Ahad, 1 April 2012

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


Pua: Study proves local school system inferior to West’s

Posted: 01 Apr 2012 11:12 PM PDT

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Program Jelajah PADAT: Kelima Di Hulu Langat

Posted: 01 Apr 2012 03:54 PM PDT

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang


Pelancaran Bilik IT SRJK(T) Bkt Darah

Posted: 01 Apr 2012 10:25 PM PDT

Sivarasa telah dijemput untuk merasmikan Makmal Komputer di SRJK(T) Bukit Darah. Dalam program yang sama, pelajar-pelajar cemerlang UPSR 2011 telah pun menerima anugerah daripada Ahli Parlimen mereka.

Turut hadir adalah Penyelaras DUN Paya Jaras, Sdr Kharuddin Othman serta pimpinan PAS dan PKR Subang.

Sivarasa bersama Guru Besar dan Pelajar Pelajar Cemerlang

Sivarasa menerima cederahati daripada Pengerusi PIBG

Bersama Sdr Khairuddin memberi sumbangan

Program Kesihatan di Bandar Baru Sungei Buloh

Posted: 01 Apr 2012 10:15 PM PDT

Ahad 1hb April, Sivarasa bersama Sdr Khairuddin Othman telah hadir di Program Kesihatan anjuran Pakatan Rakyat Subang di Bandar Baru Sungei Buloh.

Penduduk penduduk tempatan berpeluang untuk mendapat pemeriksaan kesihatan percuma samping bersalaman dengan Ahli Parlimen dan pimpinan masyarakat setempat.

Sivarasa Supports Earth Hour Walk 2012

Posted: 01 Apr 2012 10:08 PM PDT

Seramai 70 anak-anak muda dan remaja telah bersama menyambut Earth Hour Walk 2012 di Kota Damansara. Mereka telah berjalan kaki sejauh 5.5km merentasi kawasan Kota Damansara membawa bersama mesej untuk memelihara bumi kami.

Selepas berjalan, mereka bersama menjamu selera dengan YB Sivarasa di Padang Kota sambil menikmati keindahan alam sekitar.


Pentas Program di Giza

Banner Sokongan - peserta menunggu untuk melintas jalan

Peserta menjamu selera di Padang Kota

Sivarasa bersama menjamu selera

Kek yang telah disediakan untuk semua
Program diteruskan di GIZA dimana peserta bersama pengunjung GIZA bersempatan dihibur oleh pasukan Gendang PPRT Sek 8, persembahan lawak dan persembahan nyanyian oleh Tenor Msia. Hadir bersama adalah YB Dr Nasir, ADUN Kota Damansara.

Dari jam 8:30mlm - 9:30mlm lampu di GIZA ditutup sebagai lambang menyokong pendirian untuk bersama memelihara bumi ini. Pada masa ini juga, anak-anak muda kami telah memberikan "flyer" Earth Hour dan juga Petanda Buku dan Pelekat-pelakat untuk berkongsi maklumat dengan para pengunjung tentang kepentingan bersama memelihara bumi kita.

Philosophy Politics Economics

Philosophy Politics Economics


Debate: PJ Utara vs Kota Belud

Posted: 01 Apr 2012 08:44 PM PDT


i n t a n h i j a u

i n t a n h i j a u


ADUN CHANGKAT JONG ZIARAH PENDUDUK INDIA MENINGGAL DUNIA

Posted: 01 Apr 2012 04:16 AM PDT


TELUK INTAN, 1 April - Sejurus menerima panggilan telefon tentang kematian seorang wanita India, dalam tempoh beberapa minit, ADUN Changkat Jong telahpun berada di rumah tersebut untuk menziarahinya. Beliau telah diiringi oleh Ketua DHPP Teluk Intan, Sdr. Hacharan Singh dan Naib Ketua Cawangan PAS Cicely, Sdr. Rahmat Maliki.
YB Anuar disambut oleh para penduduk yang hadir.YB Anuar mengucapkan takziah dan meminta bersabar sambil diperhatikan Hacharan Singh.

Kehadiran YB Anuar Sudin telah disambut oleh orang ramai yang berada di rumah tersebut. Kemudian YB Anuar terus bertemu dengan suami wanita tersebut untuk mengucapkan takziah dan seterusnya menyampaikan sumbangan kepada suami wanita tersebut yang merupakan seorang OKU. Menurutnya, isterinya, S. Maniamah, 47,  telah meninggal dunia di Hospital Teluk Intan dan telah lama menderita kanser mulut.
Kesedihan atas pemergian isteri tersayang.

YB Anuar pernah menyampaikan sumbangan kepada mendiang pada Februari lepas.

Sebagai makluman, pada bulan Februari lalu, YB Anuar pernah menziarahi mendiang wanita tersebut dalam program Ziarah Jumaat beliau di Taman Cicely.

