Jumaat, 21 Oktober 2011

MY VOICE FOR NATION

MY VOICE FOR NATION


DAP: Let Fernandes and Ahmad Jauhari go head-to-head

Posted: 21 Oct 2011 10:42 PM PDT

Let light conquer darkness at the next general election.

Posted: 21 Oct 2011 05:36 AM PDT

Dr Shafie Abu Bakar

Dr Shafie Abu Bakar


Puisi Ala Haiku (Menurut Gaya Puisi Ringkas Jepun - Mementingkan Mesej Dari Bentuk)

Posted: 21 Oct 2011 04:45 PM PDT

ZULKIFLI BIN NOORDIN

ZULKIFLI BIN NOORDIN


PERANGKAP SYAITAN!

Posted: 21 Oct 2011 12:32 AM PDT


Salam 2 all.

PAS AKAN KELUAR PAKATAN PEMBANGKANG DEMI UNTUK MELAKSANAKAN HUDUD! BiaDAP & PKR AKAN TENDANG PAS DARI PAKATAN PEMBANGKANG KERANA PERJUANGAN MALAYSIAN-MALAYSIA, MALAYSIA BARU!

Itulah strategi dan senjata akhir Pakatan pembangkang bila menghadapi PRU 13 nanti. Demi survival politik dan untuk merampas Putrajaya dalam PRU 13 nanti dengan cara yang cukop licik lagi kotor, Pakatan pembangkang sedang merangka satu strategi yang akan memerangkap umat, rakyat dan negara ini!

AWAS BANGSA MELAYU UMAT ISLAM: STRATEGI SYAITAN INI AKAN MENGHANCURKAN KUASA POLITIK UMAT ISLAM BANGSA MELAYU DALAM NEGARA INI DIDALAM PILIHANRAYA UMUM KE 13 NANTI!


Strategi dan perangkap ini dirangka apabila menyedari bahawa sokongan umat Islam bangsa Melayu khususnya kepada Pakatan semakin menurun dan merosot setelah orang Islam bangsa Melayu melihat bagaimana Anwar rupanya berfahaman pluralisma menyamakan Islam dan agama lain, menjual kalimah ALLAH kepada kristian, dan PAS pulak sanggup menjual agama dan perjuangannya; daripada isu kalimah ALLAH, kepada isu sumpah bai'ah talaq tiga, kepada isu buang negara Islam, kepada menjadikan kafir harbi sebagai kalipah himpunan haram mereka, mengidola dan mengagungkan komunis, membela gereja yang memurtadkan umat, memaki hamun pemimpin mereka yang mahu mempertahankan aqidah, sehingga memboikot Himpunan Sejuta Umat Islam. Ini semua menyebabkan umat Islam bangsa Melayu mula menjauhi PAS dan pakatan pembangkang.

Sedangkan sokongan kaum Cina khususnya, termasuk kaum bukan Islam terutama kristian kepada Pakatan pembangkang, walaupun statik tetapi sudah mula timbul persoalan setelah melihat biaDAP kononnya bersekongkol dengan PAS yang mahu laksanakan hudud PAS! Mereka perlu lakukan sesuatu untuk mendapat kembali sokongan dan undi kedua-dua bangsa Melayu dan bukan Melayu dalam menghadapi PRU 13 nanti.

Sebenarnya isu hudud PAS yang dibangkitkan sekarang adalah permulaan kepada strategi perangkap ini. Ianya sengaja diputarkan semula dalam keadaan mereka tahu adalah mustahil untuk mana-mana kerajaan Melayu Islam, samada peringkat negeri mahupun pusat laksanakan akibat komposisi kongsi-kuasa yang ada sekarang. UMNO dengan MCA & MIC nya, PAS dengan biaDAP & PKRnya. Jadi realiti politiknya memang hampir, kalau tidak pun mustahil untuk dilaksanakan undang-undang hudud ini, walaupun kita menagkui ianya hukum yang datang dari Al Quran.

Tetapi jangan termakan perangkap ini. Apabila isu hudud ini berbangkit, mereka tahu UMNO terpaksa mengambil sikap menolak, kerana UMNO secara sendirian tidak boleh laksanakannya memandangkan UMNO sendiri tidak ada majoriti mutlak didalam Parlimen atau mana-mana Dewan Undangan Negeri. Jadi strateginya ialah jika UMNO menolak, akan dicanangkan bahawa UMNO menolak Islam, sekaligus menghakis sokongan Melayu-Islam kepada UMNO.

Diwaktu yang sama, mereka tahu bahawa parti bukan Melayu dalam BN, terutamanya MCA akan bertindak balas dengan menolak, malahan akan menentang habis-habisan; kerana mereka tahu MCA perlu memperlihatkan diri mereka sebagai penentang Melayu-Islam kepada masyarakat Cina. Dengan cara itu, orang Melayu-Islam akan bertambah benci dengan UMNO kerana gagal mengawal MCA khususnya.

