Jumaat, 9 September 2011

ZULKIFLI BIN NOORDIN

ZULKIFLI BIN NOORDIN


SOALAN PARLIMEN

Posted: 08 Sep 2011 09:15 PM PDT


ZULKIFLI BIN NOORDIN

AHLI PARLIMEN KULIM BANDAR-BAHARU

SOALAN-SOALAN PARLIMEN (LISAN & BERTULIS)

SESI MESYUARAT KE 3, PENGGAL KE 4, PARLIMEN KE 12

SOALAN JAWAB LISAN

SOALAN 1 (03.10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri Dalam Negeri menyatakan:

1. apakah status/ tindakan terkini berkaitan lapuran polis oleh ahli DAP bernama Razali dan lapuran akhbar Utusan Malaysia mengenai rancangan pihak tertentu untuk menubuhkan sebuah Negara Kristian;

2. adakah lapuran mengenai cubaan atau rancangan menubuhkan Negara Kristian itu benar?

3. apakah tindakan yang telah dan akan diambil terhadap Church of Our Lady Fatima Brickfield dan mereka yang terlibat dalam kes memurtadkan Azlina Jailani @ Lina Joy?

SOALAN 2 (04.10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri di Jabatan Perdana Menteri menyatakan:

1. apakah status siasatan dan tindakan terkini yang diambil berkaitan isu fahaman pluralisma dan ucapan YB Permatang Pauh di London School of Economic pada 18.03.2008 yang jelas menunjukkan beliau mempunyai ciri menerima dan menganut fahaman pluralisma;

2. adakah Kerajaan bercadang mengeluarkan fatwa mengharamkan anutan fahaman pluralisma/ liberalisma dan mengambil tindakan memulihkan aqidah penganut fahaman sesat ini?


SOALAN 3 (05.10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri di Jabatan Perdana Menteri menyatakan:

1. Apakah langkah yang diambil memandangkan serangan terhadap aqidah dan syariat Islam semakin melampau akhir-akhir ini saperti isu dakyah Gereja Methodist, dakyah kristian dikalangan guru-guru tuisyen, munculnya laman-laman web yang menghina Islam dan banyak lagi?

2. Bila Kerajaan bercadang menubuhkan Pusat Pemulihan Aqidah di setiap negeri bagi membendung krisis aqidah umat Islam ini?

SOALAN 4 (06.10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri di Jabatan Perdana Menteri menyatakan:

1. apakah pendirian Kerajaan mengenai fatwa oleh Mufti Kerajaan DAP Pulau Pinang yang mengharamkan bacaan Al Quran pada waktu suboh? Adakah perkenan YDP Agong diperolehi sebelum fatwa itu dikeluarkan?

2. apakah status siasatan dan tindakan yang diambil terhadap seorang bernama Zakaria Bin Ahmad yang didalam khutbah Jumaat mendoakan Ketua Menteri DAP Pulau Pinang dan meninggalkan doa untuk YDP Agong?

SOALAN 5 (10.10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri di Jabatan Perdana Menteri menyatakan:

1. Mengapa Pusat Zakat/ Baitulmal, yang begitu agresif/ pro aktif dalam mengutip zakat, tidak mengambil sikap agresif/ pro-aktif dalam agihan zakat saperti mencari/ mengesan para asnaf terutama fakir miskin yang layak;

2. Adakah Kerajaan menyedari kegagalan Pusat Zakat/Baitulmal terutama dalam hal agihan telah diambil kesempatan oleh pihak bukan Islam untuk menyebarkan dakyah mereka?

3. Adakah Kerajaan bercadang mengadakan audit syariah bagi semua kutipan/agihan zakat?

SOALAN 6 (11.10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri Dalam Negeri menyatakan:

1. Adakah Kerajaan sudah mengenalpasti dan mengambil tindakan terhadap pihak yang memberikan maklumat bohong dan palsu kepada akhbar Kompas Indonesia sehingga mereka menerbitkan berita pembohongan mengenai YAB Perdana Menteri & YABhg Datin Sri Rosmah Mansor?

