Isnin, 10 September 2012

MY VOICE FOR NATION

N45 Dr Halimah Ali

N45 Dr Halimah Ali


EXCO Pendidikan Selangor mengucap Selamat Berjaya Kepada Semua Calon UPSR

Posted: 10 Sep 2012 09:05 AM PDT

SHAH ALAM
10.9.12

Ujian Penilaian Sekolah Rendah(UPSR) BERMULA 11/9/12. Demam peperiksaan ini bukan sahaja melanda pelajar yang menjadi calon setiap tahun tetapi juga ibubapa.Lebih-lebih lagi si ibu. Naluri ibubapa mahu melihat anak berjaya dalam merangkul semaksima mungkin A dalam ujian ini. Bolehlah dikongsi bersama keputusan anaknya dengan keluarga, sahabat handai, jiran tetangga bahkan ibubapa rakan-rakan sekolah anaknya.

Bagi ibubapa yang di kalangan yang bergelar terpelajar, sudah tentu tekanan ini jauh lebih tinggi daripada ibubapa yang berpendidikan sederhana kerana mereka akan diselubungi malu berlipat kali ganda kerana dilihat seolah gagal mendidik anak. Ibubapa yang miskin tetapi mempunyai daya mahu berubah akan memberi segala-galanya untuk mempastikan anak mereka mencapai yang terbaik. Mereka bersungguh mahukan anak mereka mendapat pendidikan yang secukupnya untuk mempastikan kualiti hidup mereka lebih baik daripada dirir mereka. Keringat diperah, tulang empat kerat ligat melorong anaknya ke lorong kejayaan. Diakhiri dengan kedua tangan diangkat untuk berdoa, bermunajat.
Tulus ikhitiar ibu dan bapa untuk buah hati yang bertempur di atas kertas, namanya ujian atau peperiksaan.

Bermula dengan UPSR, PSRA, PMR, SMA,SPM, STAM,STPM......hingga ke menara gading.Ibubapa terus berkorban wang ringgit, air peluh dan air mata bagi mempastikan si anak berjaya membawa pulang kertas yang tercetak markah terbaik, keputusan cemerlang, mumtaz....

Walaupun keputusan ujian atau peperiksaan ini bukan segala-galanya tetapi ia telah memukau ramai ibubapa, anak-anak hingga ke pemutus dasar untuk riuh gempita tentang isu yang dianggap amat besar ini.Fenomena tahunan.....tiada yang baru.Namun natijah daripada keputusan yang buruk akan menjadi petanda awal tentang kesukaran masa depan pelajar ini. Di kira kurang cerah. Akan payah mendapat pekerjaan atau sumber pendapatan yang mencukupi dan kualiti hidup merudum dan kurang dihormati masyarakat.

Justeru, persiapan rapi sepatutunya dilakukan oleh semua pihak untuk mempastikan kejayaan pelajar menghadapi peperiksaan. Sindrom demam peperiksaan disebabkan stress memuncak di ambang peperiksaan boleh menjadi wabak yang lazim sekiranya fenomena belajar intensif di saat akhir dibiarkan bercambah dan berakar umbi sebagai norma dikalangan pelajar.
Saya mengharapkan pelajar kita belajar untuk berjaya dalam kehidupan kita dengan melalui peperiksaan yang hanya mengukur kejayaan mereka menguasai elemen ilmu, pengetahuan dan kemahiran penting dalam mengurus hidup diri,keluarga dan masyarakat melalui penggunaan bijak lambakan sumber-sumber  yang dikurniakan Ilahi.

Saya mendoakan semua calon-calon peperiksaan awam akan berjaya memperolehi keputusan peperiksaan yang terbaik.


Usaha,usaha,usaha
Berdoa
Bertawakkal

Mudah-mudahan berjaya.

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Pegawai Bukan Saja Mentadbir, Tapi Pengurus Sumber Negara, PADAT Mementingkan Makna Dan Nilai - Ungkapan YAB Dato` Menteri Besar Dalam Perhimpunan

Posted: 10 Sep 2012 04:44 PM PDT

Suara Sri Andalas

Suara Sri Andalas


Xavier : Kerajaan Selangor Kekal Tolak Langat 2

Posted: 09 Sep 2012 04:04 PM PDT

SEMENYIH, 10 SEPT : Kerajaan Negeri berpendirian tegas tidak bersetuju dengan projek pembinaan loji air Langat 2 dan mahu penstrukturan semula air diselesaikan secara holistik.

