Jumaat, 12 Ogos 2011

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


Ethnic distrust on the rise, new poll shows

Posted: 12 Aug 2011 08:41 PM PDT

The MAS-AirAsia deal: Part 1 — Sakmongkol AK47

Posted: 12 Aug 2011 08:00 PM PDT

Still dreaming of a Malaysia to call Home — Farish A. Noor

Posted: 12 Aug 2011 07:52 PM PDT

ZULKIFLI BIN NOORDIN

ZULKIFLI BIN NOORDIN


AL-GHARIB

Posted: 12 Aug 2011 03:28 AM PDT

(PaLut - Pakatan Luar Tabi'e yang kini mula menghancurkan Islam didalam PAS)

Salam 2 all.

"Aku cuba berlari di kaki pelangi, mengukur jarak berbanding masa. Aku cuba gapai warna-warni, akhirnya akur ditipu fatamorgana. Begitulah realiti sisa umur di alam ini. Moga nur hidayah Ilahi dapat aku gapai, menyuluh lorong gelap dan kelam menuju mahligai berseri bidadari, satu destinasi yang tidak dijangkau pelangi,"

Begitulah sajak nukilan Ketua Dewan Pemuda PAS, Ustadz Nasrudin Hasan Tantawi yang disiarkan diblog beliau www.eperjuangan.com. Sajak yang menggambarkan kekecewaan yang mendalam, tertipu dengan mainan kalkatu politikus rakus yang mengejar nafsu serakah Putrajaya. Sajak yang menggambarkan kekecewaan seorang pemimpin yang meletak harapan tinggi untuk mengisi satu perjuangan, hanya untuk melihat ianya sekadar retorik bak miraj di padang pasir yang terik.

Sajak yang tertulis dalam keadaan PAs khususnya dan umat Islam amnya berhadapan dengan kegawatan serangan terhadap aqidah umat Islam dengan tercetusnya isu cubaan dakyah kristian di Gereja Methodist Damansara Utama. Gereja yang dipertahankan segelintir kaum Anwarinas di kepimpinan PAS yang sudah mabuk kuasa. Isu yang menyebabkan pejuang ikhlas saperti Dr. Hasan Ali menerima kecaman hebat hingga mahu dipecat.

Lalu bangkitlah pemuda berjiwa Islam ini membela sahabat yang dikecam. Ustadz Nasrudin dengan tegas menyatakan bahawa dalam hal aqidah, ia bukan barangan yang boleh dijual beli. Dengan penuh ketegasan, Ustad Nasrudin menyatakan:

"Harga akidah tidak boleh dibayar dengan nilai sebuah atau lebih kerusi Parlimen mahupun Dewan Undangan Negeri (DUN), tidak boleh ditebus dengan jawatan bertaraf menteri atau wakil rakyat, sebaliknya nilai akidah, taruhannya ialah darah dan nyawa,".

Kenyataan ini menerima kecaman hebat bukan sahaja dari kaum kafirun rakan sekongkol PAS, malah kaum Anwarinas melontar peluru-peluru majnid menghenyak dan melanyak Ketua Pemuda parti Islam yang mahu membela dan mempertahankan Islam. Seolah-olah sekarang menjadi dosa besar untuk seseorang bercakap tentang perjuangan Islam didalam parti yang mengaku Islam!!!

Lau Ustadz Nasrudin melahirkan kekecewaan beliau dengan kata-kata:

"Tidak mudah untuk kita memperjuangkan Islam. Kadang-kadang cabaran dalaman lebih perit dialami berbanding cabaran luaran. Ya Allah, Engkau berilah aku kekuatan,".

Teman berasa cukup sedih melihat para pejuang Islam didalam parti yang mengaku Islam kelihatan terasing dan dipulaukan didalam kelompoknya sendiri. Semuanya gara-gara kerakusan gilakan kerusi oleh segelintir golongan yang terkena penyakit wahan - hubbud dunya wakarohiyatul maut!!! Terlalu cintakan dunia dan takut mati (kedudukan, kerusi dan jawatan).

Tetiba teman dapat melihat kebesaran ALLAH swt, dan kebenaran sabda Rasulullah saw yang menyebut; "Islam bermula sebagai gharib, dan ia akan berakhir sebagai gharib. Apa itu gharib ya Rasulullah. Jawab Baginda saw, "terasing dan dagang!".

Memang itulah hakikatnya hari ini. Memperjuangkan Islam adalah satu dosa besar dimata kaum Anwarinas yang menguasai PAS sekarang. Bercakap tentang memartabat dan menobatkan Islam adalah satu kejelikan yang tidak terampun bagi kaum Anwarinas. Membela aqidah umat dan mempertikai dakyah gereja adalah satu jenayah yang wajib dihukum pecat oleh kaum Anwarinas. Islam menjadi gharib didalam PAS, pejuang Islam menjadi Al-Gharib didalam PAS sekarang ini!

Pejuang ikhlas saperti Dr. Hasan Ali, Ustad Nasrudin Tantawi, Datuk Harun Taib, Dato' Harun Din dan beberapa orang lagi adalah batu penghalang kepada nafsu mereka bertakhta bersama rakan harbi dan cauvinis biaDAP. Cengkaman kaum Anwarinas didalam PAS begitu padat hinggakan segelintir para Ustad dan agamawan didalam kepimpinan PAS hanya mampu mempertahankan serban tetapi perjuangan dipersetan, mereka menjadi syaitan-syaitan bisu!

Kepada Ustad Nasrudin Tantawi, Dr. Hasan, Datuk Harun Taib dan lain-lain pejuang, janganlah kecewa. Sebaliknya bangkitlah menebus kembali maruah perjuangan Islam didalam PAS. Hidupkan semangat Badar, munculkan jiwa 'Umar ibnul Khattab, lahirkan kekuatan Bilal bin Rabbah, keluarkan pedang Khalid Al Walid, tebuslah semula PAs daripada cengkaman para toghut, bebaskan PAS daripada lacuran para wahan, hapuskan kaum Anwarinas didalam PAS.

Semoga perjuangan mike semua dirahmati dan diberkati ALLAH!!!