SOALAN 7 (12 .10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri Dalam Negri menyatakan:

1. Apakah status terkini dan tindakan yang telah diambil mengenai lapuran polis Dengkil Repot/ 001196/09 mengenai perbuatan jenayah rogol seorang pensyarah keatas seorang pelajar UPM?

2. Bilakah pertuduhan merogol akan dikenakan terhadap perogol tersebut?

3. Adakah pengadu diberi maklum mengenai perkembangan dan status aduannya?

SOALAN 8 (13.10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri Dalam Negeri menyatakan:

1. apakah tindakan dan langkah yang telah, sedang dan akan diambil terhadap penganjur himpunan haram 09 Julai;

2. bilakah pertuduhan jenayah terhadap Mohamad bin Sabu yang membawa cerita palsu dia dilanggar kenderaan PDRM pada 09 Julai itu akan dibawa?

3. apakah status dan tindakan terhadap penama Suhardi yang terlibat dalam himpunan haram itu dan isu kematian Allahyarham Baharudin yang diputarbelit itu?

SOALAN 9 (17.10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Perdana Menteri menyatakan:

1. adakah Kerajaan bercadang menjadikan tarikh 13 Mei sebagai "Hari Mahabbah" atau "Hari Perpaduan" dan menyiarkan tanpa tapisan semua kisah sebenar dan gambar-gambar peristiwa 13 Mei 1969 supaya rakyat sedar bahaya politik perkauman dan agama?

2. adakah Kerajaan bercadang membuka Kertas Putih untuk mengenal pasti punca dan dalang peristiwa 13 Mei 1969?

SOALAN 10 (18.10.2011)

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Perdana Menteri menyatakan:

1. adakah Kerajaan bercadang membawa pertuduhan jenayah lapuran palsu terhadap YB Permatang Pauh berkaitan lapuran polis beliau membabitkan sebuah videoklip;

2. adakah Kerajaan bercadang membawa pertuduhan syarie terhadap YB Permatang Pauh berkaitan pendedahan didalam videoklip tersebut?

3. adakah satu Suruhanjaya DiRaja/ Jawatankuasa Siasatan akan ditubuhkan untuk mendapatkan perisytiharan kehakiman & perundangan identiti pelaku-pelaku dalam videoklip tersebut?


SOALAN JAWABAN BERTULIS

SOALAN 1

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri Pengangkutan menyatakan:

1. adakah Kerajaan bercadang mengarahkan/ menasihatkan pemegang konsesi lebuhraya tol utama untuk tidak mengenakan tol diwaktu puncak saperti cuti perayaan, ataupun semasa lebuhraya tersebut dalam proses baikpulih yang menganggu kelancaran perjalanan?

2. apakah punca kegagalan Ops Sikap dan apa tindakan yang akan diambil untuk mengatasi kadar kemalangan/ kematian dijalanraya yang terlalu tinggi?

SOALAN 2

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri Pelajaran menyatakan:

1. adakah Kerajaan bercadang melaksanakan penyelidikan holistik dan menyeluruh bertujuan memansuhkan secara beransur-ansur sekolah-sekolah bukan aliran kebangsaan yang didapati lebih memudaratkan dan menyebabkan polarisasi agama dan kaum semakin menebal dikalangan pelajar?

2. apakah Kerajaan menyedari terdapat guru-guru yang memutar fakta sejarah negara dan menyebarkan dakyah agama bukan Islam dikalangan pelajarnya?

SOALAN 3

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri Penerangan, Komunikasi & Warisan menyatakan:

1. apakah Kerajaan menyedari program dan perancangan semangat 1-Malaysia terlalu menumpu kepada bangsa Melayu, Cina & India, dan seolah-olah mengenepikan kaum bumiputera yang lain termasuk mayarakat Orang Asli dan penduduk Sabah & Sarawak?

