Isnin, 19 November 2012

ZULKIFLI BIN NOORDIN

ZULKIFLI BIN NOORDIN


DOA JAHANAM

Posted: 19 Nov 2012 03:52 AM PST

 (Mike dah lupe ke atau buat-buat lupe yop? Atau benar ungkapan PAS sudah lupa!)

Salam 2 all.

Dunia Islam dikejutkan dengan peristiwa solat hajat dan doa anjuran PAS di Stadium Kota Bharu hari Sabtu 03 Muharram 1434, bersamaan 17 Nov 2012. Program yang dibuat sempena Muktamar PAS 2012 yang diadakan di PUTIK Kelantan tahun ini. Muktamar terakhir sebelum PRU 13.

Dalam keadaan umat Islam baru sahaja memasuki awal Muharram 1434, sempena menyambut peristiwa Hijrah Rasulullah saw daripada Makkah ke Madinah. Peristiwa yang melihat bagaimana Rasulullah telah mendamaikan dua suku Yathrib yang berperang lebih 200 tahun iaitu Auz & Khazraj; yang kemudiannya memeluk Islam dan dikenali sebagai kaum Ansar.

Kemudian Rasulullah saw berjaya mempersaudarakan sahabat Baginda yang berhijrah daripada Makkah yang dikenali sebagai Muhajirin dengan kaum Ansar daripada Yathrib, kemudiannya membentuk sebuah Daulah Islamiyyah yang dikenali sebagai Madinatul Munawwarah.

Peristiwa Hijrah adalah iktibar bagaimana perdamaian dibina dan ukhwah dimantapkan diantara dua golongan yang saling berperang dan bermusuhan. Peristiwa Hijrah adalah iktibar dimana persaudaraan dijalin diantara dua golongan yang langsung tidak kenal mengenal antara satu sama lain. Perdamaian dan persaudaraan yang membawa kepada Islam menjadi makin kuat dan mantap.

Dalam keadaan meraikan peristiwa Ma'al Hijrah itu, teman ingatkan sudah tentu umat Islam masakini akan mengambil iktibar daripada apa yang diajar oleh Rasulullah saw, iaitu membina kedamaian dan menjalain persaudaraan sesama Islam.

Umat yang berlainan bangsa dan darjat, tetapi punya Satu Tuhan, Satu Nabi, Satu Kitab, Satu Kiblat, Satu Aqidah; sewajarnya menjadi Satu Umat!

Alas! Rupanya sebaliknya terjadi di bumi Islam Malaysia! Akibat keghairahan politik kepartian tanpa batas, akibat terlalu gila mabukkan kuasa politik, sempena Muktamar Agong PAS, mereka mengadakan solat hajat dengan doa supaya umat Islam lain yang tidak sehaluan aliran politik dengan mereka dihancurkan! PAS membuat solat hajat dan doa supaya UMNO dihancurkan!!!

Pada teman, ini adalah jelas satu tindakan yang langsung tidak Islamik, bercanggah dengan syariat, menyalahi adab dan tata kesusilaan kemanusiaan, dan menggambarkan tindakan liar berbentuk kehaiwanan politik yang melampau dan desperado!

Teman faham bahawa PAS sekarang terlalu desperado! Sokongan umat Islam khususnya orang Melayu makin merosot! Orang Melayu sudah mula meragui, mempersoalkan dan mempertikaikan tindak tanduk dan halatuju politik PAS!

Persekongkolan luar tabi'e dengan Anwar Ibrahim sangat menghairankan orang Melayu! Persekongkolan songsang dengan parti cauvinis DAP yang terkenal dengan "Islam over my dead body" sangat meragukan orang Melayu! Tindak tanduk PAS yang dilihat lebih menjadi Pak Turut dan memperkaldaikan diri dan diperkaldaikan oleh Anwar dan DAP menambah kegusaran dan kekhuatiran orang Melayu! Pemecatan tokoh pejuang PAS Dr Hasan Ali yang lantang mempertahankan aqidah umat dilihat sebagai paku terakhir kepada keranda politik PAS!

Melihat kepada sokongan orang Melayu yang makin merosot, sambutan orang Melayu yang begitu hambar dalam program-program anjuran PAS, teman percaya langkah mengadakan solat hajat dan mendoakan kehancuran UMNO itu adalah langkah desperado dan terdesak bagi golongan pasrasit yang menguasai PAS! Mereka melihat lambaian Putrajaya semakin jauh, mereka melihat kerusi empuk Putrajaya makin hancur!

