Rabu, 15 Februari 2012

N45 Dr Halimah Ali

N45 Dr Halimah Ali


ADUN SELAT KLANG sampaikan sumbanganmangsa rumah hangus di Jalan Yadi

Posted: 15 Feb 2012 06:36 AM PST

 Rabu
15.2.12
Jalan Yadi
Selat Klang

ADUN Selat Klang bersama PA Hj Kamaluddin Rahmat menziarah rumah hangus terbakar di Jalan Yadi. Ia merupakan rumah sewa yang menempatkan dua keluarga.
 Rumah yang dibuat separuh kayu separuh batu itu habis hangus pukul 7.45 pagi. Jiran terdekat bergotong royong membantu sebelum dibereskan oleh pasukan bomba.

YB Dr Hjh Halimah Ali memberikan sedikit sumbangan segera untuk mangsa terbabit bagi meringankan beban.

ADUN SELAT KLANG agih beg sekolah kepada marhaen

Posted: 15 Feb 2012 06:21 AM PST

 15.2.12
Perkarangan Pejabat ADUN Selat Klang

ADUN Selat Klang mengagihkan beg di majlis ringkas majlis penyerahan beg sekolah kepada golongan dhaif, ibu tunggal dan miskin di seluruh DUN Selat Klang.
 Dalam ucapan beliau, YB Dr Hjh Halimah Ali menegaskan bahawa kerajaan Selangor amat mengambil berat hal ehwal pendidikan. Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS) sebenarnya adalah tabung pendidikan untuk anak Selangor yang dihadiahkan setiap seorang sebanyak RM100 dan dijangka apabila matang ketika anak itu berumur 18tahun, beliau bolehlah menggunakannya untuk perbelanjaan melanjutkan pelajaran.
 Program Tuisyen Rakyat Selangor bertujuan untuk membantu keluarga miskin menikmati kelas tambahan percuma.
   Ibubapa yang datang menunggu giliran dengan sabar untuk mendapatkan beg khas berlogo jata Selangor dan perkataan SELANGORKU untuk menanam patriotik dikalangan pelajar

UMNO tuduh PAS AJARAN SESAT: PAS ambil tindakan!

Posted: 15 Feb 2012 05:51 AM PST

Tuduh sesat: PAS akan lapor ke pejabat agama pula

Aziz Muda , 15 Feb 2012
KUALA LUMPUR, 15 Feb: PAS akan membuat laporan kepada Pejabat Agama Islam Negeri Terengganu berhubung kenyataan Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said yang menuduh PAS sebagai 'Parti Ajaran Sesat'.

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Datuk Abu Bakar Chik berkata, laporan itu akan dibuat dalam masa beberapa hari lagi, bagi mendesak tindakan diambil ke atas Ahmad.

Semalam beliau juga telah membuat satu laporan polis ekoran keengganan dan kegagalan Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu itu menarik balik keyataannya yang menuduh PAS sebagai parti ajaran sesat'.

Laporan itu dibuat di Balai Polis Kuala Terengganu, dengan ditemani beberapa orang kepimpinan PAS Terengganu.

Menurutnya, pada Khamis, 9 Februari lalu, dalam ucapannya di Majlis Mesra Media anjuran Badan Perhubungan PAS Terengganu, beliau telah meminta Ahmad menarik balik kenyataannya yang 'menghina' PAS itu dalam masa tiga hari.

Katanya, setelah tempoh yang diberikan berlalu, Ahmad bukan sahaja tidak mahu menarik balik kenyataannya, malah pada hari Isnin, 13 Februari lalu, beliau membuat kenyataan dengan berkata bersedia diambil sebarang tindakan.

"Jadi, semalam, 14 Februari, saya telah membuat satu laporan kepada pihak polis supaya polis menyiasat Ahmad Said di bawah akta hasutan.

"Saya berharap agar pihak polis menyiasat Ahmad Said dengan segera," katanya ketika dihubungi Harakahdaily, di sini, hari ini.

Ahmad Said baru-baru ini telah mengeluarkan kenyataan kotor dan berniat jahat untuk memburukkan PAS dengan menuduh PAS sebagai parti ajaran sesat.

Kenyataan Menteri Besar Terengganu itu sebelum ini telah dibidas teruk oleh beberapa orang pemimpin PAS termasuk dari kalangan pemimpin PAS negeri itu kerana jelas bertentangan dengan realiti sebenar parti itu.

"Setelah langkah pertama itu dilakukan, saya akan membuat laporan ke Pejabat Agama Islam Negeri Terengganu di Kuala Terengganu pula selepas ini supaya tindakan yang sewajarnya dikenakan ke atas Datuk Seri Ahmad Said," katanya.

Menurut Abu Bakar, setelah mengambil kenyataan daripadanya, polis Kuala Terengganu telah memberitahu kepada beliau bahawa laporannya itu akan diserahkan kepada polis Kemaman untuk sisatan lanjut kerana kenyataan jahat Ahmad itu dibuat di Kemaman.

Beliau yang juga anggota Badan Perhubungan PAS Terengganu berkata, tuduhan Ahmad itu tidak boleh didiamkan oleh PAS kerana ia merupakan tuduhan yang amat berat bagi seseorang Islam.

"Itulah sebabnya saya meminta pihak polis menyiasat beliau di bawah akta hasutan kerana tuduhan beliau itu jelas bertujuan untuk memburukkan PAS dan menghasut orang ramai supaya membenci PAS," tegasnya. 