Pada masa yang sama, parti cauvinis biaDAP akan terus memainkan sentimen anti-hudud anti Islam anti-Melayunya. Karpal Singh dan juak-juaknya akan mengulang lagu lama-over my dead body! Dengan cara itu, sokongan kepada parti cauvinis biaDAP ini akan terus kekal, dan mungkin bertambah.

Wama karuu wama karallah..wallah hukhoirul maakiriin!! Mereka menipu daya, ALLAH juga merancang, dan rancangan ALLAH mengatasi segala-galanya!


Namun perancangan itu terbantut apabila YAB Datuk Sri Najib membuat kenyataan diluar dugaan mereka! Mereka berharap PM akan mengambil sikap yang sama saperti Tun Mahathir. Sebaliknya PM dengan penuh kebijaksanaan menyatakan "UMNO mengakui hudud adalah hukum ALLAH, namun realiti politiknya hudud tidak dapat dilaksanakan sekarang". Ditambah pulak dengan kenyataan YAB TPM bila beliau berkata, "hudud akan dilaksanakan juga, tetapi akan mengambil masa yang panjang".

Kenyataan pimpinan UMNO ini membantutkan asakan mereka. Dan dengan takdir ALLAH, tiba-tiba YAB Menteri Besar Kerajaan PAS Kedah, yang juga seorang yang dianggap ulama' besar didalam PAS membuat kenyataan, "PAS Kedah tidak akan laksanakan hudud, kerana realiti politiknya PAS berkongsi kuasa dengan biaDAP & PKR. Jangan sesekali samakan PAS Kedah dengan PAS Kelantan!!". Ini ditambah dengan kenyataan beberapa orang pimpinan PAS yang menyatakan bahawa "PAS tidak akan laksanakan hudud tanpa persetujuan biaDAP dan PKR".

Kenyataan mereka dari kalangan pimpinan PAS ini menyebabkan umat Islam bangsa Melayu tertanya-tanya; apa beza pendirian UMNO dengan PAS. Dan lebih besarnya ialah, mengapa dalam keadaan macam itu, Datuk Nik Aziz masih nak bercakap tentang hudud. Ini ditambah dengan kenyataan Ketua Hakim Syarie Kelantan YA Datuk Mohamad Daud yang mempertikaikan keikhlasan PAS untuk melaksanakan hudud. Sudah lebih 20 tahun memerintah, apa yang PAS buat untuk menyediakan perancangan melaksanakan hudud? Selain ceramah siang malam, Datuk Nik Aziz dan Kerajaan PAS Kelantan langsung tidak berbuat apa-apa pun mengenai perlaksanaan hudud.

Keadaan bertambah kalut bila umat Islam melihat penganut fahaman pluralisma, Anwar Ibrahim tiba-tiba menyokong hudud. Tetapi dengan kenyataan yang menjadi bahan tertawa, "saya menyokong perlaksanaan hudud di Kelantan ini, tetapi ini pandangan peribadi saya sahaja". Anwar Ibrahim, orang yang mengatakan semua agama sama, yang tidak mahu membuat sumpah mubahalah dengan Saiful dan Datuk Eskay, yang tak mahu bagi sampel darah untuk ujian DNA, yang tidak mahu menunjukkan jam Omega insiden China-Doll, yang tidak mahu memberi keterangan bersumpah didalam Mahkamah dalam kes liwatnya; orang macam ini nak menyokong hudud? Kenyataan beliau menjadikan lawak Senario hambar!

Maka bila semua itu berlaku, strategi mereka untuk memerangkap UMNO dan BN tidak menjadi! Mereka perlu ubah strategi. Strategi yang boleh memerangkap UMNO, MCA, MIC, Gerakan dan parti-parti Kristian terutamanya dari Sabah & Sarawak. Apa strategi yang akan menyebabkan syaitan pun menangis?

Strategi yang begitu halus lagi mulus dirangka dengan begitu licik, tetapi jika berjaya bukan sahaja akan memerangkap UMNO & BN, tetapi boleh menumbangkan Kerajaan Persekutuan didalam PRU 13 akan datang! Strategi yang akan makan keliling. Strategi menipu untuk mengelabu!

Begini strateginya. Isu hudud dan beberapa lagi isu berkaitan Islam akan dibangkitkan. Dan kemuncaknya bila Anwar disabit oleh Mahkamah atas pertuduhan meliwat (hampir pasti akan disabitkan kesalahan sebab pembelaan alibi Anwar sudah kaput, sampai terpaksa tukar pembelaan "anuWaar" nya tak berfungsi!-insyallah teman akan membuat kupasan terperinci tidak lama lagi!). Bila ini berlaku, PAS akan keliling kampung mendakwa sabitan dan hukuman itu tidak Islamik.

Maka masa itu isu perlaksanaan hudud sekali lagi akan dibangkitkan! Isu qazaf akan dibangkitkan! Isu negara Islam perlu ditubuhkan akan dicanang semula. Sampai ke satu peringkat, PAS akan mengisytiharkan bahawa mereka akan melaksanakan juga hudud walaupun parti cauvinis biaDAP tidak setuju.

