pembangkang Kelantan, Kedah, Pulau Pinang dan Selangor bungkus! Pengikut mereka sudah tentu tidak akan percaya, dan ini memudahkan pemimpin mereka menyalakan api kebencian untuk mencetuskan rusuhan!

Tidak cukup dengan itu, mereka bercadang mencetak kertas undi palsu dan kotak pembuangan undi sama saperti SPR. Tujuannya mereka akan buang kertas undi palsu dan kotak itu ke tong sampah dan merata tempat dengan tujuan nak menunjukkan konon SPR berkonspirasi dengan BN untuk membuang kertas-kertas undi yang menyokong pembangkang, dan membawa masuk kotak undi baru untuk memberi undi kepada BN.

Semua ini dilakukan dengan menggunakan sepenuhnya media cyber melalui twit, facebook dan lain-lain. Jadi mike boleh bayang betapa kecoh dan huru-haranya PRU-13 nanti!

Modus operandinya mudah. Bila ini semua berlaku, ketelusan dan integriti SPR dan sistem pilihanraya kita akan dipersoalkan. Dengan bantuan barua-barua mereka dikalangan NGO dan lain-lain badan termasuk pemantau pilihanraya kononnya, mereka akan menjadikan ianya satu isu supaya rangkaian badan antarabangsa yang menyokong mereka akan menekan SPR dan Kerajaan Malaysia. Ringkasnya, kemenangan besar BN yang hampir pasti dalam PRU-13 nanti akan dipersoalkan!

12. Lebih menggerunkan, teman diberitahu mereka merancang untuk berhimpun selepas tamat tempoh mengundi. Pengikut-pengikut mereka akan dikerah supaya mengepong Putrajaya, Bangunan Parlimen, Angkasapuri, stesyen televisyen utama saperti TV3, RTM dan lain, Bangunan SUK di semua ibu negeri, Seri Perdana dan Rumah Kediaman Rasmi semua Menteri Kanan dan Menteri Besar.

Malah lapangan terbang antarabangsa dan utama saperti KLIA, Subang, Bayan Lepas dan lain-lain juga akan dikawal dan lain-lain institusi dan bangunan Kerajaan kononnya bila diisytiharkan menang, mereka mahu halang pemimpin UMNO dan BN lari dan menghalang daripada fail-fail dibawa keluar dan dibuang!

Diwaktu yang sama, pemimpin utama pembangkang akan berhimpun bersama pengikut mereka sekitar selepas magrib di hadapan Istana Negara di Jalan Duta siap dengan baju Melayu bersamping. Ini konon untuk memberi keyakinan kepada pengikut mereka yang pembangkang sudah menang dan bersedia untuk angkat sumpah malam itu juga. Semua pemimpin peringkat negeri juga akan diminta berhimpun dihadapan Istana Tuanku negeri masing-masing untuk tujuan yang sama terutamanya Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan dan Johor serta Sabah!

Pada masa yang sama, pengikut dan penyokong pembangkang akan dikerah berhimpun ditempat-tempat ikonik saperti Dataran Merdeka, Masjid Negara, Stadium Merdeka, dan tempat-tempat ikonik peringkat negeri; konon dengan alasan untuk meraikan kemenangan terutama di Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Johor dan Sabah!

13. Mereka juga merancang jika mereka menang PRU-13 walaupun dengan majoriti mudah 112 kerusi, mereka akan mengusulkan satu sidang tergempar Parlimen Malaysia menurut Artikel 2 Perlembagaan Persekutuan, iaitu untuk menjemput Singapura menyertai semula Malaysia.

Artikel 12 ialah peruntukkan dimana Parlimen Malaysia boleh, dengan melalui satu Akta, menjemput mana-mana negara asing menyertai Persekutuan Malaysia. Dan menggubal sesuatu Akta hanya memerlukan majoriti mudah 112 Ahli Parlimen, bukannya 2/3!

Jangan lupa Lee Kuan Yew pernah membuat kenyataan selepas PRU-12 bahawa dalam keadaan tsunami dan suasana politik yang sudah berubah, dalam keadaan BN hilang 2/3 majoriti dan hilang 5 negeri, Lee Kuan Yew menyatakan bahawa bukan sesuatu yang mustahil untuk Singapura menyertai semula Malaysia!
Mike tahu Singapura ada 87 kerusi Parlimen!

Jika Singapura menerima jemputan pembangkang dan menyertai Malaysia, secara automatik mereka akan ada tambahan 87 kerusi. Bermakna pembangkang akan ada 199 kerusi, kurang 8 kerusi untuk 2/3 majoriti!
Dan mike boleh bayang apa akan berlaku kepada negara ini? Kepada bangsa Melayu? Kepada hak istimewa Melayu? Kepada kedudukan Islam? Kepada kedudukan Raja-Raja Melayu?