2. adakah Kerajaan bercadang menyiarkan lebih banyak filem arkib mengenai sejarah hitam negara saperti 13 Mei, Bukit Kepong dan lain-lain agar rakyat mendapat gambaran sebenar fakta sejarah negara dan tidak mudah diputarbelit oleh pihak tertentu.

SOALAN 4

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Menteri Pembangunan Luar Bandar & Kemajuan Wilayah menyatakan:

1. apakah Kerajaan bercadang melaksanakan skim perumahan luar bandar (saperti Skim Perumahan Generasi-2 Felda) untuk generasi kedua luar bandar,, kampung dan desa termasuk dikawasan Parlimen Kulim Bandar Baharu yang menghadapi masalah perumahan yang kritikal;

2. apakah tindakan yang diambil mengenai cubaan pihak tertentu mengeluarkan borang pemilikan tanah bagi warga Felda/ Felcra sebagai umpan undi jika mereka memenangi Pilihanraya Umum akan datang?

SOALAN 5

Saya ZULKIFLI BIN NOORDIN (P. 18 Kulim Bandar Baharu) minta Perdana Menteri menyatakan:

1. apakah status projek pembinaan Menara Warisan;

2. apakah ada jaminan projek Menara Warisan akan memberi keutamaan kepada professional (saperti akitek, jurutera dan lain-lain) dan kontraktor Melayu/ Bumiputera dalam perlaksanaannya;

3. bagaimana PNB bercadang mendapatkan modal untuk menampung kos pembinaan, dan adakah Kerajaan perlu memberi jaminan liabiliti?

4. adakah Menara Warisan itu akan disewakan atau digunapakai oleh PNB?

Sekian terima kasih.

Yang benar

Zulkifli bin Noordin

Ahli Parlimen Kulim Bandar Bharu

Jumaat: 09 Syawal 1432 / 09 Sep 2011


*Nota: soalan-soalan diatas adalah tertakluk kepada penerimaan, penolakan, pindaan atau perubahan mengikut peraturan dan syarat-syarat Dewan Rakyat dan kepada keperluan yang berkaitan. Teks yang berkuatkuasa adalah saperti teks yang diterima dan diterbitkan oleh Dewan Rakyat semasa persidangan nanti insyallah.

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


Pakatan to beat Najib in announcing budget | Free Malaysia Today

Posted: 09 Sep 2011 06:46 PM PDT

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Di Sebalik Beraya: Kami Berziarah Membawa Simpati Dan Doa

Posted: 09 Sep 2011 04:22 PM PDT

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


Pertanyaan untuk Mesyuarat Ketiga, Penggal Keempat Parlimen Ke-12

Posted: 09 Sep 2011 08:09 AM PDT

Below are the questions submitted for the 3rd Parliament sitting of 2011 which scheduled to convene from Oct 3 until Dec 1. Your comments are welcome. n_n

Pertanyaan Jawab Lisan

1.  Puan Teo Nie Ching [Serdang] minta PERDANA MENTERI menyatakan kos dan perbelanjaan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah dalam Inkues dan Suruhanjaya Siasatan Kematian Teoh Beng Hock termasuk kos untuk mengupah: -
a)    ahli patologi dari UK Dr Peter Vanezis;
b)    peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah; dan
c)    peguam-peguam lain. [5/10/2011]
 
2.  Puan Teo Nie Ching [Serdang] minta PERDANA MENTERI menyatakan kesahihan tuduhan bahawa isteri Perdana Menteri mempunyai bahan-bahan jenama yang bernilai berjuta-juta ringgit termasuk cincin berlian yang bernilai USD24.4 juta dan beg tangan Birkin. [11/10/2011]

(More......)

i n t a n h i j a u

i n t a n h i j a u


TANGGAL 31 OGOS DAH KENA TANGGAL...