Exco Kesihatan, Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin, Dr Xavier Jayakumar berkata Kerajaan negeri terus berpendirian begitu walaupun Kerajaan Pusat mahu meneruskan pembinaan Langat 2.

"Berhubung kenyataan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa Kerajaan Persekutuan akan mengeluarkan tender projek pembinaan logi air Langat 2, saya kira itu keputusan dibuat Kerajaan Persekutuan.

"Tetapi bagaimanapun akhirnya mereka perlu kembali merujuk kepada Kerajaan Negeri bagi meluluskannya," beliau berkata demikian kepada TVSelangor di sini semalam.

Dr Xavier mengulas kenyataan Muhyiddin bahawa Kerajaan Pusat akan mengeluarkan tender bagi pembinaan Langat 2 tanpa persetujuan Kerajaan Selangor.

Kerajaan Selangor telah dilaporkan sebagai tidak bersetuju dengan projek Langat 2 kerana kos projek itu, iaitu RM 6 bilion, akan ditanggung pengguna melalui kenaikan harga air.

Dr Xavier yang juga Adun Sri Andalas berkata, Kerajaan Negeri
akan terus mempertahankan hak rakyat Selangor daripada dikenakan tindakan pembayaran tarif air yang tinggi.

Sumber: Selangorku

Majlis Rumah Terbuka DUN Seri Andalas Meriah

Posted: 08 Sep 2012 02:00 AM PDT


Taman Seri Andalas, Klang, 8 September 2012 - Pejabat Khidmat DUN Seri Andalas telah mengadakan Majlis Rumah Terbuka DUN Seri Andalas pada hari ini.

Majlis telah diadakan di kawasan lapang tapak Rakan Muda bersebelahan stesyen minyak ESSO di Taman Seri Andalas dari jam 12 tengahari hingga jam 4 petang.

Orang ramai dari berbagai-bagai kaum dan peringkat umur telah berpusu-pusu hadir seawal jam 11.30 pagi.

Antara wakil rakyat yang turut hadir adalah YB Azmin Ali, YB Dr Siti Mariah Mahmud, YB Shuhaimi Shafiei, YB Yahya Shaari, YB Dr Rani, para pemimpin PKR, PAS dan DAP, Ahli-ahli Majlis PBT, Ketua-ketua kampung dan ketua-ketua komuniti setempat.

Selain dijamu pelbagai jenis juadah makanan dan minuman, orang ramai turut dihiburkan dengan persembahan artis serta telatah DJ Mansor yang menjadi pengacara majlis pada hari ini.


Pada majlis ini YB Dr Xavier Jayakumar telah menyampaikan sumbangan kepada surau-surau dan masjid-masjid di sekitar DUN Seri Andalas dan meraikan anak-anak yatim yang hadir.

Seperti kebiasaan majlis hari raya, duit raya telah diberikan kepada kanak-kanak dan warga emas yang hadir.

Selepas beratur panjang mendapatkan duit raya daripada YB Dr Xavier Jayakumar, kanak-kanak yang hadir beratur pula untuk mendapatkan belon daripada Bobo, badut yang memeriahkan suasana raya kali ini.

Selain beratur mendapatkan juadah makanan dan minuman, orang ramai turut beratur mendapatkan risalah-risalah program Kerajaan Negeri di kaunter yang dibuka.

Sebelum majlis berakhir, goodie bag telah diagihkan kepada orang ramai yang hadir dan sumbangan hamper telah diberikan.

YB Dr Xavier Jayakumar mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang hadir memeriahkan Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri DUN Seri Andalas dan mengucapkan terima kasih kepada para petugas dan sukarelawan yang menjayakan majlis ini.

Klik disini untuk lihat galeri gambar.

Skuad Denggi SMK Bandar Baru Ampang Bantu Mencegah Denggi

Posted: 07 Sep 2012 10:00 PM PDT

AMPANG, 8 SEPT: Seramai 30 orang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Ampang dipilih untuk menyertai Skuad Denggi anjuran Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ).

Skuad tersebut bertanggungjawab dalam memastikan persekitaran sekolah sentiasa berada di dalam keadaan bersih supaya tidak menjadi tempat pembiakan nyamuk Aedes.