Akan berlakulah sandiwara terbesar dalam sejarah negara. PAS akan dilihat bergaduh dengan biaDAP. PAS akan maki biaDAP; biaDAP akan kutuk PAS. Datuk Nik Aziz akan cabar Karpal; Karpal akan cabar Datuk Nik Aziz. Kemuncaknya Karpal dan biaDAP akan desak supaya PAS diketepikan dan dibuang daripada Pakatan pembangkang. PAS akan berkeras kononnya mempertahankan perjuangan nak melaksanakan hudud. Isu ini akan diperpanjangkan sampai berdekatan dengan PRU 13.

Mereka mengharapkan akhbar-akhbar utama akan terperangkap dengan mainan ini. Media besar saperti TV3, Utusan, Berita Harian, NST dan lain-lain akan turut diseret. Mereka akan pastikan isu perbalahan PAS mahukan hudud dan biaDAP tolak hudud akan menjadi headline dan berita utama setiap hari.

KEMUNCAKNYA BILA DAH DEKAT PILIHANRAYA, PAS AKAN BERSANDIWARA DAN BERLAKON KELUAR DARIPADA PAKATAN KONONNYA MAHU BERJUANG SENDIRI UNTUK PERJUANGAN NEGARA ISLAM DAN HUDUD, QISAS & TA'ZIR!


Apa akan jadi?

Parti cauvinis biaDAP dan juak-juak bukan Melayu-Islam dalam PKR akan dijulang sebagai hero oleh kaum Cina khususnya..maka bertambah sokongan kepada biaDAP dan calon bukan Melayu-Islam daripada pembangkang! BiaDAP akan cabar MCA, MIC dan Gerakan supaya keluar BN demi meninggalkan perjuangan rasis UMNO. MCA, MIC & Gerakan akan tersepit diantara dua pilihan; terus bersama dengan UMNO dalam BN dan dilihat sebagai "budak suruhan UMNO" dan meneruskan pemerintahan "Ketuanan Melayu", atau bersama dengan biaDAP dan lain-lain untuk satu transformasi politik demokrasi yang baru!

PAS pulak akan dijulang dan dipuji kerana berani keluar daripada Pakatan pembangkang demi perjuangan Islamnya. PAS akan dilabel sebagai jaguh Islam sebenarnya kerana berani berjuang sendirian demi Islam! Maka bertambahlah sokongan dan undi kepada PAS dan calon PAS dalam PRU 13! PAS akan cabar UMNO supaya keluar daripada BN dan berjuang sendirian macam PAS kalau ikhlas mahukan Islam! PAS pulak akan menukar posisi menjadi penentu perpaduan dan perjuangan Melayu-Islam!

UMNO - akan ditohmah dan difitnah sebagai parti nasionalis, sekularis yang berjuang untuk tembolok sendiri. UMNO akan dicanang sebagai parti yang hanya berminat dengan "Ketuanan Melayu-Ketuanan UMNO". Maka UMNO akan ditolak kerana masih mahu terus berkompromi dengan MCA dan MIC dengan mengenepikan Islam. UMNO akan diberi kata-dua, samada memilih bersama PAS atau terus bersekongkol dengan kafir MCA dan MIC. UMNO masa itu akan berdepan dengan pilihan yang sangat sukar; perpaduan Islam atau bersekongkol dengan bukan Melayu-Islam MCA/MIC! Sudah pasti sokongan orang Melayu-Islam, yang menjadi "power-base" UMNO akan terhakis. Hampir pasti UMNO akan kehilangan banyak undi dikalangan Melayu-Islam!

MCA, MIC dan lain-lain parti bukan Melayu-Islam dalam komponen BN pulak akan ditohmah sebagai "anjing suruhan UMNO". Mereka akan dicanang sebagai parti yang tidak ada berani berubah mengikut arus politik baru dunia - yang mempertuhankan demokrasi dan lain-lain. Sekiranya mereka berterusan didalam BN, hampir pasti sokongan untuk mereka khususnya daripada masyarakat kaum Cina-India yang menjadi "power-base" mereka akan merosot. Undi untuk mereka akan jatuh merudum. Mereka akan bungkus dalam PRU 13 kerana sudah pasti kaum Cina-India akan memberi sokongan kepada biaDAP!

Dan dengan strategi halus dan licik saperti itulah, Pakatan pembangkang akan masuk dalam PRU 13. BiaDAP dan PKR akan terus bersama sebagai satu Pakatan dengan slogan Malaysia Baru, PAS akan masuk PRU 13 bersendirian dengan slogan Negara Islam.