Menurutnya, termasuk dalam akta hasutan itu adalah hasutan dari sudut agama, perkauman dan raja-raja, manakala tuduhan Ahmad itu adalah satu 'hasutan agama' yang akan menimbulkan keresahan dan kebencian di kalangan orang ramai terhadap orang-orang PAS.

Bagaimana boleh dikatakan PAS sesat, tambahnya, sedangkan PAS tidak termasuk dalam ajaran sesat yang telah disenaraikan oleh Jabatan Agama dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).

Malah, PAS adalah satu parti politik yang sah, berperlembagaan, ditubuhkan pada tahun 1951 untuk mendokong dasar Islam yang bermatlamat untuk menegakkan pemerintahan berdasarkan al-Quran dan as-Sunnah.

"Seruannya ialah Allahu Akbar dan usaha-usahanya adalah usaha yang diharuskan menurut perlembagaan Malaysia. Malah, pada setiap kali perlembagaan PAS dipinda, ia mendapat kelulusan dari pihak Pendaftaran Pertubuhan Malaysia," ujarnya.

Sebelum ini, Pemuda PAS Terengganu telah mencabar Ahmad berdebat mengenai tuduhannya itu, tetapi cabaran itu tidak pula disambut oleh beliau.

"Saya sendiri pula sememangnya bersedia untuk berbahas dengan Ahmad Said pada bila-bila masa sama ada berbahas atau berdebat secara terbuka atau tertutup," tegasnya.

Beliau amat berharap agar Ahmad sedar dengan tuduhan beratnya itu terhadap PAS dengan segera merujuk balik kenyataannya dan seterusnya menarik balik kenyataan tersebut.

Hannah Yeoh

Hannah Yeoh


Affordable healthcare has come to town!

Posted: 15 Feb 2012 10:26 AM PST

Tired of waiting for the Barisan Nasional Federal Government to build us a government clinic in Subang Jaya? Don't worry - thanks to Klinik Waqaf An-Nur in USJ 9 now provides good affordable healthcare services for only RM5!

At the press conference together with representatives from Masjid Al-Falah and KPJ Healthcare

Presenting a cheque of RM17,000 [RM7,000 from my 2011 state allocation and another RM10,000 from my 2012 allocation] to help fund the running of Klinik Waqaf An-Nur.

I will continue to speak up for the people of DUN Subang Jaya and will continuously demand from the Health Ministry to give us our very own government clinic. Subang Jaya residents pay a lot of taxes to the Federal Government and it is time for them to fulfill their pledges. Back in 2007, it has already been announced that RM8 Million had been allocated under the Ninth Malaysia Plan for a government clinic in Subang Jaya. Click here to read the old article. MPSJ has since then allocated a plot of land in Jalan USJ 1/33 for the Health Ministry for this purpose.

You can read more about this community clinic from Selangor Timesthe Malay Mail and SJ Echo.

Community Clinic for DUN Subang Jaya

Posted: 15 Feb 2012 09:58 AM PST

Article from SJ Echo

SUBANG JAYA: The days of hefty and expensive health care bills for the poor living in Subang Jaya are over.

A joint effort by the private health care sector and Masjid Al-Falah in USJ9 will be setting up a community clinic to see to the needs of the poor in this neighbourhood, ADUN Subang Jaya Hannah Yeoh said.

"A joint partnership between KPJ healthcare group and Masjid Al-Falah has been formed to establish a community clinic at their premises in USJ9."

"We do not have a government clinic in Subang Jaya at this point. We are still asking for this from the Health Ministry but since we do not have one, I am so glad that the private sector has come forward to help," she said.

Hannah said the clinic is now serving the community twice a week, on Tuesdays and Thursdays from a cabin put up at the mosque in USJ9.

"It is open for all races who are poor and cannot afford hefty bills in private healthcare. They charge only RM5 per consultation."

"Please make full use of this facility but don't abuse it. If you can afford to go to private clinics, please go to private clinics and let the deserving people benefit from this new facility we have for them," Hannah added.

A new building will be constructed to house this clinic at the mosque compound by June this year to properly serve even kidney failure patients with dialysis machines at their disposal.

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Ke Sijangkang Menjejaki Ulama Silam

Posted: 15 Feb 2012 04:24 PM PST

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


一马关怀健保计划

Posted: 15 Feb 2012 08:24 PM PST

民主行动党全国副宣传秘书兼沙登区国会议员张念群针对廖中莱的谈话於吉隆坡发表声明:


(吉隆坡16日讯)民主行动党全国副宣传秘书张念群指出,卫生部长廖中莱不应该也没有资格斥责有心探讨"一马关怀健保计划"(1 Care for 1Malaysia)的各界人士在"操弄有关议题,通过错误的数据来吓唬及混淆民众"。

她说,如果在"一马关怀健保计划"的细节上出现众说纷纭的局面,那也是因为卫生部在处理这项关乎全民福利的医疗健保上缺乏透明度。

她指出,虽然医疗健保于1981至1985年的第四大马计划中就已浮现,而且在2009年重新包装为"一马关怀健保计划",可是卫生部至今仍不肯透露丝毫关于该计划的细节。

她表示,更让人不解的是,卫生部受邀出席保健改革论坛,可是却傲慢的连一名代表都不肯派遣赴会。
(More......)