Pelajar-pelajar tersebut juga akan membantu MPAJ melakukan pemeriksaan rumah-rumah di tepi sekolah sebelum dan selepas waktu persekolahan kata Exco Kesihatan, Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin, Dr. Xavier Jayakumar.

Kawasan sekolah adalah lokasi pembiakan nyamuk Aedes yang tertinggi selepas rumah terbengkalai dan kawasan kilang.

"Kawasan sekolah penting kerana anak-anak kita akan pergi sekolah mulai jam 6.30 pagi sehingga 7.30 pagi dan pada waktu itulah nyamuk aedes aktif," katanya.

Guru sekolah Mogana Sudari berkata beliau menyambut baik langkah MPAJ bersama pihak sekolah bagi mempergiatkan aktiviti mencegah wabak ini.

"Saya setuju program yang ini dan ia harus diteruskan ke sekolah-sekolah yang lain," katanya ketika ditemui di majlis pelancaran program tersebut di Pangsapuri Seri Nilam, Bandar Baru Ampang di sini hari ini.

Pada majlis yang sama, Dr Xavier turut melancarkan Skuad Combi bagi penduduk Pangsapuri Seri Nilam.

Dr Xavier bekata terdapat 13 kes denggi dilaporkan bagi kawasan Ampang mulai Januari sehingga September 2012.

Turut hadir Timbalan Yang Dipertua MPAJ, Abdul Hamid Hussain.

Di samping itu, Dr Xavier berkata kerajaan negeri akan menerbitkan risalah denggi di dalam pelbagai bahasa bagi mendidik pekerja-pekerja asing tentang kepentingan menjaga kebersihan persekitaran dan mencegah pembiakan nyamuk aedes.

Exco Kesihatan, Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin, Dr Xavier Jayakumar berkata, risalah tersebut akan diedarkan di kawasan-kawasan di mana pekerja asing menjadi penyewa.

"Kita faham di Selangor, pekerja-pekerjanya datang daripada pelbagai negara seperti Bangladesh, Myanmar dan Vietnam.

"Mereka tidak faham bahasa Malaysia dan sebab itu kita ambil inisiatif menerbitkan risalah ini sebagai pemberitahuan kepada mereka supaya menjaga kebersihan dan membuang sampah di tempat yang sepatutnya," katanya.

Sumber: Selangorku

Dr Siti Mariah Mahmud

Dr Siti Mariah Mahmud


Janji PR untuk Pengundi Wanita

Posted: 10 Sep 2012 07:00 AM PDT


PETALING JAYA: Pakatan Rakyat membawa pakej 'janji' pilihan raya kepada pengundi wanita bagi memastikan golongan ini terus  berdaya selaras dengan tujuh tumpu utama dalam merealisasikan perancangan tersebut.

Menurut Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) Zuraida Kamaruddin, langkah ini merupakan satu lagi komitmen Pakatan terhadap pengundi wanita sekiranya mereka mengambil alih pentadbiran kerajaan dalam pilihan raya akan datang.
Katanya, perancangan ini akan direalisasikan menerusi pelancaran 'Agenda Wanita Malaysia' pada 13 September, bertempat di Kompleks Belia dan Kebudayaan Negeri Selangor bermula jam 8 malam.
Majlis akan diserikan oleh kehadiran ketiga-tiga Presiden Pakatan iaitu Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail (PKR), Lim Kit Siang (DAP) dan Datuk Seri Abdul Hadi Awang (PAS).
"Dengan membawa mesej 'Falsafah Hormat Wanita' dalam agenda ini,maka golongan wanita harus menyedari bahawa mereka mempunyai hak-hak yang mungkin tidak diketahui selama ini.
"Tujuh tumpu utama ini akan kita perjelaskan dalam majlis itu nanti. Kita membawa arus perubahan untuk menjadikan wanita Malaysia benar-benar berdaya dan ini satu lagi komitmen Pakatan terhadap pengundi wanita," katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat PKR hari ini.
Zuraida turut menyifatkan agenda ini sebagai satu lagi Buku Jingga yang khusus bagi wanita' yang memberi penekanan untuk memperkasakan golongan wanita.
Turut hadir dalam sidang media itu adalah Ketua Muslimat PAS,Siti Zailah Mohd Yusof dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Tiga, Rodziah Ismail.
Majlis itu juga turut mendapat kerjasama daripada Badan Bukan Kerajaan (NGO) dan wanita khususnya dialu-alukan untuk hadir pada malam itu nanti.