Percaturan mereka ini, walaupun penuh risiko, tetapi yang terbaik. Sekiranya perangkap ini menjadi, calon-calon biaDAP, PKR dan PAS akan mendapat sokongan, dan mungkin menang. Jika jumlah mereka cukup melebihi 112, maka masa itulah kita akan melihat lakonan sandiwara politik kedua. Mereka akan balik berpeluk-pelukan tidor sebantal tilam sekatil untuk membentuk Kerajaan Persekutuan. Masa itu, barulah warna sebenar Pakatan syaitan ini akan terbongkar. Masa itu sudah terlambat bagi umat Islam-bangsa Melayu dan rakyat Malaysia; nasi sudah menjadi bubor. Kita sudah kehilangan negara kita.

Mustahil mike kata yop? 10 tahun lepas, siapa pernah terfikir BiaDAP dan PAS boleh tidur sebantal tilam sekatil? Siapa pernah terfikir Haji Hadi & Karpal Singh boleh berpeluk sakan? Siapa pernah sangka PAS sanggup buang perjuangan Negara Islam? Siapa pernah sangka biaDAP sanggup naik pentas Taman Melewar untuk berceramah? Siapa pernah jangka pemimpin PAS akan sanggup mati untuk Karpal? Tapi semua itu sudah berlaku depan mata kita!

Jadi tidak mustahil mereka akan buat lakonan baru - semuanya demi mencapai matlamat menduduki kerusi kekuasaan Putrajaya. Kita sedang berdepan dengan kaum yang menjadikan teori machiavelli sebagai realiti - matlamat menghalalkan cara!

Oleh itu, hati-hatilah kita semua. Jangan terpedaya dengan lakonan mereka ini. Ingatlah sejarah bangsa dan negara. Islam bangsa Melayu khususnya perlu merangka strategi baru untuk berdepan dengan taktik kotor perangkap pakatan pembangkang ini. Jangan kita terperangkap dengan mainan politik kotor ini. Bersedialah!

Jawapannya ialah: umat Islam bangsa Melayu perlu bersatu. Kuat lidi kerana diikat, kuat Melayu-Islam kerana berpakat & muafakat!


Adios amigos, grasias senor.

Wallahua'lam & Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
23 ZulQaedah 1432
21 Oktober 2011

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang

念群与沙登人民同在 | Nie Ching for Serdang


【中国报】加里尔峰保留地建国中 . 沙登岭新华小建在哪?

Posted: 21 Oct 2011 11:11 AM PDT

Right before GE12, former MCA President Ong Ka Ting announced that 6 new SJKC would be built, one of which is SJKC Bukit Serdang. In April this year, MCA Serdang chairman Datuk Liew Yuen Keong announced that the new school will be built at Punck Jalil. However, we recently discover that a new Sekolah Menengah will be built on the said land. We welcome a new SM as we need it too, but again, we feel that residents of Serdang are again cheated by MCA. Where and when the new SJKC Bukit Serdang, SJKC Sungai Long and SJKC Kajang Utama will be built?

(沙登20日讯)新华小校地再闹双包,早前被宣佈将申请作为沙登岭新华小校地的加里尔峰第7区编号72549的学校保留地,原来早已被批准与建国中用途,并随时动工。

沙登区国会议员张念群今日在加里尔峰第7区编号72549的学校保留地,召开记者会揭发此事。

张念群说,据她们了解,加里尔峰一带居民已在数年前申请在当地兴建一所国中,有关计划被列入第9大马计划中,但因没有拨款而被展延。

廖润强4月才宣佈

她说,教育局在今年初向梳邦再也市议会提呈申请,在该保留地兴建斯里加里尔峰新镇国中,有关申请已获批准,随时可开工。

她指出,马华沙登区会主席拿督廖润强却在今年4月14日宣佈该保留地,将作为与建沙登岭新华小用途。

她说,她们并不建国中计划,因当地迫切需要一所国中。

“当局在2月已向市议会申请该保留地作为建国中用途,廖润强4月才宣佈那是沙登岭新华小新校地,他应作出交代,到底新华小的校地在那里?”

其他出席者有史里肯邦安州议员兼雪州行政议员欧阳捍华、梳邦再也市议员黄思汉等。

(More......)

[OCt 21] Melawat Kuil Devi Sri Nava Sakthi Durgai Amman..

Posted: 21 Oct 2011 11:00 AM PDT

21hb Oktober, 2011 - Melawat Devi Sri Nava Sakthi Durgai Amman Temple untuk menyampaikan cek sumbangan daripada Kerajaan Negeri Selangor. Selamat Deepavali! :-)

(More......)

www.telokkemang.blogspot.com/

www.telokkemang.blogspot.com/


UCAPAN BAHAS BELANJAWAN 2012 - YB. Dato' Kamarul Baharin Abbas - Telok Kemang

Posted: 20 Oct 2011 09:18 PM PDT

SENARAIKAN PROJEK

TERBENGKALAI SELURUH NEGARA

(Oleh: Sidiqin Omar)

KUALA LUMPUR 19 Okt: Kerajaan perlu menjelaskan punca utama kelewatan atau tertangguhnya projek-projek berkepentingan awam di seluruh negara, kata Ahli Parlimen Teluk Kemang, Datuk Kamarul Baharin Abbas.