Pada teman, adalah lebih baik PAS mengadakan solat hajat supaya ALLAH memberikan hidayah kepada beberapa pimpinan pembangkang yang sudah sesat dan tergelincir jauh daripada Islam. Pembangkang yang disarangi oleh pengamal fahaman liberal dan pluralisma yang menyamakan Islam dengan agama lain, pembangkang yang dihuni mereka yang sesat pemikiran dengan amalan seks bebas dan luar tabi'e LGBT; pembangkang yang didiami mereka yang mahu bangsa Melayu hancur aqidah dan agamanya!

Alangkah lebih baik PAS mengadakan solat hajat supaya rakan sebantal mereka DAP diberi petunjuk keimanan! Bukankah lebih baik mendoakan supaya Karpal Singh, Kitsiang & Guaneng menerima hidayah dan mahu menerima aqidah Islam dan menyembah ALLAH Yang Satu!

Alangkah lebih baik jika PAS mengadakan solat hajat dan doa agar umat Islam di Ghozzah, Falastin diberi keselamatan dan dilindungi daripada penyembelihan dan pembunuhan oleh rejim zionis! Malah adalah lebih baik kalau PAS berdoa moga ahli-ahli PAS diberi kekuatan dan semangat jihad untuk pergi ke Ghozzah dan bersama dengan umat Islam disana disaat mereka sangat-sangat memerlukan sokongan!

Teman yakin umat Islam Ghozzah akan terperanjat mendengar PAS mendoakan supaya umat Islam UMNO dihancurkan! Sedangkan umat Islam Ghozzah sedar dan insaf bahawa Kerajaan Malaysia dibawah pimpinan umat Islam UMNO lah yang menjadi harapan dan sandaran mereka! Kerajaan Malaysia dibawah pimpinan umat Islam UMNO lah yang paling banyak menyokong, membantu dan berkorban untuk mereka selama ini!

Suara umat Islam Ghozzah dibawa ke pentas dunia oleh pemimpin Islam UMNO sehingga ke peringkat Bangsa-Bangsa Bersatu! Keberanian dan kelantangan pemimpin Islam UMNO lah yang berjaya menggegarkan dunia dengan suara rintihan umat Ghozzah!

Pemimpin Islam UMNO itu sekarang didoakan oleh para pasarasit PAS supaya dihancurkan! Airmata Ghozzah pasti mengalir melihat gelagat haiwan-haiwan politik yang terlalu gila dan taksub mahukan kerusi empuk kekuasaan, sehingga mengenepikan persaudaraan dan ukhwah yang diperjuangkan Rasulullah saw!

Malahan tindak-tanduk kaum pasrasit yang gila kuasa ini sebenarnya merosakkan Islam itu sendiri! Cuba mike bayang yop apa kata orang kafir bila mendengar ada Pak Lebai yang sanggup menadah tangan meminta ALLAH menghancurkan orang Islam lain! Pasti mereka kan kehairanan! Agama apa yang mengajar umatnya supaya mendoakan kehancuran dan kerosakan sesama sendiri?

Yang mendapat nama burok ialah Islam! Yang mendapat imej burok ialah Islam! Yang rosak ialah Islam!

Kepada umat Islam bangsa Melayu, berapa lama lagi kita mahu diperlembu dan diperkaldaikan oleh pasrasit-pasrasit ini? Berapa lama lagi kita mahu diperbodoh dan diperjahilkan oleh kaldai-kaldai politik yang menjadi tunggangan Anwar dan DAP ini?

Sebab itu umat Islam bangsa Melayu tidak ada pilihan lagi! Isyarat jelas mesti diberikan kepada pasrasit-pasrasit yang menguasai PAS! Bahawa umat Islam bangsa Melayu bukan kaldai yang boleh diperbodohkan! Umat Islam bangsa Melayu bukan haiwan yang boleh dijadikan bahan tunggangan!

Malah umat Islam bangsa Melayu sangat bangga dengan agama dan aqidahnya! Umat Islam bangsa Melayu sangat bersyukor menjadi satu-satunya bangsa didunia ini yang diiktiraf melalui undang-undang dan Perlembagaan sebagai bangsa yang ujud kerana agama Islamnya!