Posted: 09 Sep 2011 03:57 AM PDT

Berdasarkan fakta sejarah, Tanah Melayu "tidak pernah terjajah", sebaliknya, hanya dinaungi atau dilindungi oleh British, dakwa sejarahwan Profesor Datuk Dr Zainal Kling.

"Fakta sejarah menunjukkan Tanah Melayu tidak pernah terjajah (oleh British). Ini mesti dibaiki dari sekarang oleh semua pihak sama ada pelajar, guru, ahli politik atau pentafsir politik," katanya.

azlanKatanya lagi, sejak Perjanjian Pangkor ditandatangani pada tahun 1874, tidak pernah tercatat dalam perjanjian itu bahawa negeri akan dijajah, sebaliknya hanya dilindungi atau dinaungi.

"Dinaungi tidak sama dengan kolonial... Hanya tiga negeri sahaja yang merupakan tanah jajahan iaitu, Singapura, Melaka dan Pulau Pinang.

"(Negeri-negeri) yang lain adalah dinaungi (atau) dilindungi... Sejak mula Tanah Melayu bukan tanah jajahan atau koloni. Ini fakta sejarah dan perspektif sejarah (itu) perlu diubah.

"Jangan kita sebut, kita terjajah selama 400 tahun. Itu adalah kesalahan yang amat besar," katanya di Putrajaya hari ini.

MKN: Kesan pentadbiran British satu bentuk penjajahan


Katanya, Tanah Melayu hanya terjajah selama dua tahun sewaktu pemerintah Malayan Union pada awal 1946 hingga akhir 1947 dan di zaman penjajahan Jepun.

Sementara itu, Majlis Profesor Negara (MPN) dalam kenyataannya berkata, zaman pentadbiran British yang disamakan dengan "penjajahan British" sebenarnya tidak sahih dan tidak wajar digunakan.

british coldstream guardBagaimanapun, menurut majlis itu "kesan pentadbiran British itu merupakan satu bentuk penjajahan".

"British diberi kuasa untuk 'mentadbir' dari segi pengurusan am dan kewangan serta eksploitasi khususnya sumber alam.

"Penilaian pengkaji sejarah kolonialisme British terhadap perilaku 'penjajahan' British itu disifatkan sebagai 'breach of trust' atau 'indirect rule'.

"Mereka kelihatan melakukan penjajahan walaupun tidak sahih, walaupun hal ehwal Persekutuan Tanah Melayu terletak bawah pentadbiran Pejabat Tanah Jajahan di Britain tetapi kedaulatan Melayu tetap terpelihara," kenyataan itu dipetik.(MALAYSIAKINI)

MAHATHIR KATA SOKONGAN NAJIB MEROSOT SEBAB BERSIH 2.0

Posted: 09 Sep 2011 03:38 AM PDT


KUALA LUMPUR, 9 Sept: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengakui kemerosoton sokongan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak adalah akibat dari cara kerajaan BN mengendalikan perhimpunan Bersih.

Katanya, tindakan kerajaan tidak membenarkan orang memakai baju kuning adalah satu tindakan yang dilihat tidak betul.

"Saya tidak tahulah samada ia arahan Datuk Seri Najib ataupun tidak tetapi bila ia arahan kerajaan, ia dilihat buruk oleh orang ramai," katanya.

Mahathir berkata demikian dalam wawancara khas dengan Astro Awani dan disiarkan hari ini.

Merdeka Centre dalam kajiannya baru-baru ini mendapati sokongan terhadap Najib merudum teruk kepada 59 peratus berbanding 76 peratus sebelum ini.

Kenyataan Mahathir ini membayangkan beliau bersetuju dengan hasil kajian persepsi Merdeka Centre itu yang cuba ditolak oleh pemimpin kerajaan Umno termasuk oleh para menterinya.