Wallahua'lam & Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Jumaat
12 Ramadhan 1432
12 Ogos 2011

N45 Dr Halimah Ali

N45 Dr Halimah Ali


BUKTI TAKTIK KOTOR UMNO-BN SELAMA INI......SILA KAJI,FIKIR,BERTINDAK

Posted: 12 Aug 2011 09:18 AM PDT

Bekas komando TUDM pula dedah penipuan undi pos
Mohd Sabri Said

BUTTERWORTH, 12 Ogos: "Saya berani tanggung risiko kerana menegakan kebenaran. Buat apa takut untuk berhadapan dengan penipuan sebab merekalah yang sebenarnya patut malu kerana bertindak sebagai pengkhianat memangkah undi pos tanpa pengetahuan si pengundi," ujar pesara komando Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Mohd Kamel Haji Omar (gambar) yang berpangkalan di Butterworth.

Beliau ketika menceritakan detik-detik yang berlaku pada pilihan raya umum ke-10 iaitu tahun tsunami politik Malaysia 1999 menjelaskan, undi pos memang talian hayat Umno dan Barisan Nasional (BN) seandainya rakyat berpaling tadah tidak menyokong parti pemerintah.

Jelasnya, semua itu berlaku di hadapan matanya sendiri ketika diberikan amanah menjaga uncang undi pos sebelum dibawa ke tempat pengiraan.

Menurut beliau, tidak dinafikan memang tiada penipuan ketika dihari pengundian secara pos kerana ada wakil parti yang bertanding tetapi ianya berlaku setelah uncang berkenaan dikumpul untuk dibawa di hari pengundian sesuatu pilihan raya sebenar.

"Di hari tersebutlah pegawai dan orang pangkat bawah bertungkus lumus buat kerja memangkah kertas undi yang tiada bertuan atau lebihan kertas undi kerana si pengundi berpindah tempat kerja atau tidak datang menunaikan amanah kepada negara," tambahnya.

Contohnya, kata beliau satu uncang itu patut diisi 1,500 pengundi pos tetapi yang datang mengundi sekitar 1,000 orang sahaja. Maka, lebihan 500 undi lagi dipangkah oleh individu lain.

Beliau terkejut apabila melihatnya sendiri setelah kembali dari tugasan mengambil uncang undi pos daripada pasukan lain seperti tentera laut dan darat di sebelah pulau untuk dikumpul di pangkalan TUDM, Butterworth.

Selangor Hub Ilmuwan, Bandar Baru Bangi jadi perintis

Posted: 12 Aug 2011 09:09 AM PDT


ADUN Bangi bertungkus menjayakan hasratnya mahu menjadikan Bandar Baru Bangi sebagai bandar ILMU.Selepas 3 tahun mengumpul bahan dan mengadakan pelbagai aktiviti dan mencetus minat penduduk Bangi yang majoritinya warga Institusi Pendidikan Tinggi, beliau membawa teamnya berjumpa EXCO PENDIDIKAN SELANGOR untuk menunjuk manuskrip asal serta proposal untuk buku yang mahu diterbitkan sebagai dokumentasi proses menjadikan BANDAR BARU BANGI sebuah bandar ilmu.

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Tarawih Di Surau Antarabangsa: Bercakap Dengan Pelajar Iraq, Cina Dan Turki

Posted: 12 Aug 2011 05:33 PM PDT

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


【星洲日报】疑大道水供公司沟通问题 ‧ 水管爆7个月未修

Posted: 12 Aug 2011 09:00 PM PDT

For blog post written in English, please click here.


莫哈末尤索夫(左起)、张念群及行动党辉煌支部主席郑友来巡视自路面流出的自来水。(图:星洲日报)


大量自来水流入沟渠内,造成浪费。(图:星洲日报)


油站业者在沟渠内筑起矮墙,阻挡水流。(图:星洲日报)


邝耀辉:水供公司两度维修,都遭大道公司职员制止。(图:星洲日报)

(雪兰莪‧加影11日讯)大道公司与雪州水供公司疑沟通问题,导致大道地下水管破裂逾7个月都不获维修,令自来水白白流失,也影响附近商家。

加影外环公路位于双溪拉玛路亚(Sg Ramal Luar)半哩的路段,在农历新年前因地下水管破裂,自来水从路面流出,近两三个月更有恶化趋势。

由于水管属于水供公司所有,大道却属私人地段,相信双方没有良好沟通,令维修工作迟迟无法展开。

张念群:指示水供公司申请准证

沙登国会议员张念群表示,水供公司声秤曾在2月份派人维修,却遭大道公司职员阻止,指他们擅闯大道公司地段,维修工作被迫暂停。

(More......)

[Star] Pipe along Silk Highway in Sg Ramal Luar not repaired for six months

Posted: 12 Aug 2011 08:50 PM PDT

~ By OH ING YEEN

A damaged pipe along the Silk Highway in Sungai Ramal Luar, Kajang, has not been repaired for more than six months due to a misunderstanding between the highway management and Syabas.

Mechanic Khong Yew Fui, who worked at a shop near the damaged pipe, said he was alerted by a customer, who then notified Syabas.

“Syabas workers came soon after but Silk Highway authorities did not allow them to repair it,” Khong said.

Wastage: Water flowing from the damaged pipe along the highway in Sungai Ramal Luar, Kajang.

Serdang MP Teo Nie Ching said the wastage could have been avoided if not for the indifferent attitude by both the parties.

“According to statistics from the Energy, Green Technology and Water Ministry the estimated volume of non-revenue water was 1.8 billion cubic metres valued at RM1.64bil,” Teo told a press conference after receiving a complaint on the damaged pipe. Also present was Kajang municipal councillor Yusoff Bachek.

Both Syabas and Silk Holdings Bhd said they wanted the pipe repaired soon as non-revenue water was a loss for Syabas and was damaging the highway.

Syabas corporate communication executive director Abdul Halem Mat Som said they had sent the request application to Silk in February.

Abdul Halem said it was a four-inch pipe that was built by Syabas before the highway was constructed.

(More......)

Polling/counting agents for GE13 wanted

Posted: 12 Aug 2011 07:40 AM PDT

General Election 13 is just around the corner. Are you keen to help us in the upcoming GE13 by being our polling/counting agents?