RUMUSAN 

Teman masih ingat lagi kenyataan pembangkang semasa bersama dengan dema dahulu:

Pembangkang tidak akan dapat kuasa melalui politik pilihanraya, tetapi kita mesti dapatkan kuasa melalui politik jalanraya!

Kita rakyat Malaysia sedang berhadapan dengan ;pembangkang yang sudah desperado kerana melihat sokongan rakyat kepada mereka semakin lama semakin merosot! Program-program mereka langusung tidak mendapat sambutan walaupun dihadiri oleh nama-nama besar mereka.

Percakaran dalam diantara mereka makin parah!

Perebutan kerusi sesama mereka makin parah. Demonstrasi dan bantahan makin menjadi-jadi. Ada ahli yang sudahpun isytihar keluar parti beramai-ramai. Malah ada ahli parti yang mengisytiharkan akan bertanding sebagai calon bebas!

Putrajaya semakin jauh! Mahkota kuasa makin kelam. Rakyat kata pergi, kubor kata mari!

Sebab itu teman berpesan kepada rakyat semua agama dan kaum, ketepikan sentimen dan kepentingan masing-masing. Marilah kita bersatu dibawah kepimpinan YAB Dato' Sri Najib untuk terus melaksanakan Agenda Transformasi yang sedang beliau lakukan dibawah Gagasan 1-Malaysia: Rakyat DiDahulukan, Pencapaian DiUtamakan dengan slogan Janji DiTepati!

Undi BN Undi Keamanan! Undi BN Undi Keharmonian! Undi BN Undi Kemakmuran!

Undi Pembangkang Undi Kehancuran!

Undi Pembangkang Undi Pembohongan!

Undi Pembangkang Undi Kepalsuan!

Selamat Menyambut PilihanRaya Ke 13!!!

Wallahua'lam & Wassalam.

Adios amigos, grasias senor!

Zulkifli Bin Noordin
Khamis
01 Jamadil Akhir 1434
11 April 2013

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang


Ceramah PRU 13 Bagi Kaum India

Posted: 12 Apr 2013 10:33 PM PDT

Ceramah bagi kaum India di Bukit Bangsar/Seri Pahang akan diadakan di sekitar bilik gerakan PKR , Lengkok Abdullah , Bangsar (bersebelahan Kuil Bangsar Nageswary Amman Alayam) pada 13/04/2013 (Sabtu) pukul 7 malam. 

Penceramah-penceramah adalah yang berikut. YB Nurul Izzah Anwar. YB R. Sivarasa. Dato Ambiga Sreenivasan dan lain-lain.

Di jemput hadir beramai-ramai!

Ini Kalilah!

Posted: 12 Apr 2013 07:38 PM PDT

Malaysia Chronicle (@MsiaChronicle) tweeted at 9:26 AM on Sat, Apr 13, 2013: Shout it loud: 'Ini Kalilah!' http://t.co/hLkNzm9zwR (https://twitter.com/MsiaChronicle/status/322883446290649088) Get the official Twitter app at https://twitter.com/download