SERVANTHOOD

SERVANTHOOD


民联以橙皮书为基础成为共同施政纲领;国阵在宗教课题上违宪

Posted: 10 Sep 2012 12:43 AM PDT几天前,红土坎区国会议员拿督江作汉在曼绒五条路万圣坛致词时,挑战行动党表态若民联执政时是否会实行断肢法和成立回教国,此举是否会让马来西亚人民是否还会享有宗教自由?最后,他也说想要看到底民联三党所签署的橙皮书(
Buku Jingga)是否真的有列出不会实行伊斯兰刑事法

对此,木威区国会议员兼实兆远州议员拿督倪可汉感到非常惊讶,因为贵为交通部长的江作汉在发表以上演讲前没做功课,竟然不知道民联三党所签署的橙皮书里的共同施政纲领轻而易举可以在网络搜寻得到。倪可汉说,橙皮书是在2009年在莎亚南所举行的民联大会,经过1500名三党代表共同讨论后所决定通过的政策,里面的政策领域包括法律、经济、宗教、年轻人等。最后,在由民联三党最高领袖(公正党顾问拿督斯里安华、伊斯兰党主席哈迪阿旺和行动党领袖林吉祥)一起签署。


在橙皮书里的共同施政纲领没有提到回教国与断肢法。所以,人民无需担心与害怕回教国与断肢法会因为民联执政而实行。反之,民联如果成为政府,施政基础是建立在三方面:

1. 马来西亚联邦宪法
2. 民联共同施政纲领
3. 橙皮书

          其中,宪法第二章(11)条清楚列明人人(Everyone)皆有权信奉与实践其宗教信仰,并在第四款的限制下宣传其宗教信仰。而第四款是州法律以及关于吉隆坡、纳闽与布城等联邦直辖区之联邦法律可以控制或限制任何在信奉伊斯兰教人士之间传播的宗教学说或信仰。

国阵与巫统在宗教课堂上违反宪法与不自由


    倪可汉希望人们可以看清楚马华所炒作的回教国与断肢法其实在宪法下已经得以解决。反而国阵和巫统的不公平政策下,如果非回教徒信奉回教后,不能脱离回教自由选择信奉别的宗教。因为根据现有的法律,回教法庭与民事法庭拥有同等的司法地位。因此,民事法庭无权审理宗教案件,必须由有同样司法地位的回教法庭来审理。一个人的宗教必须由回教法庭来定夺其实已经违反了宪法人人可以自由选择信奉宗教信仰的权利。行动党在这课题的立场是只需签署宣誓书就可以自由选择信奉任何宗教,无需让法庭来决定自己的宗教。


          还有,一些不负责任的丈夫为了不让妻子在离婚后得到赡养费而故意选择信奉回教,把离婚案件由回教法庭来审理。根据回教法律规定,非回教徒国民在回教法庭中没有法定地位(locus standi),所以妻子如果不是回教徒就无法向丈夫追讨赡养费。倪可汉希望政府可以成立一个机构公平与合理对待回教与非回教徒,让他们在结婚前双方若是非回教徒,就应该把离婚案件带到民事法庭来审理。由此可见,在巫统和马华所执政下其实在回教问题上对待非回教徒其实更严格与不自由。


Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Azhari Dahlan to explain on safety issues by mat engg

Posted: 10 Sep 2012 03:55 AM PDT

azahari you stay longer and clean the let over shit of previous engg mmgt

Comment on Poor configuration of A380 & the cost that MAS could have saved by cerita benar

Posted: 10 Sep 2012 02:55 AM PDT

get rid of MASEU president as he is also a MAS vendor so how can he say things against MAS.
He is a makan gaji buta staff who never work and always is sick

Comment on Terima Kasih kepada Warga Wangsa Maju & teman-teman by Anonymous

Posted: 10 Sep 2012 02:32 AM PDT

thank you .. YB. that a real 1malaysia. .