Katanya, selain kerajaan perlu menyenaraikan semua projek terbengkalai, syarikat yang bertanggungjawab juga perlu diberikan amaran.

"Untuk makluman selepas tertangguh, kos untuk memulihkan semula projek meningkat kepada 50 peratus dari harga tender asal. Sedangkan sebahagian besar wang yang diperuntukkan itu telah pun digunakan.

"Apa yang menyedihkan ialah projek-projek itu adalah untuk kepentingan rakyat dan orang miskin," katanya dalam perbahasan Rang Undang-undang Perbekalan Belanjawan 2012 di Dewan Rakyat.

Kamarul berkata antara projek terbengkalai termasuk Hospital Shah Alam, Lebuhraya Seremban-Linggi di Negeri Sembilan, Kem Tentera di Skudai, Johor dan Pelabuhan Tuna di Pulau Pinang.

"Jangan ulangi untuk beri projek kepada syarikat tertentu dan broker sahaja kerana kesannya membebankan," tegas Kamarul.

Dalam pada itu, menyentuh kadar hutang semasa negara yang berjumlah RM 437 bilion dengan kadar faedah 5 peratus setahun, Kamarul menjangkakan Malaysia akan mempunyai hutang terkumpul RM 1 trilion pada tahun 2020.

"Apa langkah kerajaan untuk menyelesaikan hutang piutang, sedangkan belum tentu kita dapat mengawal jumlah hutang yang ada sekarang. Apakah pendapatan negara meningkat dengan kadar sama munasabah dengan hutang semasa?" soal Kamarul.

Tambahnya, budaya hutang kritikal dicerminkan melalui statistik 41 belia muflis setiap hari di negara ini kerana masalah kad kredit, hutang kenderaan dan bayaran pinjaman perumahan.

"Lebih separuh dari gaji mereka digunakan untuk membayar hutang. Ini sangat bahaya. Kita tak mahu generasi muda yang diharapkan untuk mentadbir negara ini terjebak dalam hutang.

"Apakah ini yang kita mahu ketika Malaysia mahu menjadi negara maju dalam masa 9 tahun?" soal Kamarul.

http://www.keadilandaily.com/senaraikan-projek-terbengkalai-seluruh-negara/

魏宗贤文打烟之声 Gwee Tong Hiang for Bentayan

魏宗贤文打烟之声 Gwee Tong Hiang for Bentayan


Bersama-sama Penasihat Undang-Undang Pusat Khidmat, Sdr Pang Hok Liong sedang memberikan nasihat kepada En Sam Wong

Posted: 20 Oct 2011 11:55 PM PDT

Memberikan perkhidmatan kepada rakyat setempat dengan menggunakan motorsikal

Posted: 20 Oct 2011 11:49 PM PDT

SERVANTHOOD

SERVANTHOOD


Lapuran SPRM terhadap kelulusan tanah 68,503 ekar oleh Zambry‏

Posted: 20 Oct 2011 08:47 PM PDT

Kenyataan Akhbar

Pada jam lebih kurang 11.30 pagi ini saya akan pergi ke pejabat Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia di Ipoh untuk membuat lapuran terhadap Kerajaan BN Negeri Perak yang di pimpin oleh Dato' Seri Zambry Bin Abdul Kadir.

Saya telah menerima maklumat yang kukuh bahawa Kerajaan BN Perak yang dipimpin oleh Dato' Seri Zambry Bin Abdul Kadir telah meluluskan tanah-tanah berikut sejak 2009 hingga Julai 2011.


(i) Kuari
(a) Keluasan : 528.5582 ekar
(b) Premium : RM7,099,250.00

(ii) Lombong
(a) Keluasan : 4,502.965 ekar
(b) Premium : RM297,357.00

(iii) Skim Perumahan
(a) Keluasan : 2,910.61 ekar
(a) Premium : RM123,534,786.00

(iv) Skim Industri/Pertanian
(a) Keluasan : 60,561.73 ekar
(a) Premium : RM22,696,910.00


Saya telah berkali-kali dalam Dewan Undang Negeri dan melalui media meminta Dato' Seri Zambry untuk mengumumkan dan menyenaraikan nama-nama penerima-penerima tanah-tanah tersebut tetapi beliau telah enggan berbuat demikian.

Saya mensyaki ada penyelewengan yang berlaku terutamanya tanah industri/pertanian yang diluluskan dengan harga lebih kurang RM375 seekar sahaja. Harga pasaran seekar tanah dinegeri Perak sekarang adalah sekurang-kurangnya RM20,000 seekar. Ini bermaksud jika 60,561.75 ekar dijual secara lelong terbuka Kerajaan Negeri Perak akan menerima wang sekurang-kurangnya RM1.2 billion.