Date: 14 August 2011

Time: 9am to 5 pm

Venue: DAP national HQ (Level 4), Jalan Yew, Off Jalan Pudu, KL. Language: English

* RSVP to register: 03-7954 4724 / 03-7957 8022 (More......)

Register as new votes on this weekend in KL/Selangor!!

Posted: 12 Aug 2011 07:02 AM PDT

[1] 13/8 (Sat): Tom, Dick & Harry's Old Klang Road, 3pm-9pm

[2] 14/8 (Sun): Tom, Dick & Harry's Taman Tun Dr Ismail, 11am-5pm

[3] 13-14/8 (Sat - Sun): Rumah Anak Bangsa Malaysia, 66 Lorong Setiabistari 1, Damansara Heights, 1pm-4pm

[4] 13-14/8 (Sat - Sun): Giant Kota Damansara 10am-10pm

[5] 13-14/8 (Sat - Sun): Enlightenment Hall Food Court, Nirvana Semenyih, 9am-2pm.

(More......)

Program Mendekati Rakyat Sempena Bulan Ramadhan

Posted: 11 Aug 2011 08:10 AM PDT

Mengedar buah kurma di Bazar Ramadhan Bandar Tun Hussein Onn pada 9hb Ogos.

Juga melawat Pasar Malam Cheras Perdana pada hari yang sama.

Melawat Bazar Ramadhan Cheras Perdana pada 10hb Ogos.

Berbuka puasa di Surau Taman Kasturi, Balakong. Sup daging yang dihidang enak sekali :-D

Juga menyampaikan satu cek kepada pihak Surau untuk kegunaan mereka. :-) (More......)

【光明日报】患先天尿道阻塞 ‧ 6岁童需1万元手术费

Posted: 10 Aug 2011 07:29 AM PDT

Lokasi: Kajang

Pada hari Selasa yang lalu, Ahli Parlimen Serdang menemani keluarga adik Ridzuan dalam suatu sidang media. Adik Ridzuan yang berumur 6 tahun mengidap penyakit Prune Belly Syndrome menyebabkan dia tidak dapat membuang air kecil secara natural seperti orang biasa. Doktor terpaksa membuka suatu lubang di bahagian pusar adil Ridzuan supaya dia dapat menyalurkan kencing ke luar badan.

Keluarga Adik Ridzuan memerlukan wang berjumlah RM10 ribu untuk membiayai perbelanjaan pembedahan bagi mengubati penyakitnya. Ahli Parlimen Serdang Saudari Teo Nie Ching telah memperuntukkan RM1000 sebagai sumbangan kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor untuk keluarga Adik Ridzuan, namun, adik Ridzuan masih memerlukan RM9 ribu untuk menjalankan pembedahan tersebut.

Sesiapa yang ingin membuat sumbangan kepada adik Ridzuan, sila menghubungi Naib Pengerusi Bahagian Kajang Prima DAP menerusi nombor telefon bimbit 019-2225019.

Anda juga boleh membuat deposit ke akaun ibu adik Ridzuan di Maybank menerusi nombor akaun 162414084078 ataupun mengisu cek dengan nama penerima sebagai ZARINA BINTI ABDULLAH.

 医生在阿传的肚脐下开了一个洞口,让尿液自然排出,而阿传需长期穿纸尿布避免尿液失控漏出。(图:光明日报)


蔡家让小阿传躺着出示排尿洞口部位,希望热心人士协助小阿传度过手术难关。右起:许雪银、郑友来、张念群、查丽娜、蔡永达及彭彩云。(图:光明日报)

(More......)

Salam Ramadhan dan salam berpuasa :-)

Posted: 10 Aug 2011 06:02 AM PDT

[August 6] Jamuan Buka Puasa di Surau Sri Indah

Posted: 09 Aug 2011 10:25 AM PDT

Melawat Surau Sri Indah pada 6hb Ogos yang lalu untuk berbuka puasa dengan Muslimin dan Muslimat.

Buah tangan sempena Bulan Ramadhan utk penduduk-penduduk kawasan Parlimen Serdang :-)

Saya juga mengambil kesempatan ini untuk menyampaikan sumbangan sebanyak RM1,000 daripada Kerajaan Selangor kepada pihak Surau.

(More......)

Dr Siti Mariah Mahmud

Dr Siti Mariah Mahmud


DS Najib & TS Muhyidin kena berubah dulu

Posted: 12 Aug 2011 04:10 AM PDT

KUALA LUMPUR, 12 Ogos: Perdana Menteri dan timbalannya adalah orang pertama yang perlu melakukan penjimatan tenaga ekoran kos untuk bil elektrik kediaman rasmi kedua-duanya berjumlah lebih RM10 juta setahun yang terpaksa dibiayai dengan duit rakyat.

Secara lebih tepat, bil elektrik untuk kedua-dua rumah rasmi pemimpin negara itu berjumlah RM10,267,868.15 seperti yang dijelaskan oleh kerajaan di parlimen sebelum ini.

Menurut AJK PAS Pusat, Dr Siti Mariah Mahmod (gambar), arahan mewajibkan pejabat kerajaan membuka suhu pendingin hawa atas paras 24 darjah selsius untuk penjimatan adalah sesuatu yang baik, namun lebih baik jika ianya dimulakan oleh pemimpin utama negara terlebih dahulu.

Sebelum ini Harakahdaily menyiarkan, Najib mempunyai 11 pegawai media (tukang spin) yang menjaga kepentingannya sesuatu yang tidak pernah dilakukan oleh  perdana menteri sebelum  ini hatta mana-mana pemimpin dunia.

Negara dibawah pimpinan Najib juga mempunyai 30 menteri, jumlah yang terlalu besar untuk sebuah negara yang jumlah penduduknya adalah 28 juta.

UK dengan 62 juta penduduk ada 23 menteri, Perancis 66 juta ada 23 menteri, Amerika 312 juta ada 12 ahli kabinet dan Switzerland lapan juta ada tujuh menteri. Malaysia ada 28 juta penduduk dan 30 menteri.

"Janganlah arahan itu hanya dirasai oleh kakitangan awam sahaja, pemimpin utama negara perlu terlebih dahulu berjimat.