Dr Siti Mariah Mahmud

Dr Siti Mariah Mahmud


Kenyataan Akhbar : Banjir terburuk di Klang

Posted: 01 Apr 2012 03:58 AM PDT

 BANJIR DI KLANG: KERAJAAN NEGERI BERI BANTUAN KEWANGAN DAN SOKONGAN BUKAN PAMPASAN
  
Kerajaan Negeri Selangor telah memperuntukkan sekurang-kurangnya RM300 setiap setiap keluarga yang menjadi mangsa banjir kilat di sekitar daerah Klang yang berlaku semalam (Jumaat). 

Kerajaan Negeri akan menimbangkan untuk memberi bantuan lebih dari RM300 bergantung kepada kesusahan yang mereka alami.  

Wakil rakyat di kawasan terlibat menubuhkan bilik gerakan untuk menyalurkan bantuan yang diperlukan seperti makanan, minuman serta keperluan lain. Bilik gerakan ini juga mendaftarkan semua mangsa bagi merekodkan jenis kerosakan dan kerugian yang ditanggung mangsa agar tindakan susulan diambil seperti bantuan sewajarnya.    

Sebagai negeri yang mementingkan kebajikan rakyat,  Kerajaan Negeri mengambil tindakan sewajarnya untuk meringankan kesusahan yang ditanggung mangsa-mangsa banjir kilat ini tetapi bantuan yang akan diberikan mestilah realistik dan mengikut kemampuan. 
   
Bagaimanapun, dana ini adalah sekadar bantuan bagi meringankan beban mangsa dan bukan pampasan atas kehilangan atau kerugian yang mereka alami akibat banjir kilat yang teruk itu.  

"Saya mengucapkan terima kasih kepada mangsa banjir atas kesabaran mereka dan  kerjasama mereka kepada pihak berkuasa negeri dalam memastikan proses membekalkan bantuan berjalan lancar," kata Menteri Besar.  

Menteri Besar juga telah mengarahkan Pegawai Daerah Klang dan Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS)  supaya menyediakan laporan lengkap kejadian ini termasuk punca dan cara penyelesaiannya. Laporan ini akan dibentangkan pada mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Negeri (MTES), Khamis ini. 

Masalah banjir kilat di Klang telah berlanjutan sejak lebih 10 tahun lalu tanpa ada sebarang usaha agresif untuk mengatasi bencana alam ini dalam tempoh itu. Adalah tidak adil menuduh kerajaan negeri sekarang tidak menjaga kebajikan rakyat dan gagal memastikan banjir kilat tidak berulang sedangkan kerajaan negeri sebelum inipun gagal menangani masalah ini walaupun lebih 50 tahun memerintah.  
  
Kerajaan Negeri akan megkaji semula pelan pembangunan di Klang berdasarkan kejadian dataran banjir 50 tahun. Pelan itu akan dijadikan panduan di mana Kerajaan Negeri akan menasihatkan pihak berkenaan supaya tidak membangunkan sesebuah kawasan jika kawasan itu kemungkinan ditenggelami banjir. 

Dikeluarkan oleh 
SEKRETARIAT AKHBAR PEJABAT DATO' MENTERI BESAR SELANGOR

DETIK-DETIK MEMALUKAN UMNO BHG SETIAWANGSA

Posted: 01 Apr 2012 03:48 AM PDT

魏宗贤文打烟之声 Gwee Tong Hiang for Bentayan

魏宗贤文打烟之声 Gwee Tong Hiang for Bentayan


内政部—正式发放特别恩奖金给于1948-1962年期间夜间家园守卫(Home Guard)

Posted: 31 Mar 2012 11:19 PM PDT

YB Ahmad Razif Blog's

YB Ahmad Razif Blog's


Lawatan Dato' Seri MB ke Tapak Jom Heboh

Posted: 31 Mar 2012 04:56 AM PDT


Pada 30 Mac 2012 yang lalu, Dato' Seri Ahmad bin Said, Menteri Besar Terengganu telah melawat tapak program Jom Heboh di perkarangan Kompleks Sukan Negeri Gong Badak.

Perasmian Mesyuarat Agung PIBG SK Bukit Tok Beng 2012

Posted: 31 Mar 2012 04:55 AM PDT

Pada 30 Mac 2012, telah merasmikan mesyuarat agung PIBG SK Bukit Tok Beng 2012 di SK Bukit TokBeng.

Program Amal Bersama Selebriti TV3

Posted: 31 Mar 2012 04:52 AM PDT
Pada 29 Mac 2012 yang lalu, satu program amal bersama selebriti TV3 telah diadakan di Surau Kg. Baru, Seberang Takir. Banyak program telah berlangsung pada hari tersebut. Antaranya penyampaian sumbangan kepada 40 orang anak yatim dalam DUN Seberang Takir dan gotong royong membersihkan surau bersama selebriti TV3.

Nuffnang