Najib’s Openness And Tolerance Is Fictitious

Posted: 15 Feb 2012 04:23 PM PST

~ Media Statement by Teo Nie Ching in Petaling Jaya on Tuesday, 15th February, 2012:

Participating in Johor Baru Ancient Temple Chingay parade but taking action against Muslims celebrating Valentine's Day, Najib's openness and tolerance is fictitious

Last Sunday night (February 12, 2012), the Prime Minister Datuk Seri Najib attended Johor Baru Ancient Temple Chingay parade with much publicity, bringing along an impressive entourage comprising his wife Rosmah, Home Minister Hishammuddin, Johor Menteri Besar Abdul Ghani and his wife Jamilah, MCA President Chua Soi Lek, Tourism Minister Ng Yan Yan and the President of Federation of Chinese Association of Malaysia (Huazong).

8TV Evening News reported that after witnessing the religious procession which was celebrated by all races, the Prime Minister commented that the temple procession in Johor Bharu was the best example of people of various races and religions could live in harmony and peace.

Najib pointed out that apart from showing the mutual tolerance of various races, the parade also exhibited the 1Malaysia spirit and crossed inter-racial boundaries.

If participation by Muslims such as Datuk Seri Najib and his wife Rosmah, Hishammuddin, Abdul Ghani and his wife Jamilah, can be viewed as "living up to the spirit of 1Malaysia", why the minister in Prime Minister Department Jamil Khir Baharom urge Islamic authorities in all states to take necessary actions against Muslim couples celebrating on the eve of or on Valentine's Day merely because of Valentine's Day is not a Muslim festival?

On one hand, Najib and his entourage participated in Johor Baru Ancient Temple Chingay parade with much fanfare and publicity, on the other hand his minister urge all religious authorities to take action against Muslim couples on Valentine's Day. This undoubtedly exposes Najib's purported openness and tolerance as complete fake!

Valentine's Day is not any religious or racial festival but merely a joyous day that belongs to lovers, married couples and friends. Even the nation with the most Muslims in the world, Indonesia, allows freedom to celebrate Valentine's Day. Jamil does not need to raise such much fuss and mobilize Islamic authorities of the whole country to take action against Muslims who celebrate Valentine's Day.

I would also suggest the MCA who is organizing a candle light vigil entitled "We Want Valentine's Day" at MCA HQ on Valentine's Day to invite Jamil to attend the event, and properly educate him on the true meaning of Valentine's Day.
(More......)

Philosophy Politics Economics

Philosophy Politics Economics


Global Sugar Prices Down, But Subsidies Up?

Posted: 15 Feb 2012 05:02 PM PST

The Minister of Domestic Trade, Consumerism and Cooperatives, Datuk Ismail Sabri has announced earlier this month that the Government has entered into a 3-year contract to import raw sugar for US$26 per 100 pound signed in January 2012.

As a result he has announced that the Government had to increase the subsidies for sugar sold in the country from 20 sen to 54 sen per kilogramme. According to the Minister, the increase in subsidies to was due to "skyrocketing" global prices.  Consequently, the government would now have to pay RM567 million for sugar subsidy this year compared to RM262.4 million last year.

The question that needs to be asked however, is why did the Government sign a 3 year contract to purchase sugar at US$26 per 100lbs when the last traded price of sugar as at December 2011 was on US$23.42 per 100lbs or a significant 10% below the Government's purchase price?

Based on the fact that Malaysia imports approximately 1.24 million tonnes or 2.73 billion pounds of sugar per annum, Malaysia would have overpaid by RM64 million.

What is of greater concern is that the Government is locking in the purchase of sugar at high prices when the global sugar prices have been trending downwards.  After hitting a peak of US$29.47 per hundred pounds in July 2011, the price of sugar has fallen consistently every month – US$28.88 (August), US$26.64 (September), US$26.30 (October), US$24.52 (November) to US$23.42 (December) per 100lbs.

In fact, a February 5th Bloomberg report cited Macquarie Group Ltd as claiming "sugar prices may fall to as low as 18 cents a pound this year as a forecast surplus for the 2011-12 season becomes available".

The report further added that "sugar supplies are set to outpace demand by 9 million metric tons in the 2011-12 season that began in October, according to trader Olam International Ltd. The estimated surplus has started to reach the market and will increase throughout the year, said Carlos Murilo Barros de Mello, managing director at Macquarie Brasil Participacoes Ltda."

If sugar prices does indeed hit US$18 per 100lbs, then Malaysia stands to lose approximately RM491 million per annum. Instead of having to increase subsidies, Malaysia could have further reduced sugar subsidies without having to increase the price of refined sugar.

Datuk Ismail Sabri must explain how the US$26 per 100lbs transaction is arrived at.  The Minister had arrogantly said "let me remind you that the government is smart" when announcing that the Government had entered into the long-term contract.  It is now looking like the Government is being completely foolish in its attempt to be smart and it's costing the tax-payers hundreds of millions of ringgit more than necessary.

The Minister must also explain why is it that it is the Government who has to commit and pay for raw sugar import when it should be the Malaysian sugar duopoly – Malaysian Sugar Manufacturing Bhd and Tradewinds Bhd which should importing the raw sugar at the lowest possible prices.  Shouldn't these companies be forced to compete and not be sheltered by the Government from market risks?