"Rakyat sudah lama berjimat tetapi pemimpin negara bagaimana," soal Dr Mariah yang juga Ahli Parlimen Kota Raja.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas arahan terbaru kerajaan supaya semua pejabat kerajaan menetapkan suhu pendingin hawa 24 darjah selsius atau lebih.

Kerajaan semalam memaklumkan akan mengeluarkan satu pekeliling berhubung perkara itu dan akan membentangkan satu akta baru di Parlimen untuk membolehkan penguatkuasaan yang sama dilakukan ke atas pihak swasta.

Ianya bertujuan bagi menjimatkan bil tenaga elektrik sehingga empat hingga tujuh peratus.

Walaupun ianya disifatkan suatu yang baik, namun apa yang masih dipertikaikan sehingga kini adalah kos pembiayaan kediaman rasmi perdana menteri dan timbalan yang dilihat langsung tiada pertimbangan untuk penjimatan.

Ia kerana kerajaan terpaksa membelanjakan hampir RM49 juta setahun untuk membiayai kos kediaman mereka.

Ia membabitkan kos sewa untuk dua kediaman rasmi itu RM32,972,115.55, kos baik pulih RM3,581,744.78, bil elektrik RM10,267,868.15 dan bil air RM1,967,386.55 untuk satu tahun.

Jika dibahagikan, jumlah bil elektrik sebulan mereka adalah hampir RM160,000 sebulan.

"Bukan elektrik sahaja kena berjimat, air juga kena berjimat. Jika sudah tak ada sumber nanti, duit banyak pun dah tak guna.

"Satu lagi kepada pemimpin-pemimpin negara, berjimat la juga bila membuat majlis jamuan makan tu, bermewah sangat jangan sampai membazir," katanya.


Lim Guan Eng

Lim Guan Eng


Transforming Penang By Building A Future For Our Youths And Building Our Youths For The Future (en/cn).

Posted: 12 Aug 2011 01:43 AM PDT

Changing Penang in a Changing World: Transforming Penang

Ladies and gentlemen thank you very much for inviting me here to speak. I come here as the Chief Minister of Penang, one of four states led by Pakatan Rakyat or the People's Pact, the opposition coalition in Malaysia. I am from the Democratic Action Party, one of three coalition partners. I am extremely proud to be given the opportunity to govern the beautiful vibrant state of Penang and delighted to have the opportunity to speak to you. I hope by the end of my remarks you will consider coming to visit and invest in Penang, as it continues to be an attractive location for business and pleasure alike.

It is wonderful to be in Singapore. We have so much in common; shared history and people. Our bonds are deeply intertwined, culturally, politically and economically. I would like to highlight some of our common features. We are both small states that have punched above our weight economically through the hard work and creativity of our people. We have both been successes despite our size and obstacles we share. Today, more than 25%Malaysia's exports in terms of value and volume come from Penang – more than half of the country's electronics are produced there – and we are among the top tourist destinations in Malaysia with a record numbers of visitors. Like Singapore, we appreciate the importance of planning, a favorable market environment for investors and fiscal responsibility. We both have worked hard to put ourselves on the map internationally, and done so successfully.

We both know that in order to progress, we need to adapt and transform. I have long admired Singapore's adaptability, how it has managed to respond to financial crises such as those in 2003 and 2008 and continues to be a role model for promoting economic growth in Southeast Asia. I am also deeply interested in the reforms that Singapore will introduce to address the social concerns that were brought to light in the recent May election, as the challenges Singapore faces in addressing inequalities and promoting integration are common across the region. I am looking forward to learning more from Singapore and deepening ties here.

Penang has recently rebranded itself as a location of choice for investors and destination of choice for tourists. We are one of the top 3 tourist destinations in Malaysia. We are the top investment state in Malaysia in 2010 drawing investments from all over including Singapore. Penang contributes towards 36% of Malaysia’s FDI despite having only 6% of the country’s population.

There are 7 key factors that account for our success as a location of choice for investors:-

1. Ready availability of human talent;

2. Effective and efficient supply chain management

3. Competent and reliable logistics and communications hub

4. Strong Intellectual Property protection

5. Good, non-corrupt, governance and effective leadership

6. Building creativity and innovation in science and technology, and

7. Livable and safe city environment

For these reasons, in our quest to be the smartshop of the Software Valley knowledge-based economy, we are mindful of being a livable city and creating a vibrant urban environment. ECA International listed Penang as the most livable city in Malaysia on par with KL. Penang is world-famous for our street food and CNN recently placed our Penang asam laksa as the 7th best food in the world. KPMG International listed us as one of 30 global Business Process Outsourcing Centre for the future. We are proudly a UNESCO World Heritage City for our outstanding universal value of cultural diversity and living heritage.

But what then for the future. As I thought about my trip to Singapore, I realized it was important to highlight the need for adaptation, to adjust to new circumstances. Events over the last week in the market place highlight how vulnerable we are to sudden changes in economic fortunes and developments in the global economy. To survive and thrive, we need to adapt. Singapore did this in 2003, more recently after the 2008 financial crisis and continues to do so in response to the uncertain evolving global economy.

We believe that in order to be sustainable and thrive it is necessary to balance economic growth with greater equitable development for all. We know Penang must find its own niche as an international and intelligent city. Branding for Penang is important that is synonymous with quality, reliability, safety, sustainability and integrity. Equally important is social cohesion and inclusion towards a shared society that allows democratic participation, respect for diversity and individual dignity, equal opportunity and prohibition of discrimination. But most crucial of all is equal opportunities for the young and talented to grow and fulfill their potential.

A Changed World:

Ladies and gentlemen, I would like to take the marker of 2003 as a shared one to begin the discussion, over eight years ago. For Singapore this was a difficult year, one in which SARS and the region slowdown acutely affected your economy and brought home some of the vulnerabilities of the closer global links with China and the slowdown of the US economy. This year was also significant in Malaysia, in that it marked the year which former premier Tun Dr. Mahathir Mohamed stepped down from office. New leaders have come into office since then, with new ideas. I am part of the new generation of leaders. We share an appreciation of the need to reform and adapt. Gone are the days when hardware – new HDB flats, new roads and clinics – can satisfactorily meet the needs of our people. We face the common task of bringing the more difficult software to our citizens, the tangible but intangible concerns with quality of life, while simultaneously strengthening institutions to bring about these changes.