Sebab itu umat Islam bangsa Melayu akan bersatu dengan kekuatan iman dan aqidah, dan berjanji akan mengajar pasrasit-pasrasit haiwan politik ini dengan menolak mereka sepenuhnya mereka dalam PRU 13 akan datang!

Kita berikan mereka kerusi sifar - kerusi kosong - dalam PRU 13 nanti insyallah!

Dan kepada para pasrasit yang menguasai PAS, mike kena ingat! Doa mike itu jika tidak benar dan tidak diredhai, akan kembali kepada mike! Silap haribulan mike sendiri yang akan dihancurkan ALLAH! Mike sendiri yang akan dibinasakan ALLAH!

Sebab itu teman mendoakan semoga mereka diberi petunjuk dan hidayah untuk kembali kepada Islam sebenarnya; risalah Islam yang dibawa oleh Rasulullah saw sebagaimana yang dimaktubkan didalam Al Quran & Sunnah Rasulullah saw!

Wallahua'lam & Wassalam.

Adios amigos, grasias senor!

Zulkifli Bin Noordin
Isnin
05 Muharram 1434
19 Nov 2012

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


Anwar will be PM if Pakatan wins polls, says DAP

Posted: 19 Nov 2012 05:43 PM PST

The inexorable pursuit of an Islamic State — Ahmad Farouk Musa

Posted: 19 Nov 2012 02:11 AM PST

Ahli Parlimen Kota Belud

Ahli Parlimen Kota Belud


Mathematically, Hadi Awang could be next PM

Posted: 19 Nov 2012 05:17 AM PST

Now that PAS has claimed stake of the Prime Ministership if Pakatan Rakyat wins the 13th general election, a very interesting scenario is possible.

You see, according to the article 43(2a) of the Malaysian Constitution, the Yang di-Pertuan Agong shall appoint Prime Minister a member of the House of Representative who in his judgement is likely to command the confidence of the majority of the members of that House.

I believe PAS knows BN just can't stomach Anwar Ibrahim as the Prime Minister.

What does that mean then?

It means that, if PAS demands for vote of confidence in Dewan Rakyat to show who gets the biggest support or confidence to be the Prime Minister, and if BN MPs, particularly muslim BN's MPs, vote in favor of PAS, then it is possible that PAS' candidate for the Prime Ministership will be the next Prime Minister and not Anwar!

Will Anwar once again fail in his attempt to be the Prime Minister of Malaysia? Will he miss the boat again?

Or will Hadi Awang create history by being the first PAS Prime minister of Malaysia?

Time will tell.

Of course before this could happen, PAS needs BN to like them first and Pakatan will have to conquer Putrajaya and dislodge a very popular Prime Minister. A tough feat indeed which makes the questions above moot.

But still, the possible scenario is something to think about.

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


YAB Dato` Menteri Besar Selangor Bentang Belanjawan 2013: Lapan Jabatan/Agensi Mendapat Pujian Ketua Audit Negara Termasuk PADAT !

Posted: 19 Nov 2012 02:59 PM PST

Bantuan Untuk Anak-Anak Bukit Mutiara Berkhatan

Posted: 19 Nov 2012 05:49 AM PST

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


Teks perbahasan Nie Ching mengenai Laporan Awal Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia

Posted: 19 Nov 2012 07:14 AM PST

Please find below my speech in Parliament on Ministry of Education on November 7, 2012:

Puan Teo Nie Ching [Serdang]:
Terima kasih Tuan Pengerusi. Okey, lima minit. Saya hendak sentuh Butiran 020000 – Dasar dan Pembangunan Pendidikan. Saya rasa di dalam Laporan Awal Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia, ada satu cadangan yang juga telah digesa oleh Menteri Pelajaran bahawa dalam tempoh masa lima tahun, kita hendak melaksanakan sistem persekolahan satu sesi di seluruh negara dalam tempoh masa lima hingga sepuluh tahun lagi.

Kalau saya merujuk kepada pelan tersebut dan saya mendapati bahawa 16% daripada keseluruhan sekolah di seluruh negara kita yang sedang mengamalkan sistem persekolahan dua sesi. Sekarang di negara kita setakat tahun 2011, kita ada 10,000 buah sekolah. Jika 16% maksudnya kita ada 1,600 buah sekolah yang mengamalkan sistem persekolahan dua sesi.