Lim Guan Eng

Lim Guan Eng


Why Have The MACC And Police Not Taken Any Action When The Law Minister Himself Has Said That The RM250 Million NFC Cows And Condos Scandal Is Tantamount To Constructive Breach Of Trust ?(en/cn)

Posted: 15 Feb 2012 12:57 AM PST

The RM250 million NFC Cows For Condos scandal reached a new sensational level with Minister in Prime Minister's Department and de facto Law Minister Datuk Seri Nazri Aziz said that the National Feedlot Corporation (NFCorp) has breached its loan conditions with the Federal Government. Nazri was reported to have said: "In a way, there has been a constructive breach of trust. The money, which was meant for the cattle industry, was used for something else. The money was specifically given out based on a project given to NFCorp, that it could raise cattle and sell (it) at a cheaper price."

In other words, we have a damning indictment by the Law Minister himself that the RM 250 million loan used to pay for Shahrizat and her family's personal expenses, purchase of two luxury condominium units in Bangsar, Kuala Lumpur is a criminal breach of trust. Malaysians want to know why has neither the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) nor the police taken any action on those responsible in the RM250million NFC fiasco?

On 22 December 2011, the MACC announced that a special team headed by MACC investigating director Datuk Mustafar Ali has been formed to investigate claims of misappropriation in the NFC issue. A month later, Parliament's Public Accounts Committee (PAC) chairman Azmi Khalid stated that they will wait for the police and the MACC to complete their investigations before deciding if it should continue with its own probe.

One week ago, Federal Commercial Crimes director Syed Ismail Syed Azizan said that the police was nearly done with their investigations and would be re-submitting their investigation papers to the Attorney-General. This will in fact be their second submission as the Attorney-General had returned their initial findings on January 17 and requested for further investigations.

In other words, there has been a merry-go-round of investigations and shifting of responsibilities but not a single mode of action has been taken! Law Minister Nazri Aziz has made it clear that NFCorp has breached its loan conditions and committed constructive breach of trust by utilising public funds from a RM250million government loan to purchase luxury condominiums worth millions in Bangsar, Kuala Lumpur. There are now numerous allegations that other luxury condominiums have been bought overseas as well.

In developed countries committed to fighting corruption, failure to hold an open tender is tantamount to a corrupt act. Already the failure to hold an open tender for the NFC has even been highlighted by Datuk Seri Nazri Aziz. Malaysians now demand to know who is sleeping on the job and why MACC and the police have not acted against those responsible when the Law Minister Nazri Aziz himself has said that the RM250 million NFC cows and condos scandal is tantamount to constructive breach of trust.

Lim Guan Eng

—– Mandarin Version—

民主行动党秘书长兼峇眼区国会议员林冠英于2012年2月15日在吉隆坡发表声明:

当首相署法律部长认为,国家养牛中心及公寓2亿5000万令吉丑闻确实触犯失信罪行,为什么反贪污委员会及警察还没有采取任何行动?

养牛公寓2亿5000万令吉丑闻已经达到一个新的沸腾点,就连首相署掌管法律的部长拿督斯里纳兹里都认为,国家养牛中心已经违背它与联邦政府贷款的条件。纳兹里认为,这确实触犯失信罪行。这笔钱本来是应该用在养牛业,但是却用在其它用途。国家发出这笔贷款是基于国家养牛中心的计划,它应该用来养牛,以更低的价格出售牛肉。

换句话说,我们的法律部长已经强烈谴责上述养牛公司使用2亿5000万令吉来支付莎丽扎及其家人的私人花费、两幢吉隆坡孟沙区的公寓,已经触犯失信罪行。国人要知道,为什么反贪污委员会及警方都还没有采取行动,对付这起2亿5000万令吉丑闻的罪魁祸首?

2011年12月22日,反贪委宣布已经成立一个以调查总监拿督慕斯达法为首的特别小组,来调查国家养牛中心所涉及的不当行为。一个月后,国会公账调查委员会主席阿兹米说,他们会等到警察及反贪委完成他们的调查,再决定是否进行本身的调查工作。

一个星期前,联邦商业罪案总监赛依斯迈尔说,警方的调查工作已经接近尾声,他们需要向总检察长提呈调查报告。这将是他们第二次呈交报告,总检察长已经在1月17日退还他们的初步调查报告,并要求他们进一步调查。

换句话说,调查及找出祸首的工作一直在兜圈子,但是还没有任何人被对付!法律部长纳兹里已经讲得很清楚,国家养牛中心利用国家的2亿5000万令吉贷款来购买吉隆坡孟沙区的豪华公寓,已经违反了它的贷款条件、确实触犯失信罪名。还有许多有待证示的言论也指控他们在国外购买豪华公寓。

在那些立志肃贪的发达国家 ,如果没有进行公开招标已经形同贪污。关于这点,拿督斯里纳兹里已经点出国家养牛中心计划没有公开招标的问题。国民现在要知道,到底是谁玩忽职守,当首相署法律部长认为,国家养牛中心及公寓2亿5000万令吉丑闻确实触犯失信罪行,为什么反贪污委员会及警察还没有采取任何行动?

林冠英

Suara Sri Andalas

Suara Sri Andalas


Selangor Jamin Tidak Berlaku Krisis Air 2014

Posted: 15 Feb 2012 01:00 AM PST

SHAH ALAM, 15 Feb: Kerajaan Negeri Selangor memberi jaminan bahawa tidak akan berlaku krisis air menjelang 2014 seperti mana yang dihebahkan oleh Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) dan Kerajaan Persekutuan sebelum ini.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap, Kesihatan, Pekerja, Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin negeri, Dr Xavier Jayakumar berkata, krisis air yang dibangkitkan itu merupakan propaganda politik kerajaan Barisan Nasional.