This brings me to the first main point about today's changing world – the advent of crisis. In our region we have now seen two major financial crises and a series of natural disasters, most recently illustrated by the tragic March 2011 earthquake and tsunami in Japan. We do not yet know the impact of the developments in the financial markets over the last week. It has now become normal to expect the unknown. None of us are fully ready for a crisis, but we have learnt that we have to put in place conditions to be prepared. We need to plan for uncertainty.

In Penang I have adopted measures to help Penang be prepared for the unknown within the confines that a chief minister can implement. We have improved the state's financial position with three years of consecutive record surpluses and rescuing a local town council, that lost RM230 million, from bankruptcy. I believe strongly in financial responsibility. A financial base is not enough, however. It is vital to strengthen the political institutions. Professionalising the civil service, establishing some of the institutions of civil society such as setting up the first Speaker's Corner in Malaysia and enacting the Freedom of Information Act. This new model of governance – that is tied to a recognition of the need to think toward the future – is a vital step not only today, but for than rainy day when conditions change. If anything we have learnt in the past decade or so is that change is inevitable, and we must be as ready as we can to face the new horizon.

Part of today's changing world involves a need to forge links and networks regionally including China. We must give recognition of our special relationship with these countries including Singapore where we are bonded by blood, tested by time and driven by shared values of excellence, competitiveness and integrity. From early on, as part of the Straits Settlements, Singapore and Penang have shared strong bonds. Many a Penangite has migrated to or works Singapore, and many a Singaporean visits Penang. The nearly 20 flights daily to and fro between our two islands are full.

Thirdly we should never put our eggs in one basket we need to diversify. Despite our close linkages with our traditional investors in electronic industry from Japan, Europe and US, we are deeply engaged in working with China and India as well as our regional neighbors Singapore, Indonesia and Thailand as well. The focus is not just on investment, but broadening tourism and cultural exchanges.

Our MYPenang campaign featured in June-July in Dhoby Ghaut illustrated graphically common historical and personal ties. It highlighted the many tourist attractions of our state. This initiative, along with our other outreach efforts, reflects a rebranding of our state, one in which we inspire those who have not visited Penang for many years to return or come for the first time. I cannot emphasize enough that we are indeed a new Penang, and aim to strengthen our international profile in this every changing global context.

The global changes in the world are not also taking place within in Asia. In the last six months we have seen what scholars are already labeling the fourth wave of democracy, the powerful political revolutions that others have labeled the Arab spring in the Middle East. From Tahril Square in Cairo to the more disturbing recent confrontations in Syria and Yemen, the demands for political change highlight the fact that people want fairer better political systems. Even in Singapore the call for change had greater resonance in May. This brings me to the fourth point; the need to anchor what we do in our people – to be people-centric. Everything we do as leaders should be driven by a desire to serve the people. In the Middle East and elsewhere, corruption, greed and self-interest have eroded public confidence and destroyed public faith in leadership. Political institutions from the judiciary to the police have been weakened by vested interests aiming to protect the few, the elite, rather than the people at large. The lessons from the Middle East are clear – that elites that do not serve the people and are more interested in power and their own pocket book will be opposed. Malaysia's contemporary Bersih movement draws from many of the same concerns in today's Middle East. We want stronger political institutions, fairer opportunities for all and clean government. Penang's mantra from the day I took office has been the same – absolutely no corruption. None. The large investments in Penang for infrastructure is by open tender, committed to good governance, and open to all. Penang is proud to be the only state in Malaysian history to be praised by Transparency International. We must create opportunities for everyone. The people must be served by having a government that protects their interests, rather than one that is self-interested.

My final point though obvious is crucial for small states dependent on the world economy like Penang, the need to effectively manage globalization. Rising oil prices and rising incomes in China have contributed to inflationary pressures that are being felt throughout Asia. Partisan politicking in the US and an unwillingness to make tough decisions on the Euro debt crisis in Europe are now having their affects. It is thus our responsibility as leaders to minimize these negative effects on our people.

Changing the World:

I am a young leader in this new challenging and changing world. Our success as today's leaders will be judged by how we transform our countries and use our most important resource to develop – our people. To use an economic analogy, our success depends on our people moving up the value chain, a context where the needs – physical and psychological – our people are being met and maximized. This brings me to the second section of my remarks, the steps needed to change the world, our world here in Asia, but especially my world in Penang and Malaysia.

In this day and age where financial interest and materialism is a driver in the economy, and alas sadly sometimes for others in politics, I cannot emphasis enough the need to have a moral core and set of ideals that guide our action in government. Malaysia's opposition of Pakatan Rakyat– whether it is my party the Democratic Action Party, the Islamic Party of Malaysia, PAS, or Anwar Ibrahim's party Parti Keadilan Rakyat – is guided by a set of common ideals – broader democracy, fairness, human dignity, hard work and mutual respect. We are bound together by a shared goal, to make Malaysia a stronger and fairer nation for all of our citizens of every community and background. I am very proud to be a Malaysian, and everything I do is directed at making our country stronger and better. I have personally witnessed the struggle of ordinary Malaysians to make ends meet in these difficult uncertain times and the hardship that some families endure. My own family comes from humble means and I understand daily challenges to find a uniform for your child, to provide the best education for your children, to know that you have enough income to provide for your loved ones, and importantly, to be able to live a life with dignity and security. When the politics in my country is full of personal attacks, many fabricated by newspapers that engage in storytelling of hatred, I draw strength from my knowledge that what I do is for Malaysia, for all Malaysians. I draw inspiration from the many people – across ethnic communities – who walked the streets last month in a call for Bersih, a cleaner electoral system and better Malaysia.

As a people-centric government, the most important goal is provide equal opportunities for all especially the opportunity for our children to realize their potential. Nothing can be sadder than to destroy the confidence of a child with obsolete and dangerous racist ideology that one's child is never good enough and must be forever dependant on the tongkat or the wheelchair, and they will never be rewarded for their good performances no matter how deserving they are.

To attain peace Malaysians must stand united and reject those who wish to divide us by preaching racial and religious hatred. If we want to benefit from equal opportunities and realize our human potential we must stop extremists from continually degrading others as inferiors so as to uplift ourselves.