Sekarang saya hendak Tanya, sekiranya kita hendak menjalankan, melaksanakan sistem persekolahan satu sesi, jadi kita mestilah membina sekurang-kurangnya 1,600 buah sekolah, kalau tidak bagaimana sekolah-sekolah yang mengamalkan sistem persekolahan dua sesi itu hendak menjalankan persekolahan satu sesi. Akan tetapi, menurut jawapan daripada Kementerian Pelajaran, dari tahun 2008 sampailah tahun 2011, dalam tempoh masa 4 tahun, kita hanya membina 80 buah sekolah yang baru. Maksudnya dalam satu tahun sekolah baru yang boleh dibina adalah 20 buah. Maksudnya kalau kita hendak membina dengan speed yang sebegini, sekiranya kita hendak membina 1,600 buah sekolah yang baru, kita akan mengambil masa 80 tahun. Jadi, saya di sini hendak tanyalah, bagaimana kerajaan kita bersiap sedialah untuk menjalankan, melaksanakan sistem persekolahan satu sesi dalam tempoh masa lima tahun ini?

Isu kedua juga tentang ini Laporan Awal Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia.

Saya rasa laporan awal ini hanyalah dibentangkan pada September tahun ini dan tempoh masa untuk orang awam mengemukakan input, memberi maklum balas adalah setakat hujung Oktober sahaja. Saya rasa tempoh masa yang diberi kepada orang awam terlalu singkat, jadi saya pohonlah supaya kementerian ini boleh menimbangkan lagi supaya boleh melanjutkan masa untuk orang awam untuk memberi input dan juga maklum balas mereka.

 Isu ketiga yang saya hendak sentuh adalah tentang SMPC Segamat. Saya rasa SMPC Kuantan sekarang telah diluluskan tetapi dengan satu syarat bahawa menurut Perdana Menteri kita, saya quote ya. “Kita bersetuju dengan permohonan itu tetapi menetapkan semua pelajar wajib mengambil SPM.” Saya rasa permohonan untuk membuka sebuah SMPC Segamat di Segamat, Johor sudah lama dikemukakan tetapi saya rasa sekolah ini tidak berniat untuklah memaksa pelajar-pelajar mereka untuk mengambil SPM. Jadi, saya hendak tanya di sini sama ada SMPC Segamat ini akan juga diluluskan oleh Kerajaan Barisan Nasional kerana Timbalan Menteri sendiri yang selalu cakap jenis sekolah apa yang dipohon, jenis sekolah itu yang akan diluluskan.

Jadi saya hendak minta satu penjelasan dan jawapan yang terus terang daripada Timbalan Menteri. Sekian sahaja, terima kasih Tuan Pengerusi.

Puan Teo Nie Ching [Serdang]: Yang Berhormat Timbalan Menteri, saya hendak tanya sedikit tentang kawasan Puchong. Boleh? Saya hendak tanya tentang SJK(C) Tun Tan Siew Sin, saya hendak tanya sama ada sekolah itu dikategorikan sebagai sekolah kerajaan ataupun sekolah bantuan kerajaan kerana saya terima satu jawapan daripada Menteri Pelajaran semalam bahawa SJK(C) Bukit Serdang, Sungai Long, Kajang Utama...

Datuk Dr. Wee Ka Siong: Sepatutnya semalam saya hendak jawab soalan, tetapi Yang Berhormat lambat 10 saat.

Puan Teo Nie Ching [Serdang]: Ya, satu saat. Boleh jawab sekarang.

(More......)

Dr Siti Mariah Mahmud

Dr Siti Mariah Mahmud


PERJUMPAAN DIANTARA AHLI-AHLI PARLIMEN DENGAN SPR

Posted: 19 Nov 2012 07:52 AM PSTKENYATAAN MEDIA
PERJUMPAAN DIANTARA AHLI-AHLI PARLIMEN DENGAN SPR
19hb November 2012

Disediakan oleh: 
Sekretariat Pakatan Rakyat 
Khusus Berkenaan Kajian Data Daftar Pemilih yang di bekalkan SPR

SUMMARY – JENIS ADUAN
Kajian dilaksanakan keatas (Daftar Pemilih Induk) DPI 2010, DPI SK2 2012 dan kesemua RDPT (Rang Daftar Pemilih Tambahan) diantara tarikh tersebut
Didapati beberapa kejanggalan yang tidak seharusnya berlaku, boleh menjurus kepada manipulasi data didalam daftar pemilih.