"Ini adalah usaha BN untuk meracun pemikiran dan bertujuan menakut-nakut rakyat Selangor dalam usaha mereka untuk merampas kembali negeri ini.

"Kerajaan negeri berpendapat bahawa projek mega pemindahan air dari Pahang ke Negeri Selangor serta tindakan Syabas memaksa Kerajaan Negeri meluluskan pembinaan Loji Rawatan Air Sungai Langat (Langat 2) yang menelan berbilion-bilion ringgit itu tiada tujuan lain.

"Apa yang diketahui ia hanya bertujuan memberi kontrak dan habuan keuntungan kepada syarikat-syarikat kroni yang rapat kepada pemimpin-pemimpin BN," jelasnya kepada pemberita selepas mesyuarat mingguan exco kerajaan negeri di sini, hari ini.

Dalam pada itu beliau menyatakan, Kerajaan Selangor dengan menggunakan teknologi rawatan air terkini telah mengenalpasti beberapa punca air yang telah dirawat dan boleh digunapakai bagi menampung keperluah rakyat Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

"Bagi menampung keperluan air kita akan mengambil air mentah dari bekas-bekas lombong yang banyak terdapat di seluruh negeri Selangor, pengambilan air bawah tanah, rawatan dan penapisan air singai, penggunaan air hujan dan juga air mentah dari takungan air hujan.

"Malah kerajaan negeri juga bersetuju dengan cadangan Persatuan Pengguna untuk memaksimakan penggunaan sumber-sumber air tersebut untuk menampung keperluan harian rakyat Selangor," jelasnya lagi.

Tambahnya lagi, cadangan ini merupakan alternatif yang lebih bermanafaat dan menjimatkan daripada projek pembangunan infrastruktur pemindahan air dari Pahang yang menelan belanja berbilion ringgit wang pembayar cukai.

Kerajaan negeri juga sedang mempercepatkan langkah bagu merawat air sungai untuk penggunaan sektor perindustrian di Negeri Selangor.

"Bagi tujuan ini kerajaan negeri telah meluluskan lesen pemindahan air mentah kepada anak syarikat Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB), Konsortium Air Sdn Bhd yang mempunyai trek rekod dan kepakaran teknologi terkini dalam menguruskan dan merawat air.

"Sekali lagi kerajaan negeri memberi jaminan bahawa isu bekalan air tidak akan timbul malah ia mencukupi sehingga tahun 2020," sambungnya lagi.

Lantaran itu, kerajaan negeri bertegas untuk terus meneruskan tadbir isu bekalan air bagi memastikan rakyat Selangor terus mendapat manafaat pemberian 20 meter padu air percuma.Sumber: Harakahdaily

PR Kemuka Cadangan Konsep 'Rumah Sewa Hingga Milik Tanpa Faedah'

Posted: 15 Feb 2012 12:30 AM PST

SHAH ALAM,15 FEB : Pakatan Rakyat mencadangkan supaya kerajaan tidak menjadikan pembeli-pembeli perumahan Rakyat dan awam (PPR-PA) sebagai tindakan mengaut keuntungan berlebihan dan bukan bertujuan membela golongan yang memerlukan.
 
Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar berkata kerajaan seharusnya melaksanakan konsep 'Sewa Hingga Milik- Tanpa Faedah (SHM-TF) iaitu konsep sewaan yang dimasukkan sebagai bayaran kepada pembelian rumah.

"Sebagai contoh harga rumah RM35,000 dengan masa bayaran melalui sewa selama 25 tahun akan menjadikan bayaran bulanan hanya sekitar RM117 tidak termasuk kos penyelenggaraan bangunan kerana harga tersebut sudah dimasukkan nilai rumah tersebut.

"Kerajaan juga tidak perlu meminjam daripada KWSP atau institusi kewangan lain. Konsep ini akan juga mengurangkan kos pentadbiran kerana sistem kutipan sewa sedia ada sudah mencukupi.

"Ini adalah konsep semua menang - rakyat senang," kata Izzah yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam surat terbukanya kepada Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar ,Dato' Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.

Tambah Izzah, Pakatan Rakyat menyokong penuh terhadap usaha murni skim pembelian rumah mampu milik untuk rakyat berpendapatan rendah, selagi pelaksanaan dibuat secara teratur. Ini jelas dinyatakan di dalam kenyataan akhbar rasmi dan memorandum Pakatan Rakyat kepada Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) justeru tidak timbul persoalan bahawa kami tidak menyokong skim ini.

"Isu dasar bukanlah seperti tuduhan tidak berasas Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar yang mendakwa Pakatan Rakyat tidak yakin dengan kebolehan bakal peminjam untuk membuat bayaran - tetapi isu dasar adalah mengenai sumber dana untuk skim ini yang akan datang dari KWSP.

Kenyataan Menteri mengenai peranan KWSP juga telah menyebabkan timbulnya reaksi meminta penjelasan sepenuhnya bukan sahaja dari Pakatan Rakyat malah dari rakyat, ahli lembaga KWSP, MTUC dan CUEPACS kerana ia melibatkan tabungan simpanan hari tua pekerja, sedangkan sudah ada sumber dana lain yang dapat memberi manfaat kepada semua pihak terutamanya bakal pemilik sendiri," katanya.