We can only achieve harmony together. Despite our differences and diversity, Malaysians can make our common aspirations of freedom, justice, democracy and truth come true if we remember key values.

That it is not who we are that is important, but what we are that is important; not the colour of our skin that is important but the content of our character; and not our past ancestry that is important but how we connect with the present and with each other to face the future.

We cannot be locked in the past and allow the past to close off possibilities of a better future. Ladies and gentlemen, here in Singapore, when the 2003 SARS crisis happened, you embraced a new future together. No matter the political differences in the recent May general elections, Singaporeans were unified in wanting a better country and a better future for Singaporeans. In 2008, in Penang and other Pakatan Rakyat-run governments, we also embraced the future and we continue to do so. Change is an ongoing process, one in which as leaders we must nurture. To be honest, sometimes it can be quite frustrating, and often I am overtired in my dedication to making results happens as soon as possible. We know that the time has come to leave behind policies that are not working and adopt new initiatives. We know that we cannot let the anguish and hurt of the past blind us to a new future. Our country is strong because of our ethnic and religious diversity, where all communities can practice their faith and know that they have a secure place in our nation's future. We know that we have to embrace the young, and learn from the wisdom of the old.

Our Policy Direction

I wanted to take a moment to share with you some of the concrete policy frameworks we are adopting in Penang. This foreshadows some of the ideas in the forthcoming Penang Blueprint from 2011 to 2015. This blueprint was drafted by the state’s think tank Socio-Economic and Environmental Research Institute (to be renamed Penang Institute this year) and is the result of dialogues across the state. From the onset we have recognized the need to think of new innovative approaches and ideas to move Penang and Malaysia forward, and welcome further inputs. Allow me to share some of the core ideas in the forthcoming Penang Blueprint. We have grouped them under the "Rs":

The first point I want to emphasize is "Reviving Penang's Livability" by being sustainable. Penang is the first green state in Malaysia. In the past we have been known as the Pearl of the Orient, and our policies are framed around bringing back the luster of the past. We are a living heritage city, a UNESCO World Heritage site, and we have been working to promote and enhance our heritage monuments. We know that livability is not just about the buildings and new land developments – and we have quite a few exciting property and commercial developments coming – but also about the maintaining the quality of the physical environment and affordable housing. In Penang we led Malaysia in the introduction of green initiatives such as the "no plastic bag campaign" and we are actively exploring housing programs for lower income and middle class residents. One of our most challenging policy areas has been improving traffic and transportation. We have offered more public transportation options, such as a free bus from the mainland for factory workers, and are exploring plans to diversify road transportation options. We also appreciate the cultural and psychological dimensions of livability, and have actively worked to encourage the arts and create open spaces. Last month we held a very successful Georgetown Festival of the arts highlighting dancing, film and cuisine. Artists know that Penang is a place where creativity is valued and showcased.

A parallel "R" is "Revitalizing the state's business environment."We are streamlining the process for permits and licenses to reduce the red tape. We have removed the biggest obstacle of all, the alleged payoff. We have created a special unit to support small and medium enterprises and upgrading infrastructure. A marker of the infrastructural upgrades is Penang's new airport, where the substantial renovations are expected by next year that will allow for more flow of tourists and investors. Reducing costs to business and creating a working environment that is conducive to success is essential for the brighter future for Penang and Malaysia as a whole. Part of the revitalization process has been to invest in the city core of Georgetown, knowing that the synergies between the city and other parts of Penang are strong and extend outwards. The 2009 World Bank Report on Glocalization stressed that the city is an economic unit and as such can serve as a lynchpin in promoting multifaceted growth and development. We in Penang believe that building cities not only serves national development, it has important positive spillovers for the state as a whole.

Let me highlight a third "R" – Reclaiming Responsibilities. The state governments have been overshadowed in Malaysia by the federal government. There is a limited range of areas where I as a chief minister have jurisdiction. We are working to reclaim these responsibilities. We believe that decentralization of decisions and resources is absolutely necessary to effectively reach communities. As such, we are introducing social safety net policies such as our program for the elderly at the state level. We have also empowered and energized the local councils, and the results are obvious to any visitor. Penang is cleaner and safer. We know that as state leaders that the local is important, and that every citizen sees their government from their everyday experience. We are taking responsibility for what the constitution allows us to implement and building on our deeper knowledge of local conditions.

These ideas are part of a broader strategy of moving Malaysia out of what the World Bank has labeled the "middle-income" trap. Livability, economic revitalization and political decentralized with more efficient and fairer governance.

Steps toward Success
Yahoo Travel recently listed Penang as one of the 10 top islands in the world you must explore before you die. For those who have come to Penang we can all die happy.

“Ladies and gentlemen, I have shared with you some of contemporary Penang's story, how we are going about transforming Penang in a changing world. We ask you to come to Penang, to see for yourself the success where we build the future for our youths as well as our youths for the future.”

Speech by The Honourable Lim Guan Eng Chief Minister of Penang At Foreign Correspondents Club, Singapore
12August, 2011

—————-

让槟城转型,为年轻一代建构未来、也栽培年轻一代以建构未来。

槟州首席部长林冠英于2011年8月12日在新加坡外国通讯社俱乐部上发表演讲,重点如下:

让槟城转型: 在多变的世界改变槟城

正在改变的世界

今天要讨论的第一个重点就是危机出现。我们的地区最常见的两个危机就是金融危机和天灾,正如2011年3月发生在日本的地震和海啸。我们还无法预知金融市场未来会有什么发展。人人好像已经对未知习以为常。我们没有任何人可以为危机完全准备好,但是我们已经学到,我们可以为不时之需做好准备。

在槟城,我们改善了槟州的财务状况,连续三年都有盈余,并且拯救了一个曾经亏损2亿3000多万令吉、濒临破产的地方政府。我强烈相信财务责任。拥有财政基础是不足够的,不过,强化政治体制是非常重要的。我们打造专业化公共服务,设立全马第一个演说者角落、立法通过资讯自由法。这个新的施政模式就是未雨绸缪。我们从历史上得到的教训就是"变"是唯一不变的道理,我们必须随时准备好,面对新的格局。

今天的世界需要我们建立各种区域性的联系和网络,包括中国。我们必须承认本身与这些国家的特别关系,包括新加坡,我们因血缘、时间联系和共同价值观如:追求卓越、竞争和廉洁而联系起来。