Pada 17/10/2011 Dato' Seri Zambry telah melalui satu kenyataan media telah menjelaskan bahawa tanah-tanah yang diluluskan kepada Majlis Agama Islam Negeri Perak (MAIP), Sekolah SUWA, Yayasan Perak dan agensi-agensi dan anak-anak syarikat milik Kerajaan Negeri dengan kadar nominal. Saya percaya jumlah tanah yang diluluskan kepada organisasi, agensi dan anak-anak syarikat tersebut merupakan sebahagian kecil daripada tanah-tanah tersebut yang telah diluluskan.

Demi kelulusan dan untuk memastikan bahawa tidak ada salah guna kuasa, penyelewengan dan rasuah saya hari ini membuat lapuran kepada SPRM.

Saya akan membekalkan bukti kukuh bahawa tanah-tanah yang tersebut di atas semenangnya telah diluluskan oleh Kerajaan BN sejak rampasan kuasa yang dilakukannya pada 6hb Februari 2009.


Bertarikh 21 Oktober 2011 jam 10.00 pagi.


YB NGEH KOO HAM
AHLI PARLIMEN BERUAS & ADUN SITIAWAN

i n t a n h i j a u

i n t a n h i j a u


RIBUAN RAKYAT SERTAI SOLAT DHUHA BERSAMA ZAMBRY...

Posted: 21 Oct 2011 03:58 AM PDT

Hanya gambar yang dapat menceritakan kemeriahan majlis tersebut....


ALLAH BERI KEMENANGAN KEPADA ORANG YANG SENTIASA BERSAMANYA

Posted: 20 Oct 2011 11:43 PM PDT


TELUK INTAN, 19 Oktober - Allah hanya memberikan kemenangan kepada orang yang selalu mendekatkan diri (taqarrub) kepada Nya. Demikian dinyatakan oleh Ketua Dewan Ulama PAS Perak, Ustaz Shuid Din ketika membuat pembentangan di dalam Liqa Fikri PAS Kawasan Teluk Intan. Majli telah diadakan di Markaz PAS Kawasan Teluk Intan, Kg. Padang Tembak dekat sini.
Pembentangan berbentuk motivasi pilihan raya daripada Ketua Dewan Ulama PAS Perak.

 Menurut beliau, oleh kerana itu, setiap anggota jamaah Islam khususnya ahli PAS perlu sentiasa berusaha untuk mendekatkan diri dengan Allah melalui pelbagai amalan dan ibadat sama ada ia berbentuk fardhu ataupun sunat.

"Selagi kita bersama Allah SWT dan melaksanakan perintanNya maka pasti Allah akan memberikan kemenangan. Apabila kita ditolong oleh Allah maka pada waktu itu tiada siapapun dapat mengalahkan kita. Pertolongan Allah akan tiba dalam keadaan dan bentuk yang tidak dijangka oleh kita dan musuh," tambah beliau.

Namun begitu, menurut Ustaz Shuid lagi, ada juga kemenangan yang diberikan oleh Allah kepada sesuatu kelompok walaupun kita tidak dekat dengan Allah. Pertolongan tersebut adalah satu istidraj iaitu satu perkara yang nampak seperti pemberian dari Allah tetapi ia membawa kepada kehancuran yang menjauhkan kita lagi daripada Allah.
Ustaz Shuid menyerahkan bendera kepada Hj. Zainun, wakil UPU Kg. Padang Tembak.

Wakil UPU Changkat Jong Sdr. Salleh Ibrahim menerima bendera daripada Ustaz Shuid Din.

"Kerja Islam adalah kerja yang besar lagi berat. Ia memerlukan kepada gerak kerja secara berjemaah dan berperancangan. Tiada istilah gerak kerja secara ad hoc dalam jemaah Islam. Kita mesti mengatur perancangan dan strategi bagi mencapai kemenangan. Itulah yang dinamakan usaha dan ikhtiar sebelum kita berdoa dan bertawakkal kepada Allah SWT." 

Selepas pembentangan kertas kerja, Ustaz Shuid Din telah menyampaikan bendera PAS kepada setiap wakil Unit-unit Peti Undi bagi DUN Changkat Jong sebagai lambang menyemarakkan lagi gerak kerja pilihan raya yang bakal tiba tidak lama lagi.

Turut hadir ialah Yang DiPertua PAS Kawasan Teluk Intan Ustaz Hj. Ismail Che Nik, pimpinan PAS kawasan, dewan-dewan, pimpinan cawangan serta ahli dan penyokong PAS. Kehadiran pada malam itu begitu menggalakkan walaupun suasana pada malam itu hujan.

intanhijau.blogspot.com

Comments for Wee Choo Keong

Comments for Wee Choo Keong


Comment on Who is the CEO of MAS? by Con air

Posted: 21 Oct 2011 08:42 AM PDT

Ini semua gaji buta gang Macam robin hood moden, Rompak duit orang miskin bagi orang kaya. 1malaysia boleh. Aku tak Halal dunia akhirat.

Comment on Happy Deepavali by Anonymous

Posted: 21 Oct 2011 07:37 AM PDT

haihoware you ?
happy diwali!!
by
m.moha,ed rafiq

Comment on Happy Deepavali by Anonymous

Posted: 21 Oct 2011 07:34 AM PDT

hai!how are you?
happy diwali!!
by
mohamed rafiq.