Politik Murahan tiada tempat dalam PRU

Posted: 12 Apr 2013 05:33 PM PDT


KPRU: Serangan peribadi terhadap pemimpin Pakatan politik murahan

Badan Pemikir Kajian Politik untuk Perubahan (KPRU) menggesa Barisan Nasional (BN) menghentikan serangan peribadi ke atas pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat (Pakatan) serta menghormati Ikrar Integriti Pilihanraya yang telah ditandatangani oleh Pengerusi BN Datuk Seri Najib Tun Razak.
PRU 13Malaysia dijangkiti dengan demam pilihanraya sejak tahun 2011 akan tetapi, demam pilihanraya kian melarat terutamanya pada awal tahun ini sehingga ke hari – hari sebelum hari mengundi. Konsep integriti telah hilang dari pandangan mata BN.
Serangan peribadi telah dilancarkan ke atas pemimpin-pemimpin Pakatan. Tiada yang terkecuali daripada serangan bertubi-tubi ini. Antara pemimpin Pakatan yang jatuh mangsa kepada serangan peribadi termasuklah; Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail, calon kerusi parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah hingga ke bekas Adun Seri Setia Nik Nazmi Nik Ahmad, calon kerusi parlimen Pandan Rafizi Ramli, calon kerusi parlimen Batu Tian Chua, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, Setiausaha Agong PAS Mustapha Ali, dan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat.
KPRU berpendapat serangan peribadi ini merupakan amalan politik murahan yang tidak wajar mendapat tempat di sebuah masyarakat bertamadun seperti Malaysia. Malangnya, ianya dijangka politik murahan ini akan berlangsung sehingga selesainya Pilihanraya Umum ke 13 (PRU13) kerana kebencian BN terhadap Pakatan tidak mengenal erti moral atau batasan.
Sebagai sebuah parti politik yang melaungkan semangat patriotik, perpaduan dan kematangan, tindakan serangan peribadi mencerminkan semangat kebencian dan tidak matang yang bertentangan dengan apa yang dilaungkan oleh BN.
Rakyat Malaysia sudah meluat dengan politik murahan seperti ini. Ianya tidak membawa sebarang faedah kepada mana-mana pihak. Ianya hanya akan memakan diri BN, menambah kebencian rakyat kepada BN dan mencemari reputasi dan maruah pemimpin Pakatan. Ianya tidak membawa sebarang kesan positif kepada ekonomi atau politik negara. Ianya hanya mencerminkan obsesi Malaysia dengan politik murahan terutamanya politik seks di mata dunia. Dalam kata asas, ianya merupakan sejenis tingkah laku yang memalukan nama Malaysia dan menjadikan Malaysia sebagai bahan ketawa komuniti antarabangsa.
Lantas, KPRU menyeru dan menggesa permainan politik murahan ini dihentikan dengan serta-merta. Kegagalan BN untuk menghentikan politikRaya hanyalah sebuah retorik di samping menghina konsep pilihanraya bebas dan adil.
Terima kasih.
Ooi Heng & KPRU
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=50147

Jangan takutkan penyokong dengan SOSMA

Posted: 12 Apr 2013 05:26 PM PDT

SOSMA diguna untuk takutkan penyokong Pakatan – Surendran

(Oleh: Aliff Fikri)
PETALING JAYA 12 Apr: Pengumuman polis menggunakan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah khas) 2012 (SOSMA) ketika pilihan raya, bertujuan menakutkan penyokong Pakatan Rakyat , kata Naib Presiden KEADILAN, N Surendran.
SURENDRANKatanya, pengumuman dibuat Penolong Pengarah undang-undang dan Pendakwaan polis, Datuk Razali Basri semalam, bertentangan dengan kandungan akta itu sendiri.
Menurut Surendran, artikel 4 (3) Akta SOSMA menyebut tiada seorang boleh ditangkap di bawah seksyen ini semata-mata kerana kepercayaan atau aktiviti politik.
"Kami memandang SOSMA ini sengaja dilakukan dengan tujuan menakutkan pembangkang dan pengundi-pengundi pembangkang daripada membuat pemantauan agar PRU berjalan dengan bersih dan adil.
"Seseorang yang ditahan dibawah akta ini akan ditahan selama 28 hari, lebih memburukkan keadaan mereka yang didakwa di bawah SOSMA tidak akan diberi kebenaran untuk ikat jamin.

"Jadi SOSMA ini sebenarnya sama seperti Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA), sebab itu kami membantahnya dari awal lagi," katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat KEADILAN, tengah hari tadi.
Katanya lagi, SOSMA merupakan undang-undang pencegahan keganasan dan ia tidak boleh digunakan terhadap rakyat dalam proses PRU
"Akta Kesalahan Pilihan Raya dan Kanun Keseksaan sudah mengcukupi dalam isu berkaitan ketenteraman awam pada PRU, bukannya SOSMA," ujarnya.
Sehubungan itu beliau mendesak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussein menarik balik penggunaan SOSMA yang disifatkan memalukan negara.
"Selama ini kerajaan (Umno-BN) tidak pernah mengancam menggunakan undang-undang keselamatan semasa PRU, mengapa sekarang bersungguh-sungguh mahu menggunakannya?," tegasnya.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=50159

Video Seks

Posted: 12 Apr 2013 05:24 PM PDT

Jangan layan fitnah Papagomo laga-lagakan parti dalam Pakatan

KUALA LUMPUR 13 APRIL: Rakyat diminta tidak mempercayai tuduhan yang datangnya seorang blogger yang kerap memapar rakaman lucah, kononnya KEADILAN terlibat dalam isu video lucah seorang pemimpin PAS.
"Ini tuduhan paling tak berasas. Kalau tak silap, Papagomo yang tuduh KEADILAN terlibat mengedar dan dalang berkaitan video lucah. Kita semua tahu papagomo seorang penjenayah.
"Jadi, rakyat jangan ambil serius mengenai tuduhan tak berasas dari Papagomo," kata Naib Presiden KEADILAN, N Surendran.
k"Rekod menunjukkan yang selalu gunakan video lucah ialah pemimpin Umno BN, blogger pro-Umno dan ejen mereka," kata Ahli Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, Latheefa Koya pula.
Mereka berkata demikian ketika menjawab soalan pemberita pada sidang media di ibu pejabat parti, semalam.
Malah, Surendran menyifatkan hubungan KEADILAN dengan parti gabungan Pakatan Rakyat lain sebagai mesra.