Ketika ditanya komen beliau terhadap penglibatan anaknya, Marina Mahathir dalam perhimpunan Bersih 2.0 9 Julai itu, Mahathir berkata, beliau tidak mengongkong anak-anaknya.

"Saya memberikan kebebasan kepada anak saya, saya tak paksa mereka ikut saya, mereka gunakan kebijaksanaan sendiri," kata Mahathir dalam rancangan itu.(harakahdaily)

魏宗贤文打烟之声 Gwee Tong Hiang for Bentayan

魏宗贤文打烟之声 Gwee Tong Hiang for Bentayan


ADUN Bentayan & ADUN Maharani dipelawa untuk menasihati para pelajar-pelajar SMK Sri Muar yang ponteng sekolah!

Posted: 08 Sep 2011 11:20 PM PDT

修复水沟留手尾,住所饱受水灾折磨,屋身下陷龟裂

Posted: 08 Sep 2011 10:48 PM PDT

Hamidah Osman

Hamidah Osman


Jemputan Majlis Rumah Terbuka

Posted: 09 Sep 2011 03:58 AM PDT


Assalamualaikum WTB , Salam Sejahtera dan Salam 1 Malaysia

Kesempatan ini Kak Midah dengan penuh rendah hati ingin mengucapkan Salam Aidilfitri kepada seluruh warga DUN Sg Rapat dan menyusuh sepuluh jari memohon ampun dan maaf sempena Aidilfitri yang mulia ini. Kak Midah sekelurga juga mempersilakan semua pengundi DUN Sg Rapat , pengikut blog Kak Midah, Sg Rapat Online, blogger-bloger untuk ke Majlis Rumah Terbuka dialamat berikut :


Tempat : Lot 70431, Kampung Tersusun, Batu Gajah Perak

Tarikh: 10 September 2011 ( hari Sabtu ini)

Masa: Jam 11.30 pagi hingga jam 5.00 petangHadirin akan dihiburkan dengan persembahan artis jemputan Nurul, Latif Ibrahim, Nash dan Jay Jay disepanjang majlis berlangsung. Semoga dengan kehadiran tuan/puan akan menyerikan lagi majlis ini.

Kak Midah

Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by Alexander Raj

Posted: 09 Sep 2011 09:20 AM PDT

Alllo… any body see Mr Vinnan , Mr Ragunathan and Uncle Dontplaypuk?

Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by ML

Posted: 09 Sep 2011 09:13 AM PDT

I’m sick of Air Asia & TF.. MAS is my first choice but if MAS fare is too expensive, I’ll just fly Qatar Airways.. I used to admire TF… now I just see him as an arrogant fat cat. Sorry.

I hate reading AA’s advert. The so-called cheap fares are all lies.. you need to add up so many extra charges. They are the ones that start the advert of “One Way Fare” (instead of Return fare) to fool the customers. Shame on you AA!

The one that I can’t forgive is when you took customers money waaaay in advance, then at your whim & fancy cancelled the flights. The other one is when you took customers money to pay for airport tax waaaay in advance, yet you didn’t pay the airport on time. How unethical can you be? So slimy.. eeeeee..

Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by Khinzirnah

Posted: 09 Sep 2011 08:52 AM PDT

The Government spent RM250m to build LCCT….. just to cater mainly for AirAsia. And now the RM250m investment will soon be “upgraded” into another white elephant in-the-making. Read MAHB’s GM comment in The Star today, MAHB has “NOT DECIDED” what to do with LCCT after the completion of the RM2.8b KLIA2 in Oct 2012. Sounds like Bina first, then Fikir later! WTF!

Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by kee

Posted: 09 Sep 2011 07:08 AM PDT

These robbers must be buggered as soon as possible.

Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by Abd Rahman

Posted: 09 Sep 2011 07:00 AM PDT

YB we are waiting for Parliament to start in October. Please make sure that you deal with Tan Sri Nor Yakop, Azman Mokhtar, Rashdan the house boy of Tony, Tan Sri MD Nor the Mr Nice guy or pretending to be nice guy, Azman Yahya the Scomi boy and Wan Azmi the E& O boy. Don’t spare them especially those from Khazanah. Don’t mince your words. Whack them for Malaysians. Not forgetting that Nazir, one of the fixer so to speak.

Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by Sathi

Posted: 09 Sep 2011 06:53 AM PDT

MAS Bugger

Not only MAS employees want blood. We the rakyat also want blood. These Rashdan and Azman Mokhtar thought that they can do what they like and get away with it. We will make the government pays for it if the government did not stop it. We want such characters to be sacked especially those responsible for the dirty deal.

Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by Sathi

Posted: 09 Sep 2011 06:47 AM PDT

This guy is just unscrupulous. No wonder they could work as a team swapping here and swapping there. If this government allow this share swap to go then my vote is definite not for Najib.

Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by Leng

Posted: 09 Sep 2011 06:34 AM PDT

The government must intervene in such matter and stop unfair practices like AirAsia. They say one thing and do another. Malaysians must no longer sit still and let Tony and his good friends in khazanah to lead us by the nose.

Not only Minister of Transport, the Minister of Domestic Trade must also move in to stop this fella trying to screw Malaysians. At the he used Badawi or 4th floor government to give him everything like LCCT using tax payers money and at the same time he screw us. Now Every One can Bullshit and the Khazanah boys will protect him.

Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by MAS bugger

Posted: 09 Sep 2011 06:28 AM PDT

Very well done, bro wee and Mas union. Keep whacking until they wet their pants. They are running scared for their crooked minds are being exposed everyday. Yes, get real professionals to run the airline starting with tan Sri aziz. The staff need to be calmed becos we are so pissed. We want blood.

Comment on Rashdan: Do you know about the RM50 ancillary charges imposed by the so called “No Frills” AirAsia by Anonymous

Posted: 09 Sep 2011 06:24 AM PDT

Tony,
Coin operated toilets in the air would be good idea.

Direct Free Kick

Direct Free Kick


Bengkel

Posted: 08 Sep 2011 09:49 PM PDT

9 September 2011 - Bersama warga Malaysia yang bekerja di Shepparton selepas solat Jumaat.

Posted: 08 Sep 2011 09:38 PM PDT

Dengan Dato' Bandar Shepparton.

Posted: 08 Sep 2011 06:52 PM PDT

Foto

Posted: 08 Sep 2011 06:44 PM PDT

Foto

Posted: 08 Sep 2011 06:31 PM PDT

Foto

Posted: 08 Sep 2011 02:57 PM PDT

Foto

Posted: 08 Sep 2011 02:55 PM PDT

Khalid Samad

Khalid Samad


Dato’ Adzib Pengerusi MAIS Penyokong BN!

Posted: 09 Sep 2011 03:57 AM PDT

Jelas berdasarkan tindakan beliau selama ini, maka boleh disimpulkan bahawa Dato' Adzib sebagai Pengurusi MAIS merupakan penyokong BN dan menggunakan kedudukannya untuk mempertahankan agenda UMNO/BN terutamanya di Selangor. Sekiranya kesimpulan ini tidak tepat dan bercanggah, maka adalah diharapkan agar dapat diberikan jawapan terhadap isu-isu di bawah.

1. Program di perkarangan Masjid bersama YB Kamalanathan
Dua gambar yang disertakan memadai untuk membuktikan bagaimana beliau melayani YB dari Barisan Nasional dengan cara yang begitu istimewa. Amat berbeza dengan layanan beliau terhadap YB dari PR. Gambar-gambar ini diambil diperkarangan Masjid di Hulu Selangor.

Dalam gambar pertama (Gambar 1), Dato' Adzib kelihatan duduk beramah mesra sambil menjamu selera bersama YB Kamalanathan dalam keadaan YB Kamalanathan memakai baju yang jelas tertera di atasnya lambang BN. Pada kebiasaanya baju berlambang parti politik dilarang di dalam perkarangan Masjid, tetapi oleh kerana ianya lambang BN, maka Dato' Adzib menganggap ianya tidak mengapa.