Comment on Terima Kasih kepada Warga Wangsa Maju & teman-teman by Raj Setapak

Posted: 10 Sep 2012 02:26 AM PDT

Very nice mixed crowd of all races. This is the type of Open House that we must encourage. I enjoyed myself. The lamb was fabulous. Thank you YB

Comment on Terima Kasih kepada Warga Wangsa Maju & teman-teman by A380

Posted: 10 Sep 2012 12:47 AM PDT

Seronok saya lihat gambar yb bersama2 dengan rakyat…ini yang dimaksudkan dengan ucapan kemerdekaan yb..sekali merdeka tetap merdeka selamanya..tahniah yb

Comment on Poor configuration of A380 & the cost that MAS could have saved by mat engg

Posted: 09 Sep 2012 11:57 PM PDT

bro a380 configuration was made far b4 aj and geng joint mas. u must understand who order a380. hwo advise the configuration of a380.There is a team who study,advise and agreed to current config.who are they?. blame them not aj who joint mas after a380 have been order.

Comment on Azhari Dahlan to explain on safety issues by mat engg

Posted: 09 Sep 2012 11:49 PM PDT

engg mmgt b4 botak also tak ada otak. kaki putar alam.kaki pelingkut mas. kita tahu apa yg mereka buat dulu.

Comment on Rumah Terbuka kawasan Parlimen Wangsa Maju 8 malam 8-9-2012 by A380

Posted: 09 Sep 2012 10:28 PM PDT

YB

T kasih daun keladi..tahun depan jemput la lagi..selagi YB ada di W maju selagi tu aku akan datang..

YB pun amat mesra dengan tetamu..tak kira apa kaum..agak2nye bertanding ke..

Comment on Azhari Dahlan to explain on safety issues by Mustafa

Posted: 09 Sep 2012 10:17 PM PDT

When the botak was in MAS, he has nothing to show. Now that he has been parachuted into MAS after the share suap, I don’t see any progress in the Engineering Department. In fact, the department is retrogressing under him. For your own sake, please go back to AirAsia unless you want to leave MAS in disgrace like Nanny Danny.

Comment on Rumah Terbuka kawasan Parlimen Wangsa Maju 8 malam 8-9-2012 by Ulat Bulu

Posted: 09 Sep 2012 05:35 PM PDT

Thumb Logic are you a Malaysian or what? Don’t you understand what 1Malaysia means? We live in Malaysia, a multi racial country, so what is wrong with other races host a Raya Open House. Are you trying to say that only Malay can have open house during Hari Raya, Chinese during Chinese New Year and the Indian during Deepavali only.

YB is the MP for all races in Wangsa Maju. It is only right that he held the open house to celebrate Hari Raya for all the people to enjoy themselves. This is Malaysian tradition. I attended the Open House and I was pleased that there were equally big number of Malay, Chinese and Indian attended YB’s Open House on Saturday.

Hello Thumb Logic, we living in the 21st century….wake up my friend. If you are such a narrow minded person, then I really felt so sorry for you. If you get angry when other people call you dumb then you are just like a katak dibawah tempurung.

You should see how harmonies the Raya Open House was with people from all walk of life and races attend that function. Thumb Logic, saya rasa lebih baik awak pi tinggal kat hutan saja. Yang saya tak faham, kenapa awak ni marah sangat YB Cina tu adakan Rumah Terbuka sempena Hari Raya ni…..adakah disebabkan anda takda personal invitation by YB ke? Kalau betul saya rasa tahu depan YB kena pi rumah hang jemput you lepas tu letak RED carpet masa you sampai.

Direct Free Kick

Direct Free Kick


9 Sept 2012 - Majlis Hari Raya Aidilfitri & Jasamu Dikenang Kumpulan Yaasin Dan Marhaban Al-Huda, Pandan Jaya.

Posted: 10 Sep 2012 06:44 AM PDT

9 Sept 2012 - Majlis Hari Raya Aidilfitri & Jasamu Dikenang Kumpulan Yaasin Dan Marhaban Al-Huda, Pandan Jaya.

Posted: 10 Sep 2012 06:33 AM PDT

YB Ahmad Razif Blog's

YB Ahmad Razif Blog's


Perjumpaan bersama Ketua Penerangan UMNO Malaysia

Posted: 09 Sep 2012 05:14 PM PDT

Pada 7 September 2012 yang lalu, Ketua Penerangan UMNO Malaysia, YB. Datuk Ahmad bin Maslan telah datang ke Terengganu dan telah mengadakan majlis perjumpaan di Restoran Sri Aman Seafood, Seberang Takir.