Izzah menjelaskan, kadar faedah atau kadar keuntungan yang akan dikenakan ke atas pinjaman seperti yang diumumkan Timbalan Ketua Pengarah DBKL , Datuk Mohd Amin Nordin, (pada 31 Jan 2012) adalah 6.5 peratus, di mana 1 peratus adalah untuk kos perkhidmatan dan 5.5 peratus kepada KWSP.

"Kadar faedah 6.5 peratus terlalu tinggi kenapa kadar yang lebih rendah, seperti 2 peratus yang dikenakan kepada pinjaman mudah (soft loan) RM250 juta projek National Feedlot Center (NFC) melibatkan suami dan keluarga salah seorang Menteri dalam kabinet Kerajaan Pusat tidak digunakan.

"Kerajaan sepatutnya tidak membezakan di antara kadar faedah pinjaman untuk golongan kaya dengan golongan berpendapatan rendah. Pada kadar 6.5 peratus selama 25 tahun, harga rumah asal RM35,000 mencecah RM70,800, iaitu dua kali ganda harga rumah asal.

"Sekiranya kadar 2 peratus digunakan, sama seperti yang diberi oleh kerajaan BN kepada projek NFC, peminjam akhirnya hanya membayar sebanyak RM44,400." jelas beliau.

Katanya, pemberian kadar faedah yang hanya memihak kepada golongan atasan juga dilihat di dalam projek Lebuhraya Pantai Barat bernilai RM7 billion, di mana pinjaman mudah (soft loan) RM2.24 bilion diberikan oleh kerajaan pusat kepada Kumpulan Europlus pada kadar faedah 4 peratus, termasuk subsidi 3 peratus ke atas pinjaman komersil kumpulan tersebut.

"Untuk memenuhi aspirasi dan membela rakyat berpendapatan rendah, skim memiliki rumah PPR-PA ini juga mestilah diperluaskan kepada semua rakyat di seluruh negara kerana rakyat berpendapatan rendah bukan semuanya tinggal di Kuala Lumpur.

Skim ini mesti memberi peluang kepada semua penyewa tidak kira status ekonomi atau bangsa untuk memiliki rumah yang dapat memberi jaminan tempat tinggal serta menjadi asas membangunkan harta keluarga dengan mudah dan telus," katanya.

Justeru menurut Izzah , untuk memperkayakan lagi proses demokrasi "mengutamakan rakyat", dicadangkan penduduk PPR-PA diberi peluang melalui satu referendum memilih di antara tiga cadangan iaitu :

i) Cadangan Kerajaan untuk skim pinjaman tajaan KWSP pada kadar faedah 6.5 peratus;
ii) Cadangan untuk skim pinjaman mudah (soft loan) pada kadar faedah ala-'NFC' sebanyak 2 peratus; atau
iii) Skim Sewa Hingga Milik - Tanpa Faedah.

Pilihan (ii) dan (iii) boleh ditawarkan kerana Menteri telah mengeluarkan kenyataan bahawa Kerajaan memiliki dana mencukupi walaupun keputusan yang beliau ambil adalah untuk menggunakan dana KWSP.

"Pakatan Rakyat menerima cabaran berdebat yang dikeluarkan Menteri di mana tajuknya hendaklah "Apakah kaedah pembiayaian terbaik untuk Skim Pembiayaian Khas Program PPR-PA?".

"Debat ini juga mesti disiar langsung di kaca televisyen seperti mana debat di antara Ketua Menteri Pulau Pinang dan Presiden MCA akan disiarkan dalam saluran Astro. Ini barulah demokrasi yang berdasarkan keperluan rakyat untuk mendapat informasi telus dan tepat untuk membuat pilihan yang adil," ujar beliau.


Sumber: TVSNEWS

Program Sumbangan Beg Sekolah Di Desa Latania

Posted: 14 Feb 2012 05:00 PM PST

Desa Latania, Klang, 14 Februari 2012 - Sebanyak 100 buah beg sekolah telah disumbangkan kepada murid-murid dari keluarga berpendapatan rendah di flat Desa Latania hari ini.

Hadir menyampaikan sumbangan tersebut adalah YB Dr Xavier Jayakumar, ADUN Seri Andalas. Turut menghadiri program tersebut adalah Encik Manaf, Ahli Majlis MBSA dan Ketua Kampung, Tuan Haji Miswan.

Dalam program tersebut, YB Dr Xavier Jayakumar turut berucap memberi penerangan ringkas tentang program-program Kerajaan Negeri Selangor yang boleh dimanfaatkan oleh orang ramai.

Program tersebut telah dikoordinasikan oleh sukarelawan Encik Nageswaran dan Puan Saraswathy.

YB Dr Xavier Jayakumar berharap dengan sumbangan beg sekolah ini dapat membantu meringankan sedikit beban keluarga dan memberi keselesaan kepada murid-murid untuk ke sekolah.Direct Free Kick

Direct Free Kick


KENYATAAN AKHBAR - TARIKH AKHIR PENDUDUK MEMBAYAR SUMBANGAN 5% BAGI PROJEK CERIA ADALAH 7 MAC INI

Posted: 14 Feb 2012 10:25 PM PST

Penduduk yang telah ditawarkan bantuan di bawah Program Baikpulih Negeri Berkebajikan (CERIA) Fasa Kedua perlu mengemukakan bahagian mereka sebelum 7 Mac 2012 akan datang.