1. Sejumlah 7958 pemilih baru didapati tiba-tiba muncul didalam DPI SK2 2012 semenjak daripada DPI2010 tanpa di pamerkan didalam mana-mana RDPT diantara tempoh tersebut. Ada sejumlah yang agak besar di sesetengah kawasan Parlimen yang boleh menjejaskan keputusan pilihanraya.

2. Nama pemilih yang sudah di potong di masukkan semula kedalam DPI (Daftar Pemilih Induk). Kategori adalah seperti berikut;

a. Warganegara hilang kerakyatan di daftarkan semula setelah di pamer POTONG nama mereka dari Daftar Pemilih

b. Polis/Tentera yang sudah dipotong nama sebab pencen, didaftarkan semula dan nama mereka dimasukkan semula sebagai pemilih didalam Daftar Pemilih Induk SK2 2012

c. Nama Pemilih yang sudah di pamer potong diatas sebab kematian di daftarkan semula sebagai pemilih (contoh Ja'afar Bin Tahir)

3. Nama Pemilih yang dipamerkan sebagai awam diragui, dipotong nama mereka dalam daftar pemilih, tiada bantahan. Akan tetapi dimasukkan semula ke dalam DPI SK2 2012. Sejumlah 40,786 nama pemilih awam di ragui yang rekod dalam JPN tidak aktif dan diragui terlibat. Kebanyakan mereka berumur diantara 90-100 tahun. (contoh di sediakan)

4. Sejumlah 2709 pmilih di pindahkan keluar dari DUN/Parlimen kawasan mereka mengundi tanpa mereka menukar alamat dan tanpa mereka memohon untuk ditukarkan. SPR mungkin akan menggunakan alasan pembetulan lokaliti seperti alas an yang terdahulu (diantara 2008-2010 seramai 31,274 pemilih terlibat). Akan tetapi kajian Pakatan Rakyat menunjukkan bahawa ada sejumlah pemilih, kedudukan mereka sudah betul lokaliti tempat mengundi di lapangan akan tetapi di tukar kepada lokaliti yang tidak betul. (Contoh P083 Kuantan dibekalkan)

5. Pemilih dari kalangan satu keluarga tinggal didalam satu rumah dan satu alamat akan tetapi mengundi di DUN dan Parlimen yang berbeza (contoh P083 Kuantan di bekalkan)

Melihat kepada kejanggalan diatas,serta juga segala kejanggalan yang telah didedahkan sebelum ini adalah didapati bahawa SPR tiada kemampuan untuk memastikan bahawa Daftar Pemilih Induk yang di bekalkan oleh SPR adalah bersih dan bebas dari manipulasi. Menjurus juga kepada hilangnya integriti SPR sebagai agen pengurus pilihanraya. Seluruh Jawatankuasa SPR wajib bertanggungjawab diatas perkara ini dan Letak Jawatan serta merta.
 

YB Ahmad Razif Blog's

YB Ahmad Razif Blog's


Program Bantuan Baiki Rumah 1MDB 2012

Posted: 18 Nov 2012 05:21 PM PSTPada 17 November 2012 yang lalu telah menghadiri Majlis Perasmian Program Bantuan Baiki Rumah 1MDB 2012 yang telah dirasmikan oleh Y.B Dato' Mohd Nasir bin Tan Sri Ibrahim Fikri, Ahli Parlimen Kuala Nerus di Kampung Telaga Pinang, Bukit Tok Beng, Seberang Takir.

Program Masuk Kampung

Posted: 18 Nov 2012 04:46 PM PST

Pada 17 November 2012 yang lalu telah membuat program masuk Kampung Kubang Badak dan Tok Jembal untuk melawat orang sakit dan menghulurkan sedikit bantuan kepada mereka yang memerlukan. Turut serta ialah pegawai-pegawai perubatan dari Universiti Malaysia Terengganu (UMT) untuk merawat mereka secara percuma. Terima kasih di atas bantuan dan kerjasama yang dihulurkan.

Majlis Makan Malam Sempena Sambutan Jubli Emas Kesatuan Kebangsaan Guru

Posted: 18 Nov 2012 04:32 PM PST

Pada 16 November 2012 yang lalu telah menghadiri Majlis Makan Malam Sempena Sambutan Jubli Emas Kesatuan Kebangsaan Guru yang telah dirasmikan oleh Y.A.B. Dato' Seri Ahmad bin Said, Menteri Besar Terengganu bertempat di Hotel Permai, Kuala Terengganu.

Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on NOW EVERYONE CAN SUE & BE COMPENSATED FOR FLIGHT DELAY by Kenny

Posted: 19 Nov 2012 04:52 AM PST

Dear Joan, what is the outcome of your claim? I am about to file a claim as well. They are getting desperate in LCCT and many uneducated folks are taken advantage off. I want to take action against them.

Comment on Complaints for DBKL by Karam

Posted: 18 Nov 2012 02:31 AM PST

What can i do when some incosidrate drivers parks their cars right infront of your house preventing you going in or coming out. who do i call to remove it. I live at Jalan Krian , Taman Rainbow and the Condo Residents are parking their cars all over.

Comment on Passengers are now able to claim compensation for delayed flights of more than 3 hours by Hana

Posted: 18 Nov 2012 01:33 AM PST

This type of ruling should be made in Malaysian courts to protect the travelers. Then we will see whether Tony can still blow his trumpet and assisted by the Star.

Direct Free Kick

Direct Free Kick


RM50 JUTA UNTUK RUMAH MAMPU MILIK DITUNGGU-TUNGGU OLEH RAKYAT BERPENDAPATAN SEDERHANA.

Posted: 19 Nov 2012 05:34 AM PST

Y.A.B. Tan Sri Dato' Seri Khalid Ibrahim, Menteri Besar Selangor di dalam Ucapan Belajawan 2013 pagi tadi telah mengumumkan bahawa RM50 juta dari simpanan Kerajaan Negeri akan digunakan untuk membina Rumah Mampu Milik Pasang Siap.

Pengumuman ini sudah tentu akan dialu-alukan oleh rakyat Selangor yang berpendapatan sederhana terutamanya yang mengadapi masalah untuk memiliki rumah sendiri.

Sekiranya jumlah tersebut digunakan sebagai dana pusingan, adalah dianggarkan lebih dari 1,200 unit rumah akan dapat dibina dalam tempoh 5 tahun pertama.

Keputusan ini juga bermakna teknologi-teknologi baru untuk membina rumah mampu milik akan diterokai di mana hasilnya adalah rumah-rumah yang lebih berkualiti dan yang mampu dimiliki oleh lebih ramai rakyat Selangor.

Teknologi-teknologi ini juga akan dapat dimanfaatkan oleh industri perumahan agar masalah kos pembinaan yang tinggi dapat diatasi.

Oleh itu, sekali lagi Kerajaan Negeri Selangor telah membuktikan ia berada di hadapan di dalam usaha-usaha untuk menyelesaikan masalah rakyat selain dari sentiasa prihatin akan keperluan mereka.

Pengumuman ini juga bermakna adalah tidak benar dakwaan bahawa Kerajaan Negeri gagal memanfaatkan rizab yang telah berjaya dikumpul.

ISKANDAR BIN ABDUL SAMAD
EXCO PERUMAHAN, PENGURUSAN BANGUNAN DAN SETINGGAN
NEGERI SELANGOR
19 NOVEMBER 2012

Di dalam komuniti Islam yg tidak begitu besar pun ada sekolah Islam! Cabaran utk kita semua di Pandan.

Posted: 19 Nov 2012 04:39 AM PST

Masa belajar dulu ada satu masjid aje tapi sekarang bila saya tanya, 'Where is the mosque?' sebab dah lebih 30 tahun jadi sesat jalan, jawapannya, 'Which mosque?'. Alhamdulillah hari ini dah banyak masjid!

Posted: 19 Nov 2012 04:32 AM PST

Mohon maaf tak dapat hadir ceramah di Cheras Indah malam ini, ada program meraikan mantan Pegawai Kewangan Negeri Selangor.

Posted: 19 Nov 2012 04:23 AM PST

Satu lagi kedai di St Mary Street milik Muslim. Fish and chips halal. Jenis makanan tak menjadi masalah, yg penting ikut syariat. Islam tidak timur dan tidak barat.

Posted: 19 Nov 2012 04:13 AM PST

Bulan lepas sempat singgah di Southampton, UK dan pergi melawat St Mary Street, jalan di mana terletak kolej belajar A-Levels 1979-81. Alhamdulillah jalan itu sekarang dipenuhi kedai2 milik Muslim seperti restoran ini.

Posted: 19 Nov 2012 03:42 AM PST

Nuffnang