第三,我们要多元化。尽管我们与传统电子业投资者如日本 、欧洲和美国的关系密切,但是,我们也与中国、印度紧密合作,包括邻国新加坡、印尼和泰国。我们不只重视投资,我们也加强旅游业和文化交流。

过去六个月,我们也见证了中东被喻为第四波的民主浪潮。从埃及的开罗到发生严重冲突的叙利亚和也门,都展现了人民要求更公平政治制度的诉求。就连新加坡也在今年5月受到民心思变的影响。

今天演讲的第四要点就是:以民为本。领袖所做的一切,必须是为了服务人民。在中东和其它地方,贪污、贪婪和自私已经摧毁了公众对领导人的信心和信任。从政治制度从司法到警察都被削弱来保护少数精英,而不是普罗大众。中东改革浪潮的教训很明显,那些没有为民服务,只为满足本身权力和金钱的精英会遭反对。马来西亚最近发生的净选盟游行的起因,也与中东的情况大致相同。我们需要更好的政治制度、公平对待全马及廉洁的政府。从我第一天接管槟城开始,我们的信条一直都一样:绝不容忍贪污。槟城的大型基建是以公开招标进行,我们奉行良好施政。我们也是马来西亚历史上唯一获得国际透明组织表扬的州属。我们必须创造机会给每个人。人们必须拥有一个懂得保护他们的利益的政府。

最后,像槟城这样的小州属必须依赖世界经济,因为,我们必须有效迎对全球化。中国的油价和物价上涨加剧了亚洲的通膨压力。美国的政治角力,加上欧洲不愿当机立断解决欧元危机,现在已经发酵了。因此,我们有责任减缓这些时局带给人民的影响。

共同改变世界

做为多变世界中的新一代领袖,我们的成功,将取决于我们如何让国家转型、我们如何运用我们最重要的资源-人才。套用经济的比喻,我们的成功取决于我们能不能满足人们在身心方面的需求。这是今天演讲的第二部分:改变世界特别是槟城和马来西亚的必要措施。

马来西亚在野的民联,无论是民主行动党、回教党或公正党,都朝着共同的理想迈进 – 推广民主、公平、人类尊严、勤劳与互相尊重。我们都希望能为马来西亚每一个社群、不同背景的人民打造一个更强大、公平的国家。我看过普通老百姓如何在辛苦的日子中挣扎求存,我出身在普通家庭,明白为孩子提供最好的教育、养家糊口、让家人孩子活得有尊严、有安全感的挑战。当马来西亚的政治充斥人身攻击,当媒体教唆仇恨情绪,我坚守立场,我所做的是为了全体马来西亚人。我也从上个月净选盟游行中,各族人民上街,争取更公平、干净的选举得到许多灵感。

我们的政策导向

在此介绍槟州政府智囊团社会经济及环境研究机构(SERI,今年改名为槟州机构)所草拟的2011-2015大蓝图。我们已经认同我们需要革新、创意点子来引领马来西亚前进,以下是大蓝图中的核心概念,我们简称为"多R":

第一个R是通过永续经营"恢复槟州的活动" (Reviving Penang's Livability)。槟州是全马第一个绿州。从前我们被称为东方之珠,我们的政策就是要让这它重现光彩。我们是一个活古迹,联合国科教文组织的世界遗产城,我们一直努力地推广并保护我们的古迹。 一个有活力的城市不只是看它有什么建筑和什么发展,我们也注重保持外在环境和可负担的房屋。槟州带领全马推广许多绿色活动如:无塑料袋日,我们也努力为中低收入阶级提供可负担房屋。其中最具挑战性的任务是如何改善交通。我们有许多公共交通选择,例如往返威省和槟岛工业区的免费巴士 ,我们也探讨让公路交通更加多元。

第二个R是"振兴州政府的经商环境"( Revitalizing the state's business environment)。我们正在简化执照申请的流程和减少官僚程序。我们设立了一个特别单位,支援中小型企业、提升基础建设。最明显的是提升槟城国际机场。预料明年可以完成并吸引更多游客和投资者。减少经商成本、创造好在工作环境,是保证槟州和马来西亚未来的成功导因。

第三个R- 重新承担责任( Reclaiming Responsibilities)。州政府的责任一直被联邦政府笼罩着。身为一州的首长,我所拥有的权限是非常有限的。我们正努力地重新承担这些责任。我们相信决策权必须下放、资源必须有效分配给各个社群。因此,我们推行了许多保障社会安全网的政策。我们也下放权力并活化地方政府。槟城已经更加清洁及安全。

i n t a n h i j a u

i n t a n h i j a u


UMNO SASAR PAS UNTUK LINDUNGI KEJAHATANNYA

Posted: 12 Aug 2011 04:13 AM PDT


KUALA LUMPUR, 12 Ogos: Para pemimpin Umno dan Barisan Nasional (BN) diingatkan agar tidak menjadikan PAS sebagai sasaran dalam isu membabitkan pemeriksaan Jais ke gereja GMDU bagi melindungi kejahatan mereka sendiri dari orang ramai.

Sebaliknya, cubaan Umno untuk menjadikan PAS sebagai sasaran dan turut berusaha melagakan PAS dan DAP hanyalah sia-sia kerana PAS sudah cukup masak dengan permainan politik kotor Umno BN.

Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Ustaz Abdul Ghani Shamsuddin (gambar) berkata, di sebalik permainan mereka itu, orang ramai cukup faham tujuan Umno bertindak demikian adalah untuk melindungi kesalahannya sendiri kepada rakyat, terutama yang membabitkan langkah menjadikan warga asing sebagai pengundi di negara ini.

Menurut beliau, tindakan menjadikan warga asing sebagai pengundi yang dilakukan oleh Umno BN menerusi agensi-agensi kerajaan yang bersekongkol dengannya adalah satu isu yang sangat besar.

Katanya, perbuatan seperti itu tidak sepatutnya dilakukan oleh pemimpin negara kerana ia jelas satu ancaman kepada negara, satu pengkhianatan kepada negara, tetapi sanggup dilakukan oleh para pemimpin Umno BN demi kepentingan mereka sendiri.