Untuk Fasa Kedua CERIA, 50 kawasan pangsapuri telah ditawarkan dan 26 kawasan telah mengemukakan bahagian mereka.

Di bawah CERIA, penduduk pangsapuri kos rendah perlu mengemukakan pendahuluan sebanyak 5% dari kos membaikpulih sebelum kerja-kerja dimulakan. Baki 15% boleh dibayar secara ansuran.

Penduduk pansgapuri kos rendah hanya perlu menanggung 20% dari kos baikpulih dan Kerajaan Negeri akan menanggung 80%.

Adalah diharapkan 24 kawasan yang belum mengemukakan bahagian mereka melakukannya secepat mungkin.

Sekiranya mereka menghadapi masalah untuk mendapatkan 5% ini, maka diharap mereka dapat membincangkannya dengan Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor.

Jika mereka gagal datang berbincang sebelum 7 Mac 2012, maka kawasan mereka akan ditangguh perlaksanaannya ke Fasa Ketiga.

Kawasan-kawasan yang berada di Fasa Ketiga pula akan menggantikan giliran mereka.

Kerajaan Negeri berhasrat untuk membaikpulih 100 kawasan di bawah CERIA.

Untuk Fasa Pertama, 18 kawasan telah ditawarkan dengan 10 kawasan telah siap sepenuhnya.

Iskandar bin Abdul Samad
Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan & Setinggan
Negeri Selangor
14 Februari 2012

Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Petition Campaign: “HENTIKAN KEMUSNAHAN MAS” by European

Posted: 15 Feb 2012 09:53 AM PST

Very sad to see that such a handful of crooks can easily hijack a reputated airline like MAS. Staff should stand up united aginst this attempt to hijack their company and plunder their assets

Comment on Petition Campaign: “HENTIKAN KEMUSNAHAN MAS” by Ilham Putera

Posted: 15 Feb 2012 08:58 AM PST

YB,

Kudos for your untiring effort in raising this endless dispute with regards our national carrier future. We are with you in not trusting that the pariah will turn around the bleeding national carrier.

Please note that as a result of the sudden suspension of Firefly (whose fully booked flights prior to Hari Raya was cancelled by the goons in MAS) their 2 B737-400 aircraft that was operating out of Johor Bharu can be seen parked at KLIA until today. The lease charges for the aircraft comes to the tune of RM8 million per year and MAS is still happy with the decision.

If this decision is not bad enough, danny fernandes is following the advise of the fantastic advise of their consultant to engage Ishal Kutty to revamp its revenue management. Can you imagine, a person who only does pricing in Emirates is now assign to do revenue management which is a totally different cattle of fish. This under qualified guy is paid a million a year plus other perks to take the job that he is only half qualified. Cant the person responsible for this recruitment be sacked himself. Even AJ passed remarks that this guy is not up to the mark and had asked other staff in the department to backup this kutty’s incompetence.

From what I had gathered, during a senior management retreat held at the Marriot Putrajaya, danny fernandes had also informed the team of MAS new logo for rebranding where the red of the WAU logo is to be replaced with light blue color (maybe red is patented for AA only). Someone from the team commented that the light blue is similar to PKR color. Danny fernandes respond was, “thats good coz we need to prepare for the future”. Did BN government realise who they have appointed to be MAS? Is danny fernandes a government nominee or the opposition. Can somebody out there tell us the answer?

Comment on Petition Campaign: “HENTIKAN KEMUSNAHAN MAS” by arjuna waspada

Posted: 15 Feb 2012 08:36 AM PST

YB WeeChooKeong
Saya sudah tandatangan petition.
Terima kasih atas link.
No To Tony
No To Danny
No To Azman
again,No To Tony.
arjuna waspada.
changkat lobak.

Comment on Now Everyone in AirAsia can join MAS by Atticus

Posted: 15 Feb 2012 07:35 AM PST

Corrupted Union leaders
Razak of Mas
Hazman of Mas

So you think the Unions are ‘sleeping’? I beg to differ. I think it is you guys who are sleeping and lost to the reality of what is happening. You still have your jobs today because TF and gang cannot just cut MAS up into little pieces and sell the pieces off for cash for the one and only reason, which is, MAS is unionised. Without the Unions, the lot of you will either be jobless or almost jobless by now, with compensation of just 3 month’s salary at the most.
So, what does TF and gang try to do? Simple, form a new company for Short haul, you must resign from MAS if you want to join Shorthaul, with new terms and conditions. So, no more union to protect you, no rights, no seniority (in case they want to retrench you later, they pay you peanuts). And they will form a new subsidiary for Airport Operations and Ground Handling, same modus operandi. Engineering is one division TF and gang (this includes Danny Rashdan) would love to sell off, there are ready buyers, but the only thing stopping this plan for now is the Union factor. Which is why the Unions have been advising everybody, do NOT sign anything or accept any “offer” without checking with them first. And which is also why TF and gang are trying at all costs to bust the Unions.
So, if you think the Unions are sleeping, what do you suggest they should do now? Go for a picket or a strike? Isn’t that stupid, like shooting yourself in the
foot? MAS grinds to a halt, who will laugh all the way to the bank? MAS is not the enemy, AA/AAX is. So, if you want action, then the action should be anything and everything that should not give them any advantage. Faham?
If you are from Engineering, guess where AA will be sending their 10-year old aircraft for HMVs? Right. And so, if you are in Engineering, are you going to work your butt off to get those aircraft going? Sure, they parachute in an AA man to head Engineering. So what? He cannot do anything IF the staff do not want to do it. Faham? Or, you should all look around you, observe what is happening, gather relevant information and pass it to the Unions, so this can be used to help all of you. Instead of sitting around and griping and complaining and pointing fingers at everybody else. Faham?
So, instead of criticising and cursing the Unions, why don’t you contribute some constructive ideas? Or, like I said in another posting, why don’t you step up and offer yourself to head the Union?