Comment on Who is the CEO of MAS? by Anonymous

Posted: 21 Oct 2011 07:31 AM PDT

They already planting their people in MAS. Dahlah MAS over staff and excess of VPs. AJ clearly mentioned that there should not be any additional manpower after the restructuring exercise. Tapi still taking external people.

Comment on Who is the CEO of MAS? by orang Malaysia di perantauan

Posted: 21 Oct 2011 07:30 AM PDT

after this…TF will change kebaya to green skirt maybe???…MAS will be no identity airlines like AirAsia…wearing skirt/mini skirt is such a bitch…no Malaysia anymore…MAS will definitely left behind Thai and SIA…really behind…kesian…kesian…kesian…

Comment on Who is the CEO of MAS? by drebar pesawat

Posted: 21 Oct 2011 07:08 AM PDT

AJ , are you the CEO or just a Chief Entertainment Officer…..

You were very good during your time at Malakoff.

Comment on Who is the CEO of MAS? by Orang MAS

Posted: 21 Oct 2011 06:54 AM PDT

A good star with the appointment of AirAsia COO’s sister. Soon then appoint Tony as the CEO that will be the final nail in the MAS coffin. God bless MAS.

Comment on Who is the CEO of MAS? by Anonymous

Posted: 21 Oct 2011 05:08 AM PDT

And the grip tightens.

MAS has hired a new VP Comms who is the sister of the Air Asia COO.

Comment on Who is the CEO of MAS? by Anonymous

Posted: 21 Oct 2011 04:24 AM PDT

Having been such situations before, I admit it is difficult for Board members to ensure clear separation of interest, but this we must and we learn to do this. We have to always bear in mind that as a Borad member, we must always have the good of the Company on whose Board we sit, are alwys at the top of our minds.

But for Kamaruddin to not just comapre MAS and Air Asia and then go on to what is tantamount to a put down of MAS, then his incapabilties are clear.

I think as in any situation, more so for a person in his capacity, being new to MAS, he would at least found out the reason why it takes that long. MAS does these for many reasons and one of which is safety.

It is not true that it is “standard practise” for MAS for a new aircraft to start flying within 3 months. It does take time and the time varies with the amount of things that needs to prep the aircraft and MAS personnel. There have been occassions when new aircarft are flown within a few days and these are those where the aircarft is an addition to an existing fleet.

I believe this is true with many airlines throughoutbyhe world.

I certainly will not fly on an airline that puts its new fleet of aircraft into operations within days of delivery because there is simpley inssuficient time for training and prepping.

Unless of course Kamaruddin is talking cock.

But on the other hand, a bus that is delieverd with minimum is as good as another that is already operating.

Comment on Who is the CEO of MAS? by Mat

Posted: 21 Oct 2011 04:16 AM PDT

Aj Aj! Kau kena satu hook oleh Kamarudin udah KO. Terus tidor aja. Ambil gaji tiap bulan tengok MAS mati aja.

Direct Free Kick

Direct Free Kick


Gambar-gambar untuk kalendar 2012 YB Iskandar - Bahagian 6.

Posted: 20 Oct 2011 07:58 PM PDT

Untuk dipilih yang terbaik.

Blog@Wengsan...博客@永山

Blog@Wengsan...博客@永山


Tindakan UIAM menggantung tugas Profesor Abdul Aziz Bari adalah tindakan zalim

Posted: 21 Oct 2011 12:36 AM PDT

Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Jeneri

Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN Jeneri


YB. ZIARAH PEMUDA.

Posted: 20 Oct 2011 11:31 PM PDT

MERBAU KUDUNG, SIK - YB. Haji Yahya turun padang bagi sumbangan bola dan jaring untuk kegunaan latihan anak-anak muda di kampung tersebut.

Anwar Ibrahim

Anwar Ibrahim


Gantung Aziz Bari, Zalimi Cendekiawan

Posted: 20 Oct 2011 08:47 PM PDT

KeadilanDaily

Penggantungan yang dibuat Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) terhadap Pensyarahnya, Aziz Bari dilihat merendahkan golongan akademik dan menzalimi cendakiawan, Kata Presiden KEADILAN.

"Sesuatu memalukan dan menzalimi cendekiawan Malaysia apabila ditekan dan disekat hanya kerana memberi pandangan bersandar fakta imperikal yang sememangnya kepakaran mereka, sekaligus membantut proses penyuburan ilmu kepada rakyat," kata Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Menurutnya KEADILAN melihat tindakan pengurusan (UIAM) menggantung Profesor Dr. Abdul Aziz Bari sebagai merendah-rendahkan golongan akademik di negara.

Ini kerana katanya, Aziz Bari yang juga pensyarah hanya memberi pandangan mengenai isu tertentu berpaksikan kepakaran yang dimilikinya.

Beliau turut menyelar tindakan media dan politikus tertentu yang mempolemikan isu itu.