Minum Kopi Bersama Orang Kampung

Posted: 09 Sep 2012 05:07 PM PDT


Pada 7 September 2012 yang lalu telah meluangkan masa untuk minum kopi bersama orang kampung di Seberang Takir.

Sambutan Hari Raya Bersama Y.A.B Perdana Menteri Malaysia di Terengganu

Posted: 09 Sep 2012 05:02 PM PDT
Pada 6 September 2012 yang lalu, YAB Perdana Menteri Malaysia, Dato' Sri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak telah datang ke Terengganu untuk Sambutan Hari Raya Aidilfitri di Padang Bola Kg. Tempinis, Kg. Tasik Tok Lebai.

Blog@Wengsan...博客@永山

Blog@Wengsan...博客@永山


RFID由一家公司垄断——蔡智勇是否活在诺奥玛的淫威下?

Posted: 10 Sep 2012 02:37 AM PDT

Lim Kit Siang

Lim Kit Siang


Two conventions, two Americas. Seldom has the divide been greater

Posted: 10 Sep 2012 07:14 AM PDT

Michael Cohen The Observer Sunday 9 September 2012 Witnessing both conferences is to see anger from the Republicans and abiding hope from the Democrats Over the past two weeks, both major American political parties held their nominating conventions – and that’s pretty much where the similarities end. After interminable speeches, cloying videos and occasional moments [...]

Patriotism

Posted: 10 Sep 2012 06:01 AM PDT

by Allan CF Goh (A poem) Patriotism is the lifelong love, For one's country and nation. It expects the very best of us, For its greatest progression. It values a country's achievements, With a sincere devotion. Patriotism will support the best Efforts to build the nation. It culls good values from all cultures, Nurtures wisdom [...]

Jabu gets a tongue-lashing

Posted: 10 Sep 2012 05:26 AM PDT

Joseph Tawie | November 24, 2011 Free Malaysia Today A landowner has accused the deputy chief minister of twisting the truth over a joint-venture project. KUCHING: A native customary right (NCR) landowner gave Deputy Chief Minister Alfred Jabu Numpang a verbal slap yesterday for twisting the truth and claiming that the government was supportive of [...]

The Dayak tea party

Posted: 10 Sep 2012 05:11 AM PDT

by June Rubis The Malaysian Insider Sep 10, 2012 SEPT 10 ― It must have been a beautiful day for an outdoor tea party in West Kalimantan. It is the early 1980s when Borneo's forests are still comparatively lush although the forests would have to struggle to survive an onslaught of slash-&-burn for commercial rubber [...]

And we call this Merdeka?

Posted: 10 Sep 2012 02:28 AM PDT

By Rom Nain | 2:46PM Sep 6, 2012 Malaysiakini At the rate this regime is going about dealing with its citizens, it could quite easily turn out to be the most despised one for a long, long time. There's just no finesse, no class, in the way it handles things. Granted, it is arguably an [...]

PAGE responds to NST interview with Deputy Prime Minister/Education Minister

Posted: 09 Sep 2012 11:22 PM PDT

By Noor Azimah Abdul Rahim, PAGE Chairman | September 10, 2012 The Malaysian Insider Sept 10 — We read with interest NST's Sunday Interview with the Deputy Prime Minister (DPM) "Improving quality in all areas of education" (9 Sep 2012) in particular the response given to the question on the teaching and learning of science [...]

Losing ground over FELDA

Posted: 09 Sep 2012 11:01 PM PDT

By Sakmongkol AK47 | September 10, 2012 The Malaysian Insider SEPT 10 — What is happening to FELDA now, illustrates the state of our democracy under Umno. Settlers and employees got 200.6 million of the 2188.9 million shares to be sold. The people representing the majority and overriding interest are the settlers and the employees. [...]

Umno: Sumbat di sini, bocor di sana

Posted: 09 Sep 2012 10:51 PM PDT

By Aspan Alias | September 10, 2012 The Malaysian Insider 10 SEPT — "Ahli-ahli Umno yang didapati mensabotaj parti dalam pilihanraya nanti akan di singkirkan keahlian mereka. Mereka yang bekerja dan mengundi parti-parti pembangkang adalah mereka yang tidak setia dan Umno tidak memerlukan mereka". Itulah lebih kurang kata-kata Muhyiddin Yassin dua hari yang lepas semasa [...]

Nuffnang