Comment on Petition Campaign: “HENTIKAN KEMUSNAHAN MAS” by Flyguy

Posted: 15 Feb 2012 07:23 AM PST

Atticus

do agreed with u. not many staff know that union exco stay until 4 am (this is not typo error) for few nites just to prepared presentation to PM, where union rep met him yesterday. the main objective is to give PM the senario of what happening in MAS now. while no firm decision been made, PM himself promise to look into this “drama tamil”…

this is the only way to resolve these issue by “wahyu” from the “top”. without divine intervention, we as mere human being is helpless…

so, those who curse union exco, maybe u all should get to know ur rep better or do regular TT session with ur rep…

YB,

pls give PM all the info that u have, even u already given to him last time. all this time, he only look MAS from these 3 stooges “eye” and after the “meeting” with u, he realise that is not as “green” as other party try to impress upon him.

if all the MP in Malaysia are “caring” & “concern” like u, Insyaallah, Malaysia will become no 1 country in the world….

cheers…..

Comment on Petition Campaign: “HENTIKAN KEMUSNAHAN MAS” by Atticus

Posted: 15 Feb 2012 05:26 AM PST

Razak dari Mas
Jala
YB Wee

If the all the MAS Unions are on sleeping pills as alleged, let me tell you this :
MAS would already by now be sliced up and sold off in bits and peices, and
all of you, workers like Razak and Jala,who only know how to criticise without giving any constructive inputs ,will all by now be already on the streets, jobless, probably given only 3 months pay as compensation!
Trust me, the only reason why the ungrateful staff like you are still getting their salaries today is because MAS is unionised. If you happen to be from Engineering, let me tell you that it is because of the Unions that TF and gang
cannot move to sell off all of you as they please.
So I suggest instead of cursing and spitting at the Unions, just ask yourself, what have you done to assist your Union to fight this battle? Or maybe, if you think you can do better, why don’t you offer yourself to lead the Unions? If you can guarantee that you have access to the PM’s office or to whoever can make a difference, and ‘powerful’ enough to make demands, then , and only then , you can be in a position to criticise and curse. So, are you?

Comment on Petition Campaign: “HENTIKAN KEMUSNAHAN MAS” by Razak of MAS

Posted: 15 Feb 2012 02:44 AM PST

That bloody crony Rashdan still dare to remain in as Deputy CEO of MAS. A failed consultant that was abled to sell his BinaFikir for RM8 million to Maybank. Maybank must be damn stupid or the crony Rashdan was too clever. Or there was a hidden hand in Khazanah that helped him to dispose BinFikir for RM8 million.

This bloody tak malu crony and to the red indian should be cursed for generation. I am sure that he will have to pay what what he had done to MAS 18,000 employees.

Let Allah deals with people like Rashdan, Azman Mokhtar and the red indian. We shall see how long can they last.

Comment on Petition Campaign: “HENTIKAN KEMUSNAHAN MAS” by azlijamil

Posted: 15 Feb 2012 02:35 AM PST

Thank you so much for highlighting all the MAS/Air Asia mess.
MAS could have been great!
Air Asia on the other hand is a … (Well, I’ve been taught to not say anything if I have nothing nice to say).

Comment on Petition Campaign: “HENTIKAN KEMUSNAHAN MAS” by Kunyit Hidup

Posted: 15 Feb 2012 02:26 AM PST

Just take a kit-kat-break……..

Public and private corporations must sign the integrity pledge as an expression of commitment that their business transactions are corruption-free.

Malaysian Institute of Integrity president Datuk Dr Mohd Tap Salleh said the move would be the institute’s main focus this year following a surge in economic crime i and outside the country.

“The PricewaterhouseCoopers Global Economic Crime Survey shows 30 per cent economic crime happened in 2009 and rose to 34 per cent last year,” he told the National Procurement Forum for the Public and Private Sectors 2012 today.

Mohd Tap said Malaysia registered 44 per cent economic crimes last year as compared to only 28 per cent in 2009.

He said Malaysia suffered billions of ringgit in losses from commercial crime like fraud, breach of trust, cyber crime and forgery.

“It clearly shows fraud is pervasive and persistent everywhere. Controls alone are not enough, but strong ethical culture is needed,” he told the 400-odd forum participants.

Mohd Tap said the pledge was “hatched” in collaboration with the Malaysian Institute of Integrity and National Key Result Area Corruption Monitoring and Coordination Division established last year.

Meanwhile, the Malaysian Institute of Corporate Governance president Tan Sri Megat Najmuddin Megat Khas said government and private enterprises may resort to “good weapons” to curb power abuse through integrity pacts in business and contract documentations.

“This can be a powerful tool to rid power abuse and corruption as any breach of provisions will lead to contract termination,” he added. — Bernama

Comment on Petition Campaign: “HENTIKAN KEMUSNAHAN MAS” by Charles F Moreira

Posted: 14 Feb 2012 11:36 PM PST

Just signed. Hope the petition has an effect on the PM.

Nuffnang