Dalam gambar kedua (Gambar 2), di program yang sama, beliau bersama dengan YB Kamalanathan menyerahkan kalimah 'Allah' kepada penduduk tempatan. Tiada pula dibuat bising apabila YB Kamalanathan sama-sama memegang dan menyerah kalimah tersebut sedangkan pada ketika itu, PAS dan PR dituduh menggadai kalimah Allah yang suci untuk diguna pakai oleh orang bukan Islam. Di sini tidak pula dikatakan ianya diguna pakai untuk tujuan politik oleh orang bukan Islam apabila YB Kamalanathan yang berbaju BN menyerahkannya kepada peserta.


Secara amnya bagi Dato' Adzib, semua yang BN buat boleh sahaja dan semua yang PR buat adalah salah.

2. Aduan terhadap UMNO oleh Tuan Nazir Masjid
Mungkin ada yang berkata, "buatlah aduan, boleh Dato' Adzib akan bertindak". Maka di sini disertakan bukti aduan yang dibuat.

Surat aduan ditulis oleh Nazir Masjid mengadu penggunaan Masjid oleh UMNO untuk memberi sumbangan kepada rakyat yang memerlukan. Sumbangan diberi dengan menggunakan beg yang jelas tertera lambang BN. Nazir bertanya samada ianya dibenarkan dan sekiranya tidak maka diminta pihak MAIS menegur Bahagian dan cawangan UMNO berkenaan.(Surat 1).

Surat

Walaupun surat dialamatkan kepada Dato' Adzib dan hanya di s/k kepada JAIS, JAIS menjawab dan meminta pihak Nazir memberi surat tunjuk sebab mengapa tindakan tidak patut dikenakan ke atas dirinya kerana membenarkan program itu diadakan! (Surat 2).

Nazir menulis balik dan menyatakan kepelikan dan kekhairanan beliau. Dia yang mengadu tetapi dia yang nak dikenakan tindakan! (Surat 3).

Saya yakin dalam kes ini, Dato' Adzib meminta JAIS menulis jawapan sedemikian rupa dan inilah corak hubungan yang wujud di antara mereka di mana agenda UMNO dan BN dilindungi MAIS dan JAIS.

Sedangkan 'aduan' yang dibuat terhadap saya oleh entah siapa, bukan Nazir Masjid atau Pengerusi Surau, terus diambil tindakan dan saya akan didakwa dimahkamah!

Aduan berhubung ADUN BN berceramah di dalam Surau dan Masjid langsung tidak diindahkan. Di sini disertakan gambar yang pernah disertakan bersama aduan yang dibuat terhadap Dato' Idris Abu Bakar. Tiada tindakan kerana UMNO/BN. (Gambar 3 dan 4).Demi membebaskan JAIS dan MAIS dari terus dinodai UMNO, rakyat Selangor diminta memenangkan PR buat kali keduanya dalam Pilihan Raya ke 13 yang menjelang tiba. Pada ketika itu, segala tanggapan bahawa PR adalah kerajaan satu penggal akan berakhir. Pada masa itu, usaha penodaan yang merupakan kesukaan UMNO/BN akan juga dapat ditamatkan kerana terbukti rakyat tidak redha terhadap usaha-usaha seperti ini. Termasuk usaha-usaha memburuk-burukkan MB secara komplot rahsia demi menjatuhkannya.

Jikalau Dato' Adzib cenderung sangat berpolitik, sila terjun ke medan. DUN dan Parlimen Shah Alam terbuka luas untuknya. Jangan berpolitik secara berselindung disebalik institusi Islam dan dengan itu mencemar institusi tersebut!


WaLlahu 'Alam
KHALID SAMAD

Nuffnang