"Isu ini sepatutnya dianalisa ketepatannya terlebih dahulu dalam konteks perundangan dan bukan sekadar persepsi dari sesetengah pihak.

"Golongan akademik juga seharusnya diberi ruang memberi komentar dan kritikan selagimana ia bersifat membina dan berada dalam kerangka undang-undang negara,"
katanya,

Oleh itu, katanya, atas prinsip kebebasan akademik, KEADILAN berharap pengurusan UIAM mengendalikan isu itu dengan penuh hemah tanpa mencemar budaya ilmu.

Aziz Bari diberi tunjuk sebab oleh universiti itu sejak beberapa hari lalu kerana didakwa "memberikan kenyataan yang bertentangan dengan kepentingan universiti" dan diberi masa sehingga 25 Oktober ini untuk menjawabnya.

UIA juga menggantung tugas Aziz sebagai pensyarah undang-undang sehingga notis selanjutnya dikeluarkan selain dihalang memasuki pejabatnya di kampus Gombak ekoran kad aksesnya harus dipulangkan kepada pentadbiran universiti itu.

Difahamkan penggantungannya itu akan menjejaskan lebih 100 pelajarnya daripada daripada peringkat sarjana muda hingga ke doktor falsafah (PhD).

Aziz ialah pensyarah paling kanan di universiti itu dan sudah berkhidmat dengan UIA sejak 22 tahun lalu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kenyataan Media: UIA Digesa Menarik Balik Penggantungan Prof Dr Aziz Bari

Posted: 20 Oct 2011 08:36 PM PDT

Tindakan Universiti Islam Antarabangsa (UIA) menggantung pakar
perlembagaan terkemuka Prof Dr Abdul Aziz Bari amat mendukacitakan.

UIA, sebagai sebuah institusi pengajian tinggi yang bertaraf
antarabangsa, sepatutnya mempertahankan hak ahli akademik menyuarakan pendapat dan idea.

Malangnya, universiti tersebut bukan sahaja gagal mempertahankan Dr Aziz apabila beliau diserang oleh ahli politik dan media UMNO, tetapi sebaliknya menggantung beliau pada hari ini.

Dengan mengambil tindakan ini, UIA terbukti mementingkan agenda
politik UMNO.  ”Transformasi” yang sering dilaung-laungkan oleh
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak jelas merupakan janji-janji
kosong.

Universiti-universiti sepatutnya menggalakkan perkongsian pendapat dan debat untuk membuka minda masyarakat sejagat. Jika seorang ahli akademik yang dihormati dihukum kerana memberi ulasan dalam bidang beliau, maka semua ahli akademik secara tidak langsung akan disunyikan.

Tindakan menggantung Dr Aziz ini merupakan bukti jelas mengapa tahap kecermelangan institusi pengajian tinggi di Malaysia tetap merudum.

Saya menggesa UIA untuk menarik balik penggantungan ini dengan
serta-merta. Hak kebebasan akademia mesti dipertahankan.

YB ELIZABETH WONG

——

20 October 2011

The decision by the International Islamic University Malaysia (IIUM)
to suspend the renowned constitutional law expert Prof Dr Abdul Aziz
Bari is very disappointing.

As an international institution of higher learning, IIUM should be
defending the right of its academics to voice their opinions and
ideas.

Unfortunately, not only did IIUM fail to defend Dr Aziz when he was
attacked by UMNO politicians and media, it has chosen instead to
suspend him today.

With this, it is obvious that IIUM prioritises the UMNO political
agenda. The “transformation” so often touted by the Prime Minister
Datuk Seri Najib Razak has been proven to be empty slogans devoid of
sincerity.

Universities ought to be encouraging debate and the sharing of ideas
and opinion for the benefit of society as a whole. If a respected
academician such as Dr Aziz is punished for commenting on a matter
related to his expertise, then all academics will be cowed into
silence.

The suspension of Dr Aziz clearly proves why the rankings of our
institutions of higher learning continue to drop. I call on IIUM to
withdraw the suspension immediately. Academic freedom must be
defended.

YB ELIZABETH WONG

Program Dato’ Seri Anwar Ibrahim di Kedah

Posted: 20 Oct 2011 05:45 PM PDT

22 Oktober  2011 (Sabtu)

Program 1)

8.00 mlm – Sambutan Rumah Terbuka Deepavali

Lokasi: Pusat Khidmat Masyarakat DUN Sidam (YB Tan Chu Kang)
Jalan Sekerat, Sungai Petani

Program 2)

9.00 – 12.00 mlm – Ceramah Perdana – Demi Rakyat

Lokasi: Dewan Dato' Fadhil Noor, Kampong Batu 16, Serdang, Bandar Baru, Kulim

Penceramah:

1.      YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

2.      YB Saifuddin Nasution Ismail

3.      YB Yakob Husin

4.      YB Senator Saiful Izham Ramli

5.      Sdr Fariz Musa

Nuffnang