"Malah, kita lebih bersatu daripada masa lalu dengan niat bersama untuk menumbangkan BN," katanya.
Memetik Malaysia Kini pula, Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Pusat, Shamsul Iskandar Mat Akin menyifatkan tuduhan mengaitkan KEADILAN dengan video itu sebagai politik kotor.
"Motif mengeluarkan video itu adalah jelas. Ia satu percubaan untuk memecahkan hubungan AMK dengan PAS. Kami tidak percaya orang dalam video itu adalah pemimpin PAS," katanya.
Beberapa penulis blog mengaitkan AMK dengan pengedaran video itu ke beberapa umah di Besut, Terengganu.
(FZL)
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=50172

Fund Raising Dinner PRU 13: Parliament Subang

Posted: 12 Apr 2013 12:59 AM PDT


On behalf of PKR Subang, we would like you to join us in the Fund Raising Dinner on 13/4/2013 from 6.30pm at Padang Kota, Kota Damansara. 

The tickets are sold at RM500 and RM1000 per table 10px. Halal/non halal tables available.  

The confirmed speakers are Sdr Dr Dzulkifli (PAS), YB Tian Chua,  YB Sivarasa YB Elizabeth Wong and Datuk Ambiga Sreenevasan

Please call Mr Lam 0162281133,
Chew  0122072211, 
Jack 0166268566. 

Thank you..

N45 Dr Halimah Ali

N45 Dr Halimah Ali


MANIFESTO PRU13: PENDIDIKAN BERJAYA ?DI BAWAH BN ATAU PAKATAN ?

Posted: 12 Apr 2013 10:36 AM PDT
 Semua orang tahu negara kita merdeka pada tahu 1957. Penyata Razak telah dibentang pada tahun 1956 dan Ordinan Pelajaran 1957 telah digunapakai. Laporan Rahman Talib pada tahun 1960 pula menyusul. Akta Pelajaran telah digubal pada tahun 1961. Sebelum tahun 1989, Dasar Pelajaran Kebangsaan telah berpandukan Penyata Razak dan laporan Rahman Talib.


Seawal 1995, Rang Undang-undang
Pendidikan telah menggariskan satu sistem pendidikan kebangsaan bagi menghasilkan pendidikan bertaraf dunia dari segi kualiti untuk mencapai aspirasi negara.

Satu laporan Kabinet telah dibentangkan pada tahun 1979 bagi menegaskan lagi pendidikan bercirikan 3M.Hanya pada tahun 1989, Falsafah Pendidikan Negara telah dirumus bagi menjadikan pendidikan di Malaysia suatu usaha berterusan ke arah memperkembangkan potensi individu secara menyeluruh dan bersepadu, insan yang seimbang dan harmonis dari segi jasmani, emosi, rohani dan intelek. Bandingkan dengan Program SPIES kerajaan Pakatan Rakyat Selangor di bawah Exco Pendidikan yang tidak melupai aspek sosial insan (S-spiritual, P-physical, I-intellectual, E-emotional, S-social).

Model holistik pembangunan insan
Falsafah Pendidikan Guru hanya didokumentasikan secara formal pada tahun 1982.
Pelan Induk Pembangunan Pendidikan (PIPP) 2006-2010. Sila lihat di bawah.Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah
(SAPS) 2011


Pelan Induk Pembudayaan Pembelajaran Sepanjang Hayat (PIPPSH)

PIPPSH 2011-2020

National Key Results Area (NKRA)
Sekarang, selesai mukaddimah sejarah  dan evolusi sistem pendidikan negara selepas merdeka hingga kini, Manifesto Pakatan Rakyat menjanjikan sebuah Suruhjaya Diraja bagi mengkaji secara keseluruhan penambahbaikan sistem sejajar dengan REFORMASI PENDIDIKAN.
 
Rujukan:
Manifesto Barisan Nasional PRU 13
http://pinkpositive87.wordpress.com/2011/11/19/nota-spp-suruhanjaya-perkhidmatan-pelajaran-2011/

Nuffnang