"Kini setelah tembelang mereka diketahui oleh rakyat, mereka berusaha melindunginya dengan pelbagai cara termasuk dengan melakukan pengkhianatan terhadap PAS dengan membuat tuduhan yang bukan-bukan terhadap PAS," katanya ketika dihubungi Harakahdaily, hari ini.  

Usaha yang dilakukan oleh Umno BN untuk menjadikan PAS sebagai sasaran dari kejadian itu kelihatan amat jelas hari ini apabila akhbar milik Umno, Utusan Malaysia membuat laporan tidak berasas terhadap Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasrudin Hassan.

Dalam laporan muka depannya hari ini, Utusan Malaysia mengatakan Nasrudin kini berada dalam keadaan tertekan kerana dikecam hebat oleh pimpinan PAS, ekoran kenyataannya berhubung pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) terhadap satu majlis yang berlangsung di Gereja Methodist Damansara Utama (GMDU) pada 3 Ogos lalu. 

Menerusi laporan itu, akhbar tersebut membayangkan wujud percanggahan antara pendirian Nasrudin dengan keputusan PAS Pusat yang mahu mendengar penjelasan dari kedua-dua pihak iaitu Jais dan pihak gereja berhubung pemeriksaan Jais itu.

Bayangan terhadap Nasrudin yang dimanipulasikan dari kenyataan beliau menerusi blognya itu sengaja dicipta untuk melaga-lagakan antara sesama pemimpin PAS dan sesama pemimpin dalam Pakatan Rakyat.

Sementara Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Mashitah Ibrahim pula dalam akhbar Sinar Harian menghentam PAS kononnya PAS takut kepada DAP sehingga tidak berani menegakkan kebenaran dalam isu pemeriksaan Jais terhadap gereja Kristian itu.

Dalam Sinar Harian hari ini, beliau dilaporkan berkata, PAS sudah tunduk kepada DAP dan tidak lagi berjuang dengan prinsip asalnya iaitu Islam.

Menurut Abdul Ghani, kenyataan Mashitah itu ternyata tidak berasas kerana PAS tidak pernah tunduk kepada sebarang pihak dalam memperjuangkan dasar dan prinsip perjuangannya serta dalam menegakkan kebenaran.

"Tetapi sebagai pemimpin kepada parti Islam yang faham dengan apa yang patut dilakukan, pemimpin-pemimpin PAS tidak mudah mengeluarkan kenyataan tidak menentu dan tidak berasas dalam sebarang perkara termasuk dalam hal itu," katanya.

Sebelum kenyataan dikeluarkan, katanya, pemimpin-pemimpin PAS perlu mengadakan pertemuan dengan pihak gereja dan Jais terlebih dahulu bagi mendapatkan penjelasan yang sebenar berhubung kejadian itu.

Katanya, tindakan yang diambil oleh PAS itu memang tepat dan tidak sepatutnya diputarbelitkan lagi oleh Umno BN dengan membuat tuduhan seperti itu terhadap PAS dan DAP.

"Pada PAS, soal tunduk kepada DAP atau mana-mana pihak tidak timbul. Sebaliknya, PAS tidak seperti Umno yang sanggup memperkudakan MCA dan MIC demi kepentingannya.

"Kerjasama politik yang dibuat oleh PAS dan DAP adalah untuk kebaikan, bukan untuk memperkudakan sesiapa. Jadi tidak timbul soal PAS tunduk kepada DAP seperti yang didakwakan itu," ujar beliau.(harakahdaily)

Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on SC should investigate whether there were insider trading on AirAsia’s shares by Sapekuluk

Posted: 12 Aug 2011 08:35 AM PDT

YB,

I think SC should look at other transaction such Ranhill like link below :

http://whereiszemoola.blogspot.com/2011/08/ranhills-director-buys-shares-ahead-of.html#links

Is either SC is too scared to take action or they are looking at different screen..hehehe

Comment on SC should investigate whether there were insider trading on AirAsia’s shares by Fatso

Posted: 12 Aug 2011 07:14 AM PDT

Not surprising, YB.

AA shares were inflated like a balloon while MAS shares were deflated at the opportune moment when they inked the deal to the benefit of the debt laden company.

Now AA balloon is deflating due to the market forces and Tony has successfully transferred his personal shares to MAS

Comment on Tan Sri Azman Mokhtar: Have you read the AirAsia’s financial statements? by Hantu Gigi Jaran

Posted: 12 Aug 2011 07:09 AM PDT

Nazir is the real beneficiary! Tons of advisory fees from GLCs. TSAM should take responsibility being the advisor of MAS and later the policy maker. His policy sucks and didn’t work. Resign!

Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Ayer Hitam

Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Ayer Hitam


Tazkirah Ramadhan & Penyampaian bantuan zakat

Posted: 12 Aug 2011 03:43 AM PDT

Menjadi kebiasaan pada setiap minggu Hari Jumaat mengatur jadual round masjid dalam DUN Ayer Hitam. Hari ini menunaikan Solat Jumaat di Masjid Padang Perahu. Tuan Imam, Ust Mohd Toha Abdul Rani memberi peluang untuk saya menyampaikan tazkirah Ramadhan kepada semua ahli jemaah yang setia menunggu kehadiran saya.  
Selepas tazkirah Ramadhan, saya dijemput untuk menyampaikan bantuan kepada 29 orang anak kariah yang berjaya dalam peperiksaan 2010 lalu. Seramai 4 orang berjaya mendapat UPSR 5A dengan saguhati RM 100.00 setiap orang, 2 orang mendapat 8A dalam PMR dengan saguhati RM 150.00 setiap orang dan seramai 6 orang mendapat 8A dalam SPM dengan saguhati RM 200.00 setiap orang. Wang tersebut diperuntukkan daripada Tabung Pendidikan Masjid tersebut. Turut serta Setiausaha Masjid, Cikgu Azhar B Ibrahim.
Turut menerima sumbangan ialah 29 orang anak-anak kariah yang terdiri di kalangan miskin dan dhaif menerima bantuan zakat. Sumbangan zakat diterima daripada Jabatan Zakat Negeri Kedah. Kali ini bantuan bertambah kepada RM 600.00 setiap orang berbanding tahun 2010 sebanyak RM 550.00 setiap orang.    